Studiematerialen

Om te kunnen starten met je studie heb je studieboeken, syllabi en eventueel een laptop nodig. Lees hier wat je nodig hebt en waar je die materialen het beste kunt aanschaffen.

Twee meiden studeren samen met boeken en laptop een meisje rood shirt

studieboeken

Welke boeken heb je nodig?

Je vind je boekenlijst op de pagina van jouw opleiding. Klik bovenin via het kopje 'Praktische info' op 'Bestel je studieboeken online'. Daar staat je boekenlijst en de kosten van je boeken.

Heb je al een HANaccount? Dan kun je meer lezen op HAN Insite. Dat is het intranet van de HAN waar je (straks) als student alle informatie kunt vinden die je nodig hebt. Ook over je boekenlijsten dus!

Voordelig studieboeken bestellen 

Het is handig om je boeken te bestellen via Studystore. Daar krijg je altijd 5% korting bij 2 of meer Nederlandse studieboeken en 10% korting op buitenlandse studieboeken. Je krijgt je boeken gratis thuisgestuurd.

De link naar jouw boekenlijst op Studystore vind je op de pagina van jouw opleiding onder het kopje 'Praktische info'. Daar zie je meteen of jouw studieboeken ook 2e- hands beschikbaar zijn. Hiermee kun je ook flink wat kosten besparen. Je kunt je studieboeken natuurlijk ook bij andere leveranciers kopen.  

Studieboeken verkopen? 

Heb je je studieboeken niet meer nodig? Studystore koopt ze graag van je terug. Kijk op Studystore.nl/boeken-verkopen. Liever mobiel? Studystore heeft ook een app voor iOS en Android. Je kunt je boeken gratis naar Studystore opsturen.

Readers en syllabi

Behalve boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof.  Die kun je niet voor de start van het studiejaar bestellen, en dat hoeft ook niet. Als het studiejaar begonnen is hoor je van je docenten welke readers en syllabi je nodig hebt. Die koop je dan in de Campusstore op de HAN Campus. Je vindt de Campusstores straks aan de Kapittelweg 33 in Nijmegen en de Ruitenberglaan 31 in Arnhem. Je kunt de readers en syllabi tijdens het studiejaar ook bestellen in de webshop.

Handig om te weten: tijdens schoolvakanties worden de readers niet verstuurd, omdat de Campusstore dan dicht is.

Laptop

Let erop dat je bij het aanschaffen van een laptop minimaal de volgende specificaties hebt:

Specificaties

  • (recente) Intel of AMD spec mobiele CPU met meerdere Core's  (bijvoorbeeld Intel Core i3)
  • minimaal 4, bij voorkeur 8 gigabyte werkgeheugen (RAM)
  • harddisk (SSD) van ten minste 300 gigabyte
  • draadloze netwerkkaart versie minimaal Wi-Fi 5 (802.11ac)
  • Aanvulling voor digitaal toetsen (met Schoolyear) op je eigen laptop:
    minimaal besturingssysteem Windows 10+ of MacOS 10.13+.
  • Chromebooks en laptops met Linux zijn niet geschikt voor digitale toetsen met Schoolyear.

    ASK HAN geeft beperkt ondersteuning op de eigen laptops van de studenten. Mocht je toch vragen hebben, neem contact op met ASK HAN om je te laten adviseren.

Let op: voor technische opleidingen kunnen andere specificaties gelden. Check dit op de opleidingspagina onder 'praktische informatie'. 

Lees meer op HAN Insite

Heb je al een HANaccount? Dan kun je verder lezen op HAN Insite. Dat is het intranet van de HAN waar je (straks) als student alle informatie kunt vinden die je nodig hebt. Ook over je laptopeisen dus!

Gratis versie van Microsoft Office365 

Als HAN-student kun je Office365 gratis downloadenHiervoor heb je een HANaccount nodig. 

Korting op hard- en software via Surfspot 

Hardware of software nodig? Via Surfspot.nl krijg je korting op laptops, softwareprogramma's en meer. Log in met je HANaccount.