HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Voltijd- en deeltijdstudies

Aantal aanmeldingen op niveau 2019

Het aantal aanmeldingen voor een studie aan een hbo is lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit landelijke cijfers die de Vereniging Hogescholen publiceerde. Ook bij de HAN meldden zich minder studenten aan; het aantal aanmeldingen ligt op het niveau van 2019.

HAN Redactie
11 mei 2021
studenten in de klas
Online vaktherapie

Telepresent zijn als vaktherapeut

Vaktherapie staat op het punt heel nieuwe, online wegen in te slaan. Dat moet ook wel, in tijden van corona waarin je niet fysiek bij elkaar kunt zijn. In het HAN actieonderzoek ‘Telepresent zijn als vaktherapeut’ is de toegankelijkheid en het toepassen van digitale middelen onderzocht.

HAN Redactie
10 mei 2021
282871 Telepresent als Vaktherapeut gebruik Virtuele Ruimte
HAN VDO

Opleiding POH up-to-date voor nieuwe zorgvraag

Recent is de opleiding Praktijkondersteuner/Praktijkverpleegkundige (POH) bij HAN VDO aangepast op de laatste ontwikkelingen in het werkveld. De patiënt, de directe omgeving en de specifieke zorgvraag staan meer centraal. Zo ook de toepassing van e-health door corona.

Filip Wilmsen
10 mei 2021
32670 vrouw blauwe blouse praat met man
Social Work

Student As Partner: Buddy Project

Het Buddy Project is een Student As Partner-initiatief waarbij Social Work-studenten elkaar ondersteunen in allerlei vragen die met de studie te maken hebben. Bijvoorbeeld bij het maken van een planning, het leren van toetsen of het schrijven van verslagen. Het is laagdrempelige ondersteuning van een medestudent en je kan het omschrijven als samen met studiegenoten leren en van elkaar leren.

Dorothea Koletsos
04 mei 2021
128815 GGM K33 kantine gang wandelen studenten
Herstart onderwijs op locatie

HAN deels open en vol aan de bak

Het nieuws was nog maar koud gedeeld: 26 april 2021 gaan de hogescholen en universiteiten weer deels open. Bij de HAN-opleiding Facility Management van de Academie Organisatie en Ontwikkeling AOO schoten de conciërges en docenten meteen in de actiestand. Roosteraars maakten ter voorbereiding conceptroosters. Tot genoegen van de studenten. Ties van Haren: "Ik vind het wel chill om gewoon weer les te hebben en mijn studiegenoten te zien."

HAN Redactie
30 april 2021
235897 Studenten HAN Pabo Arnhem zitten achter laptop. Hun docent lacht hen toe.
Oriënteren in Coronatijd

Maak nu ook in Nijmegen kennis met het lerarenvak

Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Ontdek zelf of het voor de klas staan iets voor jou is in de regio Nijmegen.

HAN Redactie
30 april 2021
docent buigt over tafel student
Artificial Intelligence

AI-kennis klotst over de regiogrenzen dankzij nieuw consortium

Een centraal loket voor AI-startups en betere kennisdeling. Het zijn de doelen van het nieuwe TTT-AI-consortium, een groep kennisinstellingen waar de HAN bij betrokken is. 'Wij zorgen dat AI-kennis wordt ingevlochten in de context van de praktijk.'

HAN Redactie
30 april 2021
234456 null
3 ton ZonMw subsidie

Virtual Reality als medicijn

Rugpijn is een veelgehoorde klacht. Zeker nu we allemaal veel thuis achter de laptop zitten. Een prachtig moment voor onderzoeker Jesper Knoop en lector Bart Staal om een subsidie van ZonMw te ontvangen om met Virtual Reality lage rugpijn te lijf te gaan.

HAN Redactie
29 april 2021
234467 null
Regionale samenwerking

Arnhems Onderwijsloket is live!

28 april is de online campagne van het Onderwijsloket regio Arnhem gestart voor het werven van leraren en onderwijsassistenten in het primair en speciaal onderwijs. Het Onderwijsloket regio Arnhem is een nieuw initiatief van de HAN Academie Educatie in samenwerking met 3 Arnhemse onderwijsorganisaties. Samen willen wij (bijna) afgestudeerden en ervaren professionals enthousiast maken voor een baan in het speciaal en primair onderwijs in de regio Arnhem.

HAN Redactie
28 april 2021
287234 Foto voor nieuwsbericht Arnhems onderwijsloket is live!
Student blogt

Chips en cola-momentje

Meike Geurtsen, 2e-jaars student, is een grensverkenner. Ze gaat het avontuur aan én blogt erover. Deze keer over keuzes maken en de goedbedoelde adviezen die ze krijgt.

HAN Redactie
28 april 2021
286322 Meike Geurtsen