Cursus Leefstijlcoach voor Fysiotherapeuten

Fitnesstoestellen bureau behandelbank
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start20 april 2023

Wilt u als fysiotherapeut uw cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl en als erkende leefstijlcoach aan de slag? HAN SENECA heeft samen met Chronisch ZorgNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle fysiotherapeuten die zich bezighouden met chronische aandoeningen.

Cursus Leefstijlcoach voor fysiotherapeuten (fysiotherapie)

Wilt u als fysiotherapeut uw cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? HAN SENECA heeft in samenwerking met Chronisch ZorgNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle fysiotherapeuten die die patiënten met chronische aandoeningen behandelen. In deze driedaagse cursus leefstijlcoach ontwikkelt u vaardigheden die u nodig heeft om iemand te begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl en het voorkomen van terugval.

Fysiotherapeuten die de cursus met goed gevolg hebben afgerond, kunnen zich bij KNGF/SKF aanmelden voor de registratie Leefstijlcoaching. Klik voor meer informatie over de registratie op deze link.

In het kort

  3 dagenDuur
  20 april 2023Startdatum
  21 uurContacturen
  € 815,-Kosten

Wanneer?

De eerstvolgende cursus Leefstijlcoach voor fysiotherapeuten start op 20 april 2023 op Papendal, met als overige data 25 mei en 8 juni 2023 (09:00-17:00 uur). 

Aanmelden kan door hier te klikken.

Voor wie?

Voor alle Chronisch ZorgNet en andere fysiotherapeuten die patiënten met chronische aandoeningen behandelen.

Over de cursus

In de cursus krijgt u technieken aangereikt om gezond gedrag te bevorderen. U leert met gedragsveranderingtechnieken uw cliënt te stimuleren om zelf (mede) verantwoordelijk te zijn voor zijn gedrag. Gedurende de cursus staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Wat is een gezonde leefstijl en wat is de relatie met chronische aandoeningen?
 • Hoe zet u mensen aan tot een gezonde leefstijl?
 • Op welke wijze kunt u het voedings- , beweeg-, rookgedrag en de medicatiecompliance van de cliënt analyseren?
 • Welke rol speelt motivatie en hoe verklaart u (on)gezond gedrag tijdens coaching gesprekken?
 • Hoe stelt u samen met de cliënt een actieplan op dat begeleidt naar een gezonde leefstijl en hoe kunt u Motivational Interviewing hierbij gebruiken?
 • Hoe voorkomt u terugval, hoe gaat u om met terugval en hoe bespreekt u alternatieven met de cliënt?

Tijdens de cursus wordt MI opgefrist en geoefend tijdens de fasen in de leefstijlcoaching. Voorkennis over MI, of het gevolgd hebben van de cursus MI is een pre.

Na het succesvol afronden van deze driedaagse cursus, ontvangt u een certificaat.

Programma

Dag 1

 • Inleiding Gezonde leefstijl +BRAVO;
 • Inleiding coaching;
 • MI basis (opfrissen).

Dag 2

 • Diagnosefase;
 • Doelen stellen;
 • Opstellen actieplan.

Dag 3

 • Uitvoeringsfase;
 • Bijstellen actieplan;
 • Evaluatiefase.

Accreditatie

De cursus Leefstijlcoach voor fysiotherapeuten is geaccrediteerd bij KNGF en Chronisch ZorgNet. Voor beide ontvang je na afronding van deze cursus 28 punten.

Erkende cursus Leefstijlcoach Chronisch ZorgNet

Fysiotherapeuten die de cursus met goed gevolg hebben afgerond, kunnen zich bij KNGF/SKF aanmelden voor de registratie Leefstijlcoaching. Klik voor meer informatie op deze link.

Testimonials

Marian Heijnis

"Tijdens deze cursus is mij, op een professionele en zeer enthousiaste manier, duidelijk gemaakt hoe ik claudicanten nog beter kan begeleiden."

Marie-Rose van Lieshout

"De cursus “Leefstijlcoach” is beslist de moeite waard! Aan het einde van de derde cursusdag ging ik als een tevreden deelnemer naar huis: met een onderbouwde update over Gezonde Leefstijl en met goede bagage om een coach traject voor mensen met een chronische aandoening vorm te kunnen geven."

Sharissa Dekker

"Deze cursus is een hele leerzame cursus, er worden veel tips en trucs aangereikt die goed toe te passen zijn in de praktijk. De cursusleider is enorm ervaren en enthousiast. Een echte aanrader!"

Loes van der Sluijs

"De cursus leefstijlcoach voor fysiotherapeuten heeft mij geholpen om chronisch zieken beter te begeleiden en hun gedrag beter te begrijpen. De cursus werd erg prettig gegeven en de docent beschikte over zeer veel kennis en ervaring. Een echte aanrader voor iedereen die werkt met cliënten die aan hun leefstijl zouden moeten werken."

 Afmelden 
Wilt u de inschrijving voor deze cursus annuleren? Dat kan tot twee weken van tevoren kosteloos. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van hoe ver van tevoren u afmeldt.

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262

Weet je genoeg?