Academie Mens en Maatschappij

In de Academie Mens en Maatschappij volgen bijna 4.500 studenten een voltijd- of deeltijdstudie op sociaal-maatschappelijk gebied. Dat doen ze op bachelor- of masterniveau.

jongen zit op balie, meisje en student kijken naar kleine zorgrobot

Als professional krijg je te maken met complexe maatschappelijke vraagstukken. Over zorg, leefbaarheid, sociale kwaliteit en eenzaamheid. Maar ook over opvoeding, inclusie, armoede en vergrijzing. Werken aan deze vraagstukken vraagt om grensverleggend en creatief denken en handelen. En dat doen we, in deze academie. 

Onderwijs

Thuisbasis voor bachelor, master en associate degree (Ad)

De Academie Mens en Maatschappij is de thuisbasis voor tal van opleidingen, op bachelor-, associate degree- en masterniveau. Studenten kunnen kiezen voor een voltijd-, deeltijd- of duale variant. 

Dit zijn de opleidingen:

OnderwijsPost-hbo, cursus en training

Nog niet uitgeleerd? De Academie Mens en Maatschappij biedt een groot aantal post-hbo-opleidingen, cursussen en trainingen.

null

Onderzoek

Thuisbasis voor praktijkgericht onderzoek

Samen met het onderwijs zetten we onze tanden in maatschappelijke vraagstukken. Dat doen we door praktijkgericht onderzoek uit te voeren, in maar liefst 7 lectoraten.

Meer over de lectoraten in de Academie Mens en Maatschappij:

Onderzoek Zorgalliantie

De Zorgalliantie is een vraaggestuurd kennis- en leernetwerk van organisaties op het gebied van wonen, welzijn, zorg en onderwijs, ondersteund door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het netwerk heeft als doel om de professionaliteit, het innovatie- en samenwerkingsvermogen van de deelnemers uit de praktijk en het onderwijs te bevorderen. Dit gebeurt in Krachtige  Leerkringen. Daarin worden inwoners, professionals, organisaties, gemeenten, studenten, onderzoekers en docenten betrokken.

Zorgalliantie en Centre of Expertise Krachtige Kernen
Het Centre of Expertise Krachtige Kernen (start 2013) is verbonden aan het netwerk Zorgalliantie (start 2010). Vanaf 2017 zijn deze 2 samenwerkingsverbanden gaan werken met 1 programma-manager en 1 begroting. De Zorgalliantie is een regionaal leernetwerk waaraan 32 organisaties zijn verbonden, zoals wooncorporaties, welzijnsorganisaties, (langdurige) zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en so

Expertisecentrum Krachtige KernenWaar het in de kern om draait

Het HAN Centre of Expertise Krachtige Kernen (CoE KK) is landelijk een uniek centre of expertise. Kenmerkend voor CoE KK is dat het de enige CoE is met focus op ‘platteland’, in de breedte actief is van wonen-welzijn-zorg, zich inzet voor burgerschap én interprofessionele samenwerking.

Versterken van de Krachtige Gemeenschap in een gebied door samen leren van en werken aan maatschappelijke vraagstukken en zo integraal verbeteren van praktijken zodat inwoners én de gemeenschap gezondheid en kwaliteit van leven ervaart.

Rosa

Rosa is hét nieuwsbulletin van de Academie Mens en Maatschappij van HAN University of Applied Sciences. Bezoek de blog

De naam Rosa verwijst naar sterke vrouwen. Vrouwen die in hun tijd, ondanks felle tegenstand, het woord namen. Ze stonden voor een rechtvaardiger of mooiere samenleving. Denk aan Rosa Parks, Rosa Spier, Rosa Luxemburg.

Wil jij Rosa in jouw mailbox ontvangen? Meld je aan voor Rosa en ontvang de eerstvolgende versie in jouw eigen mailbox.

Maak jij de verbinding?Connect

Als professional krijg je te maken met complexe maatschappelijke vraagstukken. Over zorg, leefbaarheid, sociale kwaliteit en eenzaamheid. Maar ook over opvoeding, inclusie, armoede en vergrijzing. Werken aan deze vraagstukken vraagt om grensverleggend en creatief denken en handelen. En dat doen we, in deze academie.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsmail Connect. Lees de laatste berichten op onze Connect site. Mail ons via connect.amm@han.nl en meld je aan voor onze upcoming events

30299 Groep studenten buiten in gesprek

Campustheater

De HAN in Nijmegen heeft regelmatig een primeur. In het Campustheater kun je try-outs meemaken van bekende artiesten! Mede namens de Academie Mens en Maatschappij, het steunfonds van de HAN en de medewerkers van het Campustheater, wensen we je bijzondere theateravonden. Het Campustheater is er voor studenten, medewerkers en iedereen die het leuk vindt om een voorstelling te bezoeken.

31870 student aankleden voor voorstelling

Contact

Academiedirecteur: Fernand van Westerhoven
E-mail: info.amm@han.nl

Nieuws

Samenwerken met het netwerk van jongerenSteunfiguren in de jeugdzorg
68452 voltijd campagne header 2studenten 2019
406768 Sfeerbeeld studiemiddag gelijk in de psychische zorg, sfeerbeeld groenewoudseweg
Opleiding Pedagogiek past opleiding aanNiet meer zwijgen over seksueel geweld
302372 Biologie studenten kijken omhoog
Nieuwe innovatieve onderwijseenheidPraktijkinnovatie Zorg en Welzijn
128832 GGM K33 kantine rood zitje groep studenten
Van Pedagogiek student naar Pedagogiek docent“De omgeving van het kind is zo belangrijk”
402849 Docent Pedagogiek Evelien Brinker
Martin en VeraZo vader, zo dochter
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Studentenparticipatie“Dit is voor het echie”
391055 Mensen rondom de tafel met Student Als Partner
Terugblik symposium Werkplaats Sociaal Domein Sociale basis op orde: minder praten, meer doen!
397996 Bezoekers van het symposium Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen van april 2022 in Fort Lent.
Masterclass Eric de Blok: leren van de natuurLuisteren om van richting te veranderen
322951 Arnhem, Ruitenberglaan 31, loopburg, verbinding gebouwen, bos