Cursus Gedragsverandering

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Ben jij adviseur, beleidsmaker, manager, of houd je je op een andere manier bezig met het veranderen van gedrag? En merk je dat het soms lastig is om mensen in de juiste richting te bewegen? Dan is de Tweedaagse gedragsverandering iets voor jou!

Waarom eten mensen ongezond en sporten ze te weinig terwijl ze gezond willen leven? Waarom appen automobilisten of fietsers in het verkeer
terwijl ze veiligheid belangrijk vinden? Waarom vertonen mensen geen milieuvriendelijk gedrag terwijl ze weten dat dit cruciaal is om klimaatverandering tegen te gaan? Waarom hebben medewerkers weerstand tegen een nieuwe werkvorm terwijl deze vorm het werk uiteindelijk makkelijker en sneller zal maken?

Eerstvolgende cursus

De eerstvolgende cursus Gedragsverandering is op 17 en 18 juni 2020 van 10:00 tot 16:30 uur. De situatie rondom het coronavirus brengt voor ons allemaal uitdagingen met zich mee. Wij volgen de overheidsrichtlijnen voor het hoger onderwijs en deze laten het nog niet toe dat wij weer onderwijs op locatie verzorgen. Dat betekent dat wij deze tweedaagse online zullen verzorgen. Wij willen jullie online onderwijs van de hoogste kwaliteit bieden waarin interactie met docenten en deelnemers centraal staat. Op de lesdagen is het bijvoorbeeld mogelijk om:

 • Je ‘hand op te steken’ en direct vragen te stellen aan de hoofddocenten;
 • Vragen plenair te stellen in de groep;
 • In subgroepen samen te werken met andere deelnemers (in break-out rooms);
 • Bij binnenkomst, in de pauze en na de lesdag met andere deelnemers bij te praten;
 • De docenten én de slides samen te bekijken (met keuzevrijheid in hoe groot beiden op jouw scherm staan);
 • Ben je niet zo technisch en vind je het fijn als iemand met je meekijkt? Wij bieden de hele dag technische ondersteuning.

Korting voor ZZP'ers

Ben jij ZZP'er? Maak dan gebruik van onze speciale ZZP korting van 15 procent die geldt tijdens de coronacrisis. Vermeldt in dit geval op het inschrijfformulier dat je als ZZP'er werkzaam bent.  

Over de cursus

In het kort

  2 bijeenkomstenDuur
  6,5 uur per keerStudiebelasting
  17-18 juni 2020Wanneer?
  € 1470,-Kosten

In deze inspirerende tweedaagse Gedragsverandering geven Behavior Change Academy en de Hogeschool Arnhem Nijmegen je een introductie in de wereld van gedragsverandering.

Ze beantwoorden onder andere de volgende vragen:

 • Wat is gedragsverandering precies en wat kan je er mee in de praktijk?
 • Wat zijn de belangrijkste (on)bewuste drijfveren van mensen om gedrag te vertonen?
 • Hoe kan je gedrag op een effectieve manier veranderen?

Tijdens de tweedaagse koppel je de theorie steeds actief terug naar jouw werkpraktijk en eigen casuïstiek. Zo heb je na de tweedaagse, naast inspiratie en kennis, ook direct de handvatten om met gedragsverandering aan de slag te blijven.

Voor wie?

De tweedaagse cursus Gedragsverandering is geschikt voor alle professionals die zich bezighouden met menselijk gedrag, zoals:

 • beleid & strategie;
 • communicatie & strategie;
 • zelfredzaamheid & eigenaarschap stimuleren op de werkvloer;
 • persoonlijke ontwikkeling;
 • burgerparticipatie;
 • marketing;
 • sustainability.

Programma

De tweedaagse bestaat uit drie onderdelen. Bij elk onderdeel nemen de docenten je mee in de theorie, en ga je vervolgens zelf aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen. Je ontvangt voorbeelden uit de praktijk bij elk onderdeel.

Deel 1: Inspiratie voor toepassing gedragsverandering

In dit onderdeel gaan we in op het belang van gedragsverandering in jouw werkpraktijk. Wat kan je er nu echt mee en wat levert het op als je vanuit een gedragsmatige aanpak werkt? We inspireren je over de mogelijkheden van gedragsverandering in jouw werkveld.

Aan het eind van dit deel weet je wat gedragsverandering is en ben je geïnspireerd over de mogelijkheden om met gedragsverandering aan de slag te gaan in jouw werkveld.

Deel 2: Kennis over drijfveren van de mens

Negentig procent van een effectieve gedragsinterventie rust op het begrijpen van menselijke drijfveren. In dit deel leer je over de belangrijkste beweegredenen van de mens. Waar komt ons gedrag precies vandaan? We behandelen op hoofdlijnen de belangrijkste sociaal psychologische theorieën, biases en menselijke weerstanden. Daarnaast gaan we in op de invloed van de omgeving op ons gedrag. Hoe voorspelt bijvoorbeeld het gedrag van andere mensen wat wij doen?

Aan het eind van dit deel heb je dieper inzicht in menselijk functioneren en de belangrijkste menselijke drijfveren en weerstanden.

Deel 3: Handvatten voor het veranderen van gedrag

In het laatste deel leer je hoe je sociaalpsychologische technieken kan inzetten om gedrag te veranderen. Je leert klassieke en nieuwe wapens van beïnvloeding kennen en leert over hun mogelijkheden en valkuilen. Je ontdekt wanneer je je het beste kunt richten op het verminderen van weerstand of juist op het aanzetten van motivaties.

Aan het eind van dit deel weet je welke gedragsveranderingstechnieken je op een goede manier kan inzetten in jouw werkpraktijk en hoe je dit concreet vormgeeft.

Wat levert het je op?

Nadat je deze tweedaagse hebt gevolgd, zul je ervaren dat je:

 • dieper inzicht hebt in menselijk functioneren, gedrag en drijfveren;
 • op basis van deze fundamentele kennis handvatten hebt om gedrag in jouw werkpraktijk te veranderen;
 • een begin gemaakt hebt met jouw eigen concrete plan om gedrag te veranderen;
 • geïnspireerd bent om na de tweedaagse met gedragsverandering aan de slag te blijven!

Over Behavior Change Academy

Behavior Change Academy is onderdeel van Behavior Change Group. Behavior Change Group helpt organisaties en professionals om zelfredzaam te worden op het gebied van gedragsverandering, door de toepassing van gedragsverandering een blijvende plek te geven in de organisatie. Binnen de Academy verzorgen ze opleidingen op het gebied van gedragsverandering, om deze zelfredzaamheid mogelijk te maken. Variërend van de postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar tot praktische incompany-opleidingen en tweedaagse bootcamps.

Over HAN SENECA

HAN SENECA en een leven lang leren

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262

Nieuwsgierig?

Het welzijn van de mens in al zijn facetten is je passie. De HAN biedt een ruim aanbod, dat in samenwerking met het werkveld is ontwikkeld. Of het nu gaat om lichamelijk of geestelijk welbevinden.