Centrum voor Gezondheid, Welzijn en Leefstijl

Wij geloven erin dat een goede gezondheid en vitaliteit begint voordat zich problemen of klachten voordoen. Uiteraard helpen wij ook als er wel klachten zijn ontstaan. Samen werken we aan een oplossing om jouw gezondheidsproblemen te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. HAN SENECA is dé plek om preventief aan jouw gezondheid te werken.


Waarvoor kun je bij HAN SENECA terecht?

  • Om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te verbeteren d.m.v. een periodiek medische onderzoek of werkplekonderzoek
  • Inzicht in jouw leefstijl en vitaliteit met een health check
  • Preventief aan jouw gezondheid werken met sporten en coaching
  • Verantwoord en blessurevrij sporten met een Sportmedische onderzoeken
  • Preventieve paramedische hulp en behandelingen bij klachten in ons paramedisch centrum met fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en voedingsadvies
  • Om jezelf als professional verder te ontwikkelen op gebied van sport, arbeid en gezondheid
  • Het doen van onderzoek in de expertisegebieden (Vitaliteit, Trainingskunde, Sport en Voeding, Sporteconomie en Sportmanagement en Talent)

Preventief werken aan jouw gezondheid

Sport en Gezondheid

Wil jij aandacht besteden aan jouw leefstijl door meer te bewegen? Dat kan bij HAN SENECA op verschillende manieren, zoals met fitness, groepslessen en personal training. Of start met een health check om te kijken hoe vitaal je bent.

seneca fitness sport bewegen planken

Paramedisch Centrum

Het paramedische centrum van HAN SENECA biedt iedereen (studenten en medewerkers van de HAN en extern voor bewoners van Nijmegen en omgeving) met dreigende of reeds aanwezige lichamelijke klachten behandeling en begeleiding aan.

met patiënt

Sportmedisch Adviescentrum

HAN SENECA biedt voor zowel werkgevers als particulieren veel mogelijkheden als het gaat om bijvoorbeeld sportmedische keuringen, health checks of gezondheidsadvies. Ook voor topsporters zijn er diverse ondersteunende faciliteiten.

seneca test sportmedisch keuring thp2 pmo bloeddruk3

Duurzame inzetbaarheid

De werkomgeving verandert continu en vraagt om duurzaam inzetbare medewerkers die vitaal zijn en mee kunnen bewegen met veranderingen in hun werk. HAN SENECA biedt je de mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan.

seneca test sportmedisch keuring thp2 pmo bloeddruk3

Cursussen en opleidingen

Binnen het brede gebied van sport en bewegen, arbeid en gezondheid biedt HAN SENECA diverse cursussen en opleidingen, zodat jij je als professional verder kan ontwikkelen.

seneca test sportmedisch keuring thp2 pmo bloeddruk3

Over ons en Expertises

HAN SENECA is als expertisecentrum een professioneel gezondheidscentrum dat zich met name richt op preventie, gezondheid en leefstijl. Als onderdeel van de HAN is het de leeromgeving voor studenten op het gebied van de (preventieve) gezondheidszorg en -bevordering.

seneca test sportmedisch keuring thp2 pmo bloeddruk3

Nieuws & Artikelen

sport sportkunde en alo studenten en docenten op sportveld en gymzaal
HAN Changemaker Podcast - esports als topsport

Wat doet HAN SENECA?

In deze video legt Vincent Bastiaans van HAN SENECA uit wat het expertisecentrum doet en wat het betekent voor particulieren, bedrijven en studenten.

Health Campus & Leefstijlloket

Binnen de Health Campus werkt HAN SENECA samen met het onderwijs aan projecten om preventieve gezondheid en welzijn te verbeteren op de HAN en in de regio Arnhem-Nijmegen. We werken samen met studenten en medewerkers van de HAN aan nieuwe dienstverlening en aan het verbeteren van bestaande producten. Hier is er ruimte voor innovatie, leren en ontwikkelen binnen het gezondheids- en leefstijldomein.

Studenten lopen buiten van K33 naar LvS10, pad bij bomen, campusterrein.

Wat kun je verwachten van HAN SENECA?

Bij HAN SENECA stellen we innovatief werken vanuit het concept Positieve Gezondheid centraal. Hierbij hebben we veel aandacht voor primaire en secundaire preventie.

Als leerwerkplaats wilt HAN SENECA samen met studenten, professionals en onderzoekers groeien naar een voorbeeldpraktijk. Een leerwerkplaats voor HAN-studenten van onder andere de academies:

Wil je meer weten over de opdrachten, thema's en uitdagingen die wij jou als student bieden? Bezoek dan onze pagina over HAN SENECA als lab/leerwerkplaats.

werken aan een project

HAN SENECA is onderdeel van HAN Sport en Bewegen

HAN SENECA is binnen de HAN onderdeel van de academie Sport en Bewegen. Deze academie focust zich op het gehele gebied van sport en bewegen, gezondheid en vitaliteit. Of je nu een keuze moet maken voor een vol- of deeltijd bachelor- of masteropleiding op het gebied van sport en bewegen, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen, of dat je als ondernemer wat wilt doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN Sport en Bewegen kan je terecht!

Ontwikkel je verder met een cursus van HAN SENECA

Zet jij de volgende stap in je carrière? HAN SENECA biedt namens HAN Sport en Bewegen vele cursussen en opleidingen aan binnen het thema sport en bewegen, leefstijl, arbeid en gezondheid.

werken aan een project

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

 

Liever bellen?

Algemeen: 024 - 353 1262

Fitness: +31 6 50162759

Schrijf je in voor 1 van de nieuwsbrieven

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen (over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport, arbeid en gezondheid) en HAN SENECA (over het Sport- en Gezondheidscentrum). Abonneer je ook!

werken aan een project