Artikelen

studenten in lounge ruimte

Met vele studenten verdeeld over locaties in Arnhem en Nijmegen is steeds veel te vertellen over opleidingen, events en onderzoek van de HAN.

Circulaire brandstof

Een belangrijk alternatief voor de duurzame toekomst

Circulaire brandstoffen zijn een belangrijke stap in CO2-reductie. Die brandstof moet vervolgens ook worden toegepast, bijvoorbeeld in bestaande motoren. Hoe doe je dat zo slim mogelijk? Het lectoraat Automotive Research doet er onderzoek naar.

HAN redactie
Opstelling waterstof meting in Lab-1
Student blogt

Klein leed

De vrijheid hebben om uit te vinden wie je bent. Juist dan kom je in contact met andere werelden, nieuwe mensen én beleef je wat. Meike Geurtsen, 2e-jaars student, is zo’n grensverkenner. Ze gaat het avontuur aan en blogt erover, op deze plek, met vaste regelmaat.

HAN redactie
null
Het kan zo makkelijk zijn

Slimme kookplaat voor ouderen met dementie

Om thuiswonende mensen met beginnende dementie in staat te stellen zelfstandig te koken, is bij het Lectoraat Architecture in Health (gekoppeld aan de HAN-opleiding Bouwkunde) het idee van een slimme kookplaat ontstaan. De COOK3R is een interactieve kookplaat die meedenkt en begeleidt bij het koken.

HAN redactie
null
Deeltijd- en duale studenten over 'hun' coronatijd

Balanceren tussen gemak en gemis

Corona is een spelbreker, maar studeren gaat gewoon door. Studies worden opgestart, voortgezet en afgerond in deze, plotseling ontstane, online wereld. Soms is corona zelfs de aanleiding om te starten. Hoe is het om nu in deeltijd of duaal te studeren?

HAN redactie
Tamara Taekema loopt door gang dichtbij
Blog

Hoe is het met jou?

Rob Verhofstad, voorzitter van het College van Bestuur, blogt met regelmaat over zaken die hem bezighouden en die hij meemaakt. Benieuwd waar hij dit keer over schrijft? Lees dan hier zijn meest recente blog.

HAN redactie
null

Inductie van startende leraren nog slagen te maken

Startende leraren struikelen nogal eens. Waarover, en wat is eraan te doen? In een online symposium deelden Helma Oolbekkink (HAN) en Harmen Schaap (RU) de uitkomst van onderzoek waarin ze samenwerkten: de inductiefase heeft nog aandacht nodig.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN redactie
Blog

Nieuwe voorzitter over nieuwe horizon

Rob Verhofstad is vanaf 1 september onze nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. In zijn 1e blog deelt hij zijn gedachten met ons: over andere perspectieven, een nieuwe horizon en zijn eerste indruk van de HAN. Nieuwsgierig? Lees verder!

HAN redactie
null
Intreerede Lisbeth Verharen

Versterken van sociale kwaliteit

HAN-lector Lisbeth Verharen heeft onder grote belangstelling op 21 september 2017 haar ambt aanvaard met het uitspreken van de intreerede: 'Being there. Samen werken aan het versterken van sociale kwaliteit'.

HAN redactie
Nijmegen mensen in winkelstraat met kerk op achtergrond