HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Fijnmechanische machinebouw

Student vliegt via z'n stageplek naar Singapore!

Harm van Marwijk, student Werktuigbouwkunde, loopt stage bij Boschman Advanced Packaging Technology in Duiven. Vanuit deze stage mag hij internationale werkervaring opdoen in Singapore!

Erik Rijpstra
26 september 2022
268595 Chip van Semiconductor Packaging
Midterm-reflectiemoment APS

"Energie om door te pakken"

Zitten we op koers? Moeten we onze plannen eventueel ‘bijkleuren’? Vragen die aan de orde kwamen tijdens de midterm-reflectie van de Academie Paramedische Studies (APS). Academiedirecteur Menno Pistorius: “Het beeld is dat we goed op weg zijn, al moeten we op sommige punten er meer vaart achter zetten.”

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
26 september 2022
445588 APS academieplan ronde tafel gesprekken reflectie paramedische studies
Samen werken aan toegankelijkheid en inclusie

Festival toiletten, ook voor rolstoelgebruikers?!

Op z’n tijd een festival bezoeken is natuurlijk geweldig, maar als je in een rolstoel zit, kun je zo’n activiteit op je buik schrijven. Tenminste, als je tijdens het event naar het toilet wil. De aangepaste festivaltoiletten zijn meestal ongeschikt voor rolstoelgebruikers. Het goede nieuws is dat verschillende partijen de handen ineen hebben geslagen om dit op te lossen.

HAN Redactie
26 september 2022
442683 Rolstoelgebruiker bij een trap waar ze op getild wordt.
Blog vrijheid

Lesmodule Vrijheid voor het mbo

Hoe behandel je in het mbo het thema vrijheid? Vier mbo-scholen, de Gelderse oorlogsmusea en HAN Academie Educatie hebben gezamenlijk een nieuwe leerlijn ontwikkeld binnen het Programma Vrijheid. Mbo-studenten gaan daarin aan de slag met de vraag: wat betekent vrijheid voor de maatschappij van nu?

HAN Redactie
24 september 2022
32924 profielfoto mrc van berkel
Nieuwe lector

Responsief beroepsonderwijs: duik in de toekomst

Op 6 oktober wordt Wietske Kuijer geïnstalleerd als lector Responsief Beroepsonderwijs. Met haar team onderzoekt ze hoe je mensen klaarstoomt voor werken en leren in een dynamische wereld. Zodat (toekomstige) professionals kunnen bijdragen aan duurzame verandering van werk en maatschappij.

HAN Redactie
23 september 2022
411889 portret wietske kuijer lector Responsief Beroepsonderwijs
HAN en CWZ intensiveren samenwerking

Anneke van Vught wordt Verpleegkundig decaan CWZ

Anneke van Vught start per 1 november als Verpleegkundig decaan bij CWZ. Zij blijft ook werkzaam bij de HAN als associate lector bij het Lectoraat Organisatie van Zorg en Dienstverlening. De dubbele aanstelling draagt bij aan de realisatie van de ambitie van vergaande samenwerking tussen CWZ en HAN.

HAN Redactie
22 september 2022
409818 Portret Anneke van Vught
Duale opleiding

Rapport: nulmeting Mkb-route in het hbo

De Mkb-route is een duale opleiding: een hbo-student is werkzaam in het mkb en een deel van het leren vindt op de werkplek plaats. De lectoraten Human Capital (Hanzehogeschool Groningen) en Leren tijdens de Beroepsloopbaan (HAN) voerden een nulmeting uit naar deze Mkb-routes. Lees het rapport!

HAN Redactie
21 september 2022
413231 Post-hbo Bedrijfskunde, praten, samenwerken, overleggen, overleghokje, Ruitenberglaan 31, 2022
Design Thinking

“Ik zal mijn verliefdheid op mijn eerste ontwerp wel eens moeten loslaten”

Een spetterende start van het 2e studiejaar van de deeltijdmaster Circulaire Economie. Want deze start vindt plaats op de plek waar gezinnen ‘een spetterende dag’ wordt beloofd. Zo staat het in ieder geval op de website van het Nederlands Watermuseum, dat zich aan de rand van het fraaie Arnhemse Sonsbeekpark bevindt.

Janet Steenhuis
20 september 2022
440970 Tijdens de opstart van de deeltijdmaster Circulaire Economie een sessie in de educatieruimte van het Nederlands Watermuseum. 9 September 2022.
Samen kansen benutten

Zorg, welzijn en onderwijs slaan handen ineen

De HAN tekende onlangs een intentieovereenkomst met zorg- en welzijnsorganisaties in de regio. De baankansen in zorg en welzijn zijn de komende jaren uitstekend. Om deze kansen optimaal te benutten, slaan zorg, welzijn en onderwijs vaker de handen ineen via het initiatief Sterk Zorg- en Welzijnsonderwijs.

HAN Redactie
19 september 2022
32505 Student met injectiespuit
Kwartiermaker Paul van der Lecq aan het woord

Wat hebben CSRD en taal met elkaar te maken?

Het klinkt de laatste tijd vaker: ‘Alleen met circulariteit en technische innovaties komen we er niet in de transitie naar duurzaamheid’. Wat zou er nog meer nodig kunnen zijn?

HAN Redactie
19 september 2022
441318 Portretfoto van kwartiermaker Morele Economie Paul van der Lecq. Genomen in de hal van Ruitenberglaan 31.