Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 1apr
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Rondleidingen
  Krijg een persoonlijke rondleiding

Beginnen met Toegepaste Psychologie

Wil je beginnen met de opleiding Toegepaste Psychologie? Bedenk dat het aantal plaatsen in het 1e jaar beperkt is. Dit noemen we 'numerus fixus'. De aanmelddeadline voor komend studiejaar is al geweest. Dat was 15 januari. Op deze pagina zetten we alle stappen voor je op een rijtje. Ook lees je alles over de locatie, de toelatingsinformatie, de studiekosten en financiering.

409886 Toegepaste Psychologie, docent in gesprek met student, foto 2937

Selectie Toegepaste PsychologieErvaringen van studenten

Toelatingsinformatie Toegepaste Psychologie

De locatie van Toegepaste Psychologie

 • Er is geen omschrijving beschikbaar
 • HAN Nijmegen campus

  Laan van Scheut 10
  6525 EM Nijmegen
 • Er is geen omschrijving beschikbaar

Neem een kijkje in het gebouwHoe ziet de campus in Nijmegen eruit?

Aanmelden voor Toegepaste Psychologie in 6 stappen

Toegepaste Psychologie is een opleiding met numerus fixus. De aanmeldprocedure kost meer tijd, daarom heeft deze opleiding een vroegere aanmelddeadline. De aanmelddeadline voor komend studiejaar is 15 januari.

Veelgestelde vragen Dit wil je weten over Toegepaste Psychologie

Plan BNiet geplaatst, wat nu?

Het kan zijn dat je op 15 april te horen krijgt dat je niet bent geplaatst voor deze opleiding. Dan is het fijn als je een plan B klaar hebt liggen. Zo kun je er toch nog een mooi jaar van maken! Kijk op de pagina over Plan B wat er allemaal mogelijk is en wat je nog kunt verwachten na 15 april.

Meerdere letters waarmee geschreven is plan b

Nieuwsgierig naar Toegepaste Psychologie?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: bezoek onze Open Dagen en kom een dag proefstuderen. Onze deuren staan voor je open! 

Bezoekers Open Dag komen van de trap af gelopen

Studeren met bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt, mantelzorger bent of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Wat zijn de opleidingskosten Toegepaste Psychologie?

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Bestel je studieboeken voor Toegepaste Psychologie online

Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt. Die koop je dan in de Campusstore op de HAN Campus. Je vindt de Campusstore straks aan de Kapittelweg 33 in Nijmegen. Je kunt de readers en syllabi tijdens het studiejaar ook bestellen in de webshop.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

422220 Toegepaste Psychologie TP, foto 2770, lachende student in de klas met sticky note