Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 13nov
  14nov
  Open Dag
  Nijmegen - 09:00 - 15:00
 • 13nov
  Online Open Dag
  Nijmegen - 09:00 - 15:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met Ergotherapie

Adviseren, coachen en begeleiden doe jij als ergotherapeut zonder enige moeite! Doe jij dit straks in een gezondheidsinstelling? Of werk jij liever bij de gemeente? Je kunt ook je eigen bedrijf beginnen of voor verschillende projecten werken. Met je Bachelor of Science kun je alle kanten op!

299401 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding uitleencentrum hulpmiddel

Ask a studentMet wie werk je samen als ergotherapeut?

Wat kun je worden met de opleiding Ergotherapie?

De uitdaging van een ergotherapeut is alledaagse handelingen mogelijk te maken zodat iemand weer optimaal kan functioneren. Als ergotherapeut kun je aan de slag in allerlei instanties en organisaties. Gezondheidscentra, sociale wijkteams, ziekenhuizen, de psychiatrie, speciaal onderwijs. En nog veel meer! Wat kies jij?

 • Behandelaar in de gezondheids- en welzijnszorg

  Als ergotherapeut-behandelaar heb je een behandelrelatie en vertrouwelijke band met je cliënt. Je brengt zelfstandig advies uit aan de cliënt. Wat kan hij of zij wél zelf? Welke aanpassingen zijn misschien aanvullend nodig? Je bent praktisch, creatief en oplossingsgericht bezig.

 • Jobcoach / re-integratiespecialist

  Als jobcoach / re-integratiespecialist begeleidt je cliënten op het werk en bij terugkeer naar werk. Je bent gericht op creëren van mogelijkheden in beperkende omstandigheden voor bijvoorbeeld cliënten met een arbeidshandicap of zieke werknemers. 

 • Letselschadeadviseur

  Je adviseert bij letselschade. Denk aan een verkeers- of bedrijfsongeval, sportblessure, gevolgen van een medische fout, mishandeling of ongeval tijdens het klussen. Via een intake en een analyse van de activiteiten verkrijg je inzicht op de mogelijkheden en beperkingen van de cliënt. 

 • Adviseur bij woningbouwprojecten

  Kan een aanpassing aan de woning of een hulpmiddel uitkomst bieden? Als adviseur bij woningbouwprojecten bekijk je welke behandelingen en begeleiding nodig kunnen zijn voor je cliënt en je stemt deze af met de projectuitvoerder in de bouw.

 • Adviseur voor voorzieningen bij de gemeente

  Als ergotherapeut-adviseur sta je in principe ‘los’ van je cliënt. Je brengt een advies uit aan de gemeente die je opdrachtgever is. Kenmerkend is dat je onafhankelijk en objectief je advies uitbrengt. 

Student Ergotherapie aan het woordWessel vertelt wat hij wil doen ná de opleiding Ergotherapie

Doorstuderen na Ergotherapie

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een master aan de HAN of andere hogeschool of universiteit.

 • Master Neurorevalidatie en Innovatie

  Tijdens deze master ontwikkel je jezelf tot expert op het gebied van neurorevalidatie. Je leert kritischer kijken, meten én beoordelen. Daarnaast leer je leiderschapsvaardigheden om de vernieuwingen daadwerkelijk door te voeren in jouw organisatie. Na 2 jaar ben jij Master of Science! 
 • Master Pedagogiek

  Bij de Master Pedagogiek ontwikkel je jezelf tot pedagogisch generalist. Je weet verbindingen te leggen tussen management en werkvloer, visies en methodieken. De master duurt 2,5 jaar en leidt jou op tot Master of Arts.
 • Master Sport- en Beweeginnovatie

  Met deze master raak je vertrouwt met alle fasen van een innovatieproces. Je leert hoe je sociale innovaties stimuleert en implementeert. Je zorgt dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken waardoor nieuwe ideeën ontstaan. Daarnaast hebben ook buitenlandse sport- en beweegtrends je aandacht bij deze master. 
 • European Master of Science in Occupational Therapy

  In deze master werk je verder aan je wetenschappelijke kennis en onderzoeksvaardigheden op het gebied van Ergotherapie. Je werkt samen met studenten van buitenlandse universiteiten en hogescholen. Zo ontwikkel je een internationale blik. De opleiding is in het Engels en duurt 2 jaar. 

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Ergotherapie.

Studenten in verschillende groepjes