studenten in lounge ruimte

Profiel Zorg van de voltijdopleiding Social Work

Studenten en onderzoekers houden elkaar scherp

Onderwijs, onderzoek en werkveld. Ze zijn bij de HAN onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo ook bij de voltijdopleiding Social Work, waar ze in het profiel Zorg intensief samenwerken met lectoren en onderzoekers. “We sluiten aan bij waar de studenten mee bezig zijn.”

HAN Redactie
31687 null
Fair Health – Sociaal

Toegankelijke informatie als ingang voor gelijke kansen

Het lijkt makkelijk, toegankelijk communiceren. Toch gaat het niet altijd goed. Door onbegrijpelijke informatie en moeilijke procedures is zorg niet voor iedereen even goed bereikbaar. Het Fair Health-themateam Toegankelijke informatie en voorzieningen onderzoekt hoe het anders kan.

HAN Redactie
234471 null
Koersbeeld in curriculum

Slim, Schoon en Sociaal als inspiratie voor 3e-jaars Bouwkunde

Jaar 3 van de opleiding Bouwkunde start met Course 9. Hierin wordt een oud industriegebied in Arnhem getransformeerd. Dit jaar ging het anders dan anders. De focusgebieden Slim, Schoon en Sociaal uit het Koersbeeld van de HAN werden in het curriculum geïntegreerd. Wat doet dit met het onderwijs?

HAN Redactie
475778 studenten en docenten bouwkunde tijdens de presentatie in de eusebiuskerk in arnhem
Minor Biobased Innovations

'Alsof je aan de toekomst werkt'

Student Life Sciences Stijn van den Berg (23) houdt van procestechnologie en -biologie. De minor Biobased Innovations was dus een logische keuze, net zoals zijn hobby’s koken en bierbrouwen.

Pim Muller
472613 Student Stijn van den Berg doet minor Biobased Innovations bij HAN BioCentre
iXperium Health

Virtual Reality inzetten ter afleiding tijdens poliklinische operatie

Laatst waren 2 collega’s los van elkaar in het ziekenhuis voor een kleine operatie. En nieuwsgierig als ze zijn bij iXperium Health, was dat meteen aanleiding om 2 kleine experimenten te doen met de inzet van Virtual Reality ter afleiding tijdens deze poliklinische operaties.

HAN Redactie
474189 Een patient in een ziekenhuis op weg naar de operatiekamer met een VR-bril op
GroenvermogenNL

SEECE draagt bij aan grootschalige groei van waterstofprofessionals

De HAN en SEECE bouwen een grootschalig waterstofnetwerk in Oost-Nederland. Een netwerk van mensen en organisaties, wel te verstaan. Dit gebeurt in het kader van GroenvermogenNL, een investeringsprogramma dat een slinger geeft aan de Nederlandse waterstofeconomie.

HAN Redactie
362369 4 studenten voor de schterkant van de h2 demonstrator
EAPRIL voorbeelden

Hoe we bij de HAN een leven lang ontwikkelen

Wat heeft een klantmanager van een gemeente die een training volgt gemeen met een student mondzorgkunde die werkt bij de masterkliniek in Radboudumc? Beiden investeren in leven lang ontwikkelen in de praktijk. Ze kwamen aan bod tijdens een spotlightsessie op de EAPRIL conferentie.

HAN Redactie
472111 Sfeerfoto van een deel van het publiek tijdens de opening EAPRIL 2022
Surveilleren

Lange dagen, stereotypen en de bezemwagen

Walter (77) en Anne-Mieke (72) Rietvelt staan vol in het leven. Ze zijn al ruim tien jaar met pensioen, maar maken nog regelmatig fulltime werkweken. Als surveillanten tijdens de tentamenweken van de HAN zijn ze bekende gezichten voor veel studenten.

Pim Muller
473568 Surveillantenechtpaar Walter en Anne-Mieke Rietvelt uit Nijmegen
Slim produceren

Industrie 4.0 en steeds complexere productie

Door de inzet van steeds meer digitale tools, robots, en bijvoorbeeld augmented reality, wordt de situatie in de productie steeds complexer. Tegelijkertijd is er bij veel bedrijven sprake van een groeiende variatie in producten in kleinere order-groottes. Dat levert een hoop concrete vragen.

Vincent Wiegel
389737 Medewerker werkt op tablet met robots / robotics
Brains4Buildings

Energiezuinig gedrag bevorderen in kantoorgebouwen

Wat maakt een gebouw comfortabel? En hoe spoor je gebruikers van een gebouw aan tot energie-efficiënt gedrag? Het lectoraat Media Design van de HAN zoekt het uit, in het kader van het project Brains4Buildings (B4B).

HAN Redactie
32717 overzicht