Cursus ISAK level 2 – Meten van lichaamssamenstelling

studenten meting op been
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Heb je als professional te maken met het bepalen van lichaamssamenstelling van sporters of cliënten met een beweeg- of voedingsprogramma? Heb je al een ISAK level 1 accreditatie en wil je meer metingen leren en beter leren meten? Kom dan de ISAK level 2 cursus volgen bij HAN SENECA.

In het kort

  4 dagenDuur
  Maximaal 6Deelnemers
  Volgt z.s.m.Startdatum
  Nederlands of EngelsTaal
  € 999,-Kosten

Data

De data van de eerstvolgende ISAK level 2 worden binnenkort bekendgemaakt. Meld je aan om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe startdata. De cursusdagen zijn van 09:30 - 18:00 uur.

International Society for the Advancement of Kinanthropometry

Met deze cursus leer je om een gestandaardiseerde manier lichaamssamenstelling te bepalen en monitoren. ISAK, The International Society for the Advancement of Kinanthropometry, is een internationale organisatie en heeft een accreditatie schema met 4 levels. Meer informatie over ISAK is te vinden op: http://www.isak.global/

Programma

Tijdens de ISAK level 2 cursus leer je het markeren en meten van een ‘Full Profile’. Dit bestaat uit: 

 • ‘Restricted Profile’ level 1
 • 8 extra omtrekken
 • 6 extra botbreedtes
 • 9 arm/been lengtes

Met deze gegevens kan je lichaamssamenstelling van cliënten monitoren en ook een somatotype berekenen.

Dag 1, 2 en 3 bestaan uit afwisselend praktijk en theorie. Dag 4 bestaat uit oefenen en het praktijkexamen. Het cursusmateriaal is in het Engels en de cursus wordt gegeven in het Nederlands.

Toetsing

De toetsing bestaat uit het afleggen van een praktijkexamen op de vierde dag van de cursus. Dit examen moet worden gehaald met 16/20 punten. Na de cursus dien je binnen 6 maanden metingen aan te leveren van 20 personen. Als je beide goed hebt afgerond, onvang je een certificaat.

Materiaal

Meer informatie over welk materiaal je zelf dient te bestellen, wordt gegeven na de aanmelding. Aan te raden is om voor de start van de cursus het eigen materiaal te bestellen, aangezien na de cursus 20 metingen moeten worden gedaan binnen 6 maanden tijd.  

Overige informatie

 • De cursus vindt plaats in Nijmegen of op Papendal;
 • De cursus zal worden gegeven in het Nederlandse (Engelse presentatie en literatuur), mits alle deelnemers Nederlands zijn;

Heraccreditatie ISAK level 1 en 2 op 16 en 17 maart 2023

Dit is een cursus voor professionals die al een ISAK level 1 of 2 accreditatie hebben. Binnen 4 jaar moet er een heraccreditatie plaatsvinden. De cursus bestaat uit 2 dagen, waarvan 1 dag praktijk en 1 dag examen. Je ontvangt tevens de meest recente ISAK manual 2022. De kosten voor de heraccreditatie van ISAK level 1 zijn €425 en voor de heraccreditatie van ISAK level 2 €475 (in verband met extra metingen). Als de ISAK level 1 of ISAK level 2 accreditatie meer dan 2 jaar is verlopen, dan is het niet mogelijk om een her-accreditatie te doen. Voor een nieuwe ISAK level 1 of ISAK level 2 accreditatie kan de ISAK level 1 of ISAK level 2 cursus opnieuw worden gevolgd.

Aanmelden voor heraccreditatie

Je kan je aanmelden voor de heraccreditatie van ISAK level 1 of 2 door je je aan te melden voor ISAK level 1 of ISAK level 2 en bij het invullen van je gegevens bij opmerkingen 'heraccreditatie' in te vullen. Er is plek voor maximaal 12 cursisten.

Overige informatie over de heraccreditatie

 • De cursus vindt plaats in Nijmegen of op Papendal;
 • De cursus zal worden gegeven in het Nederlandse (Engelse presentatie en literatuur), mits alle deelnemers Nederlands zijn;
 • Na de heraccreditatiecursus dienen cursisten nog 20 metingen aan te leveren (Level 1 binnen 4 maanden en level 2 binnen 6 maanden).

HAN SENECA en een leven lang leren

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262