Post-hbo Computer Articulatie Instrument (CAI)

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 9 februari 2024

Ben je logopedist en werk je met kinderen met spraakproblemen in de 1e, 2e of 3e lijn? De juiste diagnose is dan van groot belang. Leer tijdens deze blended learning cursus van de HAN met behulp van het CAI de spraakontwikkeling van kinderen te beoordelen en een differentiaaldiagnose te stellen.

  e-learning + 1 fysiek dagdeelDuur Start: e-learning (ter beschikking op 09-02-2024), Vervolg: 08-03-2024. Lestijden: 9.00 -13.00 uur. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang op inschrijving.
  9 uurStudiebelasting
  6 uurContacturen3 uur zelfstudie
  In aanvraagAccreditatieADAP
  € 360,-Kosten

Volg de cursus Computer Articulatie Instrument (CAI)
Het CAI is een nieuw, gecomputeriseerd instrument voor het beoordelen van de spraakontwikkeling van kinderen ten behoeve van screening en vroegdetectie, monitoring van normale spraakontwikkeling en diagnostiek van afwijkingen in de spraakontwikkeling. Met het CAI kunt je interactieve testen afnemen en automatisch analyses van getranscribeerde spraakuitingen genereren.

Uniek in Nederland
De cursus Computer Articulatie Instrument is uniek in Nederland en heeft tot doel logopedisten met het CAI te leren werken. De cursus wordt gegeven door de ontwikkelaars zelf. Naast de werking gaan zij ook in op de achtergronden en de totstandkoming van dit nieuwe instrument voor logopedisten. Daarnaast worden kennis en ervaringen uit het werkveld met je gedeeld. Ook je eigen ervaringen (middels ingebrachte casuïstiek) hebben de aandacht.

Toelating

Je werkt als logopedist met kinderen met spraakstoornissen.

Programma

De cursus is opgezet als een blended learning, waarbij je op een zelfgekozen moment een dagdeel via e-learning doorloopt en een dagdeel op de HAN aanwezig bent. Tijdens de cursus ga je, in een theoretisch deel, in op de differentiaaldiagnostiek van spraakstoornissen van kinderen. Vervolgens leer je in een practicum te werken met het CAI, spraakuitingen te transcriberen en de uitkomsten te interpreteren.

Onderwerpen

 • Differentiaaldiagnostiek van spraakstoornissen bij kinderen
 • Hanteren van het CAI (afname en transcriberen)

Competenties

Tijdens de cursus werk je aan de volgende competenties:

 • Differentiaal diagnose stellen bij spraakstoornissen
 • Testkennis en ervaring met afnemen van de CAI

Resultaat

Je ontvangt een certificaat met accreditatiepunten bij 100% aanwezigheid.

Toelichting op de kosten

 • Inclusief studiemateriaal, koffie/thee en lunch
 • Je betaalt de kosten voor de startdatum.
 • Betaling in maximaal 3 termijnen is mogelijk. Hiervoor betaal je € 24 extra. 

Overzicht post-hbo cursussen Logopedie

Zoek je maatwerk?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over een incompany leertraject online of op locatie of de ontwikkeling van een leertraject op maat. Wij zijn bereikbaar op telefoon: 024 - 351 1030 of per mail: Team.LLO.APS@han.nl

Snel antwoord

Vragen over een post-hbo training, cursus of opleiding?
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 351 1030

Nieuwsgierig?

Je wilt werk maken van je carrière. Een stap zetten, bijvoorbeeld door je te verdiepen. Daar heb je iets voor nodig; een korte cursus, een intensieve training of een specifiek post-hbo traject.  Bij de post-hbo leertrajecten in het paramedisch domein profiteer je van actuele kennis uit de praktijk. Dit doen we door met bedrijven en organisaties uit de regio praktijkgericht onderzoek uit te voeren. Een boost voor jouw ontwikkeling!

306801 HBO studenten houden projectoverleg met laptop buiten bij de kantine van groenewoudseweg
draw-cta-title