Beginnen met Toegepaste Psychologie

Wil je in het studiejaar 2022-2023 beginnen met de opleiding Toegepaste Psychologie? Bedenk dan dat het aantal plaatsen in het 1e jaar beperkt is. Dit noemen we 'numerus fixus'. Vandaar dat je mee moet doen met een speciale selectieprocedure en is de aanmelddeadline 15 januari 2022. Op deze pagina zetten we alle stappen voor je op een rijtje. Ook lees je alles over de locatie, de toelatingsinformatie, de studiekosten en financiering.

studenten doen lerend kaartspel

Roosters, lestijden en klasindeling

Ga je (bijna) starten met deze opleiding en ben je benieuwd naar je rooster of je klas? Als je een HANaccount hebt kun je die info vinden op Insite. Dat is de online (inlog) omgeving voor HAN studenten. Kijk onder het kopje Roosters, lestijden en jaarplanning. De informatie over je klasindeling krijg je te horen van de opleiding.

De locatie van Toegepaste Psychologie

  • Er is geen omschrijving beschikbaar
  • HAN Nijmegen campus

    Laan van Scheut 10
    6525 EM Nijmegen
  • Er is geen omschrijving beschikbaar

Neem een kijkje in het gebouwHoe ziet de campus in Nijmegen eruit?

Toelatingsinformatie

Video's: deze studenten gingen jou voor

Hoe ervaarden zij de procedure van selectie en plaatsing? Let op: in verband met corona ziet de selectieprocedure er net even anders uit.

Aanmelden voor Toegepaste Psychologie in 6 stappen

Toegepaste Psychologie is een opleiding met numerus fixus. De aanmeldprocedure kost meer tijd, daarom heeft deze opleiding een vroegere aanmelddeadline. Vanaf oktober 2021 kun je je weer aanmelden voor studiejaar 2022/2023. De aanmelddeadline is 15 januari 2022.

Nieuwsgierig naar Toegepaste Psychologie?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open! 

Bezoekers Open Dag komen van de trap af gelopen

Studeren met bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt, mantelzorger bent of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Wat zijn de opleidingskosten Toegepaste Psychologie?

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Bestel je studieboeken voor Toegepaste Psychologie online

Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt.

Je studieboeken kun je bestellen bij Studystore: de online boekenlijst voor 2021-2022 voor Toegepaste Psychologie vind je hier.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

studenten kijken naar iPad