studenten in lounge ruimte

Werktuigbouwkunde in deeltijd

Omscholen biedt kansen

Het einde van het schooljaar nadert, dan zullen we weer afscheid nemen van een lichting studenten die hun opleiding succesvol hebben afgerond. In een tweeluik zetten we twee studenten die de deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde cum laude hebben afgerond in de spotlight. In deel 2: Arnold Bomhof.

HAN Redactie
425761 Werktuigbouwkunde, deeltijdopleiding, bachelor
Constructeur Werktuigbouwkunde

Verder verdiepen via een associate degree

Nu het einde van het schooljaar nadert, nemen we weer afscheid van een lichting studenten die hun opleiding succesvol hebben afgerond. In een tweeluik zetten we studenten die de deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde cum laude hebben afgerond, in de spotlights. In deel 1: Anouk van Maren.

HAN Redactie
425762 deeltijdopleiding, Constructeur Werktuigbouwkunde, associate degree
Docent-onderzoekers innoveren bij zorginstellingen

Samen innoveren in onderwijs en onderzoek

Vorig jaar startten 7 docent-onderzoekers als innovator bij zorginstellingen in de regio, waar zij zich 1 dag per week inzetten om het innovatieve vermogen van die zorginstellingen op het gebied van zorg en welzijn te vergroten.

HAN Redactie
33006 meter om enkel heen
Klaar voor een uitdaging

Geüpgradede HAN Solarboat naar Monaco

Sinds dinsdag 5 juli is het HAN Solarboatteam weer in Monaco voor de Monaco Energy Boat Challenge. Tijdens deze race nemen 38 teams, verdeeld over 3 klassen, het tegen elkaar op om te kijken welk team de snelste en efficiëntste boot gebouwd heeft.

HAN Redactie
310470 Solarboat in actie tijdens Energy Boat Challenge met skyline Monaco met piloot Mitchel Kraai
Praktijkgericht onderzoek

Interventie duurzame inzetbaarheid van schoonmakers van de HAN

Hoe je onderzoek doet naar het voorkomen van rug-, schouder- en nekklachten bij mensen die werkzaam zijn in de schoonmaakbranche? Een kwestie van dicht op de doelgroep zitten, in co-creatie een interventie ontwikkelen en… vroeg je wekker zetten.

HAN Redactie
421411 Sfeerbeeld poppen moeder kind met stofzuiger
Master Mind

"Een investering voor het leven”

Jade van Rheenen, research analist bij het Erasmus MC, leerde tijdens haar werk haar vriend Mickey kennen. Enthousiast vertelde hij over zijn master Molecular Life Sciences. Over een paar maanden sluit ook Jade deze HAN-master, op een haar na cum laude, af. "Bijna alles is meteen toepasbaar."

HAN Redactie
371001 beeld voor han rubriek master mind - verhalen van masterstudenten
Dubbelinterview

Data om van te leren

Onze wereld wordt steeds digitaler. Data science speelt daarin een steeds belangrijkere rol: datagedreven werken is niet meer weg te denken. Denk aan de arts, die in geval van nood heel snel bij patiëntgegevens moet kunnen. "De rem mag er af."

HAN Redactie
417942 Academie IT en Mediadesign. Portretfoto Stijn Hoppenbrouwers en Astrid Hoge.
Het kan zo makkelijk zijn

Koude techniek in warme zorg

Donderdag 22 juni was er tijdens Technology Talks een levendig gesprek over de inzet van AI oftwel kunstmatige intelligentie in zorg, welzijn, sport en onderwijs. Met 60 deelnemers in de zaal en 35 deelnemers online was deze hybride bijeenkomst een inspirerende en activerende bijeenkomst.

HAN Redactie
109998 man met vr bril kijkt omhoog
Afscheid lector Innovatie in de Care

Kroon op carrière van Marian Adriaansen

Marian Adriaansen, lector Innovatie in de Care, heeft op 16 juni na 35 jaar bij de HAN afscheid genomen. Door haar enorme inzet en haar impact op het vak verpleegkunde, de studenten en patiënten is zij echt een icoon. Een feestelijk programma vol kennis, lof én humor zette de kroon op haar carrière.

Annelies Peters
420704 overzicht, rede afscheid lector Marian Adriaansen, driehoek
Symposium volwaardig leren en werken met autisme

Collega of student met autisme: het kan gewoon

Niet alleen meedoen, maar er ook écht bij horen. Op de werkvloer en in het onderwijs. Dat is waar deelnemers van het symposium ‘Volwaardig leren en werken met autisme’ het vandaag over hebben. Een middag vol emotionele ervaringsverhalen en inspirerende workshops.

Marleen de Roo
420660 Symposium Lectoraat Volwaardig leven met autisme, juni 2022 sfeerbeeld.