Omscholen

Omscholen naar een beroep met meer toekomst of meer zingeving. Wie wil dat niet? Maar waar zit toekomst in? En past die baan ook bij jou? Met welke studie kom je daar? We helpen je op weg in 4 stappen. Richting werk met toekomst voor jou.

3 deeltijdstudenten lopen door een gang op de HAN campus.

Werk met toekomst 

Omscholen in 4 stappen

Wie ben je, en waarom wil je jezelf omscholen? Belangrijke vragen voordat je je op een studie stort. Zo is de kans op succes veel groter. In 4 stappen helpen we jou op weg naar een succesvol omscholingstraject.

Versneld omscholingstraject
 

FastSwitch, iets voor jou?

Wil jij snel een carrièreswitch maken en heb je al veel werkervaring? Dan is een FastSwitch-traject misschien iets voor jou! FastSwitch is een persoonlijk omscholingstraject, waarbij je werken en leren combineert. Zo kun je snel aan de slag in de zorg, IT, techniek of het onderwijs.

Klas studenten aan ronde tafel achter hun laptop.

Omscholers aan het woord

Hoe doen anderen het? Verzamel tips van omscholers die je voorgingen en laat je inspireren! Luister bijvoorbeeld naar de podcast over Ronald en Annemie, die in het toerisme en de horeca werkten maar mede door corona kozen voor een opleiding in de zorg. Of bekijk de video over Simone, die de overstap maakt van het bankwezen naar het onderwijs.

246932 Studenten volgen een opfriscursus vaccineren om zich voor te bereiden op de COVID-vaccinaties.
5 testimonials
 

Omscholen naar Economie

Is omscholen een omweg? Of een weg die je pas op latere leeftijd ontdekt? Omdat je met meer levenservaring anders denkt, ervaart en wat anders wilt. Voor een omscholing kies je nooit zomaar. Lees de eerlijke verhalen van Kathy, Nienke, Marga, Zoë en Marjolein over omscholen naar een economische richting.

Studenten Commerciële Economie in overleg op de HAN.
Omscholingstrajecten
 

Omscholen naar Onderwijs

Het onderwijs heeft mensen nodig! Heb jij er altijd van gedroomd om voor de klas te staan, maar heb je nog geen ervaring? Bij de HAN kun je deze droom realiseren. Afhankelijk van jouw achtergrond en vooropleiding ga je lesgeven in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs of beroepsonderwijs.

Leerlingen op de basisschool aan een tafel met de juf.
Omscholingstrajecten
 

Omscholen naar Zorg en welzijn

Een baan in zorg en welzijn kies je niet zomaar. Voor de meesten is het een missie. Soms ontdek je pas op latere leeftijd dat de zorg jouw passie is. Geldt dit ook voor jou? Dan heeft de HAN verschillende omscholingstrajecten in zorg en welzijn. Lees er meer over.

Student verpleegkunde maakt een infuus klaar voor een patiënt.
Omscholingstrajecten
 

Omscholen naar Techniek

Werken in de techniek is werken aan de toekomst. Aan jouw toekomst, want er is volop werk in deze branche. Ontdek hier welke omscholingstrajecten de HAN biedt en wat Engineering, Built Environment en ICT en Media inhouden. En: hoe je van start kunt.

Student in het lab met een 3D-printer.

Nieuws & artikelen

b566d561-dae7-11ee-b1e6-75e089e9a953 Pleun Homveld achter de pc
Het kan met het schakeltraject Accountancy & ControllingVan fysiotherapeut naar financieel expert?
337591 FC_overleg-studenten-groene-werkplek-iStock-1296622678, afem
9f3eca42-9a69-11ee-9cc5-24cfd928edb8 2 studenten aan het overleggen, 1 student zit op de achtergrond op een trap op haar mobiel.
31833ad0-8d09-11ee-8cdc-bfd8f1885034 Bouwkundestudent Leon Held, op de trap van Ruitenberglaan 26
Nieuwe beroepen in de techniekHet nut en de noodzaak van een warmtepomp
5255544a-0cef-11ee-b2e3-02565807075b Gebouwgebonden Installatietechniek docent Ron met Syrische student