Hoe maak ik van mijn hbo-studie een succes?

Als je aan een hbo-studie begint, wil je natuurlijk dat ene doel behalen: een diploma in je pocket! Dat doe je natuurlijk vooral zelf, maar er is hulp als het nodig is. Bijvoorbeeld van je studieloopbaanbegeleider, maar ook als je wat extra ondersteuning nodig hebt. Studeren doe je niet alleen!

625f894e-0cfb-11ee-bc74-02565807075b Stockfoto van papieren bootjes waarvan er een koploper is voor projectpagina van associate lectoraat Sustainable Finance and Tax

Knagende vraag

Moet ik het allemaal zelf uitzoeken op het hbo?

"Op het hbo moet je veel meer alleen doen." Dat heb je vast wel eens gehoord. En dat is ook waar. Alleen is er voldoende hulp en begeleiding als je erom vraagt. Puck en Romy vertellen je er alles over.

Studiebegeleiding
 

Hulp bij je studie

Welke hulp biedt de HAN aan studenten? Heb je vragen over je studie of je persoonlijke omstandigheden, stap dan naar je studentbegeleider of studieadviseur. Wil je meer weten over algemene studiezaken zoals studiekeuze, financiering of een cursus volgen? Dan kun je terecht bij 1 van onze andere begeleiders. Kortom, er zijn veel mogelijkheden! 

089cd43e-0ce7-11ee-99da-02565807075b studeren in de brew, communicatie, werkgroep, samenwerken, klas, studenten, finance, economie, project

Extra ondersteuning nodig?

Voor de 1 is studeren een grotere uitdaging dan voor de ander. Omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt, of omdat je je opleiding combineert met een eigen onderneming. Geen probleem, wij ondersteunen je om toch zo comfortabel mogelijk te studeren. 

33294 student schrijft op blad
draw-cta-title
Duaal studeren
 

Hoe vind ik een werkplek?

Je wilt studie en werk combineren in een duale studie. Daarvoor heb je een werkplek nodig die bij je opleiding past. Kies je voor een opleiding in de richting Onderwijs & Opvoeding of Gezondheid & Sport? Dan helpt je opleiding je bij je zoektocht. Voor andere opleidingen kun je terecht bij HAN Employment. 

65845 vrouw kijkt lachend naar mannen