Cursus Integraal Vitaliteitsmanagement (IVM)

Fitnesstoestellen
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Een gezond bedrijf kan niet zonder gezonde werknemers. Als vitaliteitsmanager zorg jij ervoor dat een bedrijf het beste uit zijn mensen haalt. Jij maakt van vitaliteit beleid. Na de basiscursus Integraal Vitaliteitsmanagement aan de HAN regel jij duurzame inzetbaarheid voor jouw bedrijf.

Voor wie is deze cursus?

Ben jij een arbo-professional, A&O-deskundige, HR-adviseur of leidinggevende? Wil jij meer inzicht krijgen in hoe jij de gezondheid van je medewerker kunt beïnvloeden en duurzame inzetbaarheid kunt realiseren? Dan is de basiscursus Integraal Vitaliteitsmanagement echt iets voor jou! De HAN geeft deze cursus in samenwerking met het Nederlands Kennisnetwerk Vitaliteit (NKV). 

In het kort

  4 bijeenkomstenDuur
  42 uur in totaalStudiebelasting
  24 uurContacturen
  hboNiveau
  € 1295,-Kosten

Cursusdata

Nieuwe data worden binnenkort bekendgemaakt. Cursusdagen zijn van 10-16 uur.

Over Integraal Vitaliteitsmanagement

In de basiscursus Integraal Vitaliteitsmanagement leer je de technieken en inzichten voor het realiseren van een gezonde en vitale organisatie. De relatie tussen het succes van de organisatie en de vitaliteit van medewerkers staat centraal. Zowel op het werk als thuis. Als IVM-adviseur is het jouw taak om integraal vitaliteitsmanagement in te voeren als onderdeel van het strategisch beleid van een organisatie. Zo haal je meer uit de mensen. Als ‘Basis Adviseur Integraal Vitaliteitsmanagement’ zorg je zo voor een vitalere organisatie en duurzame inzetbaarheid onder de medewerkers.

Je leert op welke wijze je systematisch inzicht kunt krijgen in het vitaliteitsvraagstuk van jouw organisatie en welke (beïnvloedbare) factoren daaraan ten grondslag liggen. Het Health & Performance model wordt hierbij gebruikt.

Het belang van integraal vitaliteitsmanagement
Zonder vitale werknemers geen gezond bedrijf. Integraal vitaliteitsmanagement houdt in: het systematisch en doelgericht werken aan de gezondheid, vitaliteit en daarmee aan de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van werknemers. Het uiteindelijke doel is het functioneren van de organisatie als totaal, positief te beïnvloeden in termen van continuïteit en productiviteit. Integraal vitaliteitsmanagement is daarmee een essentieel onderdeel van elk adequaat, strategisch organisatiebeleid. Daarmee gaat het veel verder dan het voorkomen van verzuim of beperken van andere schadelast als gevolg van ongezondheid. 

Wat ga je leren?

Wil jij je ontwikkelen in de onderstaande competenties? Dan is deze cursus zeker geschikt.

 • Je kent de theorie achter integraal vitaliteitsmanagement (IVM)
 • Je hebt een visie ontwikkeld op de meerwaarde hiervan voor bedrijven
 • Je hebt goed zicht op de factoren die de kwaliteit van arbeid en het gezond organiseren van mens en werk beïnvloeden
 • Je kunt een onderbouwde aanpak voor IVM formuleren voor uw eigen organisatie. Ook kan je deze aanpak vertalen in concreet (integraal) vitaliteitsbeleid

Werkwijze

De cursus IVM bestaat uit 4 bijeenkomsten. Je werkt stapsgewijs jouw vitaliteitsvraagstuk uit. Dit doe je onder begeleiding van drie verschillende ervaren docenten/adviseurs. Ook wissel je kennis en ervaringen uit met je medecursisten. De groep bestaat uit maximaal 15 personen. 

Literatuur
Je krijgt een cursusmap met de belangrijkste literatuur. Dit is bij de cursusprijs inbegrepen. 

Toetsing  

Tijdens de laatste bijeenkomst geef je een presentatie. Hierin laat je een onderbouwde aanpak voor je vitaliteitsvraagstuk zien. Rond je de cursus Integraal Vitaliteitsmanagement met een voldoende af? Dan ontvang je een certificaat. 

Resultaat  

Na de cursus Integraal Vitaliteitsmanagement lukt het jou om een gezond werkklimaat en dus duurzame inzetbaarheid te realiseren binnen een bedrijf. Jij hebt meer kennis over Integraal Vitaliteitsmanagement. 

Voorwaarden

Bij het aanmelden voor een cursus of opleiding bij de HAN ga je akkoord met de voorwaarden. Bekijk alle voorwaarden, inclusief annuleringsvoorwaarden in de Algemene Voorwaarden van de HAN.

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262

HAN SENECA en een leven lang leren

Nieuwsgierig?

Het welzijn van de mens in al zijn facetten is je passie. De HAN biedt een ruim aanbod, dat in samenwerking met het werkveld is ontwikkeld. Of het nu gaat om lichamelijk of geestelijk welbevinden.