Paramedisch

047af69a-0cf3-11ee-bac9-02565807075b HBO studenten houden projectoverleg met laptop buiten bij de kantine van groenewoudseweg
no
05 jun
Open Avond Paramedische Masteropleidingen
Volg onsOp Linkedin!
Brochure aanvragenEn bekijk thuis rustig het aanbod

Wil je verder groeien als professional in het paramedische werkveld? Doorgroeien in je huidige functie, je verder verdiepen om je werk nog beter te kunnen uitvoeren? We helpen je graag verder met ons aanbod van master- en post-hbo-opleidingen, trainingen of cursussen!

Alles op een rij
 

Paramedisch aanbod

ee464c02-0cf8-11ee-8876-02565807075b Studenten van de master pedagogiek volgen een les op de groenewoudseweg
Open Avond paramedische masteropleidingen
 

Kom kennismaken

Interesse in één van onze masters? Kom naar de volgende Open Avond op 5 juni 2024 in Nijmegen (ook online voorlichting te volgen!) en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. 

Let op: aanmelden voor de Open Avond is op dit moment nog niet mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer dit wel kan? Laat dan je gegevens achter en wij sturen je een mailtje!

 

a2c9815c-0cff-11ee-ac1e-02565807075b Studenten luisteren tijdens een les header website

Multidisciplinaire leertrajecten (1)

Master Neurorevalidatie en Innovatie

Mensen worden steeds ouder, er komen meer complexe neurologische aandoeningen voor. Weinig professionals kunnen nieuwe wetenschappelijke inzichten vertalen naar de werksituatie. Met de Master Neurorevalidatie en Innovatie krijg je oog voor deze ontwikkelingen en implementeer jij innovaties.

a64fe122-0cff-11ee-aba9-02565807075b 2 studenten in overleg tijdens een lessituatie.

Slikproblemen ondervoeding mondgezondheid ouderen

Hoe signaleer je mogelijke problemen in voedingsstatus, slikproces en mondgezondheid en op welke manier kun je samenwerken met een mondhygiënist, diëtist, logopedist en verpleegkundige? Volg de cursus 'Slikproblemen, ondervoeding en mondgezondheid bij ouderen'.

feab2d68-0ceb-11ee-9f12-02565807075b ouderenzorg

Voedingsproblemen bij thuiswonenden met dementie

Werk je als diëtist of ergotherapeut met thuiswonende mensen met dementie en wil je weten hoe beide disciplines elkaar kunnen versterken? Wil je samenwerken met elkaar maar weet je niet waar te beginnen? Volg dan de studiedag Voedingsproblemen bij thuiswonenden met dementie bij de HAN (nieuw!).

102281 een thuiszorgverpleegkundige helpt een nog thuiswonende oudere dame met beginnende dementie bij de dagelijkse zorgtaken

Multidisciplinaire leertrajecten (2)

Motiverende Gespreksvoering (basis)

In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt. Je oefent je vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten.

32453 Mentorgesprek, docent, student, gesprek, kamer, economie, finance tax and advice, fta

Motiverende Gespreksvoering (vervolg)

In deze vervolgtraining ligt de focus op het zoeken naar verandertaal bij je cliënten. Daarnaast ga je aan de slag met leerpunten, die je zelf formuleert. In 1 dag of 2 dagdelen leer je in een groep van maximaal 8 deelnemers nog meer uit Motiverende Gespreksvoering te halen.

520004 Overleg van een drietal studenten tijdens de les onderzoek van de Master Advanced Nursing Practice (MANP) op de Groenewoudseweg 1 in Nijmegen.

Coach Motiverende Gespreksvoering

De training Coach Motiverende Gespreksvoering is bedoeld voor alumni die een basistraining Motiverende Gespreksvoering hebben afgerond en zich binnen hun organisatie willen ontwikkelen in het coachen van collega’s in de toepassing van MGV.

520006 Een tweetal studenten (waarvan 1 portret) tijdens de lunchpauze van de Master Advanced Nursing Practice (MANP) op de Groenewoudseweg 1 in Nijmegen.

Post-hbo logopedie (1)

Afasie

Theorie en praktijk wisselen elkaar voortdurend af in deze cursus. In de lessen bespreken we afasiediagnostiek en -therapie volgens de ICF-domeinen. Basismethodieken passeren kort de revue. Er is veel ruimte voor inbreng van de cursisten.

voorlichting voor stemklachten voorkant

Cognitieve Communicatiestoornissen en Afasie

De nadruk in deze post-hbo cursus ligt op reflectie en kritisch handelen bij diagnostiek en behandeling van mensen met complexe verworven communicatieproblematiek op gebied van cognitieve communicatiestoornissen en afasie.

31986 zes studenten overleggen

Logopedie: Communicatie en dementie (basis)

Wil je je als logopedist verder bekwamen in de communicatie met mensen met cognitieve beperkingen (ten gevolge van dementie) en hun partners? Volg dan deze cursus Communicatie en dementie.

studenten kijken naar iPad

Computer Articulatie Instrument (CAI)

Ben je logopedist en werk je met kinderen met spraakproblemen in de 1e, 2e of 3e lijn? De juiste diagnose is dan van groot belang. Leer tijdens deze eendaagse cursus met behulp van het CAI de spraakontwikkeling van kinderen te beoordelen en een differentiaaldiagnose te stellen.

0b50a362-0ced-11ee-affe-02565807075b Logopedie Praktijkhuis samen studiemateriaal bekijken

Post-hbo logopedie (2)

Eet- en Drinkproblemen bij Kinderen I

Prelogopedie staat in de belangstelling. De diagnostiek en behandeling van jonge kinderen met eet-, drink- en slikproblemen is sterk in ontwikkeling. Wil je je als logopedist verdiepen in dit prelogopedische werkveld? Volg de kennismakingscursus Eet- en drinkproblemen bij kinderen I.

c05508a4-0ceb-11ee-abc3-02565807075b vrouwelijke therapeut helpt afrikaans amerikaans meisje met logopedie oefening

Eet- en Drinkproblemen bij Kinderen II

Werk je als logopedist met zeer jonge kinderen die doorgestuurd worden met eet- of drinkproblemen? Volg de cursus Eet- en drinkproblemen bij kinderen II van de HAN.

404994 Kind lacht aan tafel

Eet- en Drinkproblemen bij Kinderen (terugkomdag)

Tijdens de terugkomdag word je geïnformeerd over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van eet- en drinkproblematiek bij jonge kinderen. Daarnaast is er de mogelijkheid om eigen casuïstiek in te brengen.

32973 studenten en docent op rode bank

Post-hbo logopedie (3)

Dysartrie

Vergroot je kennis en vaardigheden als logopedist en volg de cursus Dysartrie van HAN VDO. Ruime voorkennis is niet nodig. Stapsgewijs komen diagnostiek en behandeling van dysartrie bij volwassenen in deze cursus aan de orde.

102258 logopedist lector Bert de Swart met patiënt

Hodson en Paden

Ben je logopedist en werk je met kinderen met ernstige spraakproblemen? De cyclische methode Hodson & Paden geeft je een praktisch handvat. Leer meer over onderzoek en behandeling van spraakproblemen bij kinderen via deze cursus bij de HAN.

363263 po kinderen in een rij in de gymzaal

Kauw Observatie en Evaluatie Instrument

Werk jij als logopedist regelmatig met kinderen die moeite hebben met kauwen? Zie jij kinderen met lichamelijke beperking die kokhalzen of zich verslikken bij het eten van vast voedsel? Met het Kauw Observatie Evaluatie instrument speur je naar de onderliggende oorzaken van de kauwproblemen.

148732 Logopedie Praktijkhuis voorlichting student lesmateriaal

Post-hbo Voeding (1)

Bloedglucoseregulatie door middel van Insulinepomp

Ben je diëtist en heb je de basiscursus Voeding en diabetes gevolgd? Ga dan voor deze post-hbo -vervolgcursus! Je gaat je dieper in op de diëtetiek en insulinepomptherapie (Continu Subcutane Insuline Infusie, CSII) en continue glucosemetingen (sensor/CGMS).

d2e0b3a6-0ce6-11ee-b789-02565807075b docent aan tafel bij studenten

COPD voor Diëtisten

Ben je diëtist en wil je patiënten met COPD optimaal begeleiden? Tijdens de praktijkdagen COPD leer je om aan de hand van casuïstiek (live patiënten) de diëtistische behandeling af te stemmen op de individuele patiënt.

cf454a90-0ce6-11ee-95b7-02565807075b twee studenten achter laptop

Diabetesmedicatie en Voeding (online)

Wil je je verder verdiepen in diabetesmedicatie in relatie tot voeding om je werk als diëtist in de eerste of tweede lijn nog beter te kunnen uitvoeren? Volg dan de nieuwe online cursus Diabetesmedicatie en Voeding bij de HAN.

05c17cfe-0cf3-11ee-899b-02565807075b HBO master studenten werken samen in de kantine van Groenewoudseweg achter de laptop

Dieetbegeleiding bij Migranten

De diversiteit in onze maatschappij groeit. Daardoor krijg je ook in jouw praktijk steeds vaker patiënten met een migratieachtergrond op het spreekuur.

65843 twee studenten praten over gezonde voeding

Post-hbo Voeding (2)

Kindervoeding en Kinderdiëtetiek

Werk je in je praktijk als diëtist ook met kinderen? En wil je ze beter begeleiden? Of wil je je specialiseren in voedings- en dieetadviezen voor kinderen? Volg dan de cursus Kindervoeding en kinderdiëtetiek (basis) bij de HAN.

109999 lerares met basisschool kinderen aan tafel tijdens de lunch

Kinderdiëtetiek Eetproblemen bij Jonge Kinderen

Deze cursus is gericht op eetproblemen bij kinderen zonder pathologische oorzaak. Het accentligt op kinderen in de voorschoolse leeftijd. In de casuïstiek kan ook aandacht worden besteed aan jonge basisschoolkinderen.

31989 close up ui snijden

Leefstijlcoach voor Diëtisten (verkorte module)

Ben jij als diëtist bezig met leefstijlcoaching in individueel en groepsverband? Dan is de verkorte module tot leefstijlcoach voor diëtisten mogelijk iets voor jou. HAN VDO heeft deze verkorte module ontwikkeld met het oog op een wijziging in de zorgverzekeringswet in 2019.

d24cbe1c-0ce6-11ee-adf3-02565807075b student lacht naar mede student

Persoonsgerichte Voedingstherapie diabetescompl.

Wil jij je verder verdiepen en vaardig worden in een persoonsgerichte benadering bij voedingstherapie in relatie tot diabetescomplicaties om jouw werk als diëtist in de eerste of tweede lijn nog beter te kunnen uitvoeren? Volg dan deze online post-hbo cursus bij de HAN.

65843 twee studenten praten over gezonde voeding

Voeding en Diabetes (basis)

Bent je diëtist en wil je patiënten met diabetes optimaal begeleiden? Met de cursus Voeding en Diabetes van de HAN leer je om de voeding af te stemmen op de individuele cliënt met diabetes en zo een optimaal voedingsadvies te geven. Deze cursus wordt ondersteund door NVD, DNO en DVN.

d4f8929e-0ce6-11ee-9662-02565807075b vijf studenten aan het eten

Voeding en Nierziekten (basis)

Ben je diëtist op een dialyseafdeling of predialyse-polikliniek? Of werk je in de thuiszorg en wil je patiënten met een verminderde nierfunctie beter begeleiden? Volg dan nu de cursus Voeding en nierziekten.

31982 studenten in de keuken

Voedingsproblemen bij thuiswonenden met dementie

Werk je als diëtist of ergotherapeut met thuiswonende mensen met dementie en wil je weten hoe beide disciplines elkaar kunnen versterken? Wil je samenwerken met elkaar maar weet je niet waar te beginnen? Volg dan de studiedag Voedingsproblemen bij thuiswonenden met dementie bij de HAN (nieuw!).

102281 een thuiszorgverpleegkundige helpt een nog thuiswonende oudere dame met beginnende dementie bij de dagelijkse zorgtaken

Professional Sport en Voeding

Ben je diëtist en adviseer je recreatie- of wedstrijdsporters over een optimale voeding? Dan is het volgen van de opleiding Sportdiëtetiek een logische stap. Je leert professioneel voedingsadvies te geven aan recreatie- en wedstrijdsporters, afgestemd op de persoon.

132417 student geeft instructie bij crosstrainer

Leertrajecten voor fysiotherapeuten

Fysiotherapie bij Oncologische Patiënten

De post-hbo cursus Fysiotherapie bij Oncologische Patiënten is bedoeld voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die kankerpatiënten willen behandelen en geconfronteerd worden met oncologische problematiek.

65800 docent luistert met handen over elkaar naar studente

Master Musculoskeletale Revalidatie

Veel mensen ervaren klachten aan het bewegingsapparaat. De juiste zorg op de juiste plek wordt steeds belangrijker. Jij bent de specialist in manuele, sport- of orofaciale fysiotherapie die dewetenschap naar de werkvloer brengt. Specialiseer je met een brede musculoskeletale basis.

286d9154-0cfb-11ee-99e9-02565807075b Docent MMR geeft instructie aan studenten (orofaciaal)

Leertrajecten Neurorevalidatie

Neurorevalidatie en Samenwerking in de Keten

Wil jij je specialiseren in de beste zorg voor revalidatiepatiënten met een neurologische aandoening, o.a. een CVA? Leren wat andere organisaties in de keten doen? Met de post-hbo cursus Neurorevalidatie en samenwerking in de keten van de HAN verdiep je je kennis en leer je gelijk de nieuwste ontwikkelingen!

202087 Voltijd Verpleegkunde student in gesprek met cliënt/ patiënt-5

Master Neurorevalidatie en Innovatie

Mensen worden steeds ouder, er komen meer complexe neurologische aandoeningen voor. Weinig professionals kunnen nieuwe wetenschappelijke inzichten vertalen naar de werksituatie. Met de Master Neurorevalidatie en Innovatie krijg je oog voor deze ontwikkelingen en implementeer jij innovaties.

a64fe122-0cff-11ee-aba9-02565807075b 2 studenten in overleg tijdens een lessituatie.
Speciaal voor jouw organisatie 

Maatwerktrajecten

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen met maatwerktrajecten in het paramedische domein? Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij zijn bereikbaar via telefoon: 024 - 351 1030 of per mail: Team.LLO.APS@han.nl. We kijken graag naar de mogelijkheden passend bij jouw organisatie.

Benieuwd welke maatwerktrajecten we hebben ontwikkeld voor andere organisaties? Bekijk onderstaande trajecten.

Motiverende Gespreksvoering incompany (basis)

In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt. Je oefent je vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten.

Motiverende Gespreksvoering incompany (vervolg)

In deze vervolgtraining ligt de focus op het zoeken naar verandertaal bij je cliënten. Daarnaast ga je aan de slag met leerpunten, die je zelf formuleert. In 1 dag of 2 dagdelen leer je in een groep van maximaal 8 deelnemers nog meer uit Motiverende Gespreksvoering te halen.

08961485-9f1f-11ee-8d14-d67d3825750a 2 studenten staan buiten lachend met het HAN logo op de achtergrond.

Terugkomdag eet- en drinkproblemen (incompany)

Tijdens deze incompany terugkomdag word je geïnformeerd over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van eet- en drinkproblematiek bij jonge kinderen. Daarnaast is er de mogelijkheid om eigen casuïstiek in te brengen.

08961482-9f1f-11ee-a5be-93b301dc6bb8 2 studenten met tas kijken op mobiel in de gang.

Post-hbo Gespreksvoering

Motiverende Gespreksvoering (basis)

In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt. Je oefent je vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten.

32453 Mentorgesprek, docent, student, gesprek, kamer, economie, finance tax and advice, fta

Motiverende Gespreksvoering (vervolg)

In deze vervolgtraining ligt de focus op het zoeken naar verandertaal bij je cliënten. Daarnaast ga je aan de slag met leerpunten, die je zelf formuleert. In 1 dag of 2 dagdelen leer je in een groep van maximaal 8 deelnemers nog meer uit Motiverende Gespreksvoering te halen.

520004 Overleg van een drietal studenten tijdens de les onderzoek van de Master Advanced Nursing Practice (MANP) op de Groenewoudseweg 1 in Nijmegen.

Coach Motiverende Gespreksvoering

De training Coach Motiverende Gespreksvoering is bedoeld voor alumni die een basistraining Motiverende Gespreksvoering hebben afgerond en zich binnen hun organisatie willen ontwikkelen in het coachen van collega’s in de toepassing van MGV.

520006 Een tweetal studenten (waarvan 1 portret) tijdens de lunchpauze van de Master Advanced Nursing Practice (MANP) op de Groenewoudseweg 1 in Nijmegen.
Events
 

Webinar of lezing volgen?

Laat je inspireren! Speciaal voor professionals in zorg en welzijn bieden we een aantal webinars aan over actuele onderwerpen. Meld je ook aan voor onze webinars voor zorgprofessionals in 2024.

Elke 2 maanden is er een interessante BijNa-lezing voor logopedisten, studenten, docenten, lectoren en andere geïnteresseerden uit de regio. Ga naar het overzicht van BijNa lezingen en meld je aan.

Paramedische studenten in een les
Meer aanbod 

Toch op zoek naar iets anders?

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Kijk dan eens bij ons aanbod op het gebied van welzijn of opleidingen in Zorg & Vitaliteit voor werkenden.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500