Informatie voor studiekeuzebegeleiders

65794 docent lach naar student tijdens twee gesprek

Informatie voor studiekeuzebegeleiders

Bij de HAN helpen we jongeren op allerlei manieren om een bewuste studiekeuze te maken. En we investeren in programma's voor een goede aansluiting bij de stap naar het hbo. Daarvoor werken we graag samen met jou als decaan, mentor, SLB-er of studiekeuzecoach. Lees hier hoe we dat doen.

Bestel nu het studiekeuzemagazine voor komend schooljaar

De tips, tools en interviews in het studiekeuzemagazine van de HAN helpen jongeren op weg bij hun studiekeuze. Natuurlijk staan ook alle voltijd bachelors van de HAN erin. En met de Studiekeuze Q&A die erbij geleverd worden, kunnen leerlingen op een leuke manier aan de slag met al hun vragen rondom studiekeuze en studeren aan het hbo.
Wil je het magazine + Studiekeuze Q&A voor al je leerlingen ontvangen? Vraag 'm nu gratis aan, dan staat de bestelling bij de start van het volgend studiejaar bij jouw school op de stoep. En bestel ook meteen Koosje mee, hét studiekeuzemagazine voor ouders. Leuk om uit te delen op een ouderavond of mee te geven aan je leerlingen. 

429569 stapel studiekeuzemagazines

Handige downloads

Toelichting voor decanen

Het Studiekeuzemagazine voor scholieren, staat vol met tips, tools en interviews om jongeren te inspireren en aan de slag te gaan met hun studiekeuze. Wat is de gedachte achter het magazine en de bijbehorende campagne 'Studeer wat je liket'? In deze Toelichting voor decanen krijg je achtergrondinformatie en tips. Ter informatie en inspiratie

429569 stapel studiekeuzemagazines

Toelatingsvoorwaarden havo / vwo

Jongeren kunnen niet met elk profiel aan elke hbo-studie beginnen. Bekijk in dit schema voor welke opleidingen zij met hun profiel toelaatbaar zijn. En wat je kunt doen als het profiel niet (helemaal) aansluit.

384320 Knoop doorhakken studiekeuze vinkjes

Nieuws en artikelen

Overheidsexperiment van startToelatingstoetsen voor de Pabo mogen later
33098 Juf en kinderen met Ipad
Medische Hulpverlening studenten oefenen operatie met docent
298307 Armoede in beeld

Voorlichting over studiekeuze

Studiekeuzetools voor jongeren

Begeleid jij het studiekeuzeproces van jongeren? De HAN biedt een aantal handige studiekeuzetools die je zelf op jouw school kunt inzetten. Denk aan het studiekeuzemagazine, de toelatingsvoorwaarden of een interessetest.

close-up kaarten van kaartspel

Voorlichting op middelbare scholen

Wil je leerlingen voorlichten over een opleiding of studierichting op het hbo? De HAN draagt daar graag aan bij! Jaarlijks bezoeken we scholen, zodat scholieren op een leuke manier kennis kunnen maken met de (opleidingen van) de HAN.

Bovenkant uitleg tafels open avond

Voorlichting op het MBO

Wil je mbo-leerlingen voorlichten over een opleiding of studierichting op het hbo? De HAN draagt daar graag aan bij! We bespreken graag de mogelijkheden met je. Vul het formulier in, dan nemen we contact met je op.

Achterkant meisje leest brochure

Schrijf je in Nieuwsbrief voor studiekeuzebegeleiders

Voorlichting voor jongeren en ouders

  • Twee meiden lopen door de gang van je weg

    Dit kunnen jongeren zelf doen

    Op onze pagina's voor scholieren hebben we alle info voor jongeren op een rijtje gezet. Van studiekeuze en kennismaken tot aanmelden en starten met je studie. Hier moeten ze zijn!

  • 60192 Moeder en dochter kijken naar letters

    Zo kunnen ouders kun kind begeleiden

    Ouders spelen een hele belangrijke rol in het studiekeuzeproces. Wat kunnen zij doen om hun kind te helpen, zonder hen teveel te sturen? Dat lezen ze hier. Je vindt er ook Koosje, hét studiekeuzemagazine voor ouders. 

Zo wordt studeren een succes

Studeren met bijzondere omstandigheden

Studeert 1 van je leerlingen met een beperking of chronische ziekte? Of gaat hij zijn opleiding combineren met topsport of een eigen onderneming? Lees op deze pagina voor jongeren wat er bij de HAN mogelijk is voor studenten met bijzondere omstandigheden.

meisje in studieruimte rood haar slechtziend

Training en coaching

Heeft een student moeite met spelling of zou hij beter willen kunnen plannen of presenteren? De trainingen van de HAN kunnen hem daarbij helpen. Lees meer over het aanbod op deze pagina voor jongeren.

Sticky notes met verschillende teksten

Persoonlijke begeleiding

Lopen jongeren tijdens hun studie ergens tegenaan? Dan kunnen ze dat op de HAN altijd bespreken. Want als wij weten wat er speelt, kunnen wij met ze meedenken. Op deze pagina voor jongeren lees je bij wie ze straks terecht kunnen.

Gesprek op de trap, Karin met studente, FEM Finance Tax and Advice

Extra uitdaging

Sommige studenten studeren juist lekkerder als ze extra uitgedaagd worden. Misschien komen ze van het vwo of zijn ze gewoon lekker ambitieus. Lees op deze pagina voor jongeren welke trajecten en programma's de HAN biedt om deze studenten uit te dagen.

Twee studenten overleggen met laptop

samenwerkingsverbanden

De HAN heeft een sterk netwerk van samenwerkingen in de regio. Lees hier meer over het platform VO-HO, Aansluitscholen, platform mbo-hbo en de samenwerking met andere partners.

Aansluitscholen
Met sommige scholen werkt de HAN intensiever en systematischer samen: de zogenaamde Aansluitscholen. Een progr…
Platform mbo ho
RxH is een regionaal samenwerkingsverband tussen 3 hogescholen en 7 ROC’s in de regio Arnhem-Nijmegen. Het is …
Platform vo ho
Doel van het platform VO-HO is zorgen voor een goede aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en hbo en wo.…

Vragen?Neem contact op

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je bijvoorbeeld een grotere hoeveelheid brochures bestellen? Interesse in voorlichting? Neem dan contact op met ASK HAN.

32250 en-student-gesprek-overleg