Beginnen met Mondzorgkunde
Voor studiejaar 2022-2023 heeft de opleiding Mondzorgkunde een beperkt aantal plaatsen (selectie & plaatsing). Daarom is er een speciale selectieprocedure voor deze opleiding. Op deze pagina zetten we alle stappen voor je op een rijtje. Ook lees je alles over toelatingseisen, studiekosten en een goede start van je studiejaar.

De start van je studie
Lees hier de belangrijkste informatie voor een goede start van je studie: benodigdheden, boekenlijst, hepatitis B vaccinatie, start studiejaar, eerste lesdag etc. Tip: check je e-mail over hoe je je pas van het Radboudumc kunt aanmaken! Toch nog vragen over deze pas? Stel ze dan per mail via medewerkersplein@radboudumc.nl.
Selectie en plaatsing Mondzorgkunde
Mondzorgkunde is een opleiding met selectie en plaatsing. Vanaf 1 oktober 2023 staat de opleiding Mondzorgkunde weer open voor de selectie & plaatsing voor studiejaar 2024-2025. Je kan je aanmelden tot 15 januari 2024. Deze selectiedag vindt plaats op 3 februari 2024.
Meer lezen
- Alles over de selectieprocedure van Mondzorgkunde
- Meer over de voorbereidingsopdracht van Mondzorgkunde (volgt)
- Aanmelden voor de selectieprocedure
- Belangrijke data voor selectie & plaatsing
- Zo werkt plaatsing
- Veelgestelde vragen over selectie en plaatsing
Toelatingsinformatie Mondzorgkunde
De locatie van Mondzorgkunde
HAN Nijmegen campus
Philips van Leydenlaan 25
Nijmegen
Niet geplaatst, wat nu?
Het kan zijn dat je op 15 april te horen krijgt dat je niet bent geplaatst voor de opleiding Mondzorgkunde. Dan is het fijn als je een plan B klaar hebt liggen. Zo kun je er toch nog een mooi jaar van maken! Kijk op de pagina over Plan B wat er allemaal mogelijk is en wat je nog kunt verwachten na 15 april.

Nieuwsgierig?
Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open!

Studeren met bijzondere omstandigheden
Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt, mantelzorger bent of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten en boekenlijst
Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.
Roosters, lestijden en klasindeling
Ga je (bijna) starten met deze opleiding en ben je benieuwd naar je rooster of je klas? Als je een HANaccount hebt kun je die info vinden op Insite. Dat is de online omgeving voor HAN studenten. Kijk onder het kopje Roosters, lestijden en jaarplanning. De informatie over je klasindeling krijg je te horen van de opleiding.
Opleidingsstatuut + studiegids
Direct contact
Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.
Zin in je toekomst?
Meld je aan!
