HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Industrieel Product Ontwerpen

IPO-studenten ontwerpen geurvaas voor gedragsondersteuning bij mensen met dementie

Beau, Else, Loes en Sima ontwerpen een geurvaas die gedragsondersteuning biedt aan mensen met dementie. De 4 studenten Industrieel Product Ontwerpen (IPO) aan de HAN in Arnhem proberen met deze geurvaas ervoor te zorgen dat mensen met dementie langer en prettiger thuis kunnen wonen.

HAN Redactie
26 mei 2023
529739 Geurvaas is een project van 4 studenten Industrieel Product Ontwerpen IPO met als doelgroep mensen met dementie
Uitnodiging

Access to Energy Dialogue

Op welke manier ontwikkelen we met elkaar een slim, betrouwbaar en veilig elektriciteitssysteem rond het jaar 2045? Dit onderwerp staat centraal bij de ‘Access to Energy’ dialogue op donderdag 1 juni in Arnhem, waar energie-experts vanuit bedrijfsleven, overheid en wetenschap met elkaar in gesprek gaan.

HAN Redactie
26 mei 2023
529628 Beeldmerk van het event Acces to Energy Dialogue op 1 juni 2023.

Susan Berentsen wint een van de SURF Research Support Champion Awards 2023!

Op 23 mei won Susan Berentsen, docent Verpleegkunde en onderzoeker van de Academie Gezondheid en Vitaliteit, een van de SURF Research Support Champion Awards 2023!

HAN Redactie
25 mei 2023
529063 Susan Berentsen wint een van de SURF Research Awards 2023
Waterstof Challenge

Zo enthousiasmeert Bert Jimmink studenten en docenten voor waterstoftechniek

Bert Jimmink doet er alles aan om studenten én docenten op het mbo te enthousiasmeren voor waterstoftechniek. Een belangrijke motor is de Waterstof Challenge, waarbij een schaalmodel van een mobiel werktuig wordt omgebouwd.

HAN Redactie
24 mei 2023
528598 Bert Jimmink tijdens de Waterstof Challenge. SEECE

Financiële ranglijst Eredivisie 2023: recordomzet, maar ook zorgen over financiële risico’s

Het Sports & Economics Research Centre (SERC) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (academie Sport en Bewegen) neemt jaarlijks de financiële gegevens van de Eredivisieclubs onder de loep. In de derde editie van het rapport “Financiële Ranglijst Eredivisie” dat vandaag is uitgebracht, wordt teruggeblikt op het vorige voetbalseizoen 2021/22, maar ook vooruitgekeken naar de komende jaren. In het afgelopen seizoen behaalden de eredivisieclubs gezamenlijk een recordomzet en groeiden de aantallen volgers op de social media sterk.

HAN Redactie
24 mei 2023
386297 Teamsport is gezond. Het verlaagt zorgkosten
Werken aan de kwaliteit van toetsing

Gebruik en verbeter de digitale Toetsweb-Scan

Bij goede toetsing komt meer kijken dan je misschien denkt. Met de digitale Toetsweb-Scan ontdek je alle facetten en check je waar je staat en hoe je daar komt. Doe mee aan de pilot en maak de scan nóg beter!

HAN Redactie
24 mei 2023
54070 twee docenten vergaderen lachend
Een kijkje in de cursus

Kritische noten kraken over de CSRD

Een klas vol koplopers – zo zou je de financieel professionals die deelnemen aan de HAN-cursus ‘Aan de slag met CSRD’ wel kunnen noemen. Ze maken zich klaar voor een totaal nieuwe tak van sport, namelijk het rapporteren over niet-financiële waarden, zoals ecologische en sociale waarde.

HAN Redactie
23 mei 2023
527998 Paul Brouwer geeft les aan professionals in de cursus Aan de slag met CSRD. Locatie R31.
ict-bekwaamheid van docenten

Monitor Leren en lesgeven met ict op de HAN

De monitor Leren en lesgeven met ict voor de HAN is onlangs weer van start gegaan! Op dinsdag 9 mei j.l. is de verzendknop ingedrukt en ontvingen 2406 docenten en instructeurs per mail een uitnodiging voor het invullen van een digitale vragenlijst met vragen over hun ict-bekwaamheid van en inzet van ict in het onderwijs.

HAN Redactie
23 mei 2023
Telefoons internationaal
Onderzoek Beroepsonderwijs

Met beroepsgerichte didactiek het verschil maken in het beroepsonderwijs

Op 1 mei 2023 is het door NRO gesubsidieerde project ‘Docenten maken het verschil! Beroepsgerichte didactiek als fundament voor goed beroepsonderwijs’ gestart. Het HAN-Lectoraat Responsief beroepsonderwijs is kartrekker. Het is een mooie samenwerking binnen het beroepsonderwijs tussen mbo’s, hbo en het lectoraat.

HAN Redactie
16 mei 2023
141473 Studenten en docent spelen met auto
Kennis de kijker - 7

Preventie overgewicht als inzet voor Aanvraag Nationaal Groeifonds

Docent-onderzoeker Ger Sluman vertelt over de Aanvraag Nationaal Groeifonds, gedaan in samenwerking met organisaties die zich bezighouden met gezondheidsbevordering, verschillende universiteiten en hogescholen, waaronder de HAN.

HAN Redactie
15 mei 2023
475192 Portretfoto van docent-onderzoeker en kenniskringlid Ger Sluman.