Master Social Work Deeltijd

studenten luisteren naar docent
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2024

Complexere zorgvragen in onze samenleving, sociale ongelijkheid, polarisatie, de invloed van media, migratieproblematiek en de kloof tussen arm en rijk. Grote uitdagingen voor de sociale professional. Kies voor praktijkontwikkeling en leer impact creëren met de deeltijd Master Social Work.

Waarom de deeltijd Master Social Work?

Hybride curriculum

Een master waarbij online- en fysiek onderwijs zich afwisselen. Met dit flexibele curriculum hoef je niet wekelijks te reizen, maar blijf je toch verbonden.

252450 Student Master Social Work volgt online les

Versterk het sociaal werk

De Master Social Work is gericht op jouw eigen beroepspraktijk. Jouw praktijkverbeterproject leidt tot duurzame verbetering.

studenten overleggen

Versterk jouw professioneel leiderschap

Door samen te werken met collega-professionals, ontwikkel je jouw professioneel leiderschap en profileer je je als sociaal werker.

studenten staan te praten

Waardevol netwerk

Je medestudenten bij de Master Social Work deeltijd komen uit het brede veld van welzijn en zorg; een waardevol netwerk!

Wetenschappelijke inzichten uit 1e hand

(gast)Docenten uit het veld en het kenniscentrum HAN Sociaal bespreken de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.

student werkt

Registerpunten

Je krijgt 1680 registerpunten bij Registerplein en 682 punten bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

studenten overleggen buiten

Vergroot je mogelijkheden

Sociale wijkteams, meer extramurale zorg en een complexere zorgvraag vereisen nieuwe, vakoverstijgende vaardigheden. Met je mastergraad ben jij de schakel tussen uitvoering en beleid. Je groeit in persoonlijk leiderschap terwijl je tegelijkertijd je vakgebied professionaliseert.

Vaardigheden

Dit zijn vaardigheden die je ontwikkelt:

 • regie voeren over complexe verbetertrajecten;
 • sociale kwesties signaleren en vertalen;
 • aanbevelingen doen vanuit onderzoeksresultaten;
 • verbeterinterventies implementeren en evalueren;
 • kennisdeling met partners initiëren en realiseren;
 • politiserend handelen.

Beroepen

Deze functies sluiten bij je opleiding aan:

 • projectleider
 • leidinggevende
 • staffunctionaris
 • beleidsmedewerker
 • (praktijk)onderzoeker
 • docent mbo/hbo

Master Social Work aan de HAN

De deeltijd Master Social Work draait om drie thema's: burgerschap, sociale rechtvaardigheid en samenwerken & verbinden. Het gaat bijvoorbeeld om burgerinitiatieven, ervaringsdeskundigheid, cliëntparticipatie, alliantie, ketenzorg, wijkteams, in- en uitsluiting, armoede en sociale rechtvaardigheid. Je ontwikkelt je als  projectleider, praktijkonderzoeker, ontwerper, expert en beroepsontwikkelaar. We ondersteunen je in drie programma's: Social Work Theory, Research & Improvement en Professional Leadership. Vanaf de start van de studie werk je aan jouw praktijkverbeterproject. Je sluit je studie af met een meesterproef in de vorm van een essay en een mondelinge verdediging. De totale studiebelasting is 60 EC's.

253769 Docent geeft uitleg aan student

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 22 november 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Dat kan online vanuit huis of fysiek op de campus! Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

317762 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Gedrag en Maatschappij op GWW1.
draw-cta-title
HAN Master Social Work

Inspelen op een veranderende wereld

Academische of hbo-master: welke past bij jou?

Het niveau van de hbo-master, ook bekend als professionele master, is gelijk aan de universitaire master. In beide gevallen behaal je de internationaal erkende titel van MA of MSc. In het geval van Social Work krijg je de titel Master of Social Work. Ook de titel is dus gelijk. Alleen de weg er naartoe verschilt.

Lees meer over het verschil

studenten luisteren naar docent
 • Doorstuderen na je bachelor Social Work?

  Ben je bijna klaar met je bachelor en heb je de ambitie om een mastertitel te behalen? Ben je nieuwsgierig en wil je meer? Bij de HAN vind je de perfecte aansluiting op je bachelor.

 • Waarom doorstuderen?

  Je zit nu in de flow van studeren: je bent gewend om leren en werken te combineren. Omdat je nu aan het begin van je loopbaan staat, ben je nog flexibel en heb je niet veel verplichtingen. Met een frisse blik en zonder premaster kun jij starten met de opleiding.

 • Wat vragen we van je?

  In de Master Social Work is een relevante werkomgeving een voorwaarde om je opdrachten te kunnen doen. Rode draad is een vraagstuk uit de praktijk (uit jouw werkomgeving) waarin jij je gaat verdiepen. Rondom dat vraagstuk ga je een project opzetten. Heb je (nog) geen betaalde of onbetaalde plek om je praktijkopdrachten te doen? Neem dan contact met ons op via ask@han.nl

 • Twijfel je nog?

  Je wilt er zeker van zijn dat je de goede keuze maakt. Heb je nog twijfels? Neem dan contact op met de opleiding en vraag een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek aan!

Nog geen bachelor opleiding?

Wil jij switchen naar een opleiding in het sociale domein, maar heb je nog geen hbo-opleiding afgerond? Kijk dan eens naar de Associate degree Sociaal Werk of Bachelor opleiding Social Work in deeltijd. Heb je al relevante werkervaring en / of scholing opgedaan in het sociaal werk? Dan is de module 'Start op Maat: kennis en ervaring verzilveren' wellicht iets voor jou. 

Verdiepen binnen je vakgebied

Direct instromen na je bachelor

Werner Hendriks, Gemeente Venray

"De master heeft mij echt geleerd om naar theoretische kaders te kijken voor het onderbouwen van mijn verhaal. Maar ook om met een helicopter view te kijken naar het thema waar ik mee bezig ben, waardoor ik makkelijker zie wat werkbaar is en waar de prioriteiten liggen”.

9996f2ba-0cf3-11ee-ab46-02565807075b Master Social Work, Still Werner Hendriks
Elleke Readts
 

Leidinggevende Werner Hendriks

“Werner is in zijn onderzoek vanuit verschillende perspectieven naar zijn vraagstuk gaan kijken. Dankzij de master ontwikkelt Werner niet alleen zijn vaardigheden maar ook zijn zelfvertrouwen. Dat doet hij heel goed. Ik ben ook echt trots op wat hij tot nu toe al heeft neergezet”.

9942b150-0cf3-11ee-8a62-02565807075b Still Video Master Social Work, Elleke Raedts
Een kwestie van goed plannen 

Werk, privé en studie

Een studie combineren met werk en privé is voor iedereen even wennen. Maar als je het goed organiseert, gaat het makkelijker dan je denkt. En levert het je veel op!

 • Tips voor een goede balans

  Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten en alumni? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

 • Wil jij je verder professionaliseren?

  Ontdek hoe de Master Social Work deeltijd je verder helpt in je werk.

Waarom investeren in een master?
 

Voor werkgevers

Het sociale domein is dynamisch en voortdurend in ontwikkeling. Hoe gaat jouw organisatie om met de noodzaak tot voortdurende ontwikkeling? Heb je wel eens gedacht aan wat de Master Social Work hierin kan betekenen voor jouw organisatie? Als een professional uit jouw organisatie de Master Social Work doet, dan gaat hij of zij in een tweejarig project aan de slag met een sociaal vraagstuk dat urgent is in jullie organisatie en gedeeld wordt door meerdere belanghebbenden. Via een proces van signaleren, onderzoeken, interveniëren en evalueren realiseert hij of zij een daadwerkelijke praktijkverbetering en wordt de handelingsbekwaamheid van professionals vergroot. 

252442 Twee docenten lopen door de gang Groenewoudseweg

Nieuws over de master social work

Opleiding blijft fysiek en online onderwijs combinerenMaster Social Work kiest voor hybride onderwijs
252449 Docent geeft online les op Groenewoudseweg
Afscheid Mariël van PeltVan vervanger tot coördinator
286151 Gangfoto Mariel van Pelt
9996f2ba-0cf3-11ee-ab46-02565807075b Master Social Work, Still Werner Hendriks
253772 Studenten aan het werk tijdens een les
252442 Twee docenten lopen door de gang Groenewoudseweg
d776f24e-0cf1-11ee-861c-02565807075b Portret van Joyce Vermue

Master voor social werkers brengen het sociale werk naar een hoger plan

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

De inhoud van de Master Social Work deeltijd

Hoe gaat je studie er uit zien?

studenten luisteren naar docent
draw-cta-title