studenten in lounge ruimte

3 t/m 9 oktober

Week van de Starter

Van 3 t/m 9 oktober organiseert de VO-raad voor de 3e keer De Week van de Starter. Dit jaar ligt de nadruk op ‘inductie’. Ook vanuit de Academie Educatie zijn we vanuit onderzoek en professionalisering actief betrokken bij dit thema.

HAN Redactie
32984 studenten staan klaar voor de start

Broedplaats Veiligheid

Binnen de HAN zijn op verschillende plekken diverse initiatieven afgelopen jaren om in verbinding met het werkveld meer aandacht voor kindermishandeling en huiselijk geweld binnen het onderwijs te krijgen.

HAN Redactie
533990 promotieonderzoek eva onstenk
Ruimtelijke inrichting

Logistiek aan het stuur

In de openbare ruimte is het overal, altijd, zichtbaar en onzichtbaar aanwezig: logistiek. En logistiek gaat vaak veel verder dan je denkt. Ofwel: het belang is enorm, ook om grote vraagstukken in de regio aan te pakken. “Daarom moeten we logistiek als allesomvattend onderdeel zien”, vindt Bram Kin.

HAN Redactie
Stockfoto auto's in de mist
Jan en Wieke

Zo vader, zo dochter

Liefde voor de zorg, dat zit in de familie. Moeder, tante en oma: allemaal verpleegkundigen. Ook beide zussen van Wieke studeren in het gezondheidsdomein. Vader Jan Leijtens (57) geeft les aan de opleiding Verpleegkunde, waar dochter Wieke (21) net is afgestudeerd.

HAN Redactie
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Ondertekening samenwerkingsverband

International Mental Health Alliance (IMHA) officieel van start

Op vrijdag 15 september is de International Mental Health Alliance (IMHA) bij elkaar gekomen voor hun officiële start. Tijdens deze bijeenkomst is het handvest van dit samenwerkingsverband tussen diverse zorgorganisaties in de regio Nijmegen ondertekend.

HAN Redactie
560339 Sfeerfoto Jacques van Hoof tijdens het IMHA tekenmoment op 15 september 2023
Operations research in de zorg

Docent-onderzoeker Witek ten Hove optimaliseert thuiszorg met wiskundige modellen

Witek ten Hove, docent-onderzoeker aan de HAN en promovendus aan de Vrije Universiteit, doet met collega’s onderzoek dat de potentie heeft om de thuiszorgsector te transformeren. Met wiskundige technieken en modellen probeert hij organisatieprocessen te optimaliseren: operations research in de zorg.

HAN Redactie
279071 wijkverpleging thuiszorg met man thuis
City Deal Kennis Maken

Leren en onderzoeken in de stad

Studenten laten leren en onderzoeken in de praktijk, om zo te werken aan de maatschappelijke opgaven waar een stad mee te maken heeft. Dat is wat de City Deal Kennis Maken in Nijmegen en in Arnhem bewerkstelligt. “En dat blijven we de komende jaren doen”.

HAN Redactie
60189 Groepjes studenten in Kronenburgpark in Nijmegen
Sergic Davidian, Stagecoördinator Bouwkunde

"Bedrijven kunnen bijna niet wachten tot de volgende stagiair zich aanmeldt."

Sergic Davidian is als stagecoördinator bij Bouwkunde een bekend gezicht bij bedrijven, bedrijfsbegeleiders en talloze (oud-)studenten. Na 12 jaar draagt hij dit stokje over aan zijn collega's Ellen Rutgers en Okke Boom. Tijd om terug te blikken en voor een kennismaking met zijn opvolgers.

Lex Eggink
559301 Docenten Ellen Rutgers Sergic Davidian en Okke Boom voor een groene wand

Samen brouwen op het iXtreme Oktoberfest

Op 3 en 4 oktober organiseert het iXperium het iXtreme Oktoberfest. Ben je leraar, docent, manager, schoolleider, onderzoekers of ondersteuner bij een van de (school)besturen die zijn aangesloten bij een van onze iXperiums dan nodigen we je van harte uit voor iXtreme Oktoberfest op 3 oktober.

HAN Redactie
Telefoons internationaal
Academieambassadeur

Lotte Jansen was techambassadeur: 'Een baantje met vooral voordelen'

ATBC blaast het ambassadeurschap nieuw leven in. Alumnus Lotte Jansen vertelt over haar ervaringen als techambassadeur. “Het is leuk om te doen, je krijgt ervoor betaald en je leert heel veel.”

Pim Muller
554184 Oud-Chemiestudent Lotte Jansen vertelt hoe leuk en nuttig het is om ambassadeur te zijn van een academie