HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Social Work

Student As Partner: Buddy Project

Het Buddy Project is een Student As Partner-initiatief waarbij Social Work-studenten elkaar ondersteunen in allerlei vragen die met de studie te maken hebben. Bijvoorbeeld bij het maken van een planning, het leren van toetsen of het schrijven van verslagen. Het is laagdrempelige ondersteuning van een medestudent en je kan het omschrijven als samen met studiegenoten leren en van elkaar leren.

Dorothea Koletsos
04 mei 2021
128815 GGM K33 kantine gang wandelen studenten
Herstart onderwijs op locatie

HAN deels open en vol aan de bak

Het nieuws was nog maar koud gedeeld: 26 april 2021 gaan de hogescholen en universiteiten weer deels open. Bij de HAN-opleiding Facility Management van de Academie Organisatie en Ontwikkeling AOO schoten de conciërges en docenten meteen in de actiestand. Roosteraars maakten ter voorbereiding conceptroosters. Tot genoegen van de studenten. Ties van Haren: "Ik vind het wel chill om gewoon weer les te hebben en mijn studiegenoten te zien."

HAN Redactie
30 april 2021
235897 Studenten HAN Pabo Arnhem zitten achter laptop. Hun docent lacht hen toe.
Oriënteren in Coronatijd

Maak nu ook in Nijmegen kennis met het lerarenvak

Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Ontdek zelf of het voor de klas staan iets voor jou is in de regio Nijmegen.

HAN Redactie
30 april 2021
docent buigt over tafel student
Artificial Intelligence

AI-kennis klotst over de regiogrenzen dankzij nieuw consortium

Een centraal loket voor AI-startups en betere kennisdeling. Het zijn de doelen van het nieuwe TTT-AI-consortium, een groep kennisinstellingen waar de HAN bij betrokken is. 'Wij zorgen dat AI-kennis wordt ingevlochten in de context van de praktijk.'

HAN Redactie
30 april 2021
234456 null
3 ton ZonMw subsidie

Virtual Reality als medicijn

Rugpijn is een veelgehoorde klacht. Zeker nu we allemaal veel thuis achter de laptop zitten. Een prachtig moment voor onderzoeker Jesper Knoop en lector Bart Staal om een subsidie van ZonMw te ontvangen om met Virtual Reality lage rugpijn te lijf te gaan.

HAN Redactie
29 april 2021
234467 null
Regionale samenwerking

Arnhems Onderwijsloket is live!

28 april is de online campagne van het Onderwijsloket regio Arnhem gestart voor het werven van leraren en onderwijsassistenten in het primair en speciaal onderwijs. Het Onderwijsloket regio Arnhem is een nieuw initiatief van de HAN Academie Educatie in samenwerking met 3 Arnhemse onderwijsorganisaties. Samen willen wij (bijna) afgestudeerden en ervaren professionals enthousiast maken voor een baan in het speciaal en primair onderwijs in de regio Arnhem.

HAN Redactie
28 april 2021
287234 Foto voor nieuwsbericht Arnhems onderwijsloket is live!
Student blogt

Chips en cola-momentje

Meike Geurtsen, 2e-jaars student, is een grensverkenner. Ze gaat het avontuur aan én blogt erover. Deze keer over keuzes maken en de goedbedoelde adviezen die ze krijgt.

HAN Redactie
28 april 2021
286322 Meike Geurtsen
Technohub

Groen licht voor Technohub Digital Twin

De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Dankzij de hub worden betere professionals in de maakindustrie opgeleid en kunnen maakbedrijven hun productieproces slimmer inrichten.

HAN Redactie
26 april 2021
285927 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Weergave van  productiehal Varex te Doetichem.
Ambulancezorg gevoed door onderzoek

Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2021-2026 een feit

De Onderzoeksagenda ambulancezorg 2021-2026, Ambulancezorg gevoed door onderzoek, is een feit. Het HAN Lectoraat Acute Intensieve Zorg heeft -samen met en in opdracht van Ambulancezorg Nederland- de landelijke Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2014-2018 hiervoor geactualiseerd en herijkt.

HAN Redactie
26 april 2021
279037 ambulance ingang spoedeisende hulp SEH
Online excursie

Studenten Rechten op bezoek in gevangenis

Voor even waren ze bajesklanten, maar dan wel als online bezoeker van de Penitentiaire Inrichting Arnhem. Een groep van zo’n 35 hbo-studenten Rechten trok recent naar deze moderne gevangenis, op uitnodiging van studievereniging Fides. “Ook hier kan de toekomst liggen van een hbo-student Rechten”, verklaart verenigingsvoorzitter Murad Baker.

HAN Redactie
23 april 2021
285905 Groepsfoto van rechtenstudentenvereniging SV Fides in gevangenis Arnhem