Matching

Jij heb je aangemeld voor een voltijdopleiding bij de HAN. Past die studie echt bij jou? Dat check je door matchingsactiviteiten te doen. Denk aan een gesprek met de opleiding of een dag Meelopen of Proefstuderen. Fijn, een extra bevestiging dat jij goed zit met je studiekeuze.

matching bij de HAN studiekeuze

Wat is matching?

Yes, je hebt een voltijd hbo-studie op het oog. Maar misschien loop je nog met een paar vragen of twijfels. Of zoek je nog naar extra bevestiging: is dit echt DE keuze voor mij? Het kan ook zijn dat je je hebt aangemeld voor meerdere studies en de knoop nog moet doorhakken. De matchingsactiviteiten van de HAN helpen jou daarbij!​

Start jij in februari 2024 met een voltijdstudie aan de HAN? Dan doe je nog mee met de studiekeuzecheck in plaats van matchingsactiviteiten.

stap 1
 

Vul de vragenlijst in

Na je aanmelding in Studielink staat er een vragenlijst voor je klaar in Mijn Aanmelding. Die korte vragenlijst helpt jou om voor jezelf op een rijtje te zetten waarom je voor deze opleiding kiest. Je krijgt een mailtje met de link naar jouw vragenlijst.

454690 heeft een studiekeuzetest nut en wat doe je met de uitslag
stap 2
 

Kies matchingsactiviteiten

Na de vragenlijst kies je welke matchingsactiviteiten je wilt doen. Dat kan een gesprek zijn met iemand van de opleiding of een Meeloopdag of Proefstudeerdag. Het verschilt per opleiding uit welke activiteiten je kunt kiezen. Ga naar de matchingspagina van jouw opleiding en kijk uit welke activiteiten jij kunt kiezen.

453588 Taarten in punten, gebruik mbo magazine
FAQ 

veelgestelde vragen over matching

Zijn er bijzondere omstandigheden?

Deal jij met een functiebeperking of tijdelijke ziekte? Of ben je ondernemer, mantelzorger of topsporter naast je studie? Het is fijn als je dat nu alvast laat weten. Dan kunnen we samen kijken welke hulpmiddelen, voorzieningen of ondersteuning in jouw situatie mogelijk zijn. Ook als je in het begin van je studie nog geen hulp nodig hebt, is het slim om ons alvast op de hoogte te brengen. Dan is het sneller geregeld als het straks wél nodig is. 

387944 aanmelden hbo-opleiding bijzondere omstandigheden melden tetris puzzel
hbo-vaardigheden
 

Wat moet ik kunnen op het hbo?

Op het hbo leer je misschien net op een andere manier dan je tot nu toe gewend bent. Een aantal vaardigheden kun je op het hbo goed gebruiken, zoals lange teksten lezen en samenvatten, snel informatie opzoeken, presentaties geven en goed plannen. Relax, deze hbo-vaardigheden kun je leren! Waarschijnlijk pik je ze vanzelf op, en anders kun je trainingen of workshops volgen.

wat moet je kunnen op het hbo vaardigheden
definitief inschrijven
 

Zeker van je zaak?

Heb je de knoop doorgehakt? Weet je zeker voor welke opleiding je gaat? Yes! Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je je inschrijving definitief maken. Lees wat jou nu te doen staat.

384312 Knoop doorhakken studiekeuze meisje confetti klaar om te kiezen aanmelden
FAQ
 

Vragen?

Heb je vragen over de matchingsactiviteiten van Accountancy? Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen, misschien staat het antwoord daartussen. Niet? Neem dan contact op met ASK HAN.

397452 vraagteken vragen faq groen