HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Winston Churchill Tower

Transformeren en herbestemmen

Meters kantoorruimten staan leeg. Gezien het vele thuiswerken lijken deze ook niet snel gevuld te worden. Intussen loopt het woningtekort op. Voor veel projectontwikkelaars een uitgelezen kans om kantoren te transformeren naar een woonbestemming.

HAN Redactie
03 augustus 2021
310819 De Winston Churchill Tower in Rijswijk. Klaar voor herbestemming.
Onderzoek bij Bosch Transmission

Automotive Engineering student wint ACE Award 2021

Umang Tulsi, HAN-student/alumnus Automotive Engineering, heeft op 6 juli de ACE Student Award 2021 gewonnen. Hij nam een fantastische hoofdprijs in ontvangst: 2 tickets naar een Grand Prix naar keuze, inclusief vlucht, hotelovernachtingen en het bijwonen van de race!

Erik Rijpstra
26 juli 2021
309939 Umang Tulsi, HAN-student/alumnus Automotive Engineering, heeft op 6 juli de ACE Student Award 2021 gewonnen (geplaatst door Erik Rijpstra)
afstudeerders Civiele Techniek

Onderzoek naar duurzame fietsbrug

Is er een duurzamer alternatief voor een traditionele fietsbrug? Dat is de vraag die Jos te Hennepe en Teun Wopereis zichzelf stellen in hun afstudeeronderzoek van de opleiding Civiele Techniek. Ze ontdekten dat je dit met de milieukostenindicator goed kunt vergelijken.

HAN Redactie
22 juli 2021
309072 Jos te Hennepe en Teun Wopereis doen onderzoek naar een duurzame fietsbrug. Liggende foto
Maatwerk in PO

"Met ict sluit je beter aan bij de onderwijsbehoeften van leerlingen"

Ict is goed in te zetten voor onderwijs op maat en het geven van regie aan leerlingen. In de iXperium Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd leren met ict in het Primair Onderwijs (OWP PO) wordt hier onderzoek naar gedaan. Verschillende basisscholen nemen deel in de OWP PO. Hoe passen die basisscholen de principes van zelfregie en differentiatie eigenlijk toe en welke ambitie hebben zij hierin? Dat lees je in de publicatie "Bouwen aan gepersonaliseerd leren met ict" van de OWP PO.

HAN Redactie
20 juli 2021
kind achter ipad met ouder
50 champions in Musis

“Aan deze studenten wordt getrokken”

Je graduation ceremony in de grote zaal van Musis, daar teken je toch meteen voor? Zo’n 50 afstudeerders International Business and Languages deden het en namen voor even dé concertzaal van Arnhem over.

HAN Redactie
20 juli 2021
30305 Afstuderen, graduation ceremony
Comeniusbeurs

Beurs voor vernieuwende methodiek in master Circulaire Economie

Een nieuw kennisgebied, waar nog weinig theoretische ondersteuning voor is. Dat is de uitdaging waar studenten van de master Circulaire Economie voor staan. Hiervoor wil de opleiding een vernieuwende evaluatiemethodiek (CIMO) inzetten, en daar krijgt ze nu een Comeniusbeurs voor.

HAN Redactie
16 juli 2021
Overleg
Onderzoek op zorgboerderijen

Deelnemers aan het woord op de werkplaats

Na de zomer start op diverse zorgboerderijen een tijdelijke werkplaats waar onderzoekers en studenten verhalen en verbeeldingen gaan ophalen. Wat is voor deelnemers van deze zorgboerderijen het goede leven? Dries de Moor, hoofddocent Social Work, doet er onderzoek naar.

Marielouise Hagen
15 juli 2021
307160 Foto voor bij onderzoek op zorgboerderij, Dries de Moor
Open Digital Horizons

Ict-geletterde studenten opleiden

Hoe zet je technologie en ict in je onderwijs in? En waar kan de inzet van technologie of ict onze beroepen verbeteren? Urgente vragen voor de HAN. Zo urgent, dat we Open Digital Horizons zijn gestart.

HAN Redactie
15 juli 2021
32535 ict cmd studenten vrouwen op trap
Realisatie energy hotspot

Connectr start met bouw Innovatielab

De bouw van het Connectr Innovatielab op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is begonnen. Gedeputeerde Staten van provincie Gelderland gaven vandaag groen licht voor een bijdrage van 5 miljoen euro. Eerder dit jaar droegen provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem al bij aan de eerste activiteiten van het initiatief, dat is bedoeld om de energietransitie te versnellen.

HAN Redactie
15 juli 2021
307654 Connectr Innovatielab wordt gebouwd, het startsein is gegeven (NH)
Pioniers

Eerste gediplomeerden Ad Gebouwgebonden Installatietechniek

In september 2019 begonnen zij als een kleine groep pioniers aan een nieuwe deeltijdopleiding en minder dan 2 jaar later zijn zij samen als kleine groep afgestudeerd. Mark, Jordy, Andor en Baraa ontvingen als eersten het certificaat van de Associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek.

Lex Eggink
14 juli 2021
306949 illustratie zwarte omslagmap met opdruk open up new horizons