Studiematerialen

Om te kunnen starten met je studie heb je studieboeken, syllabi en eventueel een laptop nodig. Lees hier wat je nodig hebt en waar je die materialen het beste kunt aanschaffen.

Twee meiden studeren samen met boeken en laptop een meisje rood shirt

boekenlijst
 

Studieboeken bestellen

Je vindt je boekenlijst op het landelijke platform Studiewinkel.nl. Kies voor 'HAN University of Applied Sciences' en zoek jouw opleiding op, dan rolt je boekenlijst er zo uit. Je kunt die hele boekenlijst daar in 1 keer bestellen als je wilt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je boeken ergens anders te bestellen.

studieboeken bestellen boekenlijst HAN

Readers en syllabi

Voor sommige lessen heb je ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Die kun je niet voor de start van het studiejaar bestellen en dat hoeft ook niet. Als het studiejaar begonnen is hoor je van je docenten welke readers en syllabi je nodig hebt. Die koop je dan in de Campusstore op de HAN Campus.

  • Je vindt de Campusstores straks aan de Kapittelweg 33 in Nijmegen en de Ruitenberglaan 31 in Arnhem.
  • Je kunt de readers en syllabi tijdens het studiejaar ook bestellen in de webshop.
  • Handig om te weten: tijdens schoolvakanties worden de readers niet verstuurd, omdat de Campusstore dan dicht is.
readers en syllabi bestellen webshop campusstore
BYOD 

Laptop

Als je gaat studeren heb je een eigen laptop nodig*. Voor verslagen bijvoorbeeld, maar ook omdat je sommige toetsen digitaal maakt op je eigen laptop. Daarom is het belangrijk dat die laptop (minimaal) een aantal specificaties heeft. De meeste laptops voldoen aan deze specificaties, maar check het wel even zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. 

Specificaties**

  • Minimaal besturingssysteem Windows 10+ of MacOS 10.13+ 
  • (Recente) Intel of AMD spec mobiele CPU met meerdere Core's (bijvoorbeeld Intel Core i3) 
  • Minimaal 4, bij voorkeur 8 gigabyte werkgeheugen (RAM)
  • Harddisk (SSD) van ten minste 300 gigabyte 
  • Draadloze netwerkkaart versie minimaal Wi-Fi 5 (802.11ac) 

Let op: Chromebooks en laptops met Linux zijn niet geschikt voor digitale toetsen.

Digitale toetsen (BYOD)

Je maakt je tentamens bij de HAN steeds vaker digitaal. Voor die digitale toetsen neem je je eigen laptop mee, dat noemen we Bring Your Own Device (BYOD). Om te zorgen dat jij ongestoord je toets kunt maken gebruik je straks de applicatie Schoolyear. Die browser applicatie zorgt bijvoorbeeld dat er tijdelijk geen meldingen meer binnen kunnen komen en dat er geen externe bestanden en applicaties geopend kunnen worden. Zo voorkomen we fraude. Om digitale toetsen te kunnen maken op je eigen laptop moet die aan de hierboven genoemde eisen voldoen. 

Heb je al een HANaccount? Dan kun je op HAN Insite meer lezen over laptopeisen en digitale toetsen. Insite is de online omgeving van de HAN waar je (straks) als student veel informatie kunt vinden. Ook over de laptopeisen dus.

*Kun jij vanwege omstandigheden geen eigen laptop aanschaffen?

Geen probleem, dan kun je voor digitale tentamens gebruik maken van een leenlaptop. 

**Volg jij een technische opleiding?

Dan kan het zijn dat jouw laptop meer specificaties nodig heeft. Check dit op de opleidingspagina onder 'praktische informatie'. 

Vragen?

Advies nodig? Stel je vraag aan ASK HAN.

Handig

Gratis versie van Microsoft Office365

Als HAN-student kun je Office365 gratis downloaden. Hiervoor heb je een HANaccount nodig.

Korting op hard- en software via Surfspot

Hardware of software nodig? Via Surfspot.nl krijg je korting op laptops, softwareprogramma's en meer. Log in met je HANaccount.