Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 14jan
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Beginnen met Medische Hulpverlening

De opleiding Medische Hulpverlening heeft een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus). Daarom is er een speciale selectieprocedure voor deze opleiding. Op deze pagina zetten we alle stappen voor je op een rijtje. Ook lees je alles over toelatingseisen, studiekosten en financiering.

420322 Studenten maken hartfilmpje BMH

15 januariSelectie en plaatsing

Medische Hulpverlening is een opleiding met selectie en plaatsing. Als je je aanmeldt voor deze opleiding doe je dus mee aan een selectieprocedure. Meld je uiterlijk op 15 januari 2023 (23:59) aan via Studielink.

Meer lezen

395619 selectie en plaatsing puzzel

Let op!

Vanwege aanpassingen in het studentensysteem van de HAN en Studielink zal Studielink op 24 november 2022 gesloten zijn. Je kunt je deze dag NIET aanmelden voor de opleiding Bachelor Medische Hulpverlening. Aanmelden voor de opleiding BMH kan ALLEEN via Studielink (mail dus niet naar de HAN, je mail wordt niet in behandeling genomen!). Als je via de site van Studielink aangeeft dat jij je wilt aanmelden voor de BMH wordt je op een wachtlijst geplaatst. De aanmeldingen via deze wachtlijst worden NA 7 december 2022 verwerkt! Na aanmelding bij de opleiding BMH krijg je een bericht over de 1e Selectieronde en wat je daarvoor moet doen. 

Selectie Medische HulpverleningErvaringen van studenten

Toelatingsinformatie Medische Hulpverlening

De locatie van Medische Hulpverlening

 • Er is geen omschrijving beschikbaar
 • HAN Nijmegen campus

  Kapittelweg 33
  6525 EN Nijmegen
 • Er is geen omschrijving beschikbaar

Plan BNiet geplaatst, wat nu?

Het kan zijn dat je op 15 april te horen krijgt dat je niet bent geplaatst voor deze opleiding. Dan is het fijn als je een plan B klaar hebt liggen. Zo kun je er toch nog een mooi jaar van maken! Kijk op de pagina over Plan B wat er allemaal mogelijk is en wat je nog kunt verwachten na 15 april.

395618 selectie en plaatsing numerus fixus plan b niet geplaatst

Nieuwsgierig?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom online kennismaken en sfeer proeven: onze online deuren staan voor je open!

420318 Studenten BMH met ambulance

Aanmelden in 6 stappen

Vaardigheden Studeren met bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt, mantelzorger bent of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Op de pagina over studiematerialen lees je waar een laptop aan moet voldoen. That’s it, Medische Hulpverlening stelt verder geen aanvullende eisen aan je laptop. Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Roosters, lestijden en klasindeling

Ga je (bijna) starten met deze opleiding en ben je benieuwd naar je rooster of je klas? Als je een HANaccount hebt kun je die info vinden op Insite. Dat is de online omgeving voor HAN studenten. Kijk onder het kopje Roosters, lestijden en jaarplanning. De informatie over je klasindeling krijg je te horen van de opleiding.
 

Bestel je studieboeken online

Je studieboeken kun je bestellen bij Studystore. Bekijk hier de boekenlijst voor Medische Hulpverlening.


Moet ik ook readers en syllabi bestellen?
Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt. Hier lees je er meer over.
 

OS/OER en Inschrijvingsreglement OS/OER en Inschrijvingsreglement

In het inschrijvingsreglement staan de belangrijkste regels over de aanmelding, inschrijving, herinschrijving en beëindiging inschrijving bij de opleiding BMH. In het studentenstatuut staat beschreven wat jij als student van de HAN mag verwachten en wat de HAN van jou verwacht. Hoe dit zit binnen jouw opleiding, lees je in het Opleidingsstatuut en het Onderwijs Examen Reglement (OS-OER) van de BMH.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

420327 Twee studenten behandelen patiënt in bed BMH