Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Beginnen met Fysiotherapie

Wil je beginnen met de opleiding Fysiotherapie? Bedenk dat het aantal plaatsen in het 1e jaar beperkt is. Dit noemen we 'numerus fixus'. De aanmelddeadline voor komend studiejaar is al geweest. Op deze pagina zetten we alle stappen voor je op een rijtje. Ook lees je alles over de locatie, de toelatingsinformatie, de studiekosten en financiering.

415955 Fysiotherapie, K33 b1, overleg, drie studenten, laptop

Selectie en plaatsing Fysiotherapie

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze opleiding, dat kon tot 15 januari 2023.

Vanaf 1 oktober 2023 staat de opleiding Fysiotherapie weer open voor de selectie & plaatsing voor studiejaar 2024-2025. Met de numerus fixus voorkomen we dat je studie vertraging oploopt, bijvoorbeeld door een beperkt aantal stageplaatsen. Als je voldoet aan de toelatingseisen kun je meedoen aan de selectieprocedure.

Voor de opleiding Fysiotherapie mag je je bij maximaal 1 hogeschool aanmelden waarvoor een numerus fixus geldt. Maar je mag je voor deze opleiding ook aanmelden bij een hogeschool waarvoor geen numerus fixus geldt.

415588 Fysiotherapie, K33 b1, lopen, drie studenten, boek-2

Selectie FysiotherapieErvaringen van studenten

Let op: de inhoud van de procedure en de selectiedag kan per jaar anders zijn. Hoe de procedure er voor volgend jaar uit gaat zien, is nog niet bekend. Houd daarvoor deze website in de gaten. Vanaf medio oktober 2023 staat hier de procedure op.

Numerus Fixus Fysiotherapie Toelatingsinformatie Fysiotherapie

De locatie van Fysiotherapie

 • Er is geen omschrijving beschikbaar
 • HAN Nijmegen campus

  Kapittelweg 33
  6525 EN Nijmegen
 • Er is geen omschrijving beschikbaar

Plan BNiet geplaatst, wat nu?

Het kan zijn dat je op 15 april te horen krijgt dat je niet bent geplaatst voor de opleiding Fysiotherapie. Dan is het fijn als je een plan B klaar hebt liggen. Zo kun je er toch nog een mooi jaar van maken! Kijk op de pagina over Plan B wat er allemaal mogelijk is en wat je nog kunt verwachten na 15 april.

395618 selectie en plaatsing numerus fixus plan b niet geplaatst

Nieuwsgierig naar Fysiotherapie?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven bij Fysiotherapie: onze deuren staan voor je open! 

418237 Fysiotherapie, K33 b1, overleg, student, laptop

Vaardigheden Studeren met bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt, mantelzorger bent of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt. 

Opleidingsstatuut + studiegids

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan voor de opleiding die het beste bij jou past!

102293 een finishlijn