Nijmegen

Nijmegen winkels in binnenstad

Kom studeren in Nijmegen! Een bourgondische stad met een relaxte sfeer. Én een echte studentenstad. Met moderne HAN campussen vlakbij station Heyendaal. Ontdek hier meer over de stad en de campus.

hotspots in Nijmegen
 

Daan neemt je mee

Benieuwd waar op de campus je chill kunt studeren, hoe je een kamer vindt in Nijmegen en bij welke cafés je moet zijn in de stad? Houd deze zomer de Instagram reels van de HAN in de gaten! Daar neemt student Daan je mee naar allerlei hotspots in Nijmegen.

instagram tips over studeren in Nijmegen

HAN campus Nijmegen

De moderne gebouwen van de HAN campus in Nijmegen vind je vooral aan de Kapittelweg en de Laan van Scheut, allebei op loopafstand van treinstation Nijmegen-Heyendaal. En binnen een paar minuten fietsen sta je in het bos óf in het centrum. Hier vind je alle locaties van de HAN in Nijmegen.

video

Zo ziet de campus in Nijmegen er uit

Places to be

The Brew

Terrasje pakken? Dat kan ook gewoon in de centrale hal van onze Nijmeegse campus aan Laan van Scheut 10. Strijk neer op een gezellige picknicktafel of in een knus hoekje van dit koffiecafé. Met een espresso, cappuccino of latte macchiato ontsnap je even aan de drukte van je leslokaal. Muffin erbij?

32695 nijmegen-campus

Kantine

Pauze houden? Daarvoor vind je een heleboel gezellige plekjes op de campus, zoals de grote kantine op Kapittelweg 33.

GGM kantine K33 stoelen banken

Silence4You - Stilteruimte

Maak je hoofd leeg en kom tot jezelf in de stilteruimte op Kapittelweg 33. Even in je eentje de tijd nemen voor mindfulness, meditatie of yoga bijvoorbeeld. Of een training of workshop volgen.

Student jongen gebaart stilte (voor toetsperiode)

Projectruimte

Samen aan een project werken of leren voor een tentamen, dat kan op heel veel plekken op de campus. Even rust om je heen? Ga dan in 1 van de projectruimten zitten.

studeren-op-campus
Bereikbaarheid
 

Hoe kom je op de HAN?

De HAN campus in Nijmegen is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. De campus ligt op fietsafstand van het centrum van Nijmegen en vanaf Station Heijendaal loop je er zo naartoe. Klik verder om de adresgegevens, parkeermogelijkheden en openingstijden van alle HAN locaties te bekijken. 

35031 Twee studenten op fiets campus Nijmegen

Op kamers in Nijmegen

Blijf jij thuis wonen of ga je op kamers?

Kies jij voor een eigen plekje, waar je zelf je ritme bepaalt van eten, slapen en studeren? Klinkt top! Of blijf je gezellig thuis wonen? Lekker comfi, en het bespaart natuurlijk wel kosten. Welke keuze past bij jou?

Drie jongens lachen en hebben plezier in huiskamer zitje

Hoe vind ik een kamer in Nijmegen?

Hoe vind je een (betaalbare) kamer in Nijmegen? Dat kan via een stichting zoals de SSH&, via een woningcorporatie zoals Entree of via een kamerbemiddelingsbureau zoals Stichting Kamer Centrum Nijmegen. Het kan ook via je eigen netwerk, social media of een kamer-app. Hieronder vind je een paar handige tips.

Nijmegen Centraal Station en Talia

Tips om een kamer te vinden

Een betaalbare kamer vinden in Nijmegen is makkelijker gezegd dan gedaan. Kun jij wel wat tips en tricks gebruiken? Check dit artikel van SAM, het journalistieke medium van de HAN. Daarin delen Huurteams Nijmegen en AKKU hun handige tips.

Nijmegen gebouwen en terrasjes op Grote Markt

Boekje vol woontips voor studenten

AKKU en Huurteams Nijmegen hebben samen een boekje uitgegeven met woontips voor studenten. Daarin lees je wat voor soorten kamers er zijn en hoe je een kamer vindt in Nijmegen. Maar ook welke rechten en plichten je hebt als je een kamer gaat huren. Goed om even bij stil te staan!

31568 foto tekst boek
ontdek de stad 

Nijmegen

Old city, young vibe! Dat is de slogan van Nijmegen. Lijkt te kloppen, want in een Europese verkiezing staat Nijmegen op nummer 1 als beste bestemming voor jongeren in Europa! Niet zo gek, Nijmegen is relaxed en er is veel te doen. Het is de stad van de Waalstranden, de Vierdaagse en de mooie natuur. Én van de vele studenten. Want omdat Nijmegen een hogeschool en een universiteit heeft, voelt het als een echte studentenstad.

 • Welkom in de historische binnenstad van Nijmegen!
 • Overal in de stad zijn leuke terrasjes te vinden
 • In de gezellige winkelstraten kun je uitgebreid shoppen
 • Aan het Valkhofplein ligt het Valkhof Museum, en je vindt er vele restaurantjes
 • Zon? Ga lekker hangen in het Kronenburgerpark. Plek genoeg!
 • In de zomer is het ook goed toeven op een van de vele Waalstrandjes
 • De waalkade is hét aangezicht van Nijmegen
 • Het studentencomplex Talia van de SSHN ligt vlakbij het station.
 • Welkom in de historische binnenstad van Nijmegen!
 • Overal in de stad zijn leuke terrasjes te vinden
 • In de gezellige winkelstraten kun je uitgebreid shoppen
 • Aan het Valkhofplein ligt het Valkhof Museum, en je vindt er vele restaurantjes
 • Zon? Ga lekker hangen in het Kronenburgerpark. Plek genoeg!
 • In de zomer is het ook goed toeven op een van de vele Waalstrandjes
 • De waalkade is hét aangezicht van Nijmegen
 • Het studentencomplex Talia van de SSHN ligt vlakbij het station.

Meer over studeren in Nijmegen

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen Studentenstad is jouw online gids voor een studentenleven in Nijmegen. Je leest er alles over studeren in Nijmegen. Maar ook over bijbaantjes, op kamers, uitgaan en geldzaken.

Nijmegen jongen met fiets in Kronenburgerpark

Indebuurt Nijmegen

Ook op Indebuurt Nijmegen vind je heel veel leuke blogs en artikelen. Daar lees je wat er in het weekend te doen is en bij welke cafés je moet zijn voor de beste koffie.

Nijmegen binnenstad terras

Into Nijmegen

Wat is er te doen en te zien in Nijmegen? Dat lees je op Into Nijmegen. Ze hebben zelfs een speciale pagina over studeren in Nijmegen, met info over wonen, studentverenigingen, bijbaantjes en uitgaan.

136333 Nijmegen Grote Markt terrassen

Je fiets parkeren in Nijmegen

Race jij door Nijmegen op je fiets? Er zijn een heleboel gratis fietsenstallingen in Nijmegen, maak daar gebruik van. Als je fiets buiten de rekken staat kan hij worden verwijderd door bureau Toezicht en Handhaving.

Nijmegen winkels in binnenstad