Nieuws

HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

HAN Green Awards: stem nu op jouw favoriete kandidaat

Op 10 december worden tijdens het SEE-café de HAN Green Awards uitgereikt aan medewerkers, docenten en projecten van de HAN die op het gebied van duurzaamheid de meeste impact hebben gehad.

HAN redactie
27 november 2020
Algemene foto bermgras

Zelf formatief evalueren vormgeven

Wil je aan de slag met formatief evalueren? Gebruik dan de 8 ontwerpprincipes die gepresenteerd werden tijdens de inspiratiebijeenkomst Formatief evalueren als brug tussen onderwijs en leren.

HAN redactie
26 november 2020
Meiden lachen aan tafel met planten jong eerstejaars
Educatie Collegetour met Nicolaas Veul

Nicolaas Veul te gast bij Educatie Collegetour

Op 4 februari 2021 is programmamaker en VPRO-presentator Nicolaas Veul te gast bij Educatie Collegetour van de HAN Academie Educatie. Veul is onder meer bekend van het Tv-programma 100 dagen voor de klas, een must-see voor alle leraren en leraren in opleiding!

HAN redactie
24 november 2020
student steekt vinger op in klas
3D visionalisatie

Ex-bouwkunde studenten runnen succesvol tekenbureau

Alle drie zijn ze 21 jaar: Peter van de Berg, Rick van de Steeg en Jesper van Laar. Ze zijn nét afgestudeerd aan de opleiding Bouwkunde op de HAN. Alle opdrachten deden ze tijdens de studie samen. De jongens voelden elkaar zó goed aan dat ze een jaar vóór hun afstuderen een onderneming opzetten: Visional Design.

HAN redactie
24 november 2020
Bouwtekening met huisje, meetlat, potlood en tang
Studiekeuze

Nieuw: Uurtje in de klas

De HAN biedt vanaf januari een nieuwe studiekeuze-activiteit: Uurtje in de klas. Wie leraar wil worden, kan een uur lang beleven hoe het is om in een klas te zijn. De organisatie Regionale Aanpak Lerarentekort Arnhem (RAP) organiseert deze activiteit in samenwerking met De HAN en de Arnhemse scholenbesturen.

HAN redactie
24 november 2020
Kinderen in de klas
Corona

Hoger opgeleide rent en fietst vaker

Hoger opgeleide mensen rennen en fietsen meer door corona, terwijl de lager opgeleide meer thuiszit. En waar veel wordt gesport, zijn de zorgkosten lager. Dat toont recent onderzoek van Atlas voor Gemeenten aan.

HAN redactie
22 november 2020
null
Overstap van mbo naar hbo

Doorstromers vallen vaak uit

"Ongeveer 20 procent van de doorstromers redt het niet," vertelt Marloes de Lange, onderzoeker bij het Lectoraat Beroepspedagogiek van Academie Educatie van de HAN. “Het probleem zit meestal niet in het intellectuele vermogen van die studenten."

HAN redactie
20 november 2020
studenten lachen
Pilot voor Bedrijvenmarkt in april

Built Environment organiseert eerste Online Bedrijvenmarkt

De Academie Built Environment heeft 19 november voor het eerst een Online Bedrijvenmarkt georganiseerd. In totaal namen 47 bedrijven deel. Deze Bedrijvenmarkt gold als pilot voor de grote Online Bedrijvenmarkt die op 28 april volgend jaar staat gepland.

Lex Eggink
20 november 2020
built environment student laptop
RAAK-award

Energieprojecten HAN bekroond

Tweemaal in de roos! Het HAN-project HYDROVA won de 2e prijs en het project CONSOLE ontving de publieksprijs bij de RAAK-awards 2020. HYDROVA ontwikkelt kleinschalige toepassingen van waterstoftechnologie, terwijl CONSOLE focust op een super-zonnewering voor koele (studenten)kamers die wel worden verlicht.

HAN redactie
19 november 2020