Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod

Beginnen met Medische Hulpverlening

Wil je beginnen met de opleiding Medische hulpverlening? Bedenk dat het aantal plaatsen in het 1e jaar beperkt is. Dit noemen we 'numerus fixus'. De aanmelddeadline voor komend studiejaar is al geweest. Op deze pagina zetten we alle stappen voor je op een rijtje. Ook lees je alles over de locatie, de toelatingsinformatie, de studiekosten en financiering.

Medische Hulpverlening studentes maken een hartfilmpje van een pop in een praktijklokaal

1 oktober
 

Selectie en plaatsing Medische Hulpverlening

Je kunt je niet meer aanmelden voor de opleiding Medische Hulpverlening, omdat dit een opleiding is met een selectieprocedure. De deadline was 15 januari 2024. Vanaf oktober 2024 kun je je weer aanmelden voor studiejaar 2025/2026. 

Meer lezen

57e69a4c-0cf7-11ee-a5ab-02565807075b selectie en plaatsing puzzel
Selectie Medische Hulpverlening

Ervaringen van studenten

Toelatingsinformatie Medische Hulpverlening

De locatie van Medische Hulpverlening

  • Er is geen omschrijving beschikbaar
  • HAN Nijmegen campus

    Kapittelweg 33
    6525 EN Nijmegen
  • Er is geen omschrijving beschikbaar
Plan B
 

Niet geplaatst, wat nu?

Het kan zijn dat je op 15 april te horen krijgt dat je niet bent geplaatst voor deze opleiding. Dan is het fijn als je een plan B klaar hebt liggen. Zo kun je er toch nog een mooi jaar van maken! Kijk op de pagina over Plan B wat er allemaal mogelijk is en wat je nog kunt verwachten na 15 april.

57149a6a-0cf7-11ee-8102-02565807075b selectie en plaatsing numerus fixus plan b niet geplaatst

Aanmelden in 6 stappen

Vaardigheden
 

Studeren met bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt, mantelzorger bent of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Vanaf komend schooljaar gaat de HAN namelijk toetsen met de digitale toetsapplicatie ANS. Je moet dan je eigen laptop meenemen! Op de pagina over studiematerialen lees je waar een laptop aan moet voldoen. That’s it, Medische Hulpverlening stelt verder geen aanvullende eisen aan je laptop.

Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Roosters, lestijden en klasindeling

Ga je (bijna) starten met deze opleiding en ben je benieuwd naar je rooster of je klas? Als je een HANaccount hebt kun je die info vinden op Insite. Dat is de online omgeving voor HAN studenten. Kijk onder het kopje Roosters, lestijden en jaarplanning. De informatie over je klasindeling krijg je te horen van de opleiding.
 

studieboeken

Je kunt je studieboeken vanaf juli bestellen op Studiewinkel.nl. Dat is een landelijk platform waar jij je boekenlijst kunt vinden en je boeken kunt bestellen. Hierover volgt binnenkort meer info.

Bestel je studieboeken online

Moet ik readers en syllabi bestellen?
Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt. Hier lees je er meer over.
 

OS/OER en Inschrijvingsreglement 

OS/OER en Inschrijvingsreglement

In het inschrijvingsreglement staan de belangrijkste regels over de aanmelding, inschrijving, herinschrijving en beëindiging inschrijving bij de opleiding MHV. In het studentenstatuut staat beschreven wat jij als student van de HAN mag verwachten en wat de HAN van jou verwacht. Hoe dit zit binnen jouw opleiding, lees je in het Opleidingsstatuut en het Onderwijs Examen Reglement (OS-OER) van MHV.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

3244dacc-0cf9-11ee-8072-02565807075b Twee studenten behandelen patiënt in bed BMH
draw-cta-title