Beginnen met Ergotherapie

Welke toelatingseisen zijn er? Hoe zit het met collegegeld en studiefinanciering? En hoe meld je je aan? Alle praktische info voor de opleiding Ergotherapie aan de HAN.

299401 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding uitleencentrum hulpmiddel

De locatie van Ergotherapie

  • Er is geen omschrijving beschikbaar
  • HAN Nijmegen campus

    Kapittelweg 33
    6525 EN Nijmegen
  • Er is geen omschrijving beschikbaar

Toelatingsinformatie Ergotherapie

Voorwaardelijke toelatingStudievertraging in coronatijd

Heb jij je aangemeld voor een opleiding aan de HAN maar kun je door corona niet op tijd aan de toelatingsvoorwaarden voldoen? Omdat je studievertraging hebt opgelopen bijvoorbeeld, of een toelatingstoets niet op tijd kunt halen. Als jij kunt aantonen dat dit direct door corona(maatregelen) komt, kun je misschien toch in september 2021 met je studie starten. Je wordt dan voorwaardelijk toegelaten en krijgt meer tijd om de benodigde documenten in te leveren.

ingezoomd op informatiepapier

Aanmelden in 6 stappen

Nieuwsgierig?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze (virtuele) deuren staan voor je open!

299399 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding studenten buiten aan picknicktafel

Vaardigheden Studeren met bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt, mantelzorger bent of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt.

Volg Ergotherapie op social media

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

Studenten in verschillende groepjes