HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

De Oorlog in de Klas

WOII en de Holocaust in het voortgezet onderwijs

De Tweede Wereldoorlog wordt nog altijd gezien als een van de belangrijkste gebeurtenissen in de moderne geschiedenis van Nederland. Onder jongeren is het nog altijd een populair thema. Hoe houden we dit thema levend en betekenisvol? Daarin spelen zowel musea, herdenkingen en populaire cultuur als het onderwijs een belangrijke rol.

HAN Redactie
07 december 2021
114277 Oude foto's met thee
Bedacht en ontwikkeld door studenten

Bushokje van rijst is primeur in Nederland

Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt heeft het allereerste bushokje van rijstvlies in Nederland in gebruik genomen. Het bushokje is bedacht en ontwikkeld door studenten van de HAN.

HAN Redactie
07 december 2021
358091 Het biobased bushokje in De Bilt
Slimme Logistiek

Ligt er aan het eind van de dag nog voldoende vers brood in de schappen ?

Tijdens de werkconferentie ‘Soepele keten door slimme technologie’ kregen studenten en alumni van de HAN-opleiding Logistics Management een inkijkje in hoe kunstmatige intelligentie hun vakgebied heeft veranderd.

HAN Redactie
07 december 2021
83155 automotive logistics and truck 2019
Samenredzaamheid in zorg en welzijn

Methode Wederzijds Begrip gelanceerd

Zorg en welzijn worden steeds dichter bij burgers, in wijknetwerken, georganiseerd. Voor passende zorg en ondersteuning is meer mantelzorg en samenwerking met burgerinitiatieven nodig. Hoe werkt zo’n wijknetwerk goed samen? De Methode Wederzijds Begrip is een nieuw handvat voor betere samenwerking.

HAN Redactie
07 december 2021
236900 studenten en professionals in overleg

Stem op jouw favoriet voor HAN Green Awards

Op 21 december worden de HAN Green Awards uitgereikt aan het meest duurzame studentenproject, de meest duurzame medewerker en de opleiding die dit jaar grote stappen heeft gezet op het gebied van duurzaam onderwijs. Jij kunt stemmen en daardoor de winnaar mede bepalen. Stem je mee?

HAN Redactie
07 december 2021
Cheque Green Awards 2020
Biobased bezig

Duurzaam op de bus wachten

Een busrit naar halte Houdringe in De Bilt, die moet je maken om het eerste volledig circulaire en biobased bushokje van Nederland te zien. 3 december is hij in het bijzijn van de studenten die er aan werkten onthuld en in gebruik genomen. Buschauffeur: rijden maar!

HAN Redactie
03 december 2021
358092 Bovenaanzicht biobased bushokje De Bilt
Beperkingen wegnemen

Een zesde zintuig voor mensen met een visuele beperking

Kun jij je een voorstelling maken hoe het is om met zeer beperkt - of zonder - zicht jezelf te moeten verplaatsen, te reizen? Hoe pak je dat aan? En waar kun je allemaal naartoe? Juist daar moet je enorm goed over nadenken. En dat is wat het project SixthSense doet.

HAN Redactie
03 december 2021
357681 Headerfoto man loopt met taststok
Leven Lang Ontwikkelen

GGIT'er Max haalt z'n hart op bij Techathon

Trainee bij Strukton Worksphere, Max Tonino, heeft een 'Leven Lang Ontwikkelen' hoog in het vaandel staan. Na zijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool volgt hij de Associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT) en doet hij een projectmanagementopleiding via zijn werk bij Strukton.

HAN Redactie
02 december 2021
357543 GGIT student Max Tonino achter de laptop op de Techathon
Lectoraat Onbegrepen gedrag, Zorg en Samenleving (OZS)

Lector Bauke Koekkoek wint Publicatieprijs 2021 van SMV

De Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) kent haar Publicatieprijs 2021 toe aan Bauke Koekkoek, verbonden aan de Politieacademie en de HAN, voor zijn publicatie 'De kwestie van verwarde personen. Naar een andere benadering van onbegrepen gedrag'.

HAN Redactie
02 december 2021
102307 een acteur speelt een psychiatrisch patient in een rollenspel met een verpleegkundige
Betekenisvol samenwerken

De opbrengst van een training Visueel communiceren

Wat levert het op als je ervaringsdeskundigen en onderzoekers bij elkaar zet voor een training Visueel communiceren? Een mooie samenwerking en een visual van het onderzoeksproces. Inclusief wel te verstaan!

HAN Redactie
02 december 2021
357700 Eindresultaat training visueel communiceren