Verschil hbo- en universitaire master

Het niveau van de hbo-master, ook bekend als professionele master, is gelijk aan de universitaire master. In beide gevallen behaal je de internationaal erkende titel van Master of Arts, Master of Science, Master of Education of Master of Social Work. Ook de titel is dus gelijk. Alleen de weg er naartoe verschilt.

Studenten overleggen met laptop

Praktisch of wetenschappelijk 

Een universitaire master is vooral gericht op de wetenschap en is meestal een voltijd-opleiding. Bij een hbo-master ga je altijd aan de slag met een vraagstuk uit je eigen beroepspraktijk. Een hbo-master wordt daarom ook wel een professionele master genoemd. Veel professionele masters volg je in deeltijd, zodat je de theorie direct kunt toepassen. Ben jij praktisch ingesteld en hou je van de combinatie leren en werken? Dan is de hbo-master iets voor jou.  

Verbinding met de praktijk 

Onze masteropleidingen hebben een sterke verbinding met de praktijk. De docenten komen vaak uit de praktijk. En het lesprogramma sluit goed aan op het werkveld. Jouw ontwikkeling als individuele professional staat centraal. De groepen zijn relatief klein: je krijgt veel persoonlijke aandacht. Daarnaast leer je van elkaar in intervisiegroepen. Zo bouw je aan een netwerk voor je leven! 

Benieuwd naar onze masters?

Wil jij graag je master halen? Bekijk onze masteropleidingen of maak kennis met ons aanbod tijdens de Online Open Avond. 

studenten overleggen buiten

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500