HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Oriënteren in Coronatijd

Maak nu ook in Nijmegen kennis met het lerarenvak

Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Na de succesvolle Arnhemse start van de studiekeuzeactiviteiten ‘Meet the teacher’ en ‘Kijkje in de klas’ in de regio Arnhem is nu ook Nijmegen aan de beurt. Ontdek zelf of het voor de klas staan iets voor jou is.

HAN Redactie
16 april 2021
docent buigt over tafel student
Gas op Elektrisch

Alle monteurs in een zero-emissie voertuig!

In grote steden rijden een hoop servicemonteurs rond in bestelbusjes. Makkelijk en vertrouwd, maar vaak ook vervuilend. Grote steden maken plannen om hun binnenstad te sluiten voor vervuilende vervoermiddelen. Dat kan dus voor problemen zorgen. Een zero-emissie voertuig kan de oplossing zijn.

HAN Redactie
16 april 2021
283968 logo onderzoeksproject gas op elektrisch

Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn ontvangt accreditatie

De eigen ervaring als cliënt in de GGZ, verslavingszorg, maatschappelijke zorg of welzijn inzetten om andere mensen te helpen bij hun herstel? Dat kan met de nieuwe opleiding Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn van HAN University of Applied Sciences. Onlangs is de opleiding geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorgaan) en mag de opleiding in september 2021 van start.

HAN Redactie
16 april 2021
pratend in klaslokaal
Lectoraat Eigentijds beoordelen en beslissen

Installatie lector Tamara van Schilt-Mol

Op 15 april is Tamara van Schilt-Mol als lector Eigentijds beoordelen en beslissen geïnstalleerd. In het lectoraat onderzoekt ze hoe leraren en scholen beslissingen over leerlingen en studenten kunnen nemen. Die keuzes op basis van toetsresultaten zijn van groot belang, dus er mag geen twijfel over bestaan. In het lectoraat onderzoekt Tamara hoe het anders moet én kan.

HAN Redactie
16 april 2021
279860 Portret foto van Tamara van Schilt bij trap.
Per september 2021

Embedded Systems Engineering: nieuwe bachelor opleiding

Per 1 september 2021 start de HAN de nieuwe bachelor opleiding Embedded Systems Engineering. Deze opleiding is terug van weggeweest en viel de laatste jaren onder Elektrotechniek. Vanaf nu dus weer als zelfstandige opleiding in voltijd, deeltijd en ook in een internationale variant.

Erik Rijpstra
16 april 2021
28708 studenten kijken naar robot
Onderzoek

Ouders laag inkomen, kans op lager schooladvies

Kinderen van ouders met een laag inkomen lopen nog steeds de kans een lager schooladvies te krijgen dan ze op basis van hun Cito-toets zouden moeten hebben. Marijke van Vijfeijken doet onderzoek naar kansenongelijkheid in het onderwijs en geeft haar visie.

HAN Redactie
15 april 2021
33102 Juf geeft uitleg aan kind
Frans de Vijlder bij Didactief

Ruim baan voor slimmere netwerkprofessionaliteit

Een aantal praktijkmensen stapte uit de commissie Onderwijsbevoegdheden. Zij maken een vergissing, schrijft lector Frans de Vijlder, door te denken: ‘Het kan niet anders, want de huidige praktijk laat zien dat het niet anders kan’. Heus, modern onderwijs stelt andere eisen aan leraren dan vroeger.

HAN Redactie
14 april 2021
communicatie, interactie tijdens vergadering
Talent Academy

Plek voor ambitieuze studenten

Ben jij een tikkeltje ambitieus? Wil én kun je meer? Kies net zoals Nienke Lankveld voor de Talent Academy, een honourstraject bij de HAN. Dit 2-jarige traject volg je naast je huidige studie. Het levert je inhoudelijke uitdaging én extra studiepunten op!

HAN Redactie
14 april 2021
Twee studenten overleggen met laptop
Uitstel bindend studieadvies

Sneller je diploma en minder uitval

HAN-studenten halen sneller hun diploma, en er vallen minder 1e-jaarsstudenten uit. Dat blijkt uit de gegevens van de Vereniging Hogescholen over studievoortgang in 2020. Het uitstel van het bindend studieadvies (BSA) voor 1e-jaars speelt hier een rol in.

HAN Redactie
13 april 2021
studenten in de klas

Leesclub! Frictie: Ethiek in tijden van dataïsme

Zin om eens op een andere manier naar onze digitale werkelijkheid te kijken? Zin om intellectueel te worden uitgedaagd? Op zoek naar ruimte voor vrijheid en ethiek in een wereld waarin we met data de wereld willen beheersen, berekenen en voorspellen?

HAN Redactie
13 april 2021
282299 Afbeelding van het boek dat associate lector Henriëtta Joosten gaat lezen met een op te richten leesclub met in- en externe deelnemers.