Hbo-opleiding Fysiotherapie

415955 Fysiotherapie, K33 b1, overleg, drie studenten, laptop
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 1 september 2022 en 1 september 2023

Wil jij mensen begeleiden en coachen om in beweging te komen en te blijven op een manier die bij die persoon past? Vind je het interessant om te leren hoe mensen bewegen? Wat je eraan kunt doen om het bewegend functioneren te verbeteren? Kies dan voor hbo Fysiotherapie aan de HAN!

VoorlichtingsvideoONTDEK DE OPLEIDING FYSIOTHERAPIE AAN DE HAN

Waarom de Fysiotherapie opleiding (HAN)?

Leren doe je samen

Bij de start van je opleiding word je ingedeeld in een ‘Community of Practice’ (CoP). Je werkt daarbinnen in kleine peergroepen aan opdrachten samen met ouderejaars studenten en docenten. Je helpt elkaar met vragen en feedback op jouw ontwikkeling. Dit hele proces wordt gemonitord, begeleid en ondersteund door docenten met hun eigen expertises.

148676 Fysiotherapie Praktijkhuis oefening opstaan studenten

Aandacht voor verschillen

Je krijgt op verschillende manieren onderwijs. Een mix van online en fysiek op de campus én in de praktijk. We bieden je een variatie aan bronnen, werkvormen en begeleidingsvormen. Belangrijk is het ontdekken en samen ontwikkelen. Je leert alles in interactie met anderen. Jij krijgt tijd en ruimte om uit te vinden wat voor jou werkt.

balans oefening overgooien

Interprofessioneel samenwerken

Als fysiotherapeut werk je veel en intensief samen met andere gezondheidsprofessionals. Om je hier goed op te voor te bereiden, werk je tijdens je opleiding daarom geregeld samen met studenten van andere (para)medische disciplines zoals ergotherapie en verpleegkunde. Vanuit je rol als fysiotherapeut en in jouw rol als gezondheidsprofessional.

student krijgt praktijk coaching

Speciale klas voor topsporters!

Doe je aan topsport en wil je ook studeren? Dat kan op Papendal! De Topsportklas start eenmaal in de 2 jaar. De volgende klas start in studiejaar 2022-2023.

doent heeft been vast tijdens massage

Actieve studieverenigingen

FSV Praktisch is de studievereniging die gezellige en verdiepende activiteiten organiseert. Om studenten van andere paramedische opleidingen te leren kennen, kun je ook lid worden van studievereniging NOPFY.

twee studenten na het sporten

#AskAStudentWaarom kiezen voor Fysiotherapie aan de HAN?

Wat kun je allemaal worden?Waar kom je te werken na je opleiding Fysiotherapie?

Als fysiotherapeut help je cliënten met beweegproblemen. De vraagstukken waar cliënten mee komen zijn heel divers en zorgen ervoor dat je als fysiotherapeut verzekerd bent van een afwisselende baan. Fysiotherapeuten zijn werkzaam op veel verschillende plekken, zoals in een gezondheidscentrum, een revalidatiecentrum, een sportinstelling, ziekenhuis of in de particuliere praktijk.

Oefening bal overgooien

Van alle markten thuis Wat ga ik leren bij hbo Fysiotherapie?

Bij de opleiding Fysiotherapie leer jij mensen te helpen bij het bewegend functioneren. Daarnaast leer je ook hoe je mensen kunt helpen gezond te zijn. Hiervoor zoek je uit welke vragen en problemen er zijn, welke factoren daarbij horen en hoe je deze kunt beïnvloeden. Tijdens de opleiding leer je: 

 • Coachen, adviseren en training geven  
 • Goed luisteren naar je cliënt 
 • Mensen gezond te houden door bezig te zijn met preventie en promotie 
 • In samenspraak met je cliënt gerichte behandelingen te geven 
 • Gemaakte keuzes te onderbouwen 
 • Rapporteren, administreren 
 • Innoveren 
 • Samenwerken met andere gezondheidsprofessionals 

Wil je meer weten over hoe je gaat leren op de opleiding Fysiotherapie? Het onderwijs is erg vernieuwend! Bekijk de animatie.

student krijgt massage advies docent

Student Hanneke verteltWat leer je tijdens de opleiding Fysiotherapie?

TopsportTopsportklas Fysiotherapie

Doe je aan topsport en wil je ook studeren? Dat kan op Papendal! De Topsportklas Fysiotherapie start eenmaal in de 2 jaar. De volgende klas start in studiejaar 2022-2023. Sport staat bij ons op de 1e plaats. 

We doen het maximale om jouw opleiding om de topsport heen te organiseren. Je krijgt een aangepast rooster en opbouw van de opleiding. De praktijkbijeenkomsten volg je ook op TeamNL centrum Papendal in Arnhem. Door de spreiding van studie- en leeractiviteiten over een langere periode, duurt je studie wat langer dan 4 jaar.  

Meer weten? Mail naar topsportvoorziening.fysiotherapie@han.nl

28697 klimmen op klimwand

Opleidingen vergelijkenFysiotherapie in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over Fysiotherapie bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Twee dames lachend mediatheek

Nieuwsgierig?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom sfeer proeven en kennismaken met de opleiding Fysiotherapie: onze (virtuele) deuren staan voor je open!

studenten doen oefening in gymzaal

Nieuws en artikelen Fysiotherapie

Nieuwe innovatieve onderwijseenheidPraktijkinnovatie Zorg en Welzijn
128832 GGM K33 kantine rood zitje groep studenten
Student blogtJip en Janneke
259664 Foto van student Meike Geurtsen die op een step door de gang sjeest.
De beste houding is de eerstvolgendeAf en toe lage rugpijn hoort bij het leven
302408 Biologie studenten wandelen door het bos
Student blogtEen geheim lekken
null
Student blogtBatterij opladen
244119 foto van student Meike Geurtsen die op haar telefoon kijkt.
102280 mindervalide jongeren spelen rolstoelbasketbal in de gymzaal van hun tehuis
307126 Een afbeelding over digitale transformatie.

The Place2beHAN Campus Nijmegen

Hbo Fysiotherapie volg je op de HAN campus Nijmegen. Maar ook naast je studie ben je vast veel te vinden op de Campus. Drankje, hapje eten, beetje cultuur snuiven… het is er prima uit te houden.

studenten en docent overleggen

Iets met mensen? Iets met zorg?8x Gezondheid bachelors

Wil jij graag mensen helpen? Bijdragen aan hun gezondheid of vitaliteit? Dan zit je bij de HAN goed! We bieden bacheloropleidingen met een passie voor gezondheid. We stellen er hier 8 aan je voor: Ergotherapie, Logopedie, Voeding & Diëtetiek, Mondzorgkunde, Fysiotherapie, Medische Hulpverlening, Vaktherapie en Verpleegkunde. 

logopedie betrokken student docent

Anderen bekeken ook

Ergotherapie

Voltijd Bachelor opleiding Ergotherapie

Adviseren, coachen en begeleiden. Als ergotherapeut zorg je dat mensen hun dagelijkse activiteiten weer zelf kunnen doen, zoals werken, naar school gaan en hun persoonlijke verzorging. Samen met de cliënt zoek je naar de beste oplossing. Zo maak jij mensen gelukkiger!

299401 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding uitleencentrum hulpmiddel

Verpleegkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Ziekenhuiszorg, ouderenzorg of wijkverpleging. Hoe ga jij daarmee om? Bij HAN Verpleegkunde leer je hoe je patiënten het beste kunt verzorgen. Je doet meer dan bloedprikken, wondverzorging en katheteriseren. Want de omgang met mensen is het belangrijkste. Bij jou zijn ze altijd in goede handen!

student op bed met gips om been

Sportkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Heb jij een passie voor sport? En een groot hart voor mensen? Dan ben je bij Sportkunde aan het juiste adres! Met deze brede opleiding bij HAN Sport en Bewegen kun je alle kanten op. Word jij leefstijlcoach, sport- marketeer, gezondheidsadviseur of toch eventmanager?

Studenten lopen in de gang horizontaal

Medische Hulpverlening

Numerus fixus opleiding 

Wil je een onmisbare schakel zijn binnen de acute- of cardiologische zorg? In deze situaties lever je als medisch hulpverlener een belangrijke bijdrage. Je werkt vooral samen met andere collega's met én voor een patiënt en zijn omgeving. Daarom kies je Medische Hulpverlening!

luisteren naar hartslag in arm

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaJouw toekomst met Fysiotherapie

Een vaste baan, zelfstandig ondernemer of doorstuderen? Zeg het maar!

studenten doen balans oefening