Informatie voor studiekeuzebegeleiders

32257 en-student-gesprek-overleg

Bij de HAN helpen we jongeren op allerlei manieren om een bewuste studiekeuze te maken. En we investeren in programma's voor een goede aansluiting bij de stap naar het hbo. Daarvoor werken we graag samen met jou als decaan, mentor, SLB-er of studiekeuzecoach. Lees hier hoe we dat doen.

Handige downloads

Studiekeuzemagazines

Download 1 van onze studiekeuzemagazines, of bestel gratis de gedrukte variant. Het nieuwe 'Studiekeuze magazine - Zoek het uit!' voor jongeren. Of Koosje, hét gratis studiekeuzemagazine voor ouders. Voor mbo'ers is er het magazine 'Van mbo naar hbo'.

199979 Cover HAN Koosje 2020

Toelichting voor decanen

Het nieuwe Studiekeuzemagazine 'Zoek het uit', staat vol met tips, tools en interviews om jongeren te inspireren en aan de slag te gaan met hun studiekeuze. Wat is de gedachte achter het magazine en de bijbehorende campagne 'Studeer wat je liket'? Dat lees je allemaal in de Toelichting voor decanen.

301191 Covermodel studiekeuzemagazine Zoek het uit 2021. 7000 pixels hoog

Flyer

We hebben een flyer gemaakt waarmee je ouders op een leuke manier kunt informeren over de studiekeuzemagazines van de HAN. Download 'm hier en deel 'm op de 1e ouderavond meteen uit. Liever de gedrukte variant? Vraag 'm gratis aan via ask@han.nl.

53263 Bonarius en Pam bespreken flyers

Toelatingsvoorwaarden

Jongeren kunnen niet met elk profiel aan elke hbo-studie beginnen. Bekijk in dit schema voor welke opleidingen zij met hun profiel toelaatbaar zijn. En wat je kunt doen als het profiel niet (helemaal) aansluit.

Twee studenten overleggen met laptop

Nieuws en artikelen

werken in de hal
237723 vergadersituatie met documenten met tabellen
307074 Mannen studenten overleg hal
Masterclasses en ProfielkeuzeLeerlingen proeven aan HAN-opleidingen
353320 Startbijeenkomst leerlingen Liemers College
333567 HAN Open Dag voltijd 2021 2022 header meisje met lichtjes
Commerciële Economie - Innovation van startHAN-studenten buigen zich over grote innovatievraagstukken
178483 business innovation studenten met sticky notes

Voorlichting over studiekeuze

Studiekeuzetools voor jongeren

Begeleid jij het studiekeuzeproces van jongeren? De HAN biedt een aantal handige studiekeuzetools die je zelf op jouw school kunt inzetten. Denk aan het studiekeuzemagazine, de toelatingsvoorwaarden of een interessetest.

close-up kaarten van kaartspel

Voorlichting op middelbare scholen

Wil je leerlingen voorlichten over een opleiding of studierichting op het hbo? De HAN draagt daar graag aan bij! Jaarlijks bezoeken we scholen, zodat scholieren op een leuke manier kennis kunnen maken met de (opleidingen van) de HAN.

Bovenkant uitleg tafels open avond

Voorlichting op het MBO

Wat kun je als mbo-instelling doen om jongeren te helpen als ze willen doorstuderen? Hier lees je binnenkort welke tools en activiteiten de HAN daarvoor biedt.

Achterkant meisje leest brochure

Schrijf je in Nieuwsbrief voor studiekeuzebegeleiders

Voorlichting voor jongeren en ouders

  • Twee meiden lopen door de gang van je weg

    Dit kunnen jongeren zelf doen

    Op onze pagina's voor scholieren hebben we alle info voor jongeren op een rijtje gezet. Van studiekeuze en kennismaken tot aanmelden en starten met je studie. Hier moeten ze zijn!

  • 60192 Moeder en dochter kijken naar letters

    Zo kunnen ouders kun kind begeleiden

    Ouders spelen een hele belangrijke rol in het studiekeuzeproces. Wat kunnen zij doen om hun kind te helpen, zonder hen teveel te sturen? Dat lezen ze hier. Je vindt er ook Koosje, hét studiekeuzemagazine voor ouders. 

Zo wordt studeren een succes

Studeren met bijzondere omstandigheden

Studeert 1 van je leerlingen met een beperking of chronische ziekte? Of gaat hij zijn opleiding combineren met topsport of een eigen onderneming? Lees op deze pagina voor jongeren wat er bij de HAN mogelijk is voor studenten met bijzondere omstandigheden.

meisje in studieruimte rood haar slechtziend

Training en coaching

Heeft een student moeite met spelling of zou hij beter willen kunnen plannen of presenteren? De trainingen van HAN Studiesucces kunnen hem daarbij helpen. lees meer over het aanbod op deze pagina voor jongeren.

Sticky notes met verschillende teksten

Persoonlijke begeleiding

Lopen jongeren tijdens hun studie ergens tegenaan? Dan kunnen ze dat op de HAN altijd bespreken. Want als wij weten wat er speelt, kunnen wij met ze meedenken. Op deze pagina voor jongeren lees je bij wie ze straks terecht kunnen.

Gesprek op de trap, Karin met studente, FEM Finance Tax and Advice

Extra uitdaging

Sommige studenten studeren juist lekkerder als ze extra uitgedaagd worden. Misschien komen ze van het vwo of zijn ze gewoon lekker ambitieus. Lees op deze pagina voor jongeren welke trajecten en programma's de HAN biedt om deze studenten uit te dagen.

Twee studenten overleggen met laptop

samenwerkingsverbanden

De HAN heeft een sterk netwerk van samenwerkingen in de regio. Lees hier meer over het platform VO-HO, Aansluitscholen, platform mbo-hbo en de samenwerking met andere partners.

Aansluitscholen
Met sommige scholen werkt de HAN intensiever en systematischer samen: de zogenaamde Aansluitscholen. Een progr…
Platform mbo ho
RxH is een regionaal samenwerkingsverband tussen 3 hogescholen en 7 ROC’s in de regio Arnhem-Nijmegen. Het is …
Platform vo ho
Doel van het platform VO-HO is zorgen voor een goede aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en hbo en wo.…

Vragen?Neem contact op

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je bijvoorbeeld een grotere hoeveelheid brochures bestellen? Interesse in voorlichting? Neem dan contact op met ASK HAN.

32250 en-student-gesprek-overleg