Aanmelden bij de HAN

Ben je erachter welke voltijd bacheloropleiding het beste bij jou past? Super! Tijd om je aan te melden. Daarvoor zit je op deze pagina goed. We vertellen je alles wat je moet weten en doen om aan je studie te kunnen beginnen.

Detailfoto studenten met laptop en aantekeningen

Twijfel je nog tussen opleidingen? Of is je 1e keus een numerux fixus opleiding en heb je een plan B voor als je niet geplaatst wordt? Geen probleem! Meld je dan aan voor beide opleidingen. Zo kun je rustig beslissen welke het gaat worden.

Aanmelden doe je in 6 stappen. Komen ze!

Stap 1: vraag je digiD aan

Om je aan te melden voor een opleiding heb je een DigiD nodig. Nog geen DigiD? Vraag hem dan meteen aan via DigiD.nl. Let op: het duurt 5 werkdagen voordat je je DigiD ontvangt. Wees er dus op tijd bij!

Student achter laptop met Studielink pagina

Stap 2: Check de toelatingsvoorwaarden

Om je soepel aan te kunnen melden, is het handig om van tevoren een aantal dingen te checken. Voor alle voltijd bacheloropleidingen zijn er minimale eisen. Sommige opleidingen hebben daarnaast aanvullende eisen, zoals een specifiek profiel of vakkenpakket. Check altijd bij de opleiding van jouw keuze wat de precieze toelatingsvoorwaarden zijn!

Frauke Anne-marieke en Nicky vertellen elkaar informatie 3

Stap 3: check de aanmelddeadline

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij de HAN? Leuk! Let wel goed op wanneer je dat moet doen. De uiterlijke datum waarop je je kunt aanmelden, verschilt per opleiding. Voor numerus fixus opleidingen moet je je al veel eerder inschrijven dan voor reguliere opleidingen. Dit heeft te maken met de selectieprocedure die voorafgaat aan de start van deze opleidingen. De selectiedagen vinden al vroeg in het jaar plaats. Aanmelden gaat via Studielink.

Laptop met Studielink pagina studenten op achtergrond

Stap 4: Zijn er bijzondere omstandigheden?

Deal jij met een functiebeperking of tijdelijke ziekte? Of ben je ondernemer, mantelzorger of topsporter naast je studie?De HAN houdt graag zoveel mogelijk rekening met jouw omstandigheden. Wat die ook zijn. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Dan moeten we wel weten wat er speelt. Laat het ons op tijd weten. Ook als je nu nog geen voorzieningen nodig hebt, is het goed om ons op de hoogte te brengen. Dan is het snel geregeld als het straks wl nodig is.

meisje in studieruimte rood haar slechtziend

Stap 5: check je studiekeuze

Tijd om alles nog een keer voor jezelf op een rijtje te zetten. Waarom denk je dat deze studie bij jou past? Wat zijn je verwachtingen van de studie? Welke vragen heb je nog?

Om zeker te weten dat jij een keuze maakt die bij je past, laten wij alle studenten vr hun definitieve aanmelding nog een laatste check doen. De Studiekeuzecheck. Het kan ook zijn dat je voor jouw opleiding meedoet aan een selectieprocedure of Onderzoek aanvullende eisen.

ingezoomd op informatiepapier

Stap 6: Maak je inschrijving definitief

Heb je de knoop doorgehakt? Weet je zeker met welke opleiding je in september wil starten? Gefeliciteerd! Maak je inschrijving dan zo snel mogelijk definitief.

foto entree Kapittelweg 33