studie- en studentverenigingen

Een studie is hard werken, dus het is belangrijk dat je ook tijd maakt voor ontspanning. Gelukkig bruist het in Arnhem en Nijmegen van de activiteiten voor studenten. Ga jij bij een studievereniging van de HAN? Waarom is dat zo leuk en wat is het verschil met een studentenvereniging?


Dit zijn de studieverenigingen van de han

Bij elke opleiding van de HAN hoort een studievereniging. Een leuke manier om nieuwe vrienden te maken, soms zelfs voor het leven! De studievereniging wordt gerund door studenten van de opleiding. Jullie wisselen kennis uit en beleven samen interessante activiteiten die met de studie te maken hebben, zoals masterclasses, beurzen en studiereizen. Natuurlijk is er ook tijd voor feestjes en borrels. Je bouwt hier vanaf dag 1 aan je netwerk. Handig, want soms draait het niet alleen om wat je kunt, maar ook om wie je kent.

 • Vergroot je netwerk

  Bij een studievereniging maak je vrienden voor het leven ťn je bouwt vanaf dag 1 aan je netwerk. Handig, want soms draait het niet alleen om wŠt je weet, maar ook om wie je kent. Of je nu een kamer, bijbaan of sportmaatje zoekt: je hebt meteen profijt van je lidmaatschap!

  Tekstwolk met Engelse woorden erin
 • Interessante activiteiten

  Studieverenigingen bepalen zelf welke activiteiten op de agenda komen en organiseren die ook zelf. Vaak samen met bedrijven en docenten. Dat zijn vooral activiteiten die met de opleiding te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan masterclasses, studiereizen, bezoeken aan bedrijven en beurzen maar ook borrels, feesten en zelfs kookwedstrijden.

  Blokjes met tekstwolken met elkaar verbinden
 • Pak je korting

  Lid zijn van een studievereniging heeft nog veel meer voordelen, zoals korting op tentamentrainingen bij Student voor Student.

  Vierkant uitgesneden foto

Verschil tussen studievereniging en studentvereniging

Bij alle opleidingen van de HAN hoort een studievereniging. Daar ontmoet je studenten van die opleiding†of van een aantal opleidingen op een bepaald gebied. Daarnaast vind je in Arnhem en Nijmegen ook veel†studentverenigingen. Een studentvereniging is niet verbonden aan een opleiding. De studenten die er lid van zijn, kunnen allemaal verschillende studies volgen.†

Vaak hebben de studenten van de vereniging wel een overeenkomst, zoals muziek, sport, toneel of religie. Maar alleen gezelligheid kan ook genoeg zijn om jullie te binden!†Elke studentvereniging heeft een eigen karakter: er is er altijd wel eentje†waar jij je thuisvoelt. Ook studentverenigingen organiseren activiteiten zoals reizen,†sportevenementen,†galafeesten, concerten en voorstellingen. Allemaal hebben ze hetzelfde doel:†zorgen dat jij een gezellige studententijd hebt.†

Welke studentverenigingen zijn er in Arnhem?

Welke studentverenigingen zijn er in Nijmegen?

GLOW Student Events

GLOW Student Events organiseert feesten en evenementen voor studenten, samen met studenten van verschillende Nijmeegse studieverenigingen. Het is de motor achter het jaarlijks terugkerende Winterglow Gala in concertgebouw De Vereeniging.

blij confetti feest

AKKU studentenvakbond

AKKU is de studentenvakbond van de HAN. De bond komt op voor de belangen van studenten op het gebied van rechtshulp, onderwijs, huisvesting, duurzaamheid en meer. Wil je ook het belang van studenten vertegenwoordigen? Kijk op de website of ga eens langs op het AKKU kantoor aan de Heyendaalseweg 141 in Nijmegen. Dat is onder de loopbrug van het Universitair Sportcentrum.

Een droevige en een lachende smiley op rondje plaatjes gedrukt en in de hand gehouden. Stockfoto

Open Up Introductieweek

Wist je dat de studieverenigingen van de HAN de Open Up Introductieweek van de opleidingen organiseren? Tijdens die gezellige week vol activiteiten leer je jouw studiegenoten kennen en kom je meer te weten over de HAN, je opleiding en de stad. En je maakt dus ook meteen kennis met je studievereniging!

Studenten gaan op de foto voor de kamerakast in de Open Up Area 2023