Sport

Je hoofd leegmaken na een dag studeren? Je conditie verbeteren of grenzen verleggen? Of gewoon sporten om lekker in je vel te zitten? Als sport belangrijk voor je is, is de HAN een uitstekende keuze!

Studenten buiten sporten cricket overzicht

Zowel in Arnhem als in Nijmegen zijn er volop mogelijkheden voor sportievelingen. Als student maak je daar heel voordelig gebruik van.

Sporten in Arnhem

Studentensportkaart

Met de Arnhemse Studentensportkaart kun jij sporten op meer dan 60 locaties in Arnhem en omgeving. Met één abonnement voor een vast bedrag per maand kies je uit fitness, yoga, bootcamp, squash, zwemmen, vechtsport, dansen, boksen, survivalrun, speedsoccer en nog veel meer. Probeer ze gewoon allemaal uit, alleen of in een groep.

Meld je meteen aan

Sporten in Nijmegen

Studentensportkaart

Ook in Nijmegen kun je gebruik maken van de studentensportkaart. Daarmee sport je onbeperkt op meer dan 60 locaties in de omgeving van Arnhem en Nijmegen. Denk aan fitness, yoga, bootcamp, squash, zwemmen, vechtsport, dansen, boksen, survivalrun, speedsoccer en nog veel meer. Sport je liever alleen of in een groep? Kan allebei! 

Je kunt met je studentensportkaart ook terecht bij HAN Seneca. Dat is het sportmedisch adviescentrum van de HAN waar je bijvoorbeeld een health check kunt laten doen of kunt sporten onder begeleiding van een coach.

Meld je meteen aan

Radboud Sportcentrum

Het Radboud Sportcentrum heeft het grootste sportaanbod in Nijmegen en omgevingMet ruim 80 sporten zit er altijd iets voor je bij en heb je alle ruimte iets nieuws uit te proberen. Met een studentenabonnement sport je onbeperkt voor een kleine prijs per jaar of per maand. Je kunt elke week meedoen met  ruim 300 groepslessen en 200 cursussen. Daarnaast kun je onbeperkt fitnessen, zwemmen, tennissen en squashen. En je mag met een Radboud Sportcentrum-abonnement sporten bij maar liefst 38 studentensportverenigingen.

Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR)

De NSSR behartigt de belangen van alle studenten met een sportkaart van de Radboud Universiteit Nijmegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Heb je een geldige sportkaart? Dan ben je automatisch deksel van de NSSR. 

De NSSR evenementen jaarlijks ook een aantal, zoals:

  • kennismakingstoernooi   
  • rackettoernooi 
  • Sporter van het Jaar -v erkiezing   
  • Teamtoernooi Binnen   
  • sportnacht   
  • Terug naar School Toernooi   
  • Amerikaans sporttoernooi

Nijmegen studenten sportverenigingen

Batavierenrace De grootste studentenestafetteloop ter wereld

Jaarlijks klinkt in april of mei het startschot voor de grootste studentestafetteloop ter wereld: de Batavierenrace. Ruim 8.500 studenten in 350 teams zetten dan hun beste beentje voor. Het evenement kun je zelfs terugvinden in het Guinness Book of Records! 

Route

De totale afstand is ruim 175 kilometer en is verdeeld in 25 etappes (16 heren- en 9 damesetappes) variërend van 3,6 tot 10,5 kilometer. De route loopt vanaf het Universitair Sportcentrum Nijmegen via Duitsland, de Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente.  

Batavierenfeest 

Aansluitend is op de campus van de Universiteit Twente het beroemde Batavierenfeest. Met zo´n 13.000 feestgangers is dit het grootste studentenfeest van de Benelux! 

HAN Topsport Academie

Ben je (aankomend) topsporter en ga je een studie bij de HAN volgen? Dan kom je in aanmerking voor een aantrekkelijke topsportregeling via de HAN Topsport Academie. De opleidingen Sportkunde en Fysiotherapie hebben speciale topsportklassen. Lees hier alles over de Topsport Academie.