Collegegeld

Een hbo-studie kost geld, je betaalt collegegeld bij HAN. Ben je benieuwd hoeveel dat is, hoe je dat betaalt en wanneer het wordt afgeschreven? Dat en meer lees je hier!

Twee studenten werken samen met laptop

Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

Om te weten hoeveel collegegeld jij betaalt, moet je eerst weten of jij wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betaalt. Dat kun je hieronder zien. Als je wettelijk collegegeld betaalt kun je ook meteen zien hoeveel dat per jaar is. 

Je kunt de hoogte van je collegegeld in studiejaar 2023-2024 ook berekenen met de collegegeldwijzer. Voor studiejaar 2024-2025 is er een nieuwe collegegeldwijzer in ontwikkeling.

Wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld?

Alles over het betalen van je collegegeld

Betaal je je collegegeld in 1 keer of elke maand een beetje? Hoeveel is dat dan per maand en wanneer wordt het afgeschreven? Wie betaalt het, hoe werkt dat en wat als je stopt met je studie? Je leest het allemaal in deze FAQ.

FAQ 

Collegegeld betalen

wordt mijn collegegeld gehalveerd?

Als je in studiejaar 2023/2024 voor het eerst bent gestart met studeren betaal je in je 1e jaar maar de helft van het collegegeld (mits je aan een aantal voorwaarden voldoet). Vanaf studiejaar 2024/2025 is dat niet meer zo, de halvering is afgeschaft.

Wat kost een hbo-studie?

Op deze pagina hebben we het gehad over collegegeld. Dat zijn belangrijke kosten als je een hbo opleiding gaat doen. Met welke kosten moet je nog meer rekening houden? Denk aan boeken, readers en een laptop. Misschien ook excursies en studiereizen. Ga je voor het eerst op kamers? Dan krijg je ook voor het eerst te maken met kosten voor je levensonderhoud, zoals huur en boodschappen. Daar staat dan wel weer studiefinanciering tegenover!

65857 studenten lachen in gezonde kantine

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500