Basiscursus Integraal Vitaliteitsmanagement (IVM)

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start op 19 september 2019

Krijg inzichten in de verschillende factoren die van invloed zijn op de vitaliteit van medewerkers en organisaties en beproefde werkwijzen waarmee je zelfstandig aan de slag kunt na het afronden van deze basiscursus.

Basiscursus Integraal Vitaliteitsmanagement (IVM)

In samenwerking met het Nederlands Kennisnetwerk Vitaliteit (NKV) heeft HAN SENECA een opleiding ontwikkeld, waarin je praktische en onderbouwde handvatten krijgt voor diverse vitaliteitsvraagstukken. Je krijgt inzichten in de verschillende factoren die van invloed zijn op de vitaliteit van medewerkers en organisaties en beproefde werkwijzen waarmee je zelfstandig aan de slag kunt na het afronden van deze basiscursus. Hiermee draag je bij aan een gezonde organisatie, wat de productiviteit van medewerkers verhoogt.

In het kort

  4 bijeenkomstenDuur
  42 uur in totaalStudiebelasting
  24 uurContacturen
  hboNiveau
  € 1295,-Kosten

Cursusdata

De eerstvolgende cursus Integraal Vitaliteitsmanagement start op donderdag 19 september en zal verder plaatsvinden op 3 oktober, 31 oktober en 21 november 2019 van 10-16 uur.

Volg de basiscursus Integraal Vitaliteitsmanagement

In de basiscursus Integraal Vitaliteitsmanagement leer je de technieken en inzichten voor het realiseren van een gezonde en vitale organisatie. De relatie tussen het succes van de organisatie en de vitaliteit van medewerkers staat centraal. Zowel op het werk als thuis. Als IVM-adviseur is het jouw taak om integraal vitaliteitsmanagement in te voeren als onderdeel van het strategisch beleid van een organisatie. Zo haal je meer uit de mensen. Als ‘Basis Adviseur Integraal Vitaliteitsmanagement’ zorg je zo voor een vitalere organisatie.

Je leert op welke wijze je systematisch inzicht kunt krijgen in het vitaliteitsvraagstuk van jouw organisatie en welke (beïnvloedbare) factoren daaraan ten grondslag liggen. Het Health & Performance model ligt daaraan ten grondslag.

Het belang van integraal vitaliteitsmanagement
Zonder vitale werknemers geen gezond bedrijf. Integraal vitaliteitsmanagement houdt in: het systematisch en doelgericht werken aan de gezondheid, vitaliteit en daarmee aan de inzetbaarheid en productiviteit van werknemers. Het uiteindelijke doel is het functioneren van de organisatie als totaal, positief te beïnvloeden in termen van continuïteit en productiviteit. Integraal vitaliteitsmanagement is daarmee een essentieel onderdeel van elk adequaat, strategisch organisatiebeleid. Daarmee gaat het veel verder dan het voorkomen van verzuim of beperken van andere schadelast als gevolg van ongezondheid.

HAN SENECA en een leven lang leren

Cursussen HAN SENECA beoordeeld met een 8,0

De cursussen en opleidingen van HAN SENECA worden door de cursisten beoordeeld met gemiddeld een 8,0. Liefst 96% van de cursisten beveelt de door hen gevolgde cursus op het gebied van sport, bewegen en gezondheid aan. Dat blijkt uit cijfers van reviewwebsite  Kiyoh.nl .

student en docent pratend in de gang

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor onder andere startende arbo professionals, A&O-deskundigen, HR-adviseurs en -managers en leidinggevenden die zich meer inzicht willen krijgen hoe zij de vitaliteit van hun medewerkers kunnen beïnvloeden.

Competenties
Wil jij je ontwikkelen in de onderstaande competenties? Dan is deze cursus zeker geschikt.

 • U kent de theorie achter integraal vitaliteitsmanagement (IVM)
 • U heeft een visie ontwikkeld op de meerwaarde hiervan voor bedrijven
 • U heeft goed zicht op de factoren die de kwaliteit van arbeid en het gezond organiseren van mens en werk beïnvloeden
 • U kunt een onderbouwde aanpak voor IVM formuleren voor uw eigen organisatie. Ook kunt u deze aanpak vertalen in concreet (integraal) vitaliteitsbeleid

Programma

In deze basiscursus leer je technieken en inzichten voor het realiseren van een gezonde en vitale organisatie.

Onderwerpen

 • Inleiding, kader en achtergronden IVM
 • Diagnosticeren
 • Adviseren en implementeren
 • Evalueren en borging

Toetsing
Je wordt getoetst door middel van een presentatie waarin je op basis van de opgedane kennis, een onderbouwde aanpak voor jouw vitaliteitsvraagstuk toont. Wanneer je de module met een voldoende afrondt, ontvang je een certificaat.

Werkwijze

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten waarin je stapsgewijs jouw vitaliteitsvraagstuk uitwerkt. Dit gebeurt onder begeleiding van ervaren docenten/adviseurs uit het werkveld, die naast het aanbieden van relevante kennis, je coachen bij jouw vraagstuk. Het uitwisselen van kennis en ervaring van cursisten onderling is tevens een onderdeel van het programma. Om deze reden is gekozen voor een kleinschalige aanpak met maximaal 10 deelnemers.

Literatuur
Je ontvangt voor thuisstudie een cursusmap met de belangrijkste literatuur.

Onze partner
Nederlands Kennisnetwerk Vitaliteit (NKV)

Afmelden

Wilt je de inschrijving voor deze cursus annuleren? Dat kan tot 2 weken van tevoren kosteloos. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van hoe ver je jezelf van tevoren hebt afgemeld.

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of Sport en Bewegen?
Stel je vraag aan ons. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262

Nieuwsgierig?

Het welzijn van de mens in al zijn facetten is je passie. De HAN biedt een ruim aanbod, dat in samenwerking met het werkveld is ontwikkeld. Of het nu gaat om lichamelijk of geestelijk welbevinden.

Er is geen omschrijving beschikbaar