HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Online Bedrijvenmarkt Built Environment

De banen liggen voor het oprapen binnen de civiele techniek en bouwkunde. Maar hoe komt een aannemer, adviesbureau of gemeente in contact met deze enthousiaste studenten? De Bedrijvenmarkt van Built Environment geeft een duwtje in de rug.

HAN Redactie
17 mei 2021
259555 ALPO studenten zitten allemaal achter hun laptop
Donderdag 3 juni 2021 - 15:30 – 17:00 uur

SEE café over Klimaatadaptatie

HAN Redactie
17 mei 2021
SEE jongen windmolen focus zwaartepunt HAN
Kennisdeling

Built Environment: International Week

De International Week van de Academie Built Environment eind april was er een om niet snel te vergeten. Ondanks dat het event dit jaar online plaatsvond, is er veel kennis gedeeld en plezier gemaakt tussen Nederlandse, Japanse, Duitse en Amerikaanse studenten en docenten.

HAN Redactie
16 mei 2021
231035 International Week Health and Social Studies. horizontaal

Nog beter ons werk doen, daar staan we voor bij de politie!

De HAN-opleiding Learning & Development in Organisations en de Nationale Politie gaan samenwerken. In september 2021 start een professionaliseringstraject voor docenten en leidinggevenden binnen het organisatieonderdeel ‘Operationele Begeleiding en Training’ (OBT) van de Nationale Politie.

HAN Redactie
12 mei 2021
Telefoons internationaal
Voltijd- en deeltijdstudies

Aantal aanmeldingen op niveau 2019

Het aantal aanmeldingen voor een studie aan een hbo is lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit landelijke cijfers die de Vereniging Hogescholen publiceerde. Ook bij de HAN meldden zich minder studenten aan; het aantal aanmeldingen ligt op het niveau van 2019.

HAN Redactie
11 mei 2021
studenten in de klas
Student als gezondheidsbevorderaar

Hoe kun je de rol van gezondheidsbevorderaar pakken?

Claire Kamps, derdejaars voltijdstudent Verpleegkunde, maakt zich sterk voor de rol van de verpleegkundige als Gezondheidsbevorderaar. Zij werd getriggerd door een bericht over (bevolkings-)onderzoek naar borstkanker op de nieuwssite van het ziekenhuis waar zij stage loopt. 'Hier kan ik wat mee' dacht Claire. Zij verdiepte zich in de materie, met als resultaat bijgevoegd artikel: Tweede kamer komt met preventief gezondheidsbeleid voor vrouwen met dicht borstklierweefsel.

HAN Redactie
10 mei 2021
arts en een verpleegkundige overleggen over medisch beleid naar aanleiding van beeld op de hartmonitor
Online vaktherapie

Telepresent zijn als vaktherapeut

Vaktherapie staat op het punt heel nieuwe, online wegen in te slaan. Dat moet ook wel, in tijden van corona waarin je niet fysiek bij elkaar kunt zijn. In het HAN actieonderzoek ‘Telepresent zijn als vaktherapeut’ is de toegankelijkheid en het toepassen van digitale middelen onderzocht.

HAN Redactie
10 mei 2021
282871 Telepresent als Vaktherapeut gebruik Virtuele Ruimte
HAN VDO

Opleiding POH up-to-date voor nieuwe zorgvraag

Recent is de opleiding Praktijkondersteuner/Praktijkverpleegkundige (POH) bij HAN VDO aangepast op de laatste ontwikkelingen in het werkveld. De patiënt, de directe omgeving en de specifieke zorgvraag staan meer centraal. Zo ook de toepassing van e-health door corona.

Filip Wilmsen
10 mei 2021
32670 vrouw blauwe blouse praat met man
Social Work

Student As Partner: Buddy Project

Het Buddy Project is een Student As Partner-initiatief waarbij Social Work-studenten elkaar ondersteunen in allerlei vragen die met de studie te maken hebben. Bijvoorbeeld bij het maken van een planning, het leren van toetsen of het schrijven van verslagen. Het is laagdrempelige ondersteuning van een medestudent en je kan het omschrijven als samen met studiegenoten leren en van elkaar leren.

Dorothea Koletsos
04 mei 2021
128815 GGM K33 kantine gang wandelen studenten
Herstart onderwijs op locatie

HAN deels open en vol aan de bak

Het nieuws was nog maar koud gedeeld: 26 april 2021 gaan de hogescholen en universiteiten weer deels open. Bij de HAN-opleiding Facility Management van de Academie Organisatie en Ontwikkeling AOO schoten de conciërges en docenten meteen in de actiestand. Roosteraars maakten ter voorbereiding conceptroosters. Tot genoegen van de studenten. Ties van Haren: "Ik vind het wel chill om gewoon weer les te hebben en mijn studiegenoten te zien."

HAN Redactie
30 april 2021
235897 Studenten HAN Pabo Arnhem zitten achter laptop. Hun docent lacht hen toe.