Sport & Bewegen

314129 null

Wil jij iets met sport en gezondheid? Mensen helpen en motiveren? En tegelijkertijd je creativiteit kwijt kunnen? Dan zit er in Sport & Bewegen vast een opleiding die bij je past. Laat je hier inspireren! In welke opleiding ga jij je verder verdiepen?

Meer dan de helft van de Nederlanders beweegt te weinig. Van deze cijfers veer jij op. Als gymleraar, leefstijlcoach, gezondheidsadviseur, sport- of marketingmanager geef je anderen graag een duwtje in de rug. Je bent het liefst de hele dag met sport bezig, en jouw passie wil je overbrengen aan de rest van Nederland. Aan jong én oud.

Studente op klimwand verticaal

Past dit bij jou?

#IETS_MET

werken met mensen - mensen helpen en motiveren - sport - biologie - gezondheid - creativiteit

basketballen in sporthal

#LEUK

mensen in beweging krijgen - mensen behandelen, coachen of begeleiden - kinderen / jongeren inspireren, nieuwsgierig maken - persoonlijke ontwikkeling en groei zien - passie voor sport doorgeven - biologie, werking van het menselijk lichaam - creativiteit inzetten

alo bewegen op muziek indira 2020. Allternatief Staand

#BELANGRIJK

het beste uit mensen halen - bijdragen aan de brede ontwikkeling (sociaal-emotioneel, cognitief, motorisch) van kinderen/jongeren - bijdragen aan een gezonde(re) samenleving - zelf in beweging zijn - samenwerking - afwisseling

studenten lachend achter laptop

#KAN_IK

goed luisteren - anderen iets uitleggen - motiveren en inspireren - makkelijk contact maken - organiseren

vier studenten lopen trap op

#BEN_IK

warm en vriendelijk - energiek - begripvol - enthousiast - geduldig - otimistisch - creatief - doorzetter - makkelijke prater

klassikaal judo oefening
Jouw beroep
 

Klinken deze beroepen goed?

  • Buurtsportcoach
  • Leefstijlcoach
  • Sportleraar
  • Sport- of evenementenmanager
  • Fysiotherapeut sportinstelling
  • Sportmarketeer
  • En meer....
Studenten hoorcollege

Voltijd-opleidingen bij Sport & Bewegen

Pabo-ALO (dubbele bachelor)

Basisschoolleraar én sportdocent worden? Bij de HAN doe je dat in slechts 5 jaar! Sleep niet 1, maar 2 volwaardige hbo-diploma’s binnen. Zo ben je breed inzetbaar en heb je de kans om later te veranderen van baan. Of je functie uit te breiden. Je legt een brede basis die helemaal past bij jou!

c0d3d1a0-0cf2-11ee-9391-02565807075b Twee jongens lopen in hun alo-tenue door de gang.

Leraar Lichamelijke Opvoeding

Hoe zorg je dat kinderen of jongeren met plezier op de juiste wijze gaan sporten en bewegen? Als docent sport- en bewegingsonderwijs krijg jij dit voor elkaar. We dagen je uit! Slaag je? Dan kun je in alle onderwijstypen aan de gang: van het basisonderwijs tot het hoger onderwijs.

Studenten buiten sporten cricket uitleg

Sportkunde

Heb jij een passie voor sport? En een groot hart voor mensen? Dan ben je bij Sportkunde aan het juiste adres! Met deze brede opleiding bij HAN Sport en Bewegen kun je alle kanten op. Word jij leefstijlcoach, sportmarketeer, gezondheidsadviseur of toch eventmanager?

Studenten lopen in de gang horizontaal

Fysiotherapie

Wil jij mensen begeleiden en coachen om in beweging te komen en te blijven op een manier die bij die persoon past? Vind je het interessant om te leren hoe mensen bewegen? Wat je eraan kunt doen om het bewegend functioneren te verbeteren? Kies dan voor hbo Fysiotherapie aan de HAN!

student doet squads met kettlebell

Vaktherapie - Psychomotorische Therapie (PMT)

Ben jij graag bezig met sport of bewegen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie - Psychomotorische Therapie. Via spel en beweging leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

twee studenten met docent in gymzaal
Kennismaken
 

Open Dagen, Meelopen of Proefstuderen

Maak kennis met een opleiding door Open Dagen te bezoeken, mee te lopen of door een dag Proefstuderen. Meer weten? Klik op de opleiding.

Maak kennis met deze opleidingen
Studeren in deeltijd
 

Combineer werken en leren

Wil je werken en leren tegelijk? Kies dan voor een van onze deeltijd-opleidingen in Sport en Bewegen. Combineer je baan met een opleiding en word de expert van jouw organisatie. Aan opleidingen geen gebrek! Van associate degrees en bachelors tot post-hbo-opleidingen en masters.

28685 student lacht

Wat vinden studenten van Sport en Bewegen?

Check de video's

Op het Youtube kanaal van Gezondheid en Sport vind je allerlei video's over de opleidingen binnen deze studierichting. Check bijvoorbeeld waarom Pabo-ALO studenten voor de combi gekozen hebben of hoe je topsport en studie kunt combineren.

Studenten close up lunch aan tafel+F7:F117

Lees de blogs

Studenten van de opleidingen Sportkunde, ALO en Pabo-ALO delen hun verhalen op het studentenblog van Sport en Bewegen. Daar lees je bijvoorbeeld hoe studenten Ninja en Sanne hun stage bij Sportproductions ervaren, of hoe een afgestudeerde Sportkunde student zijn eigen bedrijf opzette.

Studenten op bank samen naar laptop kijken

Minoren Sport & bewegen

Wil jij je als student straks verdiepen of verbreden in sport en bewegen? Kies dan tijdens je studie voor een minor op het gebied van sport en bewegen. We hebben ze allemaal op een rij gezet voor je, dan kun je alvast wat inspiratie opdoen.

30987 Atletiekbaan binnen Gymnasion

Nieuws & artikelen

30987 Atletiekbaan binnen Gymnasion
Gezondheid & Sport
 

Bekijk de andere studieclusters

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Gezondheid & Sport vind je nog 4 andere studieclusters.

314146 null