studenten in lounge ruimte

Handreiking sociaal verbinden in de buurt

Een huis is meer dan steen alleen

Groot onderhoud aan het huis als aanleiding voor een gesprek over sociale verbinding. Daar gaat de aanpak ‘Meer dan Steen Alleen’ over. “Naast begrip bij bewoners voor de plannen, zien we ook welke vraagstukken spelen in een buurt”, zegt wijkregisseur Judith van Hout van woningcorporatie Woonwaarts.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
487298 Stockfoto voor factsheet Hart van Heteren van de minor Circulaire Economie S1 22-23.
Praktijkgericht onderzoek

Hoe blijven magazijnmedewerkers gezond aan het werk?

Ze wilden allebei graag de werkvloer op. Bovendien sprak de insteek van het onderzoeksproject Samen pijn de baas hen aan. En dus dompelden Tirza Kamphuis (student Ergotherapie) en Tim van Renselaar (student Fysiotherapie) zich onder in de wereld van magazijnmedewerkers.

HAN Redactie
494417 Magazijnmedewerker in een magazijn
Dieet en leefpatroon

Hoe voorkom je als wielrenner broze botten?

Al langer is bekend dat de botmassa van wielrenners kan afnemen als zij fanatiek eenzijdig trainen en niet voldoende voedingsstoffen tot zich nemen. Uit onderzoek blijkt dat ze daar met enkele veranderingen in hun dieet en leefpatroon verbetering in kunnen brengen.

HAN Redactie
prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet
Samen het onderwijs vernieuwen

Eerste HAN Educatie Pitstop over persoonlijke professionaliteit van leraren

Wat studenten en leerlingen nodig hebben, daar kijk je als professional en leraar naar. Je maakt het verschil door samen met onderwijsvernieuwingen om te gaan. Tijdens de eerste HAN Educatie Pitstop stond de Academie Educatie samen met onderwijspartners bij dit thema stil.

HAN Redactie
492791 Geert Kelchtermans aan het woord tijdens de educatie pitstop van 24 januari.
Develhub Award

Nina te Riele is L&D-Professional van het jaar

Docent-coach Nina te Riele won onlangs de Develhub Award voor L&D-professionals. “Nina is de 1e winnaar die door haar studenten is genomineerd. Dat onderstreept haar professionaliteit en laat zien wat voor impact zij op hen heeft”, zegt Dick Krikke, directeur van Develhub en initiator van de prijs.

HAN Redactie
486852 Foto van Nina te Riele voor een nieuwsbericht
Interprofessioneel

Studiedag 'Voedingsproblemen bij thuiswonenden met dementie'

Werk je als diëtist of ergotherapeut met thuiswonende mensen met dementie en wil je weten hoe beide disciplines elkaar kunnen versterken? Wil je samenwerken met elkaar maar weet je niet waar te beginnen? Volg dan de studiedag Voedingsproblemen bij thuiswonenden met dementie bij de HAN (nieuw!).

HAN Redactie
102281 een thuiszorgverpleegkundige helpt een nog thuiswonende oudere dame met beginnende dementie bij de dagelijkse zorgtaken
Terugblik Educatie Collegetour '21/'22

Marjolein Moorman

Op maandag 10 oktober 2022 was wethouder Marjolein Moorman te gast bij HAN Educatie Collegetour. Marjolein Moorman is bekend van onder meer de documentaireserie Klassen, waarin kansenongelijkheid in het onderwijs pijnlijk in beeld gebracht wordt.

HAN Redactie
406766 Rechtenvrije foto van Marjolein Moorman
Opnieuw naar de wereld kijken

Wat betekent ChatGPT voor het onderwijs?

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: ChatGPT, de nieuwe chatbot van het bedrijf OpenAI. Marc Coolen, docent bij de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren en Pierre Gorissen, associate lector leren met ict gingen in gesprek over ChatGPT en Futures literacy.

HAN Redactie
492128 Artificial Intelligence beeld met twee gezichten
Leren van elkaar

"Iedere beginnende docent verdient een docentcoach"

Docentcoach Ellen Weeink is een inspirerend voorbeeld voor nieuwe docenten. Samen met collega Sietske Hobbelink begeleidt ze HAN-medewerkers tijdens hun 1e half jaar voor de klas. Dat levert goede gesprekken en leerzame inzichten op.

HAN Redactie
31502 docent legt uit voor kaart nederland
Minor Drugs discovery

Belangrijke stappen in drugs discovery

In februari start een andere groep studenten met de minor Drug Discovery. Dat betekent dat ze de kans krijgen om te werken aan opdrachten die bijdragen aan het beginstadium van de ontdekking van geneesmiddelen.

Pim Muller
489114 CEO Koen Dechering van TropiQ houdt zich bezig met de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen malaria. Hij levert ook een bijdrage aan de minor Drug Discovery