Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • 7jun
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00

Dit is je studie

De deeltijd Master Social Work duurt 2 jaar en bestaat uit 3 inhoudelijke programmalijnen: Social Work theory, Research & Improvement en Professional Leadership. Je krijgt les van gerenommeerde (gast)docenten en start direct met een verbetertraject in je eigen praktijk. Je krijgt leercoaching en projectbegeleiding en leert actief van en met je medestudenten.

studenten luisteren naar docent

Een master van 2 jaar werken en lerenDe opbouw van je studie

In de opleiding werk je aan een concreet verbetervraagstuk waarbij je praktijkonderzoek inzet en ook een interventie doet in de praktijk. Drie inhoudelijke programma’s ondersteunen en inspireren je daarbij: Social Work theory, Research & Improvement en Professional Leadership. Je sluit je studie af met een meesterproef in de vorm van een essay en een mondelinge verdediging. De totale studiebelasting is 60 EC's.

studenten staan te praten

Programma

De Master Social Work draait om de thema's burgerschap, sociale rechtvaardigheid en samenwerken en verbinden. Het gaat om bijvoorbeeld burgerinitiatieven, ervaringsdeskundigheid, cliëntparticipatie, alliantie, ketenzorg, wijkteams, in- en uitsluiting en armoede. In bijeenkomsten is veel ruimte voor onderlinge uitwisseling en discussie. Je ontwikkelt je door middel van je praktijkverbetertraject als projectleider, praktijkonderzoeker, ontwerper, expert en beroepsontwikkelaar. Je krijgt begeleiding van een projectbegeleider en studiecoach. De masteropleiding start in september 2023.

Master Social WorkPraktijk en persoonlijke ontwikkeling

Ontdek de meerwaarde van de Master Social Work door de ogen van Werner en zijn leidinggevende.

VideoStudenten over de Master Social Work

Laat je inspireren Alumni aan het woord

 • Colin van der Heijden

  “Ik kan sociaal werk nu echt zien als vakgebied en expertisegebied an sich. Mijn onderzoek gaat over wat cliënten belangrijk vinden en niet wat de zorgverleners (denken te) weten dat belangrijk is. Dat hadden ook de artsen kunnen onderzoeken, maar doordat je vanuit sociaal werk-theorie kijkt, kom je op hele andere dingen uit. Dat was heel vernieuwend.”

 • Joyce Vermue

  “Op het moment dat je een verdieping in de breedte zoekt en een legitimatie voor je werkzaamheden en ook handvatten zoekt die wetenschappelijk onderbouwd zijn om maatschappelijke vraagstukken naar een hoger plan te tillen en niet alleen vanuit je eigen perspectief en blik. Dan moet je vooral voor de Master Social Work gaan.”

 • Nezahat Akbal Kutlu

  “De master heeft me glans gegeven: een poetsbeurt over mijn ervaring en kennis. We hebben geleerd dat ons werk aan constante veranderingen onderhevig is. Daarin dienen wij als vakmensen mee te bewegen. Gedurende de opleiding oefen je daarmee en heb je het daarover. Ik ben daardoor zelf veel krachtiger geworden om in kwetsbare fases in het sociaal werk overeind te blijven (t.a.v. transities, fusies, reorganisaties).”

 • Marjolein Split

  “De opbrengsten zijn veel dieper en verder gegaan dan ik verwacht had. Ik wist wel dat ik een project en een onderzoek ging doen en iets ging ontwerpen wat je hopelijk in de praktijk ook ergens kan brengen. Ik had niet verwacht dat dat nu in de landelijke methodiekhandleiding voor pleegzorg staat. Als ik nu mijn stem laat horen heb ik ook wat te zeggen. Ik voel me nu ook echt aangesproken als ze ergens een specialist vragen.”

Ons team Maak kennis met onze docenten

De transformatie van het sociaal domein vereist ander beleid en een andere uitvoering daarvan.

Decentralisatie van de jeugdzorg, sociale wijkteams, passend onderwijs; gemeenten staan voor flinke uitdagingen. De transformatie van het sociaal domein vereist ander beleid en een andere uitvoering daarvan. En dat vereist weer andere kwaliteiten van beleidsambtenaren. Collega’s met een Master Social Work op zak kunnen daarbij helpen. Hoe, dat vroegen we aan een aantal (ex-)master studenten van verschillende hogescholen.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Kom kennismaken!

Wil je nog meer weten over de Master Social Work? Bijvoorbeeld hoe de master is opgebouwd of hoe de Master Social Work jou verder helpt in je werk? Neem contact met ons op en stel al je vragen! 

33063 studenten staan te praten

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN deeltijd Master Social Work.

studenten overleggen