Cursus Leefstijlcoach voor Fysiotherapeuten (Chronisch ZorgNet)

Fitnesstoestellen bureau behandelbank
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start21 april 2022

Wilt u als fysiotherapeut uw cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl en als erkende leefstijlcoach aan de slag? HAN SENECA heeft samen met Chronisch ZorgNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle Chronisch ZorgNet en andere fysiotherapeuten.

Cursus Leefstijlcoach voor fysiotherapeuten aangesloten bij Chronisch ZorgNet

Wilt u als fysiotherapeut uw cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? HAN SENECA heeft in samenwerking met Chronisch ZorgNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle Chronisch ZorgNet fysiotherapeuten die patiënten met claudicatio intermittens behandelen. In deze driedaagse cursus leefstijlcoach ontwikkelt u vaardigheden die u nodig heeft om iemand te begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl en het voorkomen van terugval.

Fysiotherapeuten die de cursus met goed gevolg hebben afgerond, kunnen zich bij KNGF/SKF aanmelden voor de registratie Leefstijlcoaching. Klik voor meer informatie over de registratie op deze link.

In het kort

  3 dagenDuur
  21 april 2022Startdatum
  21 uurContacturen
  € 815,-Kosten

Wanneer?

De eerstvolgende cursus Leefstijlcoach voor fysiotherapeuten aangesloten bij Chronisch ZorgNet start op 21 april 2022 op Papendal, met als overige data 28 april en 12 mei 2022 (09:00-17:00 uur).

Aanmelden kan door hier te klikken.

Voor wie?

voor alle Chronisch ZorgNet fysiotherapeuten die patiënten met claudicatio intermittens behandelen.

Over de cursus

In de cursus krijgt u technieken aangereikt om gezond gedrag te bevorderen. U leert met gedragsveranderingtechnieken uw cliënt te stimuleren om zelf (mede) verantwoordelijk te zijn voor zijn gedrag. Gedurende de cursus staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Wat is een gezonde leefstijl en wat is de relatie met Claudicatio Intermittens?
 • Hoe zet u mensen aan tot een gezonde leefstijl?
 • Op welke wijze kunt u het voedings- , beweeg-, rookgedrag en de medicatiecompliance van de cliënt analyseren?
 • Welke rol speelt motivatie en hoe verklaart u (on)gezond gedrag tijdens coaching gesprekken?
 • Hoe stelt u samen met de cliënt een actieplan op dat begeleidt naar een gezonde leefstijl en hoe kunt u Motivational Interviewing hierbij gebruiken?
 • Hoe voorkomt u terugval, hoe gaat u om met terugval en hoe bespreekt u alternatieven met de cliënt?

Tijdens de cursus wordt MI opgefrist en geoefend tijdens de fasen in de leefstijlcoaching. Voorkennis over MI, of het gevolgd hebben van de cursus MI is een pre.

Na het succesvol afronden van deze driedaagse cursus, ontvangt u een certificaat.

Programma

Dag 1

 • Inleiding Gezonde leefstijl +BRAVO;
 • Inleiding coaching;
 • MI basis (opfrissen).

Dag 2

 • Diagnosefase;
 • Doelen stellen;
 • Opstellen actieplan.

Dag 3

 • Uitvoeringsfase;
 • Bijstellen actieplan;
 • Evaluatiefase.

Accreditatie

De cursus Leefstijlcoach voor fysiotherapeuten is geaccrediteerd bij KNGF en Chronisch ZorgNet. Voor beide ontvang je na afronding van deze cursus 28 punten.

Erkende cursus Leefstijlcoach Chronisch ZorgNet

Fysiotherapeuten die de cursus met goed gevolg hebben afgerond, kunnen zich bij KNGF/SKF aanmelden voor de registratie Leefstijlcoaching. Klik voor meer informatie op deze link.

Informatie voor oud-cursisten

Voor cursisten die voor 13-1-2020 de cursus Leefstijlcoach voor Fysiotherapeuten (Claudicationet) hebben afgerond, is er een aanvullende module Ontspanning en Slaap. Fysiotherapeuten die deze module met goed gevolg hebben afgerond, kunnen bij KNGF/SKF zich aanmelden voor de registratie Leefstijlcoaching. Klik voor meer informatie over de registratie op deze link.

Kijk voor de aanvullende module Slaap en Ontspanning op deze pagina

Testimonials

 "Tijdens deze cursus is mij, op een professionele en zeer enthousiaste manier, duidelijk gemaakt hoe ik claudicanten nog beter kan begeleiden." (Marian Heijnis)

"De cursus “Leefstijlcoach” is beslist de moeite waard! Op heldere, overzichtelijke en inspirerende wijze worden de coach-principes overgedragen aan de deelnemers. Aan het einde van de derde cursusdag ging ik als een tevreden deelnemer naar huis: met een onderbouwde update over Gezonde Leefstijl en met goede bagage om een coach traject voor mensen met een chronische aandoening vorm te kunnen geven. Waar voor je geld! Naast het leveren van goede zorg vinden we dat toch ook belangrijk!" (Marie-Rose van Lieshout)

"Deze cursus is een hele leerzame cursus, er worden veel tips en trucs aangereikt die goed toe te passen zijn in de praktijk. De cursusleidster is enorm ervaren en enthousiast, ze neemt je op een ontspannen en leerzame manier mee in de materie. Ik heb de cursus gevolgd samen met een collega, wat ik persoonlijk een meerwaarde vindt omdat we tussen de lesdagen in konden sparren en overleggen waardoor de inhoud van de cursus in de praktijk nog beter tot zijn recht komt. Een echte aanrader!" (Sharissa Dekker)

"De cursus leefstijlcoach voor fysiotherapeuten heeft mij geholpen om claudicanten beter te begeleiden en hun gedrag beter te begrijpen.De cursus werd erg prettig gegeven en de docente beschikte over zeer veel kennis en ervaring. Een echte aanrader voor iedereen die werkt met cliënten die aan hun leefstijl zouden moeten werken." (Loes van der Sluijs)

 Afmelden 
Wilt u de inschrijving voor deze cursus annuleren? Dat kan tot twee weken van tevoren kosteloos. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van hoe ver van tevoren u afmeldt.

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262