HAN University of Applied Sciences logo
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Bij
de HAN

Heb jij een voltijdopleiding gevonden die bij jou past? Super! Dan ga je je aanmelden. Wist je dat je je voor meerdere opleidingen kunt aanmelden? En dat aanmelden niet hetzelfde is als inschrijven? Je leest er alles over op deze pagina.

5 stappen

aanmelden doe je zo

Let op: in de video wordt de studiekeuzecheck genoemd, dat heet vanaf dit jaar matching bij de HAN.

Stap 1
 

Vraag je digiD aan

Om je aan te melden voor een opleiding heb je een DigiD nodig. Nog geen DigiD? Vraag hem dan nu aan. Let op: het duurt 5 werkdagen voordat je je DigiD ontvangt. Meteen even doen dus!

387947 aanmelden hbo-opleiding digid aanvragen
Stap 2
 

Check de toelatingsvoorwaarden

Voor alle voltijd-opleidingen zijn er eisen waar je aan moet voldoen. Sommige opleidingen hebben daarnaast aanvullende eisen, zoals een specifiek profiel of vakkenpakket. Welke toelatingseisen stelt de opleiding van jouw keuze, en voldoe jij daaraan? Dat check je voordat je je gaat aanmelden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

384320 Knoop doorhakken studiekeuze vinkjes
Stap 3
 

Meld je op tijd aan

aanmelddeadline aanmelden hbo studie han wekker
Stap 4
 

Zijn we een match?

Na je aanmelding in Studielink ga je checken of jij en de opleiding matchen. 

  • Heb je je aangemelk voor een opleiding met aanvullende eisen? Dan checkt de opleiding in een onderzoek of jij aan de aanvullende eisen voldoet. 
  • Voor numerus fixus opleidingen doe je mee aan een selectieprocedure.
  • Voor alle andere voltijdopleidingen doe je na je aanmelding matchingsactiviteiten. Je vult een vragenlijst in en kiest matchingsactiviteiten om te checken of de opleiding echt bij je past.
384318 Knoop doorhakken studiekeuze vergrootglas zoeken
Stap 5
 

Maak je inschrijving definitief

Heb je de knoop doorgehakt? Weet je zeker met welke opleiding je in september wil starten? Super! Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je je inschrijving definitief maken. Lees wat jou nu te doen staat.

384312 Knoop doorhakken studiekeuze meisje confetti klaar om te kiezen aanmelden
En dan?
 

Maak een flitsende start!

Ben je definitief ingeschreven bij de HAN? Gefeliciteerd! Tijd om je voor te bereiden op je studie. Waar kom je terecht, met wie krijg je te maken, wat moet je regelen en wat heb je nodig? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Dan kun je het 1e jaar meteen knallen!

384317 Knoop doorhakken studiekeuze tussenjaar feestende jongeren

Veelgestelde vragen over aanmelden