Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 14jan
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in
 • Rondleidingen
  Krijg een persoonlijke rondleiding

Jouw toekomst met Toegepaste Psychologie

Toegepast psychologen zijn nodig om mensen te kunnen en laten veranderen. Laat ze hun eigen kracht ontdekken op het werk. Samen met jou! Ga jij straks aan de slag bij een re-integratiebedrijf of op een HRM-afdeling? Of begin jij je eigen praktijk? Met jouw Bachelor of Science kun je alle kanten op!

422233 Toegepaste Psychologie TP, foto 2359, studenten doen een kaartspel aan tafel, samenwerken, overleggen

Toegepaste Psychologie in de praktijk bij Volker Wessel

Dit staat er straks op je visitekaartjeWat kun je worden met Toegepaste Psychologie?

Met de opleiding Toegepaste Psychologie ben je breed inzetbaar. Je coacht bijvoorbeeld een medewerker die een nieuwe stap zet in zijn carriŤre. Of je ondersteunt een werkgever die op zoek is naar een geschikte kandidaat. Waar ga jij als toegepast psycholoog straks aan de slag?

 • Toegepast psycholoog

  Je bent specialist in gedrag. Je kunt het beoordelen en beÔnvloeden, bij individuen en in groepen. Je coacht bijvoorbeeld een cliŽnt in het veranderen van haar leefstijl na een revalidatieperiode. Of je ondersteunt een langdurig zieke werknemer bij de terugkeer naar zijn werkplek.
 • Preventiemedewerker

  Als preventiemedewerker kijk je hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen gezond en vitaal blijven, zodat ze langer op een goede en gezonde manier door kunnen blijven werken. Dit wordt ook wel het werken aan 'duurzame inzetbaarheid' genoemd.

 • Assessor bij selectiebureau

  Om de mogelijkheden van een kandidaat in kaart te brengen, voer je diagnostisch onderzoek of assessments uit. Dit doe je aan de hand van (online) testen, vragenlijsten, interviews en observaties. Het doel van jou als toegepast psycholoog is de eigen kracht en het talent van de kandidaat dusdanig te versterken dat hij jouw begeleiding niet meer nodig heeft. Ook kun je een werkgever helpen die op zoek is naar een nieuwe medewerker.
 • Re-integratiecoach

  Je verdiept je in het gedrag, de emoties, beleving, intelligentie en persoonlijkheidskenmerken van cliŽnten. Je zoekt vervolgens samen met de cliŽnt naar een manier om de cliŽnt beter te laten functioneren. Je coacht bijvoorbeeld een cliŽnt in het veranderen van haar leefstijl na een revalidatieperiode. Of je ondersteunt een langdurig zieke werknemer bij de terugkeer naar zijn werkplek.
 • Trainer

  Je ontwerpt een training en je voert de training uit voor groepen mensen om hun deelname aan het arbeidsproces en hun persoonlijk functioneren te verbeteren. Ook kun je als toegepast psycholoog verandertrajecten in organisaties begeleiden.

Na de opleiding kun je veel kanten op. Ik zelf wil graag de sportwereld in en dan specifiek het coachen en begeleiden van topsporters op het gebied van mentale gezondheid.

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen.

 • Master Social Work

  Decentralisatie van de jeugdzorg, transformatie van het sociaal domein, vergrijzing, sociale ongelijkheid, passend onderwijs; als social professional sta je voor flinke uitdagingen. Met de deeltijd Master Social Work pak je jouw rol in de transitie van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij.
 • Master Economic and Consumer Psychology

  In deze master ga je de psychologische mechanismen bestuderen die ten grondslag liggen aan veel van onze keuzes en beslissingen met betrekking tot economisch gedrag. Maar hoe beslissen we? Hoe rationeel zijn onze keuzes? Hoe verkoop je producten en ideeŽn aan anderen?†
 • Master in Toegepaste Psychologie voor Professionals

  In deze master†verdiep†je je†in de specialisatierichting Arbeids- en gezondheidspsychologie. Tijdens de opleiding krijg je†inzicht in het gedrag en de psyche van de mens in relatie tot zijn werk en zijn werkorganisatie. Onderwerpen als het ontwikkelen van teams, organisatiecultuur, organisatieverandering en leiderschap komen uitgebreid aan bod.†
 • Master Sport- en Beweeginnovatie

  In deze master raak je vertrouwd met alle†fasen van een innovatieproces.†Je leert hoe je sociale innovaties stimuleert en implementeert. Je zorgt dat†verschillende†disciplines met elkaar samenwerken waardoor nieuwe ideeŽn ontstaan.†Ook buitenlandse sport- en beweegtrends hebben je aandacht tijdens deze master.†​

Een afgestudeerde student vertelt:†Milan, waarom koos je voor Toegepaste Psychologie?

Milan is aan de HAN afgestudeerd als toegepast psycholoog. Hij volgt de Master Mental Health aan de Universiteit van Maastricht en is momenteel werkzaam als flexwerker/begeleider bij Pluryn in Nijmegen.

"Ik heb voor Toegepaste Psychologie gekozen omdat die studie mij de gelegenheid bood om kennis en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van gedragsbeoordeling, gedragsbeÔnvloeding en het onderzoeken van menselijk gedrag. De nadrukkelijke focus op coaching was uiteindelijk leidend in mijn studiekeuze. Daarnaast werd mijn keuze extra gestimuleerd door het feit dat enkele goede vrienden ook gingen studeren aan†de HAN."

toegepaste-psychologie_testimonial-portret-alumnus_2020

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van de opleiding Toegepaste Psychologie.†

409951 Toegepaste Psychologie, klassetting, student aan het werk, 2795