Van mbo naar hbo

Studiekeuze hbo-studie Open Dagen HAN
yesno
Open Dagen (voltijd)9,10 en 16 november

Je bent bijna klaar met het mbo en wilt verder leren voor die ene droombaan. Of je bent simpelweg nog niet uitgeleerd. Kies voor het hbo en groei verder! Je opleiding kan in 2 jaar of 4 jaar. In voltijd of met een baan ernaast: genoeg om uit te kiezen. Lees alles over de overstap van mbo naar hbo.

Is een hbo-studie wat voor mij?
Doorstuderen op het hbo, wil ik dat? Waarom zou ik na mijn mbo-opleiding voor een hbo-opleiding kiezen, wat zijn de voordelen? Wat is het verschil tussen mbo en hbo? En wat kost een hbo-opleiding eigenlijk? Dat en meer lees je hier.
doorstuderen van mbo naar hbo
Welke hbo-studie past bij mij?
Welke hbo-opleiding sluit aan op mijn mbo 4-opleiding? En waar kan ik nog meer uit kiezen als ik wat breder wil kijken of zelfs een heel andere richting op wil? Er is veel mogelijk, onderzoek welke opleidingen voor jou een match zijn!
welke hbo opleiding na mbo
Hoe bereid ik me voor op een hbo-studie?
Wat wordt er van mij verwacht op het hbo en hoe bereid ik me daarop voor? Wat als ik ergens tegenaan loop, hoe wordt ik dan op het hbo begeleid? Moet ik het allemaal zelf uitzoeken of valt dat wel mee? Dat lees je hier.
van mboo naar hbo
gratis bestellen
 

Studiekeuzemagazine voor mbo'ers

Meer lezen over de studiekeuze van mbo naar hbo? In ons studiekeuzemagazine voor mbo'ers lees je alles over de overstap van mbo naar hbo! Over studievormen, voordelen, valkuilen en verschillen tussen mbo en hbo. Ontdek hoe het hbo in elkaar zit en hoe andere studenten de overstap ervaren. En hoe combineer je studeren met een eigen onderneming? Natuurlijk staan ook alle hbo-opleidingen van de HAN in dit magazine. Je bestelt het mbo studiekeuzemagazine gratis, digitaal of op je deurmat.

mbo studiekeuzemagazine

Maak kennis met een opleiding

  • open dag han

    Open Dag of Open Avond

    Proef de sfeer op de HAN, bezoek voorlichtingen en stel je vragen aan studenten of docenten van de opleidingen. Dat kan tijdens een Open Dag (voor voltijdopleidingen) of Open Avond (voor deeltijdopleidingen). Wist je dat er op de Open Dag zelfs een speciaal programma voor mbo'ers is? 

  • proefstuderen meelopen

    Meelopen, Proefstuderen en meer

    Wil je een opleiding beter leren kennen? Kom een dagje Proefstuderen of Meelopen. Bij sommige opleidingen kun je ook een studiekeuzegesprek aanvragen. En wist je dat maar liefst 19 voltijdopleidingen een podcast hebben gemaakt waarin studenten over de studie vertellen? 

Nieuws & artikelen

Bedrijfskunde Sustainable International BusinessNieuwe opleiding biedt tweetalig onderwijs aan
Photo of students in the basecamp and stairs.
Vervolgstudie in onderwijs en sociaal domeinProefstuderen voor mbo-studenten
studenten groep werkoverleg
Presentatie mbo middag, auditorium R31. Economisch domein. 2021
studenten aan hoge tafel met laptop. gespiegeld
Chip van Semiconductor Packaging

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?