Welzijn

87509 medewerkers en student kijken naar robotkat iXbites
Open Avond 7 juniMeld je aan!

Welzijn

In je werk krijg je te maken met maatschappelijke vraagstukken. Over zorg, leefbaarheid, opvoeding, inclusie en armoede. Opleidingen uit het vakgebied welzijn laten je vanuit de praktijk en actualiteit groeien als professional. Van bachelor en master tot post-hbo, de keuze is aan jou!

Agenda

Vanuit de Academie Mens en Maatschappij organiseren we veel activiteiten & events. Bekijk de komende activiteiten op de onze agenda en meld je aan!

Maatschappelijke dilemma's en vraagstukken Doorgroeien, verdiepen of switchen

In het sociaal domein staan maatschappelijke dilemma’s en vraagstukken centraal. Denk aan goede gezondheid en welzijn, gendergelijkheid en armoede en ongelijkheid verminderen. Het is belangrijk om goed en innovatief onderzoek te verweven met onderwijs en de praktijk. Daarom zetten we ons daar vol voor in. Zo kun jij straks in je werk helpen om maatschappelijke dilemma's te verkleinen!

Dus, wil jij je verder ontwikkelen? Doorgroeien in je functie, je verder verdiepen om je werk nog beter te kunnen uitvoeren of juist switchen naar een ander beroep? Kies voor een van onze deeltijd-, master- of post-hbo opleidingen. Of kijk welke mogelijkheden er zijn voor maatwerk en incompany trajecten.

87496 jongen en meisje met pen in mond verschuilen zich achter kleine zorgrobot tijdens iXbites event

Jeugdzorg en opvoeding

Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg & Welzijn

Ad | Een krachtige leeromgeving creëren. Leerlingen begeleiden bij het leren van vaardigheden. Je vakinhoudelijke deskundigheid ontwikkelen. Dat leer je bij de Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg & Welzijn. Na de opleiding kun je aan de slag als onderwijsondersteuner/instructeur vaardigheden op (v)mbo’s. Duur: 2 jaar.

drie vrouwen overleggen

Bachelor Leraar Gezondheidszorg & Welzijn

Deeltijd | Wil jij je graag ontwikkelen als leraar? Toekomstige zorg- en welzijnsprofessionals begeleiden bij hun leerproces? Volg dan de deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn! Je kunt hierna aan de slag als 2e-graads leraar in het vmbo en mbo. Duur: 4 jaar.

vier personen overleggen in klaslokaal

Pedagogiek

Master | De Wet Passend Onderwijs en de decentralisatie van jeugdzorg. Alleen deze 2 factoren zorgen al voor nieuwe pedagogische en onderwijskundige vraagstukken. Met de master Pedagogiek onderzoek, ontwikkel en implementeer je duurzame vernieuwing en leg je verbinding tussen management en het primaire proces.

419178 Studenten van de master pedagogiek volgen een les op de groenewoudseweg

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)

Post-hbo | SKJ | Na de post-hbo opleiding (IAG) kun je methodisch variëren tussen oplossingsgerichte bejegening, werken vanuit de systeemtheorie en de sociale leertheorie.

vier mannen lopen pratend door de gang

IAG Nascholingsaanbod

Werk je al een geruime tijd als IAG-er en heb je behoefte aan verdiepende bij- of nascholing? Na afronding van de post-hbo opleiding is er voor IAG-hulpverleners een ruim aanbod aan na,- en bijscholingsbijeenkomsten beschikbaar.

31746 gesprek buiten op bankje

Systeemgericht Werken in de Praktijk

Post-hbo | SKJ | Wil je graag verdieping in het systeemgericht werken binnen de jeugdhulpverlening? Je werkt aan je ontwikkeling als professioneel hulpverlener, past je eigen ervaring toe in de cursus en leert van andere professionals.

32669 twee mannen lopend door de gang

Thuisbegeleiding

Post-hbo | SKJ | Het opleidingstraject 'Thuisbegeleiding' daagt uit, verdiept en zorgt tegelijk voor een gezamenlijke basis rondom het vak. De opleiding is speciaal voor professionals die al een (basis)opleiding en werkervaring hebben. Het is ook een traject waar thuisbegeleiders vanuit verschillende organisaties uit het hele land met en van elkaar

299395 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding wandelen ingang entree

Sociaal Domein

Ad Sociaal Werk

Deeltijd en duaal | Ben jij een mensen-mens en wil jij je verder ontwikkelen als professional in het sociale domein? Volg dan de hbo-opleiding Social Work deeltijd! Je leert methodisch werken, multidisciplinair samenwerken, krachtig argumenteren en ontwikkelt je tot de zelfbewuste professional die het verschil maakt.

gesprek buiten op bankje

Social Work

Deeltijd en duaal | Ben jij een mensen-mens en wil jij je verder ontwikkelen als professional in het sociale domein? Volg dan de hbo-opleiding Social Work deeltijd! Je leert methodisch werken, multidisciplinair samenwerken, krachtig argumenteren en ontwikkelt je tot de zelfbewuste professional die het verschil maakt.

man pakt lachend foto van tafel

Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (Ad)

Deeltijd | Wil je mensen ondersteunen bij hun herstelproces? Wil je de kracht van ervaringsdeskundigheid nog beter op de kaart zetten in je organisatie? Met de associate degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn leer je jouw herstelervaringen professioneel inzetten bij herstelondersteuning.

348206 Twee studenten met laptop overleggen en wijst naar scherm

Social Work

Master | Complexere zorgvragen in onze samenleving, sociale ongelijkheid, polarisatie, de invloed van media, migratieproblematiek en de kloof tussen arm en rijk. Grote uitdagingen voor de sociale professional. Kies voor praktijkontwikkeling en leer impact creëren met de deeltijd-master Social Work.

studenten luisteren naar docent

Professioneel Ondersteunen na Afstand en Adoptie

Post-hbo | Wil je werken met afstandsmoeders en geadopteerden? Leren om vanuit hun levensverhalen professionele ondersteuning te bieden? Je kennis over bijvoorbeeld identiteit, trauma, existentiële vragen en lichaamsbewustzijn vergroten?

31744 twee vrouwen luisteren naar gesprek

Casemanagement

Post-hbo | Complexe problematiek vraagt om casemanagement: het inrichten en sturen van een zorg- of begeleidingstraject waarin de complexe vraag van de kwetsbare burger integraal wordt opgenomen en de eigen kracht worden versterkt.

36962 3 handen kiezen foto van tafel

Casemanagement Dementie

Post-hbo | Complexe problematiek bij cliënten met dementie en hun systeem vraagt om casemanagement: het inrichten en sturen van een zorg- of begeleidingstraject. Maak een stap in je loopbaan en volg de post-hbo opleiding Casemanagement Dementie!

297218 STERKplaats Kapittelweg 33, STERKstudent en student Social Work werken samen.

Teamcoaching

Post-hbo | Werk je als teamcoach of wil je als teamcoach aan de slag? Ben je leidinggevende en word je coachend leidinggevende of teamcoach van meerdere zelfsturende teams? Volg dan de cursus Teamcoaching!

man praat met vrouw blauwe blouse

Motiverende Gespreksvoering (basis)

Post-hbo | In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt. Je oefent je vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten.

vier personen lunchen

Leiderschap

Ad Management in de Zorg

Deeltijd of duaal | Plannen, coördineren en coachen. Dát leer je met de associate degree Management in de Zorg (Ad MiZ). Ontwikkel jezelf tot een zelfverzekerde, moderne professional. En ga voor die functie als (meewerkend) teamleider of coördinator!

studenten met laptop in kring met docent

Management in de Zorg

Deeltijd of duaal | Je team aansturen. Uitzoeken hoe je de zorg slimmer kunt organiseren. Verandering op gang brengen. Complexe vraagstukken aanpakken. Dàt leer je bij Management in de Zorg (MiZ). Je ontwikkelt jezelf tot een inspirerende, zelfverzekerde leidinggevende waar organisaties om staan te springen.

docenten in gesprek kijken in camera

Verandermanagement

Begeleidingskunde

Master | Verandering is een constante factor in organisaties. Met de master Begeleidingskunde leer jij organisaties succesvol begeleiden naar vernieuwing. De master Begeleidingskunde wordt aangeboden door Hogeschool Rotterdam in samenwerking met de HAN.

studenten lachen

Management/Innovatie in Organisaties

Master | De maatschappelijke sector is volop in beweging. Transities en bezuinigingen vereisen flexibiliteit en creativiteit. Met de master Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties ben jij de verandermanager die concrete vernieuwingen doorvoert met een beter maatschappelijk resultaat.

403098 foto van een kringgesprek tijdens de wasstraat bij de NEC lounge in het goffertpark

Design Thinking voor Veranderaars

Post-hbo | Is je organisatie voortdurend in verandering en vraagt de toenemende complexiteit om meer creatief oplossend vermogen? Vergroot je je change agency en leer je de denkwijze en projectaanpak concreet toe te passen als facilitator.

twee vrouwennaast elkaar lachend

Verandermanagement (8 maanden)

Met deze post-hbo opleiding word je een eigentijds veranderkundige! Je leert vanuit een integrale en systemische benadering richting en sturing te geven aan veranderprocessen. En gaat hier ook meteen mee aan de slag.

eceonomie-management-recht

Verandermanagement (basis) (7 avonden)

Wil jij een eigentijdse veranderaar zijn? Diagnoses stellen, sturing geven en doorontwikkelen? Volg de cursus Verandermanagement (basis) en leer veranderingen integraal te benaderen!

eceonomie-management-recht

Leertrajecten

Wijkgericht Ondernemen

Ben je ondernemer, inwoner of professional die als kartrekker, initiatiefnemer of kwartiermaker actief is in de wijk? Jaag je vanuit een onderneming, een professionele opdracht of als burger een initiatief aan? Wil je maatschappelijke problemen oppakken, analyseren en hiervoor een oplossing ontwikkelen samen met de wijk? Dan biedt dit leertraject j

144222 bijeenkomst wijkatelier lindenholt- aan tafel studente en oudere met kalenderklok

COVID-19 en Sociale Verbondenheid

Wat is de impact van corona op sociale verbondenheid en leefbaarheid? Deze vraag stond centraal in het leernetwerk COVID-19 en sociale verbondenheid, die door het post-hbo onderdeel van de Academie Mens en Maatschappij (HAN) samen met de Provincie Gelderland is georganiseerd.

232299 Studenten buiten op bankje met mondkapjes op. Social distancing. Anderhalve meter. Covid19. Corona.

Gezinsregisseur Multiprobleemhuishoudens

Post-hbo | Binnen gezinnen met meerdere problemen en/of zorgvragen is het van belang dat iemand regie voert op de complexe processen; name binnen het hulpverlenersnetwerk. Ontwikkel je je in deze coördinerende rol met deze cursus.

twee mannen en vrouwen in gesprek

Presenteren in Sociale Wijkteams

Post-hbo | Nu de sociale wijkteams her en der gesetteld zijn komt ook in beeld waar nog een leervraag verscholen zit. Voor velen is het nieuw om in een team te werken waar generalist zijn vaak tot uitgangspunt is verheven.

vrouw roze trui uitgezoomd

Maatwerk en incompany

De post-hbo trainers van Academie Mens en Maatschappij staan met beide benen in het onderwijs en de praktijk. Weten wat er speelt in jouw dagelijkse praktijk, dat vinden we belangrijk. Net als meedenken over verbeteringen en oplossingen. Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van maatwerk of incompany trajecten in het sociale domein? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs: (024) 351 10 83 of info.llo.amm@han.nl.

Inspiratie opdoen? Bekijk de maatwerkflyer en lees over de organisaties die onze maatwerk of incompany-trajecten inzetten in hun organisatie.

31751 studenten op straat met kaartjes in hand

Nieuws

532778 Evenement in Kasteel Wijchen vanuit Lab en Werkplaats Wijchen over sociale kwaliteit
Detailfoto twee studenten met laptop
Nieuw lectoraat: Digitale Transformatie in de RevalidatiezorgBetere revalidatiezorg dankzij onderzoek naar inzet van digitale hulpmiddelen
513448 Ondertekening Health Valley nieuw lectoraat digitale transformatie revalidatie Yvonne de Haan en alle betrokkenen
Master Pedagogiek studeren met de lerarenbeurs Lerarenbeurs? Alleen maar voordelen
419176 Studenten van de master pedagogiek volgen een les op de groenewoudseweg
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Vervolgstudie in onderwijs en sociaal domeinProefstuderen voor mbo-studenten
307100 studenten groep werkoverleg
Publiekprijs Praktijkinnovatie in Zorg en WelzijnWat kook je voor jonge kinderen met slikproblemen?
497161 Studenten Anke van Dinther (logopedie) en Demi Dellemann (voeding en diëtiek) wonnen de publieksprijs van het PZW symposium met het onderzoeksproject Koken met IDDSI.
Verduurzaming van publieke waardeBetere samenwerking in het mbo door nieuw kader
475361 Collega's van het Centrum Meervoudige Waardecreatie in overleg en aan het werk.
490938 Foto bij nieuw lectoraat Sociale Duurzame Praktijken. Tijdelijk, er komt nog een nieuwe foto.
503681 International Week Health and Social Studies

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500