Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Beginnen met Mondzorgkunde

Voor studiejaar 2022-2023 heeft de opleiding Mondzorgkunde een beperkt aantal plaatsen (selectie & plaatsing). Daarom is er een speciale selectieprocedure voor deze opleiding. Op deze pagina zetten we alle stappen voor je op een rijtje. Ook lees je alles over toelatingseisen, studiekosten en een goede start van je studiejaar.

studenten oefenen op elkaar

15 januari
 

Selectie en plaatsing Mondzorgkunde

Mondzorgkunde is een opleiding met selectie en plaatsing. Vanaf 1 oktober 2023 staat de opleiding Mondzorgkunde weer open voor de selectie & plaatsing voor studiejaar 2024-2025. Je kan je aanmelden tot 15 januari 2024. Deze selectiedag vindt plaats op 3 februari 2024.

Meer lezen

studenten in klaslokaal
Selectie Mondzorgkunde

Ervaringen van studenten

Let op: de inhoud van de procedure en de selectiedag kan per jaar anders zijn. Hoe de procedure er voor volgend jaar uit gaat zien, is nog niet bekend. Houd daarvoor deze website in de gaten. Vanaf medio oktober 2023 staat hier de procedure op.

Numerus Fixus Mondzorgkunde 

Toelatingsinformatie Mondzorgkunde

De locatie van Mondzorgkunde

 • Er is geen omschrijving beschikbaar
 • HAN Nijmegen campus

  Philips van Leydenlaan 25
  Nijmegen
 • Er is geen omschrijving beschikbaar
Plan B
 

Niet geplaatst, wat nu?

Het kan zijn dat je op 15 april te horen krijgt dat je niet bent geplaatst voor de opleiding Mondzorgkunde. Dan is het fijn als je een plan B klaar hebt liggen. Zo kun je er toch nog een mooi jaar van maken! Kijk op de pagina over Plan B wat er allemaal mogelijk is en wat je nog kunt verwachten na 15 april.

395618 selectie en plaatsing numerus fixus plan b niet geplaatst

Nieuwsgierig?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open! 

Bezoekers Open Dag komen van de trap af gelopen
draw-cta-title
Vaardigheden
 

Studeren met bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt, mantelzorger bent of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten en boekenlijst

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Roosters, lestijden en klasindeling

Ga je (bijna) starten met deze opleiding en ben je benieuwd naar je rooster of je klas? Als je een HANaccount hebt kun je die info vinden op Insite. Dat is de online omgeving voor HAN studenten. Kijk onder het kopje Roosters, lestijden en jaarplanning. De informatie over je klasindeling krijg je te horen van de opleiding.
 

Opleidingsstatuut + studiegids

Volg ons op social media

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

docent kijkt mee tijdens praktijk oefening
draw-cta-title