Voltijd studeren

Met meer dan 60 voltijd hbo-opleidingen zit je bij de HAN goed. Maar help: hoe kies je er 1? Welke past bij jou? Keuzestress! Keep calm en duik in deze pagina’s vol tips, interviews en praktische info. Over studiekeuze en aanmelden maar ook over alles wat er straks bij je studie komt kijken. Ouders opgelet: er zit ook een pagina speciaal voor jullie bij!


3 havo/vwoProfielkeuze

Je zit in 3 havo of vwo en je moet een profiel kiezen. Een belangrijk begin. Want het profiel dat jij nu kiest bepaalt voor een deel welke opleiding jij na de middelbare school wel en niet kunt doen. Yep, dat wordt nadenken over je toekomst! Welk profiel past het beste bij jou? Lees hier hoe je daar achter komt.

Studiekeuze

10 jaar geleden wist je het nog zo zeker: je werd brandweerman of dolfijntrainer. Maar nu het einde van de middelbare school in zicht komt, blijkt dat je tussen meer dan 1.000 hbo-studies kunt kiezen. Help! Hoe dan? Lees hier hoe je dat aanpakt in 3 stappen.

Stap 1: Zoek het uit
Dus je hebt nog geen flauw idee welke studie bij jou past? Helemaal niet erg, daar ga je de komende tijd juist…
Stap 2: Gewoon doen
Yes, je hebt een opleiding op het oog! Of misschien wel meer dan 1. Geen probleem, je kunt je ook voor meerder…
Stap 3: Flitsende start
Je gaat bijna aan je studie beginnen! Dat niet alleen: er staat jou ook een toffe studententijd te wachten, vo…

Kennismaken

Weet je welke richting je op wilt? Top! Dan is het tijd om verder te kijken dan de brochures op je keukentafel. Onderzoek welke studie echt bij jou past. Daar kom je achter door erop uit te gaan: meelopen, proefstuderen en naar de Open Dag. Dat wordt leuk!

Open Dag Voltijd
Nieuwsgierig geworden naar 1 of meer opleidingen? Een Open Dag is hét moment om kennis te maken met de HAN en …
Meeloopdag
Ben jij ook zo benieuwd hoe de dag van een hbo-student er uitziet? Wil je weten welke vakken er gegeven worden…
Proefstuderen
Wil je meer weten over de inhoud van een opleiding? Echt ervaren hoe het is om de studie van jouw keuze te doe…

Stap voor stapAanmelden bij de HAN

Heb jij een hbo-opleiding op het oog? Super, dan kun je je gaan aanmelden. Wat heb je daarvoor nodig? Hoe zit het met de toelatingseisen en wat is een studiekeuzecheck? Kun je je ook voor meerdere opleidingen aanmelden? Is er een deadline?

We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Volg de 6 stappen en het komt helemaal goed.

Wij zijn er voor jeSuccesvol studeren

Studeren doe je niet alleen. Loop je tijdens je studie ergens tegenaan? Laat het ons weten, dan denken we met je mee. We bieden allerlei trainingen en cursussen, die helpen je bijvoorbeeld beter plannen of spellen. Misschien zijn er bijzondere omstandigheden die jouw studie beïnvloeden. Of je twijfelt of je wel de goede studie hebt gekozen. Trek aan de bel, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Tijdens je studie

Je begint niet alleen aan een nieuwe studie, er staat jou ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden. Bereid je goed voor: waar kom je terecht, met wie krijg je te maken, wat moet je regelen en wat heb je nodig? Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je het 1e jaar meteen knallen!

Extra uitdaging
Wil jij méér? Dat kan! Doe je opleiding een stapje sneller, bereid je alvast voor op de uni of ga voor een ext…
Klaar voor de start
Tijd om boeken, een laptop en andere studiematerialen in te slaan! Wat gaat dat eigenlijk kosten? Wat is er al…
Naast de studie
In de gezellige studentensteden Arnhem en Nijmegen hoef jij je nooit te vervelen. We hebben 2 bruisende campus…

Informatie voor ouders

Wat komt er veel op je kind af hè? Een hbo-opleiding kiezen is een hele klus. En dat op een leeftijd waarop je tiener het nog lastig vindt om zijn keuzes te overzien. Gelukkig ben jij er om hem gerust te stellen en te motiveren. Jij kent je kind door en door, dus je kunt hem de nodige inzichten geven. Maar hoe pak je dat aan? Hoe help je, zonder te pushen? Hoe praat je met je tiener? Wat moet jij zelf allemaal weten? Ga er maar voor zitten pap of mam, deze pagina is speciaal voor jou!

Durf jij opnieuw te beginnen?Switchen van studie

Kiezen is niet gemakkelijk. Opnieuw kiezen al helemaal niet. Denk jij erover om te switchen van hbo-opleiding? Ga je opnieuw starten na een tussenjaar? Dan is het tijd om uit te zoeken van welke bacheloropleiding – of studiestad - je écht blij wordt. Hier vind je informatie en tips waar je mee verder kunt.