HAN Topsport Academie

Kom jij als (aankomend) topsporter studeren aan de HAN? Wij omarmen jouw ambities. Samen kijken we wat jij nodig hebt om ook van je studie een succes te maken. Daarvoor hebben we een mooie topsportregeling voor alle opleidingen. De opleidingen Sportkunde en Fysiotherapie hebben zelfs speciale topsportklassen.

studenten staan klaar voor de start

Jij wilt de top in de sport behalen én een hbo-studie afronden. Dan kan! Het vraagt wel om wat aanpassingsvermogen van 2 kanten. Er zal regelmatig een rooster omgegooid moeten worden en je kunt een tentamen waarschijnlijk niet altijd op de geplande datum maken. De HAN Topsport Academie zorgt dat jouw sport en studie zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd. Samen met jou, want jij zult zelf ook goed moeten plannen en communiceren met docenten en studenten binnen jouw opleiding. Lees en bekijk er op deze pagina meer over!

videoTopsport en studie

Doe jij aan topsport en wil je graag studeren? Dat kan! De checklist in deze video helpt jou op weg.

HAN Topsport Academie Veelgestelde vragen

InterviewTopsport en een hbo-studie, kan dat?

Jazeker! In dit interview vertellen Lotte Visschers en Martine Willemsen van de HAN Topsport Academie hoe dat werkt. Je leest het interview op SAM, het journalistieke medium van de HAN.

Studenten buiten sporten cricket

Ervaringen van HAN studenten

Topsporter Niels de Langen verteltover de mogelijkheden bij de HAN
studenten sporten

Kerncijfers HAN Topsport Academie in één oogopslag

Ben jij benieuwd bij welke opleidingen je onze topsportstudenten kunt tegenkomen?  En welke sporten ze beoefenen? Welke voordelen de HAN Topsport Academie biedt? En met welke partners de HAN Topsport Academie samenwerkt? Je vindt hier alle cijfers op een rij. 

Kerncijfers-HAN-Topsportacademie-def.pdf 

30999 Hardlopen atletiekbaan

Bijzondere omstandighedenVerder lezen

Als je topsporter bent, studeer je met bijzondere omstandigheden. Meer lezen over studeren met bijzondere omstandigheden bij de HAN?

253466 sport en bewegen. gesprek met leraar