HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Mobiliteitstechnologie en Maatschappij

Marith Dieker: "Neem principes verantwoord innoveren helemaal mee in technische hbo-opleidingen"

In het hele curriculum van de technische hbo-opleidingen zouden de principes van verantwoord innoveren integraler meegenomen moeten worden. Dit streven is voor Marith Dieker, onderzoeker Mobiliteitstechnologie en Maatschappij in het Lectoraat HAN Automotive Research, een van haar hoofddoelen binnen de HAN. “Andere perspectieven betrekken bij innovaties verbreedt het onderzoek en daarmee ook de validiteit van de resultaten.”

HAN Redactie
07 december 2022
372454 Belangrijke termen die van toepassing zijn bij een innovatie ecosysteem en bij innovatie.
Opleiding voor sales professionals

Nieuwe Master Business Sales bij de HAN

In september 2023 start de nieuwe Master Business Sales aan de HAN University of Applied Sciences. Deze nieuwe master leidt sales professionals op tot cruciale schakel in het verbinden van stakeholders in het b2b-sales ecosysteem met als doel het creëren van meervoudige waarde.

Joline Nijholt
07 december 2022
33962 werken in de hal
Met Formule 1-techniek

Renault Clio Hybride voor HAN Engineering en Automotive

Ertan Ertunç, manager deeltijdopleidingen en post-hbo-cursussen van de HAN Academie Engineering en Automotive, reed op maandag 5 december een bijzonder oranjegekleurd (sinterklaas)cadeau naar binnen. Een elektrische Renault Clio Hybride! De gloednieuwe auto is - in bruikleen - geschonken door regionale vestigingsmanagers van autobedrijf Bochane Groep, om de slimme en schone hybridetechniek in te zetten voor toegepaste onderwijs- en onderzoeksdoeleinden.

Erik Rijpstra
06 december 2022
475863 Sleuteloverdracht van Renault Clio voor in bruikleen bij Academie Engineering en Automotive
Learning & Development in Organisations

Deeltijd student Learning & Development wint 3e prijs voor zijn scriptie!

Ruben Sluiter werkt bij Alliander en is in februari 2022 afgestudeerd aan de deeltijdopleiding van Learning & Development in Organisations. Ruben benoemt dat hij leerbeleid één van de moeilijkste onderwerpen vond tijdens zijn studie en koos er daarom voor om zijn scriptie daarover te schrijven.

HAN Redactie
06 december 2022
413163 Learning & Development deeltijd, studio L&D, post-it plakken, brainstormen, samenwerken, 2022
Katapult peer review

CoE Sneller Herstel goed beoordeeld

Het Centre of Expertise Sneller Herstel heeft zich in juni onder de loep laten nemen tijdens een peer review. Katapult, een organisatie die publiek-private samenwerking stimuleert en faciliteert, gebruikt een ‘leren van elkaar model’ om zowel de sterke punten als de aandachtspunten en ontwikkelingsmogelijkheden van een Centre of Expertise te identificeren.

HAN Redactie
06 december 2022
420353 Groepsfoto innovatoren voor website Centre of Expertise Sneller Herstel
HAN schoner, duurzamer en kleurrijker

Minder afvalemmers, meer afvalscheidingsunits

Komend jaar worden we weer duurzamer, schoner én kleurrijker. In alle gebouwen komen afvalscheidingsunits met grijze, oranje en blauwe bakken. Deze moeten samen met aparte inzamelingspunten voor petflesjes en blik een bijdrage leveren aan betere recycling en minder afvalproductie op de HAN.

HAN Redactie
05 december 2022
475165 Afvalscheidingsunits: in plaats van kleine prullenbakken in de lokalen nu centrale inzameling
Wacht niet langer!

Naar de pabo? Start al in februari!

Lijkt het je leuk om voor de klas te staan en wil je zo snel mogelijk starten met de pabo? Of ben je dit studiejaar gestopt met je opleiding en lijkt de pabo jou wel iets? Je hoeft niet meer tot september te wachten! HAN Pabo in Arnhem biedt als een van de weinige pabo’s in Nederland een februaristart (voltijd én deeltijd)!

HAN Redactie
05 december 2022
235917 Studenten HAN Pabo Arnhem zitten bij elkaar en lachen tijdens het studeren.
Vacature

Word jij de nieuwe studentambtenaar?

De Gemeente Nijmegen en alle onderwijsinstellingen in Nijmegen (HAN, RU en ROC) weten graag wat er speelt onder studenten. Een studentenambtenaar is de verbinder die ervoor zorgt dat bepaalde thema's bespreekbaar worden gemaakt én er actie ondernomen kan worden. Word jij de nieuwe studentambtenaar namens het mbo en hbo?

HAN Redactie
01 december 2022
drie studenten werken samen
Technologie in zorg, welzijn en sport

HAN iXperium Health krijgt plek die het verdient

Op 1 december was de officiële opening van de nieuwe locatie van het iXperium Health. In dit innovatielab staan technologie in zorg, welzijn en sport centraal.

HAN Redactie
01 december 2022
474541 Grote opkomst bij de officiële opening van de nieuwe locatie van het iXperium Health
Open leermaterialen

Marijn Post wint SURF Onderwijsaward

Op 15 november ontving Marijn Post tijdens de SURF Onderwijsdagen 1 van de 5 SURF awards voor vernieuwers van opleidingen. Marijn is beleidsmedewerker Onderwijsinnovatie met ICT bij de HAN. Ook werkt ze als senior adviseur leren met ICT bij de centrale staf Onderwijs, Onderzoek en Kwaliteitszorg (OOK).

HAN Redactie
01 december 2022
469755 Marijn Post, beleidsmedewerker Onderwijsinnovatie met ICT wint SURF ONderwijsaward 2022