Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 9nov
  10nov
  Open Dag
  Nijmegen
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Beginnen met Fysiotherapie

Wil je beginnen met de opleiding Fysiotherapie? Bedenk dat het aantal plaatsen in het 1e jaar beperkt is. Dit noemen we 'numerus fixus'. De aanmelddeadline voor komend studiejaar is al geweest. Op deze pagina zetten we alle stappen voor je op een rijtje. Ook lees je alles over de locatie, de toelatingsinformatie, de studiekosten en financiering.

Fysiotherapie, K33 b1, overleg, drie studenten, laptop

voorbereiden op je studie 

Startinfo: boeken, rooster en meer

Op woensdag 28 augustus zien we je graag op de Opleidingsdag op de HAN. Je maakt dan kennis met jouw klas, bij ons heet dat een Community of Practice (CoP). Op maandag 2 september start de onboardingsweek. Op 9 september is de eerste 'lesdag' in jouw CoP. Waar moet je aan denken en wat heb je allemaal nodig? Loop het lijstje hieronder na, dan zit je goed!

Selectie en plaatsing Fysiotherapie

Je kunt je niet meer aanmelden voor Fysiotherapie omdat dit een opleiding is met een selectieprocedure. De deadline was 15 januari 2024. Vanaf oktober 2024 kun je je weer aanmelden voor studiejaar 2025-2026. 

Meer informatie over de toelating tot de opleiding in studiejaar 2025-2026 volgt.

Fysiotherapie, K33 b1, lopen, drie studenten, boek-2
Numerus Fixus Fysiotherapie 

Toelatingsinformatie Fysiotherapie

De locatie van Fysiotherapie

 • Er is geen omschrijving beschikbaar
 • HAN Nijmegen campus

  Kapittelweg 33
  6525 EN Nijmegen
 • Er is geen omschrijving beschikbaar
Plan B
 

Niet geplaatst, wat nu?

Het kan zijn dat je op 15 april te horen krijgt dat je niet bent geplaatst voor de opleiding Fysiotherapie. Dan is het fijn als je een plan B klaar hebt liggen. Zo kun je er toch nog een mooi jaar van maken! Kijk op de pagina over Plan B wat er allemaal mogelijk is en wat je nog kunt verwachten na 15 april.

selectie en plaatsing numerus fixus plan b niet geplaatst

Nieuwsgierig naar Fysiotherapie?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven bij Fysiotherapie: onze deuren staan voor je open! 

Fysiotherapie, K33 b1, overleg, student, laptop
Vaardigheden
 

Studeren met bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt of mantelzorger bent: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten en boekenlijst

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt. 

Opleidingsstatuut + studiegids

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Zin in je toekomst?

Meld je aan voor de opleiding die het beste bij jou past!

Fysiotherapie, K33 b1, lopen, drie studenten, boek-2