studenten in lounge ruimte

Nieuwe werkwijze Huisartsenpraktijk Afferden

Maatwerkoplossingen in het zorg én sociale domein

Huisartsenpraktijk Afferden biedt maatwerkoplossingen voor de inwoners. Er wordt meer tijd per patiënt besteed en daarnaast gaat het ook om samenwerking met burgerinitiatieven en hulpverleners. Wat is de bijdrage van dit praktijkvoorbeeld aan het ZonMw programma 'Juiste Zorg Op de Juiste Plek'?

HAN Redactie
102261 een arts overlegt met haar leidinggevende.
Masterthesis

Zelfmanagementgedrag bij chronische lage rugpijn na blended fysiotherapie-interventie

Jesse Achten is fysiotherapeut en volgt daarnaast de masteropleiding Musculoskeletale Revalidatie aan de HAN, specialisatie Manuele Therapie. Wat betekent deze masteropleiding in de praktijk? Hoe past Jesse zijn grote interesse in technologie en eHealth toe in zijn masterthesis?

Carlijn Brinkman-Schulte
282323 Foto Jesse Achten aan het werk in de praktijk als fysiotherapeut
Masterthesis

Onderzoek sprongbelasting voor trainingsbelasting bij eredivisie volleybalspelers

Madelon Kamp is musculoskeletaal (sport)fysiotherapeut bij Medifit Barneveld. Ze studeert daarnaast aan de master Musculoskeletale Revalidatie. Voor haar masterthesis heeft Madelon onderzoek gedaan naar de sprongbelasting als maat voor trainingsbelasting bij eredivisie volleybalspelers.

Carlijn Brinkman-Schulte
282324 mmr stockfoto van de vert een draagbaar apparaatje voor meten van sprongbelasting volleyballers
Duurzaam herbestemmen

Model voor duurzame herontwikkeling erfgoed

Hoe kun je ervoor zorgen dat erfgoed op een duurzame manier opnieuw wordt ontwikkeld en hoe toets je dat? Dat was de vraag die Iris de Wit en Pleun van Oijen, studenten Bouwkunde zichzelf stelden tijdens hun afstudeerproject. Het antwoord leverde een overzichtelijke website op, die ontwikkelaars in de praktijk op weg helpt naar verduurzaming van een object

HAN Redactie
281715 Iris en Pleun bij de Enka kantine voor Tech-Gelderland
Van mbo naar hbo

Mbo-Bouwkunde ideale opstap naar hbo-Bouwkunde

Is studeren en werken een goede combinatie? Voor Wesley Sewalt wel. Zijn werk bij Koper-Maassen Architecten levert hem kennis en ervaring op, die in zijn studie hbo-Bouwkunde goed van pas komen. "Ik houd me bezig met CAD-tekenen en maak 3D-impressies voor opdrachtgevers."

HAN Redactie
281716 Wesley Seewalt achter de maquette. Foto gemaakt door fotograaf Erik van 't Hullenaar van Tech Gelderland.
Laat je inspireren

Verhalen van alumni: Bas Hetjes

Wij zijn trots op onze alumni. Waar komen ze na hun opleiding terecht? En waarom hebben ze bepaalde beslissingen gemaakt? Deze week vertelt Bas wat zijn masteropleiding heeft opgeleverd op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

HAN Redactie
35010 Detailfoto meetapparatuur

Goodie bag Eigentijds beoordelen en beslissen

Voor de installatie van Tamara van Schilt-Mol op 15 april is een goodie bag ontwikkeld vol met interessante tools, handreikingen en artikelen.

HAN Redactie
255833 lego poppetje met verrekijker
‘De Soep op de Stoep actie is weer geweest’

Het bereik van solidariteit in coronatijd

Aan het begin van de coronapandemie werden er volop initiatieven ondernomen door burgers, wijkbewoners en buurtgenoten om elkaar te helpen. Tot wie richtten die initiatieven zich? Werden mensen er wel echt mee geholpen en droegen zij bij aan solidariteit?

HAN Redactie
253667 vrouw met kind op bankje, met drinken
Masterstudent biedt maatwerk

Zorgproces beroertes focust op minder vermoeidheid

De zorg voor patiënten die na een beroerte in het ETZ zijn opgenomen, wordt voortaan beter afgestemd op de belastbaarheid van elke patiënt. Door het bieden van maatwerk moet vermoeidheid bij de patiënt zoveel mogelijk worden beperkt.

Carlijn Brinkman-Schulte
278963 Foto bij nieuwsbericht zorgproces beroertes focust op minder vermoeidheid