Detailfoto studenten met laptop en aantekeningen

Heb jij een voltijdopleiding gevonden die bij jou past? Super! Tijd om je aan te melden. Na je aanmelding doe je nog een check om te kijken of een studie echt bij je past. Dan pas maak je je inschrijving definitief. Hier lees je welke 6 stappen je moet zetten.

Wat is het verschil tussen aanmelden en inschrijven?

Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Eerst meld je je aan voor 1 of meer studies, daarna doe je een studiekeuzecheck om te kijken of een studie echt bij jou pas. Dan pas maak je voor 1 opleiding je inschrijving definitief. Hier lees je meer over het verschil tussen aanmelden en inschrijven.

Stap 1Vraag je digiD aan

Om je aan te melden voor een opleiding heb je een DigiD nodig. Nog geen DigiD? Vraag hem dan nu aan. Let op: het duurt 5 werkdagen voordat je je DigiD ontvangt. Meteen even doen dus!

Student achter laptop met Studielink pagina

Stap 2Check de toelatingsvoorwaarden

Voor alle voltijd bacheloropleidingen zijn er minimale eisen waar je aan moet voldoen. Sommige opleidingen hebben daarnaast aanvullende eisen, zoals een specifiek profiel of vakkenpakket. Check altijd bij de opleiding van jouw keuze wat de precieze toelatingsvoorwaarden zijn!

Frauke Anne-marieke en Nicky vertellen elkaar informatie 3

Stap 3Meld je op tijd aan

De deadline voor aanmelden verschilt per opleiding. Bekijk hieronder de aanmelddeadlines. 

Let op: je meldt je eerst aan voor 1 of meer opleidingen, pas later schrijven we je voor 1 opleiding definitief in. Hier lees je wat het verschil is.

Laptop met Studielink pagina studenten op achtergrond

Stap 4Zijn er bijzondere omstandigheden?

Deal jij met een functiebeperking of tijdelijke ziekte? Of ben je ondernemer, mantelzorger of topsporter naast je studie? Wij houden rekening met jouw omstandigheden.

Dan moeten we wel weten wat er speelt. Laat het ons op tijd weten. Ook als je nu nog geen voorzieningen nodig hebt, is het goed om ons op de hoogte te brengen. Dan is het snel geregeld als het straks wél nodig is. 

Voortgangsgesprek twee dames tegenover elkaar, FEM Employment

Stap 5Check je studiekeuze

Na je aanmelding ga je alles nog een keer voor jezelf op een rijtje te zetten. Waarom denk je dat deze studie bij jou past? Wat zijn je verwachtingen van de studie? Welke vragen  heb je nog? 

Om zeker te weten dat jij een keuze maakt die bij je past, doe je na je aanmelding altijd nog een laatste check. De Studiekeuzecheck. Het kan ook zijn dat je voor jouw opleiding meedoet aan een selectieprocedure of Onderzoek aanvullende eisen. 

ingezoomd op informatiepapier

Stap 6Maak je inschrijving definitief

Heb je de knoop doorgehakt? Weet je zeker met welke opleiding je in september wil starten? Super! Als je aan alle voorwaarden voldoet, kunnen wij je inschrijving definitief maken. Hier lees je welke zaken je nog moet regelen.

foto entree Kapittelweg 33

En dan?Maak een flitsende start!

Is jouw inschrijving definitief? Gefeliciteerd! Tijd om je voor te bereiden op je studie. Waar kom je terecht, met wie krijg je te maken, wat moet je regelen en wat heb je nodig? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Dan kun je het 1e jaar meteen knallen!

Hardlopen atletiekbaan