Nieuws

HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Coronaproof Tweede Kamerverkiezing

Veilig je stem uitbrengen dankzij studenten HBO-Rechten

Dat de maatschappelijke betrokkenheid onder studenten groot is, bewijzen ruim 25 studenten HBO-Rechten. In samenwerking met de gemeente Nijmegen zorgen zij voor een coronaproof Tweede Kamerverkiezing in maart.

HAN redactie
01 maart 2021
close-up rechtenbundel, FEM HBO rechten
Innovatie in de Care

Gebruik nieuwe zorgtechnologie in de versnelling

Op 1 maart start het Lectoraat Innovatie in de Care met een nieuwe periode van 4 jaar. Het centrale thema is zorgtechnologie. Zorgpersoneel krijgt door de coronacrisis extra kansen voor gebruik van nieuwe technologie. Zorgtechnologie versnelt en het praktijkgericht onderzoek schakelt mee door.

HAN redactie
01 maart 2021
man in gesprek met dokter via mobiele telefoon
Coronaproof onderwijs

Middelbare scholieren krijgen les op de HAN

Minimaal 1 dag per week naar de middelbare school, dat is het streven van dit kabinet. Om dat coronaproof te kunnen doen, is meer ruimte nodig dan gewoonlijk. Daarom wijken leerlingen van het Arnhemse Arentheem College, Thomas a Kempis deze week uit naar andere locaties in de stad voor fysiek onderwijs.

HAN redactie
01 maart 2021
32713 studeren-op-campus
onder begeleiding van lector Dennis Moeke

Studententeam wint 1e prijs voor vaccinatieplan

De coronacrisis duurt voort. Strenge maatregelen in combinatie met verschillende innovatieve oplossingen zijn nodig. Om die creatieve ideeën te stimuleren startte TKI Dinalog een competitie om de logistiek rondom een nationaal vaccinatieprogramma te ontwikkelen. Studenten van de HAN wonnen de 1e prijs. De jury was onder de indruk van de inzending van het team, dat bestond uit subteams waarin ook studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht waren vertegenwoordigd.

HAN redactie
26 februari 2021
Studenten volgen een opfriscursus vaccineren om zich voor te bereiden op de COVID-vaccinaties.
Voor docenten en onderwijsliefhebbers

Onderwijsdagen 2021

Hoe ziet het onderwijs na de huidige pandemie er volgens jou uit? Hoe wil jij doceren? Hoe willen studenten leren? Deel jouw ideeën en doe nieuwe inzichten op tijdens de Onderwijsdagen 2021.

HAN redactie
26 februari 2021
257334 Onderwijsdagen HAN en RU
ADAPT

Uniek valideren in coronatijd

De onderzoekers van het ADAPT-instrument hadden in maart 2020 nog 1 stap te maken: validatie. En toen kwam corona. Wég kans op de laatste dataverzameling in po-scholen. HAN-onderzoeker Marjoleine Dobbelaer vertelt hoe het tóch lukte.

HAN redactie
25 februari 2021
33097 Juf kijkt met kind naar laptop
Interview lector Dennis Moeke

Reguliere zorg niet bedoeld om crisispiek op te vangen

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat integraal capaciteitsmanagement in ziekenhuizen cruciaal is. En dat de overheid noodscenario’s zou moeten maken voor een volgende crisis. Dat zegt dr. Dennis Moeke, lector Logistiek & Allianties bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

HAN redactie
25 februari 2021
distributiecentrum
Ondernemers geraakt door de coronacrisis

Opleidingskansen voor ondernemers

Zelfstandig ondernemers ondervinden als geen ander de gevolgen van de coronacrisis. Noodgedwongen moeten zij hun organisatie of bedrijf aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid. In deze onzekere tijden wil de HAN ondernemers extra kansen bieden om zichzelf te ontwikkelen.

HAN redactie
25 februari 2021
32240 economie management recht
Centre of Expertise Sneller Herstel

Samenwerking versterken op het gebied van innovatie

Het Centre of Expertise (CoE) Sneller Herstel heeft op het gebied van onderwijs en onderzoek al een hechte band met regionale partners. Om nóg meer voor elkaar te kunnen betekenen op het gebied van revalidatie gaat het CoE zich richten op innovatie.

HAN redactie
25 februari 2021
33006 meter om enkel heen
leraren basisonderwijs

Mannen op de Pabo

De HAN is goed op weg als het gaat om de hoeveelheid meesters die we opleiden. Van de eerstejaars in Nijmegen is bijvoorbeeld bijna 29% man en van de tweedejaars in Arnhem is dat zelfs 41%. Dat was een paar jaar geleden echt wel anders en we zijn blij een diversere groep van basisschoolleerkrachten op te leiden samen met en voor de basisscholen in de regio.

HAN redactie
25 februari 2021
33113 Kinderen met meester achter Ipad