Nieuws

test

Dit bericht wordt zsm verwijderd.

HAN redactie

RXML parse error: Attribute iso-time needs at least yyyy-mm-dd specified.
 | <date iso-time="never" lang="nl" strftime="%d %B %Y">
 | <if variable="form.pub-date = yes">
Studiekeuze

Nieuw: Uurtje in de klas

De HAN biedt vanaf januari een nieuwe studiekeuze-activiteit: Uurtje in de klas. Wie leraar wil worden, kan een uur lang beleven hoe het is om in een klas te zijn. De organisatie Regionale Aanpak Lerarentekort Arnhem (RAP) organiseert deze activiteit in samenwerking met De HAN en de Arnhemse scholenbesturen.

HAN redactie
23 november 2020
Overstap van mbo naar hbo

Doorstromers vallen vaak uit

"Ongeveer 20 procent van de doorstromers redt het niet," vertelt Marloes de Lange, onderzoeker bij het Lectoraat Beroepspedagogiek van Academie Educatie van de HAN. “Het probleem zit meestal niet in het intellectuele vermogen van die studenten."

HAN redactie
20 november 2020
Pilot voor Bedrijvenmarkt in april

Built Environment organiseert eerste Online Bedrijvenmarkt

De Academie Built Environment heeft 19 november voor het eerst een Online Bedrijvenmarkt georganiseerd. In totaal namen 47 bedrijven deel. Deze Bedrijvenmarkt gold als pilot voor de grote Online Bedrijvenmarkt die op 28 april volgend jaar staat gepland.

Lex Eggink
20 november 2020
RAAK-award

Twee energieprojecten bekroond

Tweemaal in de roos! Het HAN-project Hydrova won de 2e prijs en het project Console ontving de publieksprijs bij de RAAK-awards 2020. Hydrova ontwikkelt kleinschalige toepassingen van waterstoftechnologie, terwijl Console focust op een super-zonnewering voor koele (studenten)kamers die wel worden verlicht.

HAN redactie
19 november 2020
Februari start Pabo Arnhem

Wacht niet langer: start in februari met de HAN Pabo in Arnhem

Overweeg jij ook om één van de belangrijkste banen ter wereld uit te oefenen? Jij kunt in februari 2021 al beginnen aan de HAN Pabo in Arnhem. Kom gerust eens kennismaken tijdens de online Open Dag op zaterdag 14 november of op de online Open Avond op woensdag 18 november. Tijdens de Open Dag krijg je alles te weten over de Pabo en krijg je de mogelijkheid om docenten en studenten het hemd van het lijf te vragen!

HAN redactie
18 november 2020
hbo-leerwerktraject gestart

Leerwerktraject voor technici met vluchtelingenachtergrond van start

Het expertisecentrum voor duurzame energie SEECE, HAN Talencentrum en de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF zijn gestart met een hbo-leerwerktraject voor technici met een vluchtelingenachtergrond. Wie het traject succesvol doorloopt, heeft zicht op een erkend Nederlands diploma en een baan in de energiesector.

HAN redactie
18 november 2020
QuaranTrain samen met Fysiotherapie

Wereldwijde start van QuaranTrain: studenten Fysiotherapie doen mee!

Op 2 april 2020 klokslag 0.00 uur is QuaranTrain wereldwijd gestart met haar activiteiten om mensen in deze periode van isolatie tijdens de COVID-19 pandemie in beweging te houden. Vanuit de HAN doen studenten van de opleiding Fysiotherapie mee aan deze internationale community.

HAN redactie
17 november 2020
Portaal revalidatie na corona

Portaal in de maak voor betere revalidatie na corona

Projectleider Lilian Beijer kan niet wachten om een klus te klaren van groot, want landelijk belang. Nog dit jaar moet haar team een eerstelijns covid-19-portaal in de steigers zetten. Paramedici die coronapatiënten behandelen, krijgen met dit digitaal platform een gouden gelegenheid om, onder andere, best practices uit te wisselen. Goed nieuws voor coronapatiënten?

Hans Wanningen
17 november 2020
VR bij revalidatie COVID-19

Virtual Reality ingezet bij revalidatie COVID-19 patiënten

Het programma COVID Virtual Revalidation biedt virtual reality (VR) toepassingen voor de fysieke en mentale revalidatie van (post-IC) COVID-19 patiënten. De resultaten van het programma worden door Bart Staal (afdeling IQ Healthcare Radboudumc en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en professor Harry van Goor (afdeling heelkunde Radboudumc) onderzocht. Het programma is ontwikkeld door het Radboudumc en SyncVR Medical.

HAN redactie
17 november 2020