Cursus leefstijlcoach voor fysiotherapeuten (ClaudicatioNet)

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start op 23 oktober 2019

Wilt u als fysiotherapeut uw cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl. HAN SENECA heeft in samenwerking met ClaudicatioNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle ClaudicatioNet fysiotherapeuten die patiënten met claudicatio intermittens behandelen.

Cursus leefstijlcoach voor fysiotherapeuten aangesloten bij ClaudicatioNet

Wilt u als fysiotherapeut uw cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? HAN SENECA heeft in samenwerking met ClaudicatioNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle ClaudicatioNet fysiotherapeuten die patiënten met claudicatio intermittens behandelen. In deze driedaagse cursus leefstijlcoach ontwikkelt u vaardigheden die u nodig heeft om iemand te begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl en het voorkomen van terugval.

In het kort

  3 dagenDuur
  28 uur in totaalStudiebelasting
  21 uurContacturen
  € 815,-Kosten

Wanneer?

De eerstvolgende cursus Leefstijlcoach voor fysiotherapeuten aangesloten bij ClaudicatioNet start op 23 oktober met als overige data 7 november en 6 december 2019 van 09:00 tot 17:00 uur. Aanmelden kan door hier te klikken.

Voor wie?

voor alle ClaudicatioNet fysiotherapeuten die patiënten met claudicatio intermittens behandelen.

Over de cursus

In de cursus krijgt u technieken aangereikt om gezond gedrag te bevorderen. U leert met gedragsveranderingtechnieken uw cliënt te stimuleren om zelf (mede) verantwoordelijk te zijn voor zijn gedrag. Gedurende de cursus staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Wat is een gezonde leefstijl en wat is de relatie met Claudicatio Intermittens?
 • Hoe zet u mensen aan tot een gezonde leefstijl?
 • Op welke wijze kunt u het voedings- , beweeg-, rookgedrag en de medicatiecompliance van de cliënt analyseren?
 • Welke rol speelt motivatie en hoe verklaart u (on)gezond gedrag tijdens coaching gesprekken?
 • Hoe stelt u samen met de cliënt een actieplan op dat begeleidt naar een gezonde leefstijl en hoe kunt u Motivational Interviewing hierbij gebruiken?
 • Hoe voorkomt u terugval, hoe gaat u om met terugval en hoe bespreekt u alternatieven met de cliënt?
   

Tijdens de cursus wordt MI opgefrist en geoefend tijdens de fasen in de leefstijlcoaching. Voorkennis over MI, of het gevolgd hebben van de cursus MI is een pre.

Programma

Dag 1

 • Inleiding Gezonde leefstijl +BRAVO;
 • Inleiding coaching;
 • MI basis (opfrissen).

Dag 2

 • Diagnosefase;
 • Doelen stellen;
 • Opstellen actieplan.

Dag 3

 • Uitvoeringsfase;
 • Bijstellen actieplan;
 • Evaluatiefase.

Accreditatie

De cursus Leefstijlcoach voor fysiotherapeuten is geaccrediteerd bij KNGF en ClaudicatioNet. Voor beide ontvang je na afronding van deze cursus 27 punten.

Erkenningsaanvraag GLI voor cursus leefstijlcoach ClaudicatioNet

De inhoud van de cursus, nu gericht op de leefstijlbegeleiding van patiënten met Claudicatio Intermittens, kan gegeneraliseerd worden naar andere patiëntengroepen waaronder patiënten met overgewicht/obesitas en andere chronische aandoeningen.

Derhalve is HAN SENECA in voorbereiding om de cursus ook voor Erkenning voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in te dienen bij het KNGF/Keurmerk. Na het volgen van een Erkende cursus kunnen fysiotherapeuten zich bij het KNGF melden voor de registratie leefstijlcoaching. Met deze registratie kan bekostigde zorg verleend worden  aan patiënten die doorverwezen zijn naar een GLI.

Zodra de uitslag van de Erkenningscommissie bekend is zal deze gecommuniceerd worden via de website van HAN SENECA. Fysiotherapeuten die de cursus eerder gevolgd hebben, worden via email geïnformeerd. Verwacht wordt dat dit voor de zomervakantie bekend zal zijn.

Testimonials

 "Tijdens deze cursus is mij, op een professionele en zeer enthousiaste manier, duidelijk gemaakt hoe ik claudicanten nog beter kan begeleiden." (Marian Heijnis)

"De cursus “Leefstijlcoach” is beslist de moeite waard! Op heldere, overzichtelijke en inspirerende wijze worden de coach-principes overgedragen aan de deelnemers. Aan het einde van de derde cursusdag ging ik als een tevreden deelnemer naar huis: met een onderbouwde update over Gezonde Leefstijl en met goede bagage om een coach traject voor mensen met een chronische aandoening vorm te kunnen geven. Waar voor je geld! Naast het leveren van goede zorg vinden we dat toch ook belangrijk!" (Marie-Rose van Lieshout)

"Deze cursus is een hele leerzame cursus, er worden veel tips en trucs aangereikt die goed toe te passen zijn in de praktijk. De cursusleidster is enorm ervaren en enthousiast, ze neemt je op een ontspannen en leerzame manier mee in de materie. Ik heb de cursus gevolgd samen met een collega, wat ik persoonlijk een meerwaarde vindt omdat we tussen de lesdagen in konden sparren en overleggen waardoor de inhoud van de cursus in de praktijk nog beter tot zijn recht komt. Een echte aanrader!" (Sharissa Dekker)

"De cursus leefstijlcoach voor fysiotherapeuten heeft mij geholpen om claudicanten beter te begeleiden en hun gedrag beter te begrijpen.De cursus werd erg prettig gegeven en de docente beschikte over zeer veel kennis en ervaring. Een echte aanrader voor iedereen die werkt met cliënten die aan hun leefstijl zouden moeten werken." (Loes van der Sluijs)

 Afmelden 
Wilt u de inschrijving voor deze cursus annuleren? Dat kan tot twee weken van tevoren kosteloos. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van hoe ver van tevoren u afmeldt.

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of Sport en Bewegen?
Stel je vraag aan ons. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262