HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

lectoraat Responsief beroepsonderwijs

Installatie lector Wietske Kuijer

Toekomstbestendig beroepsonderwijs: hoe ziet dat eruit? Hoe leid je professionals op die innovatief meebewegen met verandering, bijdragen aan de samenleving, zelf hun loopbaan sturen en zich een leven lang ontwikkelen? Deze vraag stond centraal in de inaugurele lezing ‘Samenspel, leren voor verandering in werk en leren’ door Wietske Kuijer. Zij is op 6 oktober geïnstalleerd als lector Responsief Beroepsonderwijs.

HAN Redactie
07 oktober 2022
452950 Lector Wietske Kuijer tijdens haar intreerede op 6 oktober

Feestelijke diploma-uitreiking eerste lichting Ad PEP’ers

Op 29 september kreeg de eerste lichting studenten van de nieuwe 2-jarige associate degree-opleiding tot Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP) hun diploma.

HAN Redactie
07 oktober 2022
452767 Ad Pep diploma uitreiking. Afgestudeerden gooien hun petje omhoog
Circular Square

Als je eens zó zou kunnen terugdenken aan je campus

Stel je eens voor! Je bent alumnus van de HAN, je studielocatie was de campus aan Ruitenberglaan 26, 27 of 31 te Arnhem en je denkt terug aan je studiejaren waarbij je gebruik maakte van het campusplein.

HAN Redactie
06 oktober 2022
452590 Drie studenten van de minor Circulaire Economie presenteren het plan Circular Square aan verschillende stakeholders. Er staan 11 mensen op de foto, die genomen is na het houden en bespreken van de presentatie. Lokaal op R31.

Levendige Bedrijvenmarkt bij Academie Built Environment

5 oktober werd er bij er bij de Academie Built Environment weer een ouderwetse Bedrijvenmarkt gehouden. Studenten en docenten konden op informele wijze in gesprek gaan met bijna 100 organisaties uit de Bouw en Infra die zich op deze levendige bedrijvenmarkt presenteerden.

HAN Redactie
06 oktober 2022
451928 overzichtsfoto van de bedrijvenmarkt bij de academie built environment
Van programmamanager naar thematrekker

HAN-lector René Bakker gaat met pensioen

HAN-lector Networked Applications, René Bakker, gaat op 12 oktober met pensioen. Hij stond aan de basis van het zwaartepunt Smart Region en zette een Technohub en Fieldlab Digital Twinning op. We blikken met hem terug.

HAN Redactie
06 oktober 2022
391007 René Bakker geeft een toelichting over de Digital Twin tijdens HAN Unexpected

Flexibiliseren doen we samen

Om in al onze opleidingstrajecten meer aan te sluiten bij de persoonlijke leerbehoefte van studenten en meer ontplooiingskansen te bieden voor werkenden, flexibiliseert de HAN Academie Educatie al haar opleidingen.

HAN Redactie
06 oktober 2022
30399 Docent met studenten
AI in het onderwijs

Staat er straks een robot voor de klas?

Associate-lector leren met ict, Pierre Gorissen leverde een bijdrage aan de jaarlijkse Opleiden editie van De Compliance Officer waarin hij ingaat op de ontwikkelingen rond AI in het onderwijs. Staat er straks een robot voor de klas ter vervanging van de leraar? En wat betekent dit voor leerlingen?

HAN Redactie
05 oktober 2022
141487 Student filmt student
Duurzame ontwikkeling in jouw lessen?

Dat doe je met het Random Thinking spel

Random Thinking is hét spel om studenten na te laten denken over verschillende maatschappelijke uitdagingen en daar binnen korte tijd oplossingen voor te bedenken. Daarnaast is dit spel zeer geschikt om het onderwijs op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met slim, schoon en sociaal.

HAN Redactie
05 oktober 2022
451375 Uitreiking Spel Random Thinking van HAN Green Office
Waardering studenten

Zilver voor Food & Business in Elseviers Beste Studies

De opleiding Food & Business krijgt met een zilveren medaille opnieuw een hoge waardering in Elsevier Beste Studies 2022. Afgelopen week zijn de resultaten gepubliceerd in EW Weekblad. Zeer trots is de opleiding op deze erkenning. Een bevestiging van de kwaliteit en vooral de waardering van onze studenten daarvan!

Nathalie van den Berg
05 oktober 2022
419811 Food & Business koken 1141
PO Malburgen geeft Pabo-studenten ruggensteun

Kansengelijkheid en hoge verwachtingen

Kansengelijkheid is nogal een ‘dingetje’ in Nederland: qua onderwijs doen we het gewoon niet goed op dat gebied. Helpt het om hoge verwachtingen te stellen, of juist niet? In de Arnhemse wijk Malburgen - barstensvol diversiteit - organiseren 3 po-scholen bijeenkomsten rond het thema. Speciaal voor Pabo-studenten.

HAN Redactie
05 oktober 2022
363266 post-its schrijven