Selectie en plaatsing

Opleidingen met een numerus fixus hebben een vastgesteld aantal plaatsen. De reden hiervoor is bijvoorbeeld een krappe arbeidsmarkt, een beperkt aantal stageplaatsen of beperkte studiefaciliteiten. Als er meer aanmeldingen zijn dan het beschikbare aantal plaatsen, houdt de opleiding een selectie.

docent kijkt mee tijdens praktijk oefening

Let op!Vraag op tijd uitstel aan

Heb jij dit jaar een plaats aangeboden gekregen voor een numerus fixus opleiding? Wat goed! Om je definitief in te kunnen schrijven moet je voor 1 juli een kopie van je diploma aanleveren. Heb je een niet-Nederlandse vooropleiding? Dan moet je voor 1 juli een kopie van je NT2 ceftificaat aanleveren. Lukt dat niet? Vraag dan uiterlijk 30 juni uitstel aan. Hier lees je er meer over.

Detailfoto studenten met laptop en aantekeningen

Voltijdopleidingen met numerus fixus

Dit zijn de voltijdopleidingen met numerus fixus in studiejaar 2021-2022:

Voor deze voltijdopleidingen doe je mee aan een aparte procedure voor Selectie & Plaatsing. Afhankelijk van de uitslag van de selectie en het aantal beschikbare opleidingsplaatsen, krijg je wel of geen plaats aangeboden.

Aanmelden kon tot 15 januari 2021

Let op: voor studiejaar 2021-2022 kun je je niet meer aanmelden voor een opleiding met numerus fixus. Dan kon tot 15 januari 2021. In oktober start de aanmelding voor studiejaar 2022-2023.

Wil je je aanmelden voor een numerus fixus-opleiding? Zorg er dan voor dat je:

  • je DigiD op zak hebt (minimaal 1 week voor aanmelden aanvragen);
  • de voorbereidingsopdracht uiterlijk op 15 januari 2021 (23.59 uur) hebt ingeleverd bij de opleiding;
  • en je je uiterlijk op 15 januari 2021 (23.59 uur) hebt aangemeld via Studielink.

Selectie & Plaatsing: Deze studenten gingen jou voor

Waar moet je rekening mee houden als je je gaat voorbereiden op de selectie? Hoe zag de selectie er voor deze studenten uit en wat doe je als je niet direct wordt geplaatst? Check de ervaringen en tips van onze studenten. Let op: in verband met corona ziet de selectieprocedure er dit jaar net even anders uit. Check de informatie op de opleidingspagina > praktische info > toelatingsinformatie

StudiekeuzeSelectie & Plaatsing
video selectie en plaatsing - geplaatst of plan b
Voorbereiding en selectieSelectie & Plaatsing
Video selectie en plaatsing studiekeuze
Geplaatst of plan B?Selectie & Plaatsing
video selectie en plaatsing voorbereiding

Voorbereidingsopdracht

Voor Fysiotherapie en Mondzorgkunde moet je een voorbereidingsopdracht maken voordat je je kunt aanmelden. Hoe die opdracht eruit ziet, lees je op de opleidingspagina van de betreffende studie. De voorbereidingsopdrachten voor het studiejaar 2021/2022 zijn vanaf november 2020 beschikbaar. Zorg dat je die uiterlijk 15 januari 2021 (23:59 uur) hebt ingeleverd bij de opleiding.

  • Meer over de voorbereidingsopdracht van Fysiotherapie
  • Meer over de voorbereidingsopdracht van Mondzorgkunde
  • De opleiding Toegepaste Psychologie heeft geen voorbereidingsopdracht.
  • De opleiding Medische Hulpverlening heeft geen voorbereidingsopdracht.

Selectie

Tijdens de Selectie heb je de kans om jezelf te laten zien. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je hiervoor een uitnodiging per e-mail. Hierin staat meer informatie over het programma en de voorbereiding. Er wordt niet alleen gekeken naar je capaciteiten en je geschiktheid voor het beroep, maar ook naar je persoonlijkheid en motivatie. Zo is de kans groter dat de juiste student op de juiste plek komt.We vergelijken je resultaat met dat van de andere deelnemers. Op basis hiervan krijg je een rangnummer waarmee je kans maakt op plaatsing.

In verband met de coronamaatregelen kan de selectie er dit jaar net even anders uit komen te zien. Iedere opleiding vult de Selectie op zijn eigen manier in. Check de informatie op de opleidingspagina onder Praktische info > Toelatingsinformatie.

Plaatsing

Valt jouw rangnummer binnen het aantal opleidingsplaatsen van de opleiding? Dan krijg je op 15 april via een aparte e-mail van Studielink een plaats aangeboden. Je hebt 2 weken de tijd om jouw plaats te accepteren, anders vervalt deze. Je accepteert je plaats in Studielink door in je to do-lijst te klikken op “Regel je plaatsing”. Na het accepteren van je plaats kun je jouw aanmelding definitief maken.

Zet vast in je agenda

Heb je interesse in een opleiding met numerus fixus bij de HAN en wil je meedoen aan de selectie? Houd dan deze data in de gaten.

InterviewJort werd niet geplaatst

Niet geplaatst voor de studie van je dromen? Jort Gesthuizen weet er alles van. Hij kwam in 2019 niet door de selectie van de opleiding Fysiotherapie aan de HAN. Man, wat baalde hij! Hij ging voor een plan B en het voelde alsof hij een jaar van zijn leven verspilde. Daar denkt hij nu gelukkig heel anders over!

student doet squads met kettlebell