Sport en Bewegen

Deeltijd studenten Sport en Bewegen op de locatie Papendal
no
13 mrt
Open AvondKom kennismaken!

Zet jij de volgende stap in je carrière? Wil je professionaliseren, bijscholen of omscholen? Bij HAN Sport en Bewegen kun je terecht voor Ad's, bachelors en masters in deeltijd. Maar ook voor kortere cursussen en trainingen (individueel of incompany). Iets voor jou?

Maak het verschil!

Obesitas, vergrijzing, inactieve bevolkingsgroepen... De sport- en beweegsector én de maatschappij staan voor grote uitdagingen waarop innovatieve oplossingen het antwoord zijn. Ga aan de slag met vraagstukken uit de praktijk. Ontwikkel jezelf, zet in op persoonlijke groei en breng mensen in beweging! 

student lacht

Deeltijdopleidingen (associate degree, bachelor, master)

Ad Sport - De Ondernemende Leefstijlcoach

Heb jij een passie voor sport en bewegen? Wil jij een verschillende doelgroepen in beweging krijgen? Dan is de associate degree Sport- ondernemende leefstijlcoach wellicht iets voor jou. Met een diploma op zak kun jij direct aan de slag als ondernemende leefstijlcoach. Duur: 2 jaar.

han seneca fitness sport bewegen touw

Sportkunde

Bewegen en gezondheid staan hoog op de agenda. Professionals die sportprogramma's ontwikkelen en organiseren zijn nodig. Specialiseer je in leefstijl of gedrag. Of kies de commerciële kant van de 'beweegmarkt'! Duur: 4 jaar.

studenten leggen uit

Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Na onze ALO deeltijd heb je iets waardevols geleerd: je weet hoe je jong en oud enthousiast maakt voor sport en bewegen. Met deze deeltijd sportopleiding haal je je 1e-graads lesbevoegdheid. Daarmee kun je overal aan de slag: van basis- en voortgezet onderwijs tot en met mbo en speciaal onderwijs. Duur: 4 jaar.

tijdens basketball

Master Sport- en Beweeginnovatie

Als master in sport en bewegen ben jij het antwoord op de vraag om verandering in jouw vakgebied. Of je nou in het onderwijs werkt, in de commercie of bij een gemeente. Met deze master weet jij hoe je richting geeft aan sociale innovatie, hoe je mensen meekrijgt, ideeën toetst en daadwerkelijk invoert. Duur: 2 jaar.

en docent pratend in de gang

Vaktherapie- Psychomotorische Therapie

Geloof jij in ervaringsgericht leren door het inzetten van bewegen en lichamelijkheid? Wil jij daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? En wil jij zelf de regie over je leerweg en leertempo? Kies dan voor Vaktherapie- Psychomotorische Therapie deeltijd.

Meisje loopt over balk

Cursussen over leefstijl en vitaliteit

Basistraining tot Leefstijlcoach

Wil je cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? In de cursus basistraining tot leefstijlcoach van HAN SENECA leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om iemand te begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl.

Leefstijlcoach voor Fysiotherapeuten

Ben je fysiotherapeut en wil je je cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? En als erkende leefstijlcoach aan de slag? HAN SENECA heeft samen met Chronisch ZorgNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle Chronisch ZorgNet- en andere fysiotherapeuten.

oefening overgooien

Voedings- en Beweegcoach

In het 6 maanden durende deeltijd hbo-programma Voedings- en Beweegcoach leer je hoe je mensen kunt coachen naar een (nog) gezondere en actievere leefstijl door het inzetten van Motiverende gespreksvoering en door een leefstijlplan op maat te maken samen met een cliënt.

Studenten overleggen

Integraal Vitaliteitsmanagement

Een gezond bedrijf kan niet zonder gezonde werknemers. Als vitaliteitsmanager zorg jij ervoor dat een bedrijf het beste uit zijn mensen haalt. Jij maakt van vitaliteit beleid. Na de basiscursus Integraal Vitaliteitsmanagement aan de HAN regel jij duurzame inzetbaarheid voor jouw bedrijf.

Studenten overleggen

Cursussen over gedrag

Gedragsverandering

Ben jij adviseur, beleidsmaker, manager of houd je je op een andere manier bezig met het veranderen van gedrag? En merk je dat het soms lastig is om mensen in de juiste richting te bewegen? Dan is de 2-daagse Gedragsverandering iets voor jou!

mensen achter laptop informeel

Sportpsychologie en Mentale Training A

Ben je een trainer, coach of (para)medisch begeleider? Heb je interesse in sportpsychologie en wil je jezelf op hbo-niveau verdiepen in sportpsychologische begeleiding? Dan is de basiscursus Sportpsychologie en Mentale Training A precies wat je zoekt!

man tijdens warming up met personal trainer

Digitale Coaching

Laagdrempelig, effectief en helemaal van nu. Communiceren via e-mail, WhatsApp of een ander online medium. Maar hoe coach je cliënten effectief via online kanalen? In de cursus Digitale Coaching leer je de benodigde technieken.

achter laptop telefoon in handen

Presentaties geven

We presenteren allemaal wel eens iets tijdens ons werk of studie. Maar hoe geef je nou een goede presentatie als je daar spanning, angst of klachten rondom je stem bij ervaart? Tijdens de cursus Presentaties Geven leer je daarmee omgaan.

Vrouw gebruikt presentatieblad om naar innovatieve ideeën te wijzen in klaslokaal

Vakverdieping Psychomotorische Therapie

Werk jij als psychomotorisch therapeut, en ben je op zoek naar een korte module waarmee je gericht werkt aan verdieping en verbreding van jouw vaktherapeutische kennis? Dan is de module Vakverdieping Psychomotorische Therapie echt iets voor jou!

Twee studenten Master Vaktherapie - Pscychomotorische Therapie oefenen met skippy ballen.

Cursussen over (top)sport en talent

NL-Actief Branchediploma's Fitness

Heb jij een diploma Sport- en Bewegingseducatie (SBE) of Sportkunde of ben je 3e- of 4e-jaars Sportkunde-student en en werk je in de fitnessbranche? Of wil je daar gaan werken? Behaal dan nu de benodigde branchediploma’s van NL-Actief via HAN SENECA.

seneca fitness sport bewegen planken

Talentherkenning in Sport

De opleiding voor iedereen die op een nieuwe manier naar talent wil kijken. Voor trainers, coaches, scientists, scouts, hoofden opleiding, buurtsportcoaches, docenten bewegingsonderwijs en technisch directeuren.

tijdens gymles

ISAK level 1

Heb je als professional te maken met het bepalen van lichaamssamenstelling van sporters of cliënten met een beweeg- of voedingsprogramma? Kom dan de ISAK level 1 cursus volgen bij HAN SENECA.

Professional Sport en Voeding

Ben je diëtist en adviseer je recreatie- of wedstrijdsporters over een optimale voeding? Dan is het volgen van de post-hbo-opleiding Sport en Voeding een logische stap. Je leert professioneel voedingsadvies te geven aan recreatie- en wedstrijdsporters, afgestemd op de persoon.

wielrenners waarvan er eentje banaan eet

Bewegen in de Openbare Ruimte

Ben jij buurtsportcoach of als professional (bijv. beleidsambtenaar) werkzaam in de wijk en wil jij een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de stad, wijk of gemeente? Volg dan de cursus Bewegen in de Openbare Ruimte bij de HAN.

sport en bewegen, Papendal, Arnhem, volledig gebouw

Bewegen Kun Je Leren (BLOC-test)

Elk kind verdient aandacht. Hoe kun je het bewegende kind nog meer centraal stellen, hun individuele behoefte in kaart brengen en hen op maat bedienen? Je leert het in deze training!

in een gymzaal met hesjes aan op de rug gefotografeerd

Adviseur Jeugdopleiding Sport & Bewegen

Wil jij jouw sportclub of meerdere sportclubs binnen jouw gemeente naar een hoger niveau tillen? In deze cursus Adviseur Jeugdopleiding Sport en Bewegen krijg jij handvatten aangereikt om de jeugdopleiding door te ontwikkelen.

studenten leggen uit

Scholing voor werkenden in beeld

Check de video's om een goed beeld te krijgen van je mogelijkheden.

HAN SENECA 

Op zoek naar maatwerk voor je organisatie?

Ben je op zoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we dat ontwikkelen voor jouw organisatie. HAN SENECA is hét expertisecentrum voor sport, bewegen, arbeid en gezondheid. Het aanbod van HAN SENECA bestaat onder andere uit preventief medische onderzoeken (PMO’s), sportmedische keuringen, fitness en andere sportactiviteiten, een paramedisch centrum, health checks en diverse (incompany) cursussen zoals hierboven omschreven. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie! Bel ons: (024) 353 1262 of stuur een mail naar info.sportenbewegen@han.nl.

Snel antwoord

Vragen over HAN Sport en Bewegen? Neem gerust contact op.
We helpen je graag verder.

Adres

Heyendaalseweg 141

6526 AJ Nijmegen

Openingstijden

Werkdagen: 7:30 tot 19:00 uur

Liever bellen?