HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Leven Lang Ontwikkelen

GGIT'er Max haalt z'n hart op bij Techathon

Trainee bij Strukton Worksphere, Max Tonino, heeft een 'Leven Lang Ontwikkelen' hoog in het vaandel staan. Na zijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool volgt hij de Associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT) en doet hij een projectmanagementopleiding via zijn werk bij Strukton.

HAN Redactie
02 december 2021
357543 GGIT student Max Tonino achter de laptop op de Techathon
Lectoraat Onbegrepen gedrag, Zorg en Samenleving (OZS)

Lector Bauke Koekkoek wint prijs

De Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) kent haar Publicatieprijs 2021 toe aan Bauke Koekkoek, verbonden aan de Politieacademie en de HAN, voor zijn publicatie 'De kwestie van verwarde personen. Naar een andere benadering van onbegrepen gedrag'.

HAN Redactie
02 december 2021
102307 een acteur speelt een psychiatrisch patient in een rollenspel met een verpleegkundige
Betekenisvol samenwerken

De opbrengst van een training Visueel communiceren

Wat levert het op als je ervaringsdeskundigen en onderzoekers bij elkaar zet voor een training Visueel communiceren? Een mooie samenwerking en een visual van het onderzoeksproces. Inclusief wel te verstaan!

HAN Redactie
02 december 2021
357700 Eindresultaat training visueel communiceren
Magic Match

Op weg naar nóg breder praktijkgericht onderzoek met meer impact

Veel praktijkvragen vragen om een onderzoek vanuit meerdere perspectieven. Denk aan onderwerpen als armoede, dementie of eenzaamheid. Hiervoor is samenwerking tussen verschillende disciplines essentieel. Dit interprofessioneel praktijkgericht onderzoek is niet van vandaag of morgen geregeld.

HAN Redactie
30 november 2021
236890 student in gesprek met wijkdocent en professional
The making off

1e jaars studenten onderzoeken herbestemming pand Meinerswijk

Om onderzoekend handelen direct al in het 1e studiejaar aan te wakkeren, krijgen studenten Bouwkunde vanuit het werkveld een praktijkgerichte onderzoeksopdracht rondom de herbestemming van Stadsblokken Meinerswijk in Arnhem.

HAN Redactie
30 november 2021
355955 5 bouwkunde studenten, verkorte route. vlnr: Andries Masterbroek, Lars de Haan, Alfred Rouwenhorst, Tymen Branderhorst en Arda Güççük
Partnerschap Yuverta

“Studenten leren straks in groen beroepsonderwijs”

Het nieuwe samenwerkingsverband tussen de lerarenopleidingen van de HAN, Yuverta en Fontys is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) benoemd tot aspirant-opleidingsschool.

HAN Redactie
30 november 2021
Docent aan tafel bij studenten
Associate lectoraat Sustainable Finance & Tax

Instrumenten voor duurzaam belastingadvies

Welke fiscale en niet-fiscale instrumenten staan de belastingadviseur ter beschikking als hij een rol wil spelen in de duurzaamheidstransitie bij het mkb?

HAN Redactie
30 november 2021
343395 Foto van rekenmachine, vier handen en een laptop voor projectpagina Associate lectoraat Sustainable Finance & Tax
Ouders

Pap of mam, volg deze webinars over studiekeuze

Als je kind een studiekeuze gaat maken, sta je ook als ouder voor een uitdaging. Oudervoorlichter Hermien Miltenburg organiseert ook dit jaar weer gratis webinars over studiekeuze en studeren in het hbo. Over twijfels, extra ondersteuning of geldzaken bijvoorbeeld. Ze zijn gericht op ouders, maar ook voor jongeren interessant.

HAN Redactie
29 november 2021
werken in de hal
Houtbouw voor de Toekomst

Houtdag 2021: een buitenkansje voor studenten Bouwkunde

De Houtdag 2021 was voor de 35 bouwkundestudenten die het evenement bezochten een thuiswedstrijd. De kennisdag over ontwerpen en bouwen met hout werd gehouden in Musis Sacrum in Arnhem.

HAN Redactie
29 november 2021
356582 houten constructie
Receptenkalender

Studenten winnen landelijke innovatieprijs Logopedie

Studenten Kiki Wijnands, Michelle van Alst en Anne Hendriks hebben met succes een receptenkalender ontwikkeld. Deze biedt variatie in tussendoortjes voor cliënten met slik- en/of kauwproblemen van zorgorganisatie Kalorama. Ze hebben er de landelijke innovatieprijs mee gewonnen van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie (NVLF)!

HAN Redactie
29 november 2021
356511 Kiki Wijnands, Michelle van Alst en Anne Hendriks winnaars innovatieprijs Logopedie NVLF