Hbo opleiding Fysiotherapie
De opleiding start 1 september 2021 en 1 september 2022
Wil jij mensen begeleiden en coachen bij lichamelijke beweging en inspanning? Als fysiotherapeut help je hen bij het herstelproces. Jij krijgt vele behandelmethodes onder de knie. Kies daarom hbo Fysiotherapie aan de HAN!
27 maart: Bezoek de Online Open Dag
Wat wil jij nog vragen aan studenten en docenten van de opleiding Fysiotherapie? Pak je kans tijdens de Online Open Dag op 27 maart! Volg bijvoorbeeld een online rondleiding, proefcollege of inlooplokaal. Handig: we hebben nu al een pagina klaarstaan vol info en inspiratie over deze studie. Neem meteen een kijkje!
Let op: je kunt je niet meer aanmelden
Wil je in september 2021 met deze studie starten? Dan kon je je tot 15 januari 2021 aanmelden. Fysiotherapie is een opleiding met numerus fixus. De aanmeldprocedure kost meer tijd, daarom heeft deze opleiding een vroegere aanmelddeadline. Vanaf oktober 2021 kun je je weer aanmelden voor studiejaar 2022/2023.
Wat kun je allemaal worden?: Baankansen
Je doel is: mensen op de been helpen en houden. Lijkt het je leuk om een eigen praktijk te beginnen in een gezondheidscentrum? Of ga je aan de slag in een revalidatiecentrum, bij een sportinstelling, ziekenhuis of een GGZ-instelling? Allemaal plekken waar je als fysiotherapeut het verschil kunt maken!
Van alle markten thuis : Dit ga je leren
Hbo Fysiotherapie aan de HAN is een leuke, maar ook een intensieve en pittige opleiding. Bij de opleiding Fysiotherapie leer jij alles over het bewegingsapparaat van de mens. Je zoekt uit wat het probleem is. Je specialiseert je in klachten behandelen, het bewegen van je patiënt begeleiden en beïnvloeden. Tijdens de opleiding leer je:
- Coachen, adviseren, training en massages geven
- Behandelplan opstellen met en voor je patiënt
- Rapporteren, administreren
- Managen en ondernemen
- Goed luisteren naar je patiënt
- Beargumenteren waarom jij adviseert wat nodig is
- Samenwerken met andere zorgprofessionals
Actualiteit: Wat kun je betekenen in coronatijd?
Kies jij voor een opleiding op het gebied van gezondheid? Dan kies je voor een belangrijke maatschappelijke rol! Dat zie je in coronatijd goed terug. Je begeleidt bijvoorbeeld zieke mensen of patiënten die herstellen van het virus.
Ben jij benieuwd hoe studenten en docenten van paramedische opleidingen als Logopedie, Ergotherapie, Fysiotherapie en Voeding & Diëtetiek hun steentje bijdragen in de coronacrisis? Lees dan verder!
Opleidingen vergelijken: Fysiotherapie in Cijfers
Hoe tevreden zijn studenten over Fysiotherapie bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?
Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!
Nieuwsgierig?
Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom sfeer proeven en kennismaken met de opleiding Fysiotherapie: onze (virtuele) deuren staan voor je open!
The Place2be: HAN Campus Nijmegen
Hbo Fysiotherapie volg je op de HAN campus Nijmegen. Maar ook naast je studie ben je vast veel te vinden op de Campus. Drankje, hapje eten, beetje cultuur snuiven… het is er prima uit te houden.
Informatie voor het aanmelden
Zin om te starten? We wijzen je graag de weg.
Iets met mensen? Iets met zorg?: 7x Gezondheid bachelors
Wil jij graag mensen helpen? Bijdragen aan hun gezondheid of vitaliteit? Dan zit je bij de HAN goed! We bieden bacheloropleidingen met een passie voor gezondheid. We stellen er hier 7 aan je voor: Ergotherapie, Logopedie, Voeding & Diëtetiek, Mondzorgkunde, Fysiotherapie, Medische Hulpverlening en Verpleegkunde. Welke past het beste bij jou? Bekijk de video!
Direct contact
Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.
Volgende pagina: Jouw toekomst met Fysiotherapie
Een vaste baan, zelfstandig ondernemer of doorstuderen? Zeg het maar!