studenten in lounge ruimte

Verslag Symposium Aandachtige Betrokkenheid

Écht aanwezig zijn bij symposium Master Pedagogiek

Ben jij met volle aandacht betrokken bij jouw leerlingen? Reflecteer je regelmatig jouw les? Het zijn 2 vragen gesteld aan leraren, studenten, schoolleiders, lerarenopleiders en onderwijsontwikkelaars tijdens het Symposium Aandachtige Betrokkenheid.

HAN Redactie
408518 Bezoekers symposium Master Pedagogiek aandachtige betrokkenheid, krijgen les van een muziekpedagoog
Blogartikel

Visualiseren van werkinstructies op smart bril

Bij bedrijven met een hogere mate van variatie in hun producten zijn vaak last-minute aanpassingen aan het product en/of productieproces. Het herschrijven van papieren werkinstructies kost veel tijd en leidt tot veel versies op de werkvloer. Digitale werkinstructies geprojecteerd op een smart bril kunnen een oplossing bieden.

HAN Redactie
389735 Man / student werkt met AR bril op. Virtual reality in een productieomgeving
Toegankelijkheid

Als student betrokken worden bij een start-up die over 5 jaar de nieuwe Tesla kan zijn. Dat is gaaf!”

Eric Velleman, toonaangevend expert op het gebied van digitale toegankelijkheid, werkt al jaren met de HAN. Op 25 mei a.s. wordt hij geïnstalleerd tot bijzonder lector Inclusive Digital Design & Engineering voor mensen met een (visuele) beperking. Hij vertelt over de meerwaarde van het lectoraat.

HAN Redactie
336405 centrum voor ondernemerschap, stapel boeken
Merel Roerdink gaat voor haar AA bij de HAN

"Ik heb op de HAN professionele vaardigheden ontwikkeld, waardoor ik beter in mijn werk ben geworden"

Merel Roerdink is oud-student Accountancy. In 2021 studeerde Merel af, en vanaf september is ze aan de slag gegaan bij BDO als financieel analist in combinatie met onze post-hbo voor een AA-titel. Hoe is het om zo’n AA-traject te volgen? En hoe gaat die samen met haar baan? Je leest het hier.

HAN Redactie
407698 Zakelijke portretfoto van Merel Roerdink
Nieuw

Leertraject Thuisbegeleiding

Thuisbegeleiders zijn professionals in het sociaal werk die kwetsbare mensen thuis ondersteunen bij het (her)vinden van hun zelfredzaamheid door structuur aan te brengen in het dagelijks leven, waardoor problemen verminderen en erger wordt voorkomen.

HAN Redactie
299395 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding wandelen ingang entree
Verslag studiemiddag

Op zoek naar meer gelijkheid in de psychische zorg

Iedereen kijkt anders naar dezelfde kwestie. De één vindt het probleem overdreven, een ander ‘te gek voor woorden’ en een 3e zoekt een logische verklaring. Tijdens deze studiemiddag zoeken deelnemers op een antwoord op de vraag: is er gelijk in de psychische zorg?

HAN Redactie
406768 Sfeerbeeld studiemiddag gelijk in de psychische zorg, sfeerbeeld groenewoudseweg
Leefomgeving en leefstijl

Minke Nieuwboer themaleider Fair Health: stap voor stap verschil maken

Hoe zorgen we voor een leefomgeving en leefstijl die de gezondheid bevordert, vooral die van mensen in een kwetsbare situatie? Over dit vraagstuk buigt Minke Nieuwboer zich, een van de 4 themaleiders van Fair Health. “Het is de crux stap voor stap naar het hogere doel toe te werken.”

HAN Redactie
234471 null
Nieuwe innovatieve onderwijseenheid

Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn

Studenten vanuit verschillende zorg en welzijn opleidingen die samenwerken aan vraagstukken vanuit de praktijk: dát is de kracht van de innovatieve onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW).

Carin Coenen
128832 GGM K33 kantine rood zitje groep studenten
Sumya Mobder

Constructie is voor mij de basis

Sumya koos in haar opleiding Bouwkunde voor de specialisatie constructie. In dit artikel vertelt ze over haar keuzes voor en tijdens haar opleiding. En ze vertelt over haar afstudeerproject, waarin constructie en respect voor de historie van het gebouw hand in hand gingen.

HAN Redactie
406083 Sumya Mobder  in de maquettewerkplaats van de HAN-opleiding Bouwkunde
Master Mind

"Een goed netwerk is zó belangrijk"

Bijna kan hij MSc voor zijn naam zetten: Master of Science. De ambitie was er wel, om na zijn bachelor verder te studeren, en na een tussenjaar besluit Matthijs Kersten zich in te schrijven voor de Engelstalige master Molecular Life Sciences. Zijn volgende stap? Een PhD doen.

HAN Redactie
371001 beeld voor han rubriek master mind - verhalen van masterstudenten