HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

In memoriam:

Esther Steultjens

Met grote verslagenheid ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van onze collega Esther Steultjens op 11 oktober j.l. Esther heeft een centrale rol gespeeld bij de ontwikkeling en groei van het lectoraat Neurorevalidatie en de master Neurorevalidatie en Innovatie van de HAN.

Carlijn Brinkman-Schulte
15 oktober 2021
245216 Esther Steultjens is associate lector bij het lectoraat Neurorevalidatie
Topopleiding

Goud voor master Circulaire Economie in EW Beste Studies 2021

De opleiding master Circulaire Economie krijgt met een gouden medaille de hoogste waardering in Elsevier’s Beste Studies 2021 die deze week in EW Weekblad is gepubliceerd. Zeer trots is de opleiding op deze erkenning. Een bevestiging van de kwaliteit en vooral de waardering van onze studenten daarvan!

HAN Redactie
15 oktober 2021
Overleg
Food & Business staat voor kwaliteit

Goud voor Food & Business in EW Beste Studies 2021

De opleiding Food & Business krijgt met een gouden medaille de hoogste waardering in Elsevier’s Beste Studies 2021 die deze week in EW Weekblad is gepubliceerd. Zeer trots is de opleiding met deze gouden medaille. Een bevestiging van onze kwaliteit en de waardering van onze studenten daarvan!

Nathalie van den Berg
15 oktober 2021
32175 creatieve kitchen, FEM Food & Business
omdat leren verandert

Podcasts over stuurkracht in het onderwijs

Jij wilt het onderwijs gericht en doelbewust veranderen. Daar heb je stuurkracht voor nodig. In de podcast-serie 'Omdat Leren Verandert' neemt HAN-lector Helma Oolbekkink je mee in de inspirerende wereld van die belangrijke professionaliteit van leraren.

HAN Redactie
15 oktober 2021
Lectoraat meervoudige professionaliteit van leraren helma oolbekkink
Coming Out Day bij Pedagogiek

Mijn ‘anders zijn’ geeft me kracht

In het kader van Coming Out Day organiseerden Pedagogiekstudenten Maud en Thymen vandaag een live Q&A op Instagram. Zij delen hun persoonlijke ervaringen en opgedane vakkennis over vraagstukken rondom genderdiversiteit en seksualiteit bij jongeren.

Marielouise Hagen
14 oktober 2021
340552 Thymen en Maud op Coming Out Day Pedagogiek
Twaalfduizend euro cadeau voor ‘tweede’ lerarenopleiding

Subsidiëring voor je tweede lerarenopleiding

Docenten maken vrijwel geen gebruik van de speciale subsidie voor het volgen van een dure tweede lerarenopleiding. Het ministerie verhoogt de tegemoetkoming daarom flink, van 3.500 naar twaalfduizend euro per docent.

HAN Redactie
259566 Leraar Academische lerarenopleiding primair onderwijs en studenten in de klas
Onderzoek afgerond

Praktische gids helpt bij het gesprek over armoede

Armoede doorbreek je niet alleen. Dat staat te lezen op de praktische ‘Gids voor het organiseren van Ontmoetingen die niet automatisch plaatsvinden’. Deze werkwijze is het resultaat van het onderzoek ‘Signaleren, bespreekbaar maken en doorbreken van armoede’ in de gemeente Lingewaard.

HAN Redactie
14 oktober 2021
341055 HAN onderzoeker Carinda Jansen overhandigt de gids behorend bij onderzoek Signaleren, bespreekbaar maken en doorbreken van armoede aan wethouder Aart Slob van Gemeente Lingewaard.
Guido Weijers

Zijn leraren gelukkig?

De afgelopen 4 jaar heeft cabaretier Guido Weijers masterclasses over geluk gegeven. In de tijd dat alle shows gecanceld waren vanwege de coronamaatregelen, trok hij met deze masterclasses de middelbare scholen in. Welke inzichten heeft hem dit opgeleverd? Hij deelt ze graag met leraren in opleiding tijdens HAN Educatie Collegetour.

HAN Redactie
14 oktober 2021
298078 Foto van Guido Weijers voor de Educatie Collegetour 2021
Ouders

Pap of mam, volg deze webinars over studiekeuze

Een studiekeuze maken kan lastig zijn voor jongeren, maar ook als ouder sta je voor een uitdaging. Oudervoorlichter Hermien Miltenburg organiseert ook dit jaar weer gratis webinars over studiekeuze en studeren in het hbo, speciaal voor ouders. Meld je aan en kom meer te weten over studiekeuze, studeren, het leenstelsel of een tussenjaar.

HAN Redactie
13 oktober 2021
werken in de hal
Week tegen Armoede

7 dagen rondkomen van 50 euro

Een broodje kroket in de kantine, een koffie op het station, de weekboodschappen voor een goedgevulde koelkast, wat zoutjes en drank voor ’s avonds, waspoeder, schuurmiddel, een nieuwe borstel - want je oude is kapot -, het fitnessabonnement en Netflix - die lopen gewoon door -, een zak brokken voor Bobby… ja, dat moet voor deze week genoeg zijn. Is het ook te betalen met 50 euro? Probeer het eens uit. Zorg dat je 7 dagen rondkomt van 50 euro!

HAN Redactie
13 oktober 2021
298302 Armoede in beeld. Kistje met geld