HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Q-highschool

Leerlingen leren 3D tekenen en printen

Leerlingen van de Q-highschool hebben eind dit jaar het FABlab op de HAN bezocht waar geavanceerde 3D-printers staan. Ze leerden hoe ze ondermeer de 3D-printer instellen en hoeveel vulling ze hun ontwerp geven. Tot slot maakten ze hun eigen ontwerp.

HAN Redactie
21 januari 2022
33532 elektrotechniek elektro lab 3d printer wellplates
Minorenvoorlichting

Educatieve minor kiezen? Kom naar de online voorlichting!

Word jij opgeleid om met kinderen of jongeren te werken? Dan is een educatieve minor misschien iets voor jou. HAN Academie Educatie biedt enkele zeer interessante onderwijsminoren en vertelt jou er graag over tijdens de Online Minorenmarkt op 25 januari.

HAN Redactie
21 januari 2022
31525 docent en drie studenten lezen boek
Nieuw handboek Verpleegkunde CAT

Hoe maak je een Critical Appraisel of a Topic?

Verpleegkundigen hebben steeds vaker een Critically Appraised Topic (CAT) nodig voor beantwoording van een klinische vraag. CAT is een kritisch beoordeeld onderwerp op basis van wetenschappelijke literatuur. Hoe voer je zo’n CAT gemakkelijk uit? Gebruik het nieuwe handboek van 3 docenten van de HAN!

HAN Redactie
20 januari 2022
240861 biocentre c-elegans8. Samantha Hughes, Nikki Kolsters
Rondleiding Laan van Scheut 10

Campustour on demand: ervaar de campus hoe hij écht is!

Om te ervaren hoe de campus er op een gewone studiedag uitziet, heeft de HAN in samenwerking met Intractive, een virtual reality tour ontwikkeld. Iedereen kan op elk gewenst moment de campus instappen voor een interactieve rondleiding. ‘Nu zie je pas hoe de campus écht is’.

Nathalie van den Berg
20 januari 2022
32602 groepje studenten loopt langs The Brew
Promotie onderzoek

Psychosociale steun prostaatkankerpatiënten

Kim Donachie is onderzoeker bij het HAN Lectoraat Innovatie in de Care en docent Verpleegkundig Leiderschap. Op haar initiatief wordt voor patiënten met chronische prostaatkanker een programma voor psychosociale ondersteuning ontwikkeld. Voor het onderzoek heeft zij een NWO beurs verworven.

HAN Redactie
19 januari 2022
close-up drie mensen in gesprek
Oud-studenten vertellen

Jouw toekomst als pedagoog

In welke beroepen kom je later terecht als je de voltijdopleiding Pedagogiek hebt gevolgd? Afgelopen online open dag vertelden oud-studenten Vivian, Anne-Marinde, Suzanne, Melle en Marijn over hun loopbaan. Zij werken in verschillende organisaties, maar wel allemaal met kinderen, jongeren en hun ouders.

Marielouise Hagen
19 januari 2022
237752 jongen in park die hand van ouder vasthoudt
Samen onderzoeken

Het LeerLab: eigentijds onderzoek naar eigentijds onderwijs

Hoe kan onderwijs anders, eigentijdser? Dat is wat studenten, lerarenopleiders en docenten met elkaar proberen te ontdekken in het LeerLab. Natuurlijk wordt onderzocht wat werkt, en wat niet. Maar dat gebeurt nét wat anders dan anders.

HAN Redactie
18 januari 2022
259577 Alpo studenten kijken lachend naar laptop
Techniekcampus van de toekomst

Ontwerpwedstrijd voor leerlingen voortgezet onderwijs

HAN Built Environment organiseert in maart 2022 een ontwerpwedstrijd voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs. Maak jij het meest creatieve en vernieuwende ontwerp voor de techniekcampus van de HAN in Arnhem?

HAN Redactie
17 januari 2022
369296 Coverfoto / headerfoto ontwerpwedstrijd ABE  toegevoegd door Lex Eggink
Mening over opleiding

Nationale Studenten Enquête van start

De HAN doet mee aan de Nationale Studenten Enquête (NSE). Het jaarlijkse onderzoek onder bijna alle studenten in het hoger onderwijs start op 17 januari en loopt tot 13 maart. Studenten kunnen hun mening geven over de opleiding die ze volgen.

HAN Redactie
17 januari 2022
studenten in de klas
Techniek Talent

Be an Engineer: resultaten en toekomstperspectief

Het netwerk van 'Be an Engineer' bestaat momenteel uit 175 bedrijven en 463 geïnteresseerde kandidaten, waarvan 80 ingeschreven en 15 geplaatst zijn in 2021.

HAN Redactie
14 januari 2022
324020 Be an Engineering is een opleidingstraject voor associate degrees en bachelors binnen automotive, bouwkunde, elektrotechniek, energietechniek, embedded systems engineering, technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde in deeltijd.