Academie Educatie

De Academie Educatie kwalificeert en professionaliseert ondernemende, nieuwsgierige en zelfbewuste leraren. Hier kun je de leraar worden die je wil zijn. We bieden onze studenten veel ruimte om zich te verbreden of te verdiepen. En: samen met het werkveld pakken we het lerarentekort aan.


Onderwijs

Thuisbasis voor bachelor, master en Associate degree (Ad)

Opleidingen op educatief gebied, in welke vorm dan ook. De Academie Educatie is de thuisbasis voor tal van lerarenopleidingen. Onze studenten kiezen voor een voltijd- of deeltijdopleiding, of een speciaal traject: een kopopleiding of zij-instroom.

Dit zijn de opleidingen:

OnderwijsPost-hbo, cursus en training

Nog niet uitgeleerd? Onze academie heeft een groot aantal post-hbo-opleidingen, cursussen en trainingen in huis. Lees meer over de ILS Academie en de Pabo Academie, dit dit aanbod verzorgen. 

Onderzoek

Thuisbasis voor praktijkgericht onderzoek

Samen met het onderwijs zetten we onze tanden in maatschappelijke vraagstukken. Dat doen we door praktijkgericht onderzoek uit te voeren. In de Academie Educatie gebeurt dat in 5 lectoraten en in 2 onderzoeksgroepen. Ook is er een Centre of Expertise verbonden aan de academie.

Meer over de lectoraten:

Kenniscentrum Kwaliteit van LerenNieuwe kennis over leren en ontwikkelen

Leren verandert. Samen met het werkveld zoeken we naar nieuwe kennis over leren en ontwikkelen, binnen en buiten de school. 

En met die kennis bereiden we onze studenten weer voor op het beroep. Zodat je straks een collega hebt waar je op kunt bouwen.  

Centre of Expertise iXperiumDigitale technologie beter benutten

Het iXperium (Centre of Expertise) draagt bij aan onderwijs waarin de digitale technologie beter wordt benut. Het doel is effectiever, op maat gesneden onderwijs. We zetten ict-geletterdheid van leerlingen en studenten op de agenda, zodat iedereen gelijke kansen in de samenleving heeft. Samen bouwen we aan onderwijs met ict.

Alle actualiteiten op je digitale deurmat? Volg onze nieuwsbrief!

Ieder kwartaal bundelt de Academie Educatie haar nieuws en activiteiten in een digitale nieuwsbrief. Alle informatie over een nieuwe opleiding, de leukste collegetours en de laatste onderzoeksresultaten of samenwerkingen. Je ontvangt het allemaal 4 keer per jaar in je inbox! Aanmelden voor de nieuwsbrief? Dat kan via deze link

Op de hoogte blijven?Volg ons op social media!

Nieuw management

Bij de overgang van PABO/ILS/Kenniscentrum naar een brede Academie Educatie zijn we op zoek gegaan naar een daarbij passende invulling van het management. Het is een mooie combinatie van vertrouwde en nieuwe gezichten geworden. 

MT-leden

Aly Smelt

Academiedirecteur

Henriëtte de Groot

Academiemanager primair onderwijs

Eric Pricken

Academiemanager primair onderwijs

Marianne Stienen

Academiemanager voortgezet onderwijs/mbo

Frank Derks

Academiemanager voortgezet onderwijs/mbo

Ronald Beckers

Academiemanager onderzoek, innovatie en masters

Ineke van der Meijden

Academiemanager voortgezet onderwijs/mbo

Contact

Academie Educatie

Aly Smelt, Academiedirecteur
E Aly.Smelt@han.nl
T (024) 323 37 78 (secretariaat)

Locatie

Locatie Academie Educatie

Kapittelweg 35
6525 EN Nijmegen