Omscholen

Omscholen naar een beroep met meer toekomst of meer zingeving. Wie wil dat niet? Maar waar zit toekomst in? En past die baan ook bij jou? Met welke studie kom je daar? We helpen je op weg in 4 stappen. Richting werk met toekomst voor jou.

2 deeltijdstudenten in de schoolbanken tijdens een hoorcollege.

Werk met toekomst Omscholen in 4 stappen

Wie ben je, en waarom wil je jezelf omscholen? Belangrijke vragen voordat je je op een studie stort. Zo is de kans op succes veel groter. In 4 stappen helpen we jou op weg naar een succesvol omscholingstraject.

Open Avond 7 juniTip: plan een 1-op-1 adviesgesprek in

Denk je aan omscholen maar heb je nog geen idee welke opleiding je wilt volgen? Kom dan naar de Open Avond op woensdag 7 juni en plan een 1-op-1-gesprek in met een van onze studieadviseurs. In 20 minuten tijd kun je al je vragen stellen. Vergeet ook onze online voorlichting met tips en tricks over omscholen niet. Zo kom je weer een stap verder in je switch naar een nieuwe loopbaan!

34972 jongen in gesprek achter laptop

Versneld omscholingstrajectFastSwitch, iets voor jou?

Wil jij snel een carrièreswitch maken en heb je al veel werkervaring? Dan is een FastSwitch-traject misschien iets voor jou! FastSwitch is een persoonlijk omscholingstraject, waarbij je werken en leren combineert. Zo kun je snel aan de slag in de zorg, de IT of techniek.

Klas studenten aan ronde tafel achter hun laptop.

Omscholers aan het woord

Hoe doen anderen het? Verzamel tips van omscholers die je voorgingen en laat je inspireren! Luister bijvoorbeeld naar de podcast over Ronald en Annemie, die in het toerisme en de horeca werkten maar mede door corona kozen voor een opleiding in de zorg. Of bekijk de video over Simone, die de overstap maakt van het bankwezen naar het onderwijs.

251446 Docent geeft studenten uitleg

4 testimonialsOmscholen naar Economie

Is omscholen een omweg? Of een weg die je pas op latere leeftijd ontdekt? Omdat je met meer levenservaring anders denkt, ervaart en wat anders wilt. Voor een omscholing kies je nooit zomaar. Lees de eerlijke verhalen van Kathy, Nienke, Marga en Marjolein over omscholen naar een economische richting.

Studenten Marketing en Sales in de hal op Ruitenberglaan 31.

OmscholingstrajectenOmscholen naar Onderwijs

Het onderwijs heeft mensen nodig! Heb jij er altijd van gedroomd om voor de klas te staan, maar heb je nog geen ervaring? Bij de HAN kun je deze droom realiseren. Afhankelijk van jouw achtergrond en vooropleiding ga je lesgeven in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs of beroepsonderwijs.

Leerlingen op de basisschool aan een tafel met de juf.

OmscholingstrajectenOmscholen naar Zorg en welzijn

Een baan in zorg en welzijn kies je niet zomaar. Voor de meesten is het een missie. Soms ontdek je pas op latere leeftijd dat de zorg jouw passie is. Geldt dit ook voor jou? Dan heeft de HAN verschillende omscholingstrajecten in zorg en welzijn. Lees er meer over.

Student verpleegkunde maakt een infuus klaar.

OmscholingstrajectenOmscholen naar Techniek

Werken in de techniek is werken aan de toekomst. Aan jouw toekomst, want er is volop werk in deze branche. Ontdek hier welke omscholingstrajecten de HAN biedt en wat Engineering, Built Environment en ICT en Media inhouden. En: hoe je van start kunt.

Student in het lab met een 3D-printer.

Nieuws & artikelen

Nieuwe beroepen in de techniekHet nut en de noodzaak van een warmtepomp
240528 Gebouwgebonden Installatietechniek docent Ron met Syrische student
Werktuigbouwkunde in deeltijdOmscholen biedt kansen
425761 Werktuigbouwkunde, deeltijdopleiding, bachelor
405535 De eerste lichting van Make IT Work samen met enkele docenten
405535 De eerste lichting van Make IT Work samen met enkele docenten
399240 Deeltijdstudent CMD Michel Brinkman
277315 Make IT Work deelnemers volgen les