HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Marieke Rothuizen-Lindenschot is gepromoveerd

"Kijk wat een kind zélf belangrijk vindt"

Of kinderen nu een energiestofwisselingsziekte hebben of niet, uit onderzoek blijkt dat ze ondanks beperkingen dezelfde type activiteiten uitvoeren en dezelfde behoeften hebben als ‘gezonde’ kinderen. Zelf kunnen beslissen, dingen samen doen en van elkaar leren vinden ze net zo belangrijk.

HAN Redactie
30 november 2022
473174 Marieke Rothuizen in een blauwe jurk  samen met haar promotor tijdens haar promotie
Stuurkracht van leraren

Blijf toetsbewaam: pak de regie!

Toetsbekwaam worden, is één ding. Maar toetsbekwaam blijven, is een tweede. Lector Helma Oolbekkink vertelt hoe je de regie pakt om zelf en samen toetsbekwaam te blijven.

HAN Redactie
29 november 2022
235923 Studenten HAN Pabo Arnhem lachen in kantine.
Over je inschrijving

We stappen over op een nieuw aanmeldsysteem

Van 23 november tot en met 12 december 2022 kun je jouw inschrijving bij de HAN niet inzien of beheren. Dat komt omdat we overstappen op een nieuw systeem voor het verwerken van aanmeldingen en inschrijvingen. Je kunt je wel gewoon aanmelden voor een HAN-opleiding, dat doe je via Studielink.

HAN Redactie
29 november 2022
387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop

"Beroepsopleidingen moeten elkaars netwerken gaan gebruiken"

Als het beroepsonderwijs professionals wil opleiden die verandering teweeg kunnen brengen, moet het daar ook naar georganiseerd worden, zegt Wietske Kuijer, HAN-lector Responsief Beroepsonderwijs. Zij pleit voor betere samenwerkingen tussen beroepsopleidingen en een stevigere stellingname over een gewenste toekomst.

HAN Redactie
28 november 2022
343414 Portret, onderzoek

Stem nu voor HAN Green Awards 2022

Duurzaamheid wordt beloond. Voor de derde keer wordt door HAN Green Office de HAN Green Awards georganiseerd, in samenwerking met het zwaartepunt SEE – Schoon. Op 15 december is de prijsuitreiking aan de meest duurzame student(groep), opleiding en medewerker. Er zijn veel nominaties binnengekomen op alle categorieën, stem jij mee?

HAN Redactie
28 november 2022
Cheque Green Awards 2020
Symposium

Communityvorming in neurorevalidatie

Ter gelegenheid van het afscheid van Paul van Keeken, coördinator van de master Neurorevalidatie en Innovatie, vond op 17 november het mini-symposium ‘Communityvorming’ plaats. Tijdens het symposium werd ingegaan op de meerwaarde van communities in het domein van neurorevalidatie en patiëntenzorg en de invloed van digitalisering op het vormen van communities.

Carlijn Brinkman-Schulte
28 november 2022
224339 master neurorevalidatie en innovatie docent testimonial paul van keeken
Orange the World

HAN kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De HAN steunt deze campagne al enkele jaren.

HAN Redactie
25 november 2022
472326 De vlag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes wordt gehesen op de HAN
Samenwerking met Radboud Universiteit en ROC RijniIJsel

HAN Green Office kledingruil groot succes

Voor de derde keer werd eind november een kledingruil georganiseerd. Ruim 2500 kledingstukken werden ingezameld en op de eerste dag was al driekwart van de kleding geruild/verkocht.

HAN Redactie
25 november 2022
189271 joep en daaf passen kleding
Internationaal congres verbeteren leerprocessen

EAPRIL: thuis op de HAN

Op de vroege woensdagochtend verplaatsen ruim 400 mensen uit 25 landen zich over de gebouwen van de HAN. Het zijn bezoekers van de EAPRIL-conferentie, een 3-daagse voor iedereen die betrokken is bij (praktijk)onderzoek op het gebied van innovatie en leren. “Welkom thuis”, klinkt het enthousiast.

HAN Redactie
24 november 2022
472110 EAPRIL conferentie 2022 op de HAN met lectoren Wietske Kuijer en Jos Sanders die de keynote verzorgen. Academie Mens en Maatschappij
Maatwerktraject

Embedded Hardware Engineering-cursisten YER bouwen tekenrobot

YER-medewerkers volgen de HAN-module Embedded Hardware Engineering. Ze leren een digitaal systeem te ontwerpen door diverse componenten vast te solderen op een pcb-board.

HAN Redactie
24 november 2022
472163 Embedded Hardware Engineering cursisten van YER solderen op printplaatje een deel van een tekenrobot