Nieuws

HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

ADAPT

Uniek valideren in coronatijd

De onderzoekers van het ADAPT-instrument hadden in maart 2020 nog 1 stap te maken: validatie. En toen kwam corona. Wég kans op de laatste dataverzameling in po-scholen. HAN-onderzoeker Marjoleine Dobbelaer vertelt hoe het tóch lukte.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN redactie
25 februari 2021
33097 Juf kijkt met kind naar laptop
Interview lector Dennis Moeke

Reguliere zorg niet bedoeld om crisispiek op te vangen

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat integraal capaciteitsmanagement in ziekenhuizen cruciaal is. En dat de overheid noodscenario’s zou moeten maken voor een volgende crisis. Dat zegt dr. Dennis Moeke, lector Logistiek & Allianties bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN redactie
25 februari 2021
distributiecentrum
Voor ondernemers geraakt door de coronacrisis

Opleidingskansen voor ondernemers

Zelfstandig ondernemers ondervinden als geen ander de gevolgen van de coronacrisis. Noodgedwongen moeten zij hun organisatie of bedrijf aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid. In deze onzekere tijden wil de HAN ondernemers extra kansen bieden om zichzelf te ontwikkelen.

HAN redactie
25 februari 2021
32240 economie management recht
Centre of Expertise Sneller Herstel

Samenwerking versterken op het gebied van innovatie

Het Centre of Expertise (CoE) Sneller Herstel heeft op het gebied van onderwijs en onderzoek al een hechte band met regionale partners. Om nóg meer voor elkaar te kunnen betekenen op het gebied van revalidatie gaat het CoE zich richten op innovatie.

HAN redactie
25 februari 2021
33006 meter om enkel heen

Mannen op de Pabo

De HAN is goed op weg als het gaat om de hoeveelheid meesters die we opleiden. Van de eerstejaars in Nijmegen is bijvoorbeeld bijna 29% man en van de tweedejaars in Arnhem is dat zelfs 41%. Dat was een paar jaar geleden echt wel anders en we zijn blij een diversere groep van basisschoolleerkrachten ‘af te leveren’ aan de basisscholen in de regio. Dat was een paar jaar geleden echt wel anders. We zijn blij een meer diverse groep van basisschoolleerkrachten ‘af te leveren’ aan de basisscholen in de regio.

HAN redactie
25 februari 2021
33113 Kinderen met meester achter Ipad
Onderzoek onder inwoners

Regio Nijmegen denkt duurzaam

Ruim 8 op de 10 inwoners van Nijmegen en omgeving maakt zich zorgen. En dat is goed nieuws. Huh? Nou, daardoor komen we uit de bus als de meest ‘groene’ regio van Nederland!

HAN redactie
23 februari 2021
Uitzicht op Waalbrug en Noviomagus in Nijmegen
vraaggestuurd onderwijs

Het vragenkompas als handvat

Vraaggestuurd onderwijs kan leerlingen vanuit een intrinsieke motivatie laten leren. Voor leerkrachten vormt het echter een grote uitdaging. Harry Stokhof doet er al jaren onderzoek naar en ontwikkelde het vragenkompas.

HAN redactie
22 februari 2021
Harry Stokhof
Nationaal Programma Onderwijs

Steunpakket voor alle studenten en docenten in het hbo

De demissionaire onderwijsministers Van Engelshoven en Slob presenteerden op dinsdag 17 februari een Nationaal Programma Onderwijs. Het plan is gericht op herstel én ontwikkeling van het onderwijs, op het inhalen én compenseren van studievertraging en op het ondersteunen van iedereen in het onderwijs die het moeilijk heeft.

HAN redactie
17 februari 2021
149365 Coronavirus COVID19 artist impression
Promotieonderzoek

Grotere IT-flexibiliteit in de zorg

Debbie Tarenskeen verdedigde met succes haar proefschrift over IT-flexibiliteit in de zorg. Hiermee is ze een van de weinige vrouwen die gepromoveerd is in de informatica. Inmiddels is ze met pensioen, al denkt ze nog niet aan stoppen met onderzoek of werk.

HAN redactie
17 februari 2021
een arts overlegt met haar leidinggevende.
Educatieve minor

Toch een beetje buitenland-ervaring

We verlangen allemaal naar reizen, naar andere oorden, een andere omgeving, andere mensen, maar blijven -noodgedwongen- allemaal in Nederland. Elf studenten dachten daar echter anders over. Zij zijn uit het buitenland gekomen om bij ons de minor Education in International Perspective te volgen.

HAN redactie
17 februari 2021
Smartphone ligt op landkaart met kompas en oordopjes