Master Neurorevalidatie & Innovatie Deeltijd

516723 Studenten luisteren tijdens een les
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2024

Mensen worden steeds ouder, er komen meer complexe neurologische aandoeningen voor. Weinig professionals kunnen nieuwe wetenschappelijke inzichten vertalen naar de werksituatie. Met de Master Neurorevalidatie en Innovatie krijg je oog voor deze ontwikkelingen en implementeer jij innovaties.

Waarom de Master Neurorevalidatie en Innovatie?

Unieke interdisciplinaire aanpak

De enige Master Neurorevalidatie in Nederland. Bekend om het unieke kenmerk interdisciplinair opleiden en werken.

516742 3 mannelijke studenten met laptop overleggen met elkaar tijdens les

Evidence based

De focus ligt op evidence based werken. Dit leidt tot transparantie in de zorgkwaliteit en kosten.

516741 Een aantal studenten overleggen met elkaar tijdens lessituatie

Nieuwste inzichten via lectoraat

Onderzoeken en nieuwe inzichten vanuit het Lectoraat Neurorevalidatie zie je direct terug in het programma.

516750 2 studenten zitten aan laptop en nemen samen lesstof door

Flexibel leertraject

Alleen het 1e jaar volgen kan. Na afloop ben je gekwalificeerd adviseur kwaliteit van zorg en behandeling.

516749 Docent legt lesstof uit aan 2 studenten

Groei van je team

Je groeit als professional en neemt daarin je hele team mee.

516743 Docenten in overleg met elkaar op de groenewoudseweg

Mijn neurorevalidatie

De werkstukken die je maakt, richt je op de patiëntengroepen waar jij op jouw werkplek mee werkt.

516730 Docent geeft presentatie voor de klas

Praktijk als rode draad

De opleiding is deeltijd. Zo kun je de kennis direct toepassen en opdrachten en onderzoek in de praktijk doen.

516728 Docent en student met laptop bekijken lesstof

Vergroot je mogelijkheden

De Master Neurorevalidatie en Innovatie maakt jou een vakinhoudelijk expert en professioneel leider die wetenschappelijke vernieuwing naar de praktijk van de neurorevalidatie brengt. Je werkt volgens evidence based principes en vormt de brug tussen wetenschap en praktijk.

  Vaardigheden

  Dit zijn vaardigheden die je zoal leert:

  • cliënt/-systeem gecentreerd werken
  • evidence based practice/ practice-based evidence
  • interprofessioneel leren en werken
  • innoveren, implementeren en draagvlak creëren
  • professioneel leiderschap en strategisch positioneren

  Beroepen

  De opleiding sluit aan op functies als:

  • expert verpleegkundige / paramedicus
  • docent hbo
  • projectleider zorginnovatie
  • beleidsadviseur
  • initiatiefnemer kenniscentrum

  Master Neurorevalidatie en Innovatie op de HAN

  In 2 jaar ontwikkel jij je met de Master Neurorevalidatie en Innovatie tot expert en zorgadviseur neurorevalidatie en daarna als zorgvernieuwer en professioneel leider. Je past nieuwe wetenschappelijke inzichten toe in de praktijk en realiseert innovaties. Zo neemt de kwaliteit van jouw behandeling toe en herstellen patiënten sneller. Je sluit je studie af met een masterthesis waarbij je een concrete innovatie of zorgverbetering implementeert. 

  516735 3 studenten tijdens les kijken bij elkaar op laptop

  Kom kennismaken

  Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 22 november 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. 

  317773 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Zorg en Vitaliteit op K33.

  Direct instromen na je bachelor

  • Doorstuderen na je je bachelor?

   Ben je bijna klaar met je bachelor en heb je de ambitie om een mastertitel te behalen? Ben je nieuwsgierig en wil je meer? Bij de HAN vind je de perfecte aansluiting op je bachelor.

    

  • Waarom doorstuderen?

   Je zit nu in de flow van studeren: je bent gewend om leren en werken te combineren. Omdat je nu aan het begin van je loopbaan staat, ben je nog flexibel en heb je weinig verplichtingen. Met een frisse blik en zonder premaster kun jij starten met de opleiding.

  • Wat vragen we van je?

   Wil je direct doorstromen naar de Master Neurorevalidatie en Innovatie? Je hebt hiervoor een relevant bachelordiploma nodig, de minor Neurorevalidatie of een vergelijkbare minor. Ook  heb je een relevante stage gelopen tijdens je bachelor en ben je bereid om tijdens de master 2 dagen per week stage te lopen, indien je nog geen baan hebt.

  • Twijfel je nog?

   Je wilt er zeker van zijn dat je de goede keuze maakt. Heb je nog twijfels? Neem dan contact op met de opleiding en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

  3 luik: werkgever, student en docent aan het woord

  Werkgever Janneke Stolwijk

  Janneke Stolwijk is revalidatiearts en onderzoeker binnen de klinische dwarslaesieafdeling bij De Hoogstraat Revalidatie. “Waar master in opleiding Jessica graag breed kijkt, sla ik er altijd piketpaaltjes omheen.”

  445749 Janneke Stolwijk revalidatiearts bij de Hoogstraat in Utrecht. master neurorevalidatie en innovatie

  Student Jessica van der Lede

  Jessica: “Ik wil bijdragen aan verbetering van dwarslaesiezorg. Het is mooi om de zoektocht te ervaren naar de beste mogelijke revalidatie voor de revalidant die in een nieuwe situatie gaat ontdekken waar hij of zij blij van wordt.”

  451361 Portret foto van master in opleiding, Jessica van der Lede

  Docent Erwin Joosten

  “Jessica start haar tweede jaar. Ze begint dus aan het avontuur voor zorgvernieuwing. Zij sluit aan bij een wereldwijd project voor dwarslaesie patiënten. Een prachtige gelegenheid om internationaal bezig te zijn. De komende tijd zal Jessica het project samen met collega’s gaan opzetten en gaan uitvoeren."

  176488 master neurorevalidatie en innovatie docent testimonial erwin joosten 2020

  Uitgelicht:

  Ik werd me bewust van mijn blinde vlekken

  Ik kijk kritischer naar de onderzoeks- en behandelmethodes die ik toepas. Dit komt door de lesstof uit de master, die bevat de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van neurologische zorgvragen. Maar het komt ook door de samenwerking met medestudenten en het Neuronetwerk.

  457313 Lucas Koester heeft zijn master Neurorevalidatie en Innovatie op zak: een unieke masteropleiding in deeltijd bij de HAN.

  Patiënt centraal zetten

  In de basis blijf ik verpleegkundige, daar ligt mijn passie. Maar ik ga daarnaast meer ruimte krijgen om bezig te gaan met kwaliteitsverbetering op de neurorevalidatie. Samen met collega’s van andere afdelingen, instellingen ga ik aan de slag om de kwaliteit van neurorevalidatie op een hoger plan te tillen.

  460492 Diplomering Emma Otte

  Project opzetten om eigen regie te bevorderen

  'Dacht ik eerst dat wel wat voor elkaar kreeg, maar toch kwam een project niet van de grond. Waarom lukt het me dan niet? Na deze master lukt dat wel. Ik heb geleerd hoe je mensen erbij betrekt. Dat je niet zegt dat gaan we doen, maar dat je samen tot iets komt. Dat heeft heel erg geholpen.'

  441553 testimonial lyanne van dam mmr

  Zorg verbeteren voor patiënten met trachea canule op verpleegafdeling

  'Ik zocht verdieping in mijn werk. Wat ik vooral leuk vind aan deze master, is de combinatie tussen de werkplek en school. Logopedie is een relatief klein vakgebied, ik denk dat je meer kunt bereiken door samen te werken met andere disciplines. Met deze master kun je laten zien wat Logopedie kan doen in een team en in een project. Veel logopedisten werken nog veel in hun eigen discipline, terwijl we onszelf zo goed kunnen profileren.'

  460504 Nieuwe uitsnede Emma van den Boom Master Neurorevalidatie en Innovatie

  Kijken naar toekomst van de zorg

  'Ik wilde mezelf na mijn bachelor Fysiotherapie verder ontwikkelen. Eerst heb ik een aantal jaren gewerkt, toen ben ik gaan nadenken over waar ik me verder in wilde ontwikkelen. Dat werd de neurorevalidatie. Ik voelde me meteen aangetrokken tot deze opleiding. Er kwam ook een stukje innovatie bij kijken. Dat vond ik wel interessant; om te kijken naar de toekomst van de zorg.'

  460505 Nieuwe uitsnede Laura van den Breeden Master Neurorevalidatie en Innovatie

  De zorg voor patiënten na een beroerte

  "Uit gesprekken met patiënten en zorgverleners in het ETZ bleek dat onvoldoende rekening werd gehouden met de vermoeidheid van patiënten, als gevolg van de beroerte. Dat is niet goed voor het herstel van de patiënt. Ik heb daarom voor mijn masterstudie het complete zorgproces geëvalueerd en samen met een groep betrokken collega’s opnieuw ingericht."

  280041 portretfoto student master neurorevalidatie en innovatie bas van der schoot

  Langer actief thuis

  Elly Branderhorst (ergotherapeut) raakte in de rol van knowledgebroker vanuit het kennisnetwerk CVA-Nederland binnen Mijzo steeds meer geïnteresseerd in innovaties. Ze vertelt meer over de opleiding Master Neurorevalidatie en Innovatie en haar afstudeerproject ‘Langer Actief Thuis’.

  460503 Uitgelicht Elly Branderhorst juiste uitsnede MNI
  Een kwestie van goed plannen 

  Werk, privé en studie

  Kenmerkend voor de masters van de HAN is de combinatie van werk met opleiding. Dat heeft ook effect op je privéleven. Maar als je het goed organiseert, gaat het makkelijker dan je denkt. En het levert je veel op!

  Lectoraat Neurorevalidatie

  Het lectoraat Neurorevalidatie is nauw betrokken bij de master Neurorevalidatie & Innovatie. Het lectoraat zet zich in voor optimale revalidatie en maatschappelijke integratie van mensen met neurologische aandoeningen. De ambitie is om alle mensen met hersenletsel in staat te stellen een betekenisvol leven te leven.

  433763 Oude man tuiniert.

  Direct contact

  Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
   

  Liever bellen of appen?

  Bellen: 024 - 353 0500
  WhatsApp: 024 - 353 0500

  Volgende pagina
   

  De inhoud van de Master Neurorevalidatie en Innovatie deeltijd

  Hoe gaat je studie er uit zien?

  516747 Studenten tijdens lessituatie, 1 student legt uit.