Collegegeld

Een hbo-studie kost geld. Je betaalt jaarlijks collegegeld bij HAN. Hoeveel dat is, hangt af van jouw situatie. Is dit je 1e inschrijving in het hbo in Nederland? Dan hoef je in het 1e jaar misschien maar de helft van je collegegeld te betalen. Mooi meegenomen toch? Hier lees je meer.

Twee studenten werken samen met laptop

Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

Het collegegeld is een vast bedrag per jaar, maar de kosten verschillen wel per opleiding. Ook jouw persoonlijke situatie speelt een rol: ga je voor het eerst aan het hbo studeren of is dit jouw 2e bachelor? Dat bepaalt of jij wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betaalt. 

  • Benieuwd naar de collegegeldbedragen voor studiejaar 2023-2024? Kijk hieronder of jij wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld moet betalen, dan zie je meteen hoeveel dat dit jaar is.
  • Je kunt dit ook berekenen met de collegegeldwijzer.
  • In de 'FAQ collegegeld betalen' onderaan deze pagina kun je zien welk bedrag je per maand betaalt en wanneer dat wordt afgeschreven.

Wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld?

Wordt mijn collegegeld gehalveerd?

Misschien hoef jij in je 1e studiejaar maar de helft van het collegegeld te betalen. Dat is mooi meegenomen! In de FAQ hieronder lees je meer details.

298299 Armoede in beeld. Geld tellen

FAQ Halvering collegegeld

Alles over het betalen van je collegegeld

Betaal je je collegegeld in 1 keer of elke maand een beetje? Hoeveel is dat dan per maand en wanneer wordt het afgeschreven? Wie betaalt het, hoe werkt dat en wat als je stopt met je studie? Je leest het allemaal in deze FAQ.

FAQ Collegegeld betalen

Wat kost een hbo-studie?

Op deze pagina hebben we het gehad over collegegeld. Dat zijn belangrijke kosten als je een hbo opleiding gaat doen. Met welke kosten moet je nog meer rekening houden? Denk aan boeken, readers en een laptop. Misschien ook excursies en studiereizen. Ga je voor het eerst op kamers? Dan krijg je ook voor het eerst te maken met kosten voor je levensonderhoud, zoals huur en boodschappen. Daar staat dan wel weer studiefinanciering tegenover!

65857 studenten lachen in gezonde kantine

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500