Leer je medestudenten kennen

Je studie bestaat niet alleen uit lessen en boeken, je gaat ook heel veel nieuwe mensen leren kennen! Dat begint al bij de intro en in je klas. Maar er zijn nog veel meer manieren om in contact te komen met andere studenten. Let's make some new friends!

44094 Twee meiden in HAN Intro festivalsfeer

Daan, Jesse en Danée nemen je mee

Benieuwd waar je moet zijn op de campus en in de stad om andere studenten te leren kennen? En weet je al of je bij een studie- of studentvereniging gaat? Houd deze zomer de Instagram reels van de HAN in de gaten! Daar nemen studenten Daan, Danée en Jesse je mee naar de campus, op kamers en naar hun studentvereniging.

instagram tips over studeren in arnhem
INTRODUCTIE
 

Intro 2023 - Open Up

Voordat je met je studie start, doe je mee aan de HAN intro. In die gezellige week kom je veel te weten over je opleiding, de stad én je leert medestudenten kennen. Let's make some new friends! De introductieweek is van 21 tot en met 25 augustus 2023.

384317 Knoop doorhakken studiekeuze tussenjaar feestende jongeren

studie- en studentverenigingen

Of je nu in Arnhem of in Nijmegen studeert: het bruist er van de activiteiten speciaal voor studenten. Er zijn allerlei studie- en studentverenigingen actief. Welke zijn er allemaal en wat is het verschil? Lees snel verder.

406291 sportkunde studievereniging trimovere groepsfoto onesiebowlen 2022
op de campus
 

Samen blokken of proosten

Een warme kop koffie na de les in The Brew, samen studeren in een studiecentrum of proosten op dat goede cijfer in Lokaal '99. Op de HAN campus vind je een heleboel gezellige en handige plekken waar jij straks met je klasgenoten te vinden bent. Check deze hotspots op de pagina's over de Arnhemse en Nijmeegse campus.

zakelijk

Activiteiten naast je studie

Campustheater

De HAN in Nijmegen heeft regelmatig een primeur. In het Campustheater kun je try-outs meemaken van bekende artiesten! Wat dacht je van optredens van cabaretiers en theatergezelschappen die pas komend seizoen in de reguliere theaters staan? Dit privilege is voor jou als student aan de HAN! Je bent van harte welkom in het Campustheater aan de HAN.

student aankleden voor voorstelling

Muziek

In Arnhem en Nijmegen zijn er allerlei mogelijkheden om samen met anderen muziek te maken. Op deze pagina staan er enkele op een rijtje.

Groep studenten buiten met gitaar

Sporten

Je hoofd leegmaken na een dag studeren? Je conditie verbeteren of grenzen verleggen? Of gewoon sporten om lekker in je vel te zitten? Zowel in Arnhem als in Nijmegen zijn er volop mogelijkheden voor sportievelingen. Als student maak je daar heel voordelig gebruik van.

Studenten buiten sporten cricket overzicht
Caribische studenten
 

HAN Huntu

Kom jij vanuit het Caribisch deel van Nederland aan de HAN studeren? Welkom! Je bent hier niet alleen. Natuurlijk zijn je docenten, klasgenoten en huisgenoten er voor je. Maar er is ook HAN Huntu, een project voor en door studenten en alumni van de eilanden. Net als jij moesten zij wennen aan de Nederlandse taal en missen ze het eten van hun moeder. Daarom helpen ze elkaar met studeren en leven in Nederland. HAN Huntu is jouw home away from home.

Twee studenten overleggen met laptop