HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Podcast

Veranderingen van de rol van docent met AI in het onderwijs

Leraren en scholen binnen de Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) zetten Artificial Intelligence (AI) in in hun onderwijs. Hoe doen ze dat? Waar helpt AI een leraar of een leerling. Waar liggen de kansen en wat zijn de risico's? Wat vraagt dat nieuwe onderwijs met AI eigenlijk van de organisatie van scholen?

HAN Redactie
30 juni 2022
32947 meisje speelt spelletje met houten blokjes
Blog

Voorkom krassen op het dashboard

Kennisnet keek naar de invloed van adaptieve leersystemen zoals Snappet en Gynzy op de professionele ruimte van de leraar in het primair onderwijs en schreef er een publicatie over. Associate lector bij het Lectoraat Leren met ict, Pierre Gorissen deelt zijn ervaringen na het lezen van de publicatie.

HAN Redactie
30 juni 2022
421146 Krassen op het dashboard. kennisnet. iXperium
Congres Maatschappelijk belang

De kracht van praktijkgericht onderzoek

Hoe maken we met praktijkgericht onderzoek nu echt een maatschappelijk verschil? Een vraag die onderzoekers en beleidsmedewerkers van hogescholen uit Nederland en Vlaanderen iets meer in kaart willen brengen.

HAN Redactie
30 juni 2022
235944 Campagnebeeld Onderzoek - niemand te gebruiken
Publicatie

Nieuw politiehandboek voor onbegrepen gedrag: “Inlevingsvermogen is cruciaal”

Ben je handhaver of hulpverlener? Dat is een grote vraag voor politieagenten als zij te maken krijgen met mensen die verward gedrag vertonen. Bauke Koekkoek, lector Onbegrepen gedrag, Zorg en Samenleving bij de HAN en lector bij de Politieacademie én crisisdienstverpleegkundige, schreef een nieuw handboek voor de politie. “Ik hoop dat agenten en mensen uit het sociaal domein elkaar steeds beter vinden, ondanks dat ze verschillende talen spreken.”

HAN Redactie
30 juni 2022
237743 man troost vrouw
Podcast

In gesprek met 2 AI-experts

In de maand van AI in het onderwijs mag een gesprek met 2 AI-experts uit het iXperium-netwerk natuurlijk niet ontbreken. In een boeiende podcast vertellen zij hoe ze aankijken tegen AI in onderwijs.

HAN Redactie
30 juni 2022
363264 kinderen op laptop
Tech Gelderland annotatietool

Websites met wartaal

Heb jij ook wel eens dat je een link op een website niet kunt vinden? Of dat de screenreader opeens wartaal uitslaat? Grote kans dat je een van de ruim 3.000 overheidswebsites te pakken hebt waar de toegankelijkheid nog niet optimaal is – zeker niet voor de pakweg 15 procent van de mensen die met enige vorm van visuele, auditieve of motorische beperking zitten.

HAN Redactie
412502 HAN IT en Mediadesign. Headerfoto studenten Techgelderland innotatietool. Inclusive Digital Design & Engineering
Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Joke Mintjes Award voor BMH-studenten

De Joke Mintjes Award is de prijs voor het beste door studenten uitgevoerd onderzoek naar verbeteringen van patiëntenzorg in de acute intensieve zorg. Demi Corstjens en Kim Stulen, studenten BMH, zijn de winnaars met onderzoek naar indrukwekkende gebeurtenissen bij jonge BMH'ers in de ambulancezorg.

HAN Redactie
24 juni 2022
31972 patient nekbrace op brandcard
Data en tijden

Diploma-uitreikingen Engineering en Automotive

Op dinsdag 28 juni en dinsdag 5 juli zijn er nog examenvergaderingen voor de Engineering opleidingen. De geslaagde studenten krijgen op deze dagen een 'slaagmail' en een uitnodiging voor de diploma-uitreiking.

Erik Rijpstra
24 juni 2022
299522 automotive diploma-uitreiking drive-thru met Mustang
Onderwijs loopt voor op beroepspraktijk

Grenzen vervagen tussen tandarts en mondhygiënist

Een minor bij een andere onderwijsinstelling, een master in het buitenland. Buiten de grenzen van je eigen opleiding liggen mooie kansen. Dat merken ook de studenten van de HAN-opleiding Mondzorgkunde, de opleiding tot mondhygiënist. Zij kijken op een andere manier over de grenzen heen: in de zogenoemde Masterkliniek werken ze samen met de toekomstige tandartsen van het Radboudumc.

HAN Redactie
24 juni 2022
418480 Het CvB bezoekt de student-run dental clinic of Masterkliniek
Onderzoekende professional

Professional Doctorate gaat van start

Op het congres van de Vereniging Hogescholen presenteerden onderwijsminister Robbert Dijkgraaf en voorzitter Maurice Limmen de 7 domeinen waarin pilots van het Professional Doctorate (PD) van start gaan.

HAN Redactie
23 juni 2022
347963 Lo-res. Groep van 4 studenten in overleg aan tafel in algemene ruimte HAN.