Nieuws

HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Educatieve lerarenopleiding

Ad’er PEP ideale leraarondersteuner

Het kabinet heeft financiële middelen beschikbaar gesteld aan scholen om de negatieve gevolgen van Coronamaatregelen voor leerlingen zoveel mogelijk te bestrijden. Wat heeft de Ad’er PEP in huis om leraren te ontlasten?

HAN redactie
02 maart 2021
33102 Juf geeft uitleg aan kind
Webinar ‘Ontdek het speciaal onderwijs’

Webinar ‘Ontdek het speciaal onderwijs’ wegens succes herhaald

In samenwerking met de Arnhemse schoolbesturen organiseert de HAN Pabo het webinar ‘Ontdek het speciaal onderwijs’. Na een succesvolle aftrap tijdens de HAN Open Dag wordt dit evenement herhaald op de HAN Open Avond, de HAN Open Dag en tijdens het HBO Proof Festival.

HAN redactie
02 maart 2021
31520 drie studenten met laptop en ipad
De digitale revolutie

Smart Region gidst je door de digitale revolutie

Hoe blijf je competitief in een wereld die snel verandert en steeds digitaler wordt? Deze vraag lag aan de basis van 3 presentaties die 11 februari plaatsvonden. Het HAN-zwaartepunt Smart Region gaf die dag, onder het oog van CvB-lid Rob Verhofstad, inzicht in 3 projecten.

HAN redactie
02 maart 2021
Smart Region vrouw met bril
Voor docenten en onderwijsliefhebbers

Onderwijsdagen 2021

Hoe ziet het onderwijs na de huidige pandemie er volgens jou uit? Hoe wil jij doceren? Hoe willen studenten leren? Deel jouw ideeën en doe nieuwe inzichten op tijdens de Onderwijsdagen 2021.

HAN redactie
02 maart 2021
257334 Onderwijsdagen HAN en RU
Coronaproof Tweede Kamerverkiezing

Veilig je stem uitbrengen dankzij studenten HBO-Rechten

Dat de maatschappelijke betrokkenheid onder studenten groot is, bewijzen ruim 25 studenten HBO-Rechten. In samenwerking met de gemeente Nijmegen zorgen zij voor een coronaproof Tweede Kamerverkiezing in maart.

HAN redactie
01 maart 2021
close-up rechtenbundel, FEM HBO rechten
Innovatie in de Care

Gebruik nieuwe zorgtechnologie in de versnelling

Op 1 maart start het Lectoraat Innovatie in de Care met een nieuwe periode van 4 jaar. Het centrale thema is zorgtechnologie. Zorgpersoneel krijgt door de coronacrisis extra kansen voor gebruik van nieuwe technologie. Zorgtechnologie versnelt en het praktijkgericht onderzoek schakelt mee door.

HAN redactie
01 maart 2021
man in gesprek met dokter via mobiele telefoon
Coronaproof onderwijs

Middelbare scholieren krijgen les op de HAN

Minimaal 1 dag per week naar de middelbare school, dat is het streven van dit kabinet. Om dat coronaproof te kunnen doen, is meer ruimte nodig dan gewoonlijk. Daarom wijken leerlingen van het Arnhemse Arentheem College, Thomas a Kempis deze week uit naar andere locaties in de stad voor fysiek onderwijs.

HAN redactie
01 maart 2021
32713 studeren-op-campus
onder begeleiding van lector Dennis Moeke

Studententeam wint 1e prijs voor vaccinatieplan

De coronacrisis duurt voort. Strenge maatregelen in combinatie met verschillende innovatieve oplossingen zijn nodig. Om die creatieve ideeën te stimuleren startte TKI Dinalog een competitie om de logistiek rondom een nationaal vaccinatieprogramma te ontwikkelen. Studenten van de HAN wonnen de 1e prijs. De jury was onder de indruk van de inzending van het team, dat bestond uit subteams waarin ook studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht waren vertegenwoordigd.

HAN redactie
26 februari 2021
Studenten volgen een opfriscursus vaccineren om zich voor te bereiden op de COVID-vaccinaties.
ADAPT

Uniek valideren in coronatijd

De onderzoekers van het ADAPT-instrument hadden in maart 2020 nog 1 stap te maken: validatie. En toen kwam corona. Wég kans op de laatste dataverzameling in po-scholen. HAN-onderzoeker Marjoleine Dobbelaer vertelt hoe het tóch lukte.

HAN redactie
25 februari 2021
33097 Juf kijkt met kind naar laptop
Interview lector Dennis Moeke

Reguliere zorg niet bedoeld om crisispiek op te vangen

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat integraal capaciteitsmanagement in ziekenhuizen cruciaal is. En dat de overheid noodscenario’s zou moeten maken voor een volgende crisis. Dat zegt dr. Dennis Moeke, lector Logistiek & Allianties bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

HAN redactie
25 februari 2021
distributiecentrum