Academie Mens en Maatschappij

In de Academie Mens en Maatschappij volgen bijna 4.500 studenten een voltijd- of deeltijdstudie op sociaal-maatschappelijk gebied. Dat doen ze op bachelor- of masterniveau.

jongen zit op balie, meisje en student kijken naar kleine zorgrobot

Als professional krijg je te maken met complexe maatschappelijke vraagstukken. Over zorg, leefbaarheid, sociale kwaliteit en eenzaamheid. Maar ook over opvoeding, inclusie, armoede en vergrijzing. Werken aan deze vraagstukken vraagt om grensverleggend en creatief denken en handelen. En dat doen we, in deze academie. 

Onderwijs

Thuisbasis voor bachelor, master en associate degree (Ad)

De Academie Mens en Maatschappij is de thuisbasis voor tal van opleidingen, op bachelor-, associate degree- en masterniveau. Studenten kunnen kiezen voor een voltijd-, deeltijd- of duale variant. 

Dit zijn de opleidingen:

OnderwijsPost-hbo, cursus en training

Nog niet uitgeleerd? De Academie Mens en Maatschappij biedt een groot aantal post-hbo-opleidingen, cursussen en trainingen.

null

Onderzoek

Thuisbasis voor praktijkgericht onderzoek

Samen met het onderwijs zetten we onze tanden in maatschappelijke vraagstukken. Dat doen we door praktijkgericht onderzoek uit te voeren, in maar liefst 8 lectoraten.

Meer over de lectoraten in de Academie Mens en Maatschappij:

Kenniscentrum HAN SociaalMeer kwaliteit van leven voor kwetsbare burgers

Het Kenniscentrum HAN SOCIAAL bevordert de participatie van kwetsbare burgers in de maatschappij. Met als doel: het verbeteren van hun kwaliteit van leven.

In dit kenniscentrum wordt praktijkgericht onderzoek uitgevoerd. De resultaten hiervan dragen weer bij aan de beroepsontwikkeling en het onderwijs voor professionals in het vakgebied. 

student kijkt naar anderen

Kenniscentrum Publieke ZaakOp naar meer maatschappelijke waarde

Het Kenniscentrum Publieke Zaak streeft naar het bevorderen van maatschappelijke waarde. Dat doet ze door bij te dragen aan de kwaliteit van bestuur en het innovatief vermogen in het publieke domein.

studenten overleggen in lokaal

Kenniscentrum Krachtige KernenWaar het in de kern om draait

De leefbaarheid van gemeenten met kleine kernen staat steeds meer onder druk. Ze zijn kwetsbaar, door krimp, vergrijzing en de transformatie in zorg en welzijn. Dit vraagt om een andere manier van organiseren; vanuit de burger en zijn kracht.

Het HAN Centre of Expertise Krachtige Kernen draagt bij aan een vitale samenleving en een kwalitatief goed leefklimaat in deze kernen. Dat doet het expertisecentrum door innovatieve oplossingen aan te dragen. En door sociale werkers te professionaliseren.

Nieuws

Promotie Martina de WitteMinder stress door muziektherapie
90865 Groepsles
313668 Master Social Work, Still Werner Hendriks
Coming Out Day bij PedagogiekMijn ‘anders zijn’ geeft me kracht
340552 Thymen en Maud op Coming Out Day Pedagogiek
341055 HAN onderzoeker Carinda Jansen overhandigt de gids behorend bij onderzoek Signaleren, bespreekbaar maken en doorbreken van armoede aan wethouder Aart Slob van Gemeente Lingewaard.
298302 Armoede in beeld. Kistje met geld
322386 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.
340550 Week tegen Armoede 2021, uitreiking boek door Miranda Laurant aan wethouder Nijmegen Petra Molenaar met op de foto ook Judtih Hermelink van Sam& voor alle kinderen. Voor bij nieuwsbericht. Op de Kapittelweg
31821 studenten tablet
336368 Spaarvarken met euromunt, sparen, zakgeld
330455 groep jonge professionals in gesprek

Rosa

Rosa is hét nieuwsbulletin van de Academie Mens en Maatschappij van HAN University of Applied Sciences. Bezoek de blog

De naam Rosa verwijst naar sterke vrouwen. Vrouwen die in hun tijd, ondanks felle tegenstand, het woord namen. Ze stonden voor een rechtvaardiger of mooiere samenleving. Denk aan Rosa Parks, Rosa Spier, Rosa Luxemburg. Waar zij in hun leven voor stonden is nog steeds actueel: Black Lives Matter, het belang van k(K)unst en de niet vanzelfsprekende democratie. En dat is waar we als academie voor staan. Maatschappelijke vraagstukken, prachtige initiatieven en oplossingen verbinden ons. Rosa laat zien hoe wij deze verbinding maken, inspireren door te raken. 

Wil jij Rosa in jouw mailbox ontvangen? Meld je aan voor Rosa en ontvang de eerstvolgende versie in jouw eigen mailbox.

Contact