Nieuws

HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Bachelor Medische Hulpverlening

Diederik Gommers zet HAN-opleiding BMH op de kaart

Hij staat te boek als ’s lands bekendste intensivist, heeft een overvolle agenda en ziet voor zichzelf toch nog een rol weggelegd als kartrekker van de Bachelor Medische Hulpverlening (BMH) van de HAN. Met dank aan de inspanningen van studievereniging S.V. Aventum uit Nijmegen.

HAN redactie
05 maart 2021
Telefoons internationaal
Dat geeft energie

Zonnecellen onder glazen dak in Utrecht

Na jaren van labonderzoek is de tijd rijp voor de praktijk. In Utrecht is Shoppincentre Overvecht uitgerust met een prototype van een zonne-energie-installatie. Het wekt elektriciteit op met geconcentreerde zonne-energie. Tijd voor een duurtest.

HAN redactie
05 maart 2021
266918 Zonnecellen worden op een dak in winkelcentrum Overvecht geplaatst
Installatie

Tamara van Schilt-Mol tot lector Eigentijds Beoordelen en Beslissen

Op donderdag 15 april vindt de installatie plaats van Tamara van Schilt-Mol tot HAN-lector Eigentijds Beoordelen en Beslissen. Vanwege de Covid-19 maatregelen geheel digitaal en in aangepaste vorm.

HAN redactie
04 maart 2021
Telefoons internationaal
Diplomering

Diplomering Ergotherapie: persoonlijk feestje aan huis

‘Bijzondere tijden vragen om bijzondere acties’. Dat betekende voor 35 gediplomeerde Ergotherapie studenten dat zij hun diploma aan huis mochten ontvangen.

HAN redactie
04 maart 2021
265921 iris karpenko ontvangt haar diploma ergotherapie aan huis
Interprofessioneel samenwerken

Labs en Werkplaatsen: student Eva draaide mee in Nijmegen Lindenholt

Op 22 locaties in de regio Arnhem en Nijmegen vind je HAN Labs en Werkplaatsen, op het domein van zorg, welzijn en sport. In september 2020 zijn maar liefst 50 docenten en onderzoekers en ruim 900 studenten gestart in één van de Labs en Werkplaatsen. Eva Debij, student Verpleegkunde, blikt terug op het project rondom laaggeletterdheid in Sparkcentre Lindenholt.

Carin Coenen
04 maart 2021
Studenten kiezen en lezen boek
Voor docenten en onderwijsliefhebbers

Onderwijsdagen 2021

Hoe ziet het onderwijs na de huidige pandemie er volgens jou uit? Hoe wil jij doceren? Hoe willen studenten leren? Deel jouw ideeën en doe nieuwe inzichten op tijdens de Onderwijsdagen 2021.

HAN redactie
04 maart 2021
257334 Onderwijsdagen HAN en RU
Connectr Energy innovation

Samenwerken aan de energietransitie

De Provincie Gelderland draagt ruim 4,6 miljoen euro bij aan Connectr Energy innovation. Dit om de eerste activiteiten op te starten. Het initiatief is bedoeld om de energietransitie te versnellen en de Gelderse economie te versterken.

HAN redactie
03 maart 2021
265636 Conceptbeeld hal Connectr
Samenwerken in wijknetwerken

Taalcafé Wijchen: succesvol samenwerken in de wijk

Het Taalcafé Wijchen is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking in de wijk. De Bibliotheek Wijchen organiseert samen met Vluchtelingenwerk Wijchen wekelijks het taalcafé. Hierin geven vrijwilligers uit Wijchen en studenten van de HAN taalondersteuning aan mensen die Nederlands willen leren.

HAN redactie
03 maart 2021
236900 studenten en professionals in overleg
Educatieve lerarenopleiding

Ad’er PEP ideale leraarondersteuner

Het kabinet heeft financiële middelen beschikbaar gesteld aan scholen om de negatieve gevolgen van Coronamaatregelen voor leerlingen zoveel mogelijk te bestrijden. Wat heeft de Ad’er PEP in huis om leraren te ontlasten?

HAN redactie
02 maart 2021
33102 Juf geeft uitleg aan kind
Webinar ‘Ontdek het speciaal onderwijs’

Webinar ‘Ontdek het speciaal onderwijs’ wegens succes herhaald

In samenwerking met de Arnhemse schoolbesturen organiseert de HAN Pabo het webinar ‘Ontdek het speciaal onderwijs’. Na een succesvolle aftrap tijdens de HAN Open Dag wordt dit evenement herhaald op de HAN Open Avond, de HAN Open Dag en tijdens het HBO Proof Festival.

HAN redactie
02 maart 2021
31520 drie studenten met laptop en ipad