Draadloos netwerk: wifi, eduroam en HANguest

De HAN beschikt in de meeste gebouwen over wifi als draadloos netwerk: eduroam voor studenten en medewerkers en HANguest voor tijdelijke bezoekers.

toecomstlokaal, communicatie, hoorcollege, studenten, laptops, finance, economie

Wifi voor studenten en medewerkers

Studenten en medewerkers gebruiken het draadloze netwerk eduroam.

Via eduroam gebruik je veilig het draadloze netwerk. Ook kun je met je eigen inloggegevens het eduroam netwerk bij andere onderwijs- of onderzoeksinstelling wereldwijd gebruiken. Deze toegang is gekoppeld aan het HANaccount.

Handig om te weten bij het gebruik van eduroam

  • Ben je student of medewerker en heb je nog geen HANaccount? Ga dan eerst naar de HANaccount site en maak een HANaccount aan.
  • Heb je al een HANaccount en de rol medewerker of student? Dan kan je direct gebruikmaken van eduroam. De handleidingen vind je hieronder.
  • Als student of medewerker van de HAN, kun je ook gebruik maken van eduroam bij andere instellingen die bij eduroam aangesloten zijn. Het eduroam netwerk wordt dan automatisch gevonden.
  • In Nederland doen meer dan 40 instellingen mee aan eduroam (zie het actueel overzicht van deelnemende instellingen). Ook internationaal ontwikkelt eduroam zich meer en meer.
  • Werkt eduroam niet goed? Kijk dan op de storingspagina.

Wifi voor bezoekers

Bezoeker en wifi nodig? Dan is er het draadloze netwerk HANguest. Maak verbinding met dit draadloze netwerk en registreer jezelf. Je krijgt een SMS met de dagcode op je mobiele telefoon.

Handig om te weten bij het gebruik van 'HANguest'

  • Een dagcode is alleen geldig op de dag van aanvraag.
  • Een dagcode is geldig voor één apparaat. Wil je met meer apparaten tegelijk gebruik maken van wifi? Dan kan je meer dagcodes aanvragen.
  • HANguest is niet beschikbaar in het Gymnasion en Radboud Sportcentrum. Dit is technisch niet mogelijk; in dit gebouw beheert de Radboud Universiteit de netwerkinfrastructuur.

Ben je student of medewerker van een aan eduroam deelnemende instelling en te gast bij de HAN? Dan krijg je toegang tot het draadloos netwerk eduroam met het account van je eigen instelling.

Wat is eduroam?

Laat je informeren via dit ludieke filmpje.