Switchen van studie

Kiezen is niet gemakkelijk. Opnieuw kiezen al helemaal niet. Overweeg je om te switchen van opleiding? Ga je opnieuw starten na een tussenjaar? Weet je niet precies van welke opleiding – of studiestad - je écht blij wordt? Hier vind je informatie en tips waar je mee verder kunt.

Overzicht werkplekken studenten met laptop

Experimenteren. Uitproberen. Omkeren en een andere weg inslaan. Het hoort bij het leven en je wordt er altijd wijzer van, ook al voelt dat op het moment zelf misschien anders. Achteraf bekeken leer je van 'verkeerde' keuzes vaak zelfs meer dan van de 'juiste'. Maar goed, nu moet je dus opnieuw kiezen. Hoe doe je dat? En waar begin je?

 

Terug naar start

Je begint eigenlijk weer bij de eerste stap van de studiekeuze: uitzoeken wat bij jou past. Al weet je nu waarschijnlijk een stuk beter wat je wel en niet wilt.

Achterkant meisje trap open avond

Studiewisselpunt

Studeer je aan de HAN en twijfel je of je de goede studie hebt gekozen? Wil je misschien stoppen, of je oriënteren op een andere studie? Veel studenten lopen tegen dit soort vragen aan. Loop er niet mee rond, kom naar het Studiewisselpunt. We helpen je graag om erachter te komen wat voor jou de volgende stap is.

toekomstlokaal

doener of denker?hbo of wo

Wat past bij jou: hbo of universiteit? Kom je van het vwo? Dan hoorde je misschien altijd dat het 'zonde' was om naar het hbo te gaan. Niets is minder waar! Het gaat er om wat bij je past. Ben je een doener of een denker?

Studenten spelen tafelvoetbal R31

Gewoon Doen

Je hebt veel gelezen, geluisterd en verschillende opleidingen bezocht. Dan is het nu tijd om te springen, mét vangnet wel te verstaan! Het goede nieuws is namelijk dat je:

  • je voor meerdere opleidingen kunt aanmelden;
  • voor elke opleiding een studiekeuzecheck doet;
  • in elke fase nog anders kunt beslissen.

Twijfel je nog? Bespreek het met je ouders, familie, je vrienden. Daarna heb je genoeg energie in je keuze gestoken. Omkeren en iets anders kiezen. Of springen en je aanmelden!

hal-studenten