HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Kennisdeling

AI in onderwijs

Op 24 juni stond Kunstmatige Intelligentie (AI) in het onderwijs centraal tijdens een bijeenkomst van de HAN-leergemeenschap ASGARD. 'Wat kun je in het onderwijs probleemloos door AI laten ondersteunen en wat juist niet?'

HAN Redactie
25 juni 2021
234456 null
Center of International Business Research

Installatie Ronald Tuninga als lector International Business

Wat zijn de belangrijkste trends in de wereldeconomie en hun impact op het internationale bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek? Deze vraag stond centraal in de inaugurele lezing “The Future of International Business: Bridging Practice, Education, and Research” door Ronald Tuninga. Hij is op 24 juni geïnstalleerd als lector International Business.

HAN Redactie
25 juni 2021
Telefoons internationaal
Onderwijsinnovatie bij Verpleegkunde

Nieuw! Interprofessioneel robotsimulatieonderwijs

Nieuw bij Verpleegkunde voltijd is de de beroepstaak Interprofessionele Robotsimulatie. Deze recente onderwijsinnovatie is het resultaat van een productieve samenwerking tussen de HAN en het Radboudumc. De aanleiding? In de dagelijkse praktijk werken artsen en verpleegkundigen continu samen. Desondanks komen zij elkaar in de opleiding nagenoeg niet tegen. Interprofessioneel samenwerken is echter van cruciaal belang in de zorg voor patiënten met een vitale bedreiging (= een patiënt die in levensgevaar verkeert). Het niet kennen van elkaars expertise en elkaar niet goed begrijpen kan in deze situaties leiden tot schade bij de patiënt. Dit willen we voorkomen. Om deze reden is interprofessioneel robotsimulatieonderwijs ontwikkeld, waarbij artsen en verpleegkundigen in opleiding al tijdens hun opleiding samenwerken en leren van hun handelen in zorgsituaties met een vitaal bedreigde patiënt.

HAN Redactie
25 juni 2021
302386 Projectleider Gerda Bos, docent Eelkje Huvenaars van de HAN en onderzoeker Pepijn Krielen van het RadboudUmc op het bordes van Huize Heijendaal.
HAN Health event

De Gezonde Leefplekmeter onder de loep

Om wijken en buurten gezonder te maken is inzicht in de gezondheid van de leefomgeving van belang. Hoe breng je die leefomgeving in kaart? Tijdens een breakout van het online HAN Health event maakten de deelnemers kennis met de Leekplekmeter. Dat leverde genoeg gespreksstof op.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
25 juni 2021
285930 Park met bankje. Zwaartepunt Health
Productieproces verbeteren

Technische bedrijfskundigen nodig voor maakindustrie

Wat kan er beter in het maakproces van een product? Wat betekent dat voor het productieproces? En hoe krijg je die verandering voor elkaar? Met deze vragen houdt de technisch bedrijfskundige zich bezig. Bij de HAN is de studie Technische Bedrijfskunde met name gericht op deze vragen in de maakindustrie.

HAN Redactie
25 juni 2021
298368 Sander Kregel en Ard Oudhuizen bij Verheij Metaal aan het werk vor stage Technische Bedrijfskunde
2020 in cijfers en verhalen

HAN Jaaroverzicht en Jaarverslag 2020: Samen sterk in samenwerken

2020 was een uitzonderlijk jaar. Een jaar waarin wij ondanks het coronavirus weer bijzonder veel moois hebben bereikt, samen met onze ruim 37.000 studenten, bijna 4000 medewerkers en talloze partners in het werkveld. Zeker ook in de regio.

HAN Redactie
24 juni 2021
232300 Studenten begroeten elkaar met elleboog. Mondkapjes op. Covid19. Corona
Samenwerking met Bartiméus

1e Nederlandse lectoraat ‘Digitale Toegankelijkheid’ van start

De HAN en expertiseorganisatie Bartiméus starten met een uniek Nederlands lectoraat ‘Inclusive Digital Design & Engineering; voor mensen met een (visuele) beperking’. Hiermee willen de samenwerkende organisaties een onafhankelijke plek bieden voor de groeiende behoefte aan kennisontwikkeling en -deling op het gebied van digitale toegankelijkheid.

HAN Redactie
23 juni 2021
300641 Student Wouter presenteert het rollator project
Resultaten in lijn met landelijk niveau

NSE 2021: veel tevredenheid over HAN-docenten

De tevredenheid van HAN-studenten over hun opleiding is in overeenstemming met die van hbo-studenten in het algemeen, met een positief accent. Scores op de kwaliteit van docenten van de hogeschool zijn hoger dan de landelijke scores. Dat geldt ook voor de betrokkenheid die studenten ervaren en het contact met docenten.

HAN Redactie
23 juni 2021
studenten in de klas
Winnaar poëzieprijs aan het woord

"Door mijn contact met studenten en docenten ontstaan ideeën voor gedichten"

Met zijn dichtbundel Parkplan won HAN-collega Wout Waanders 11 juni de C. Buddinghprijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie. Hoe is het om zijn werk als schrijfcoach bij het HAN Talencentrum en zijn passie voor poëzie te combineren? 4 vragen aan Wout.

HAN Redactie
22 juni 2021
299902 Een foto van Wout Waanders, schrijfcoach bij de HAN. Hij heeft een poëzieprijs gewonnen. Geplaatst door Hanneke Bulten.
Neem deel aan een onderzoek!

Ben jij mantelzorger? Dan kun jij helpen!

Ondersteun jij weleens iemand met (beginnende) dementie? Dan kun jij helpen door deel te nemen aan een onderzoek.

HAN Redactie
21 juni 2021
240522 Richtingaanduiding in empathische woning