Dit is je studie

De deeltijd Master Social Work duurt 2 jaar en bestaat uit 3 inhoudelijke programmalijnen: Social Work theory, Research & Improvement en Professional Leadership. Je krijgt les van gerenommeerde (gast)docenten en start direct met een verbetertraject in je eigen praktijk. Je krijgt studiecoaching en projectbegeleiding en leert actief van en met je medestudenten.

studenten luisteren naar docent

Informatie voor nieuwe studentenStuderen in coronatijd

De coronamaatragelen hebben ervoor gezorgd dat we de Master Social Work versneld hebben ingericht als hybride onderwijs. Dat betekent dat je de ene week fysiek op locatie bent voor onderwijs samen met medestudenten en docenten. De andere week organiseren we online onderwijs: je werkt individueel of in een groepje thuis aan verwerkings- en voorbereidingsopdrachten.

Bij coronaklachten of wanneer je in afwachting bent van testresultaten, kun je online aansluiten bij de fysieke bijeenkomsten. Dan streamen we de fysieke les. Zo hoef je niks te missen!

Meer algemene informatie over de start van jouw studiejaar vind je op han.nl/starten-corona.

GGM K33 kantine blauw zitje studente

Een master van 2 jaar werken en lerenDe opbouw van je studie

In de opleiding werk je aan een concreet verbetervraagstuk waarbij je praktijkonderzoek inzet en ook een interventie doet in de praktijk. Drie inhoudelijke programma’s ondersteunen en inspireren je daarbij: Social Work theory, Research & Improvement en Professional Leadership. Je sluit je studie af met een meesterproef in de vorm van een essay en een mondelinge verdediging. De totale studiebelasting is 60 EC's.

studenten staan te praten

Programma

De Master Social Work draait om de thema's burgerschap, sociale rechtvaardigheid en samenwerken en verbinden. Het gaat om bijvoorbeeld burgerinitiatieven, ervaringsdeskundigheid, cliëntparticipatie, alliantie, ketenzorg, wijkteams, in- en uitsluiting en armoede. In bijeenkomsten is veel ruimte voor onderlinge uitwisseling en discussie. Je ontwikkelt je door middel van je praktijkverbetertraject als projectleider, praktijkonderzoeker, ontwerper, expert en beroepsontwikkelaar. Je krijgt begeleiding van een projectbegeleider en studiecoach. De masteropleiding start in september 2021.

Laat je inspireren Studenten aan het woord

 • Karlien Neeskens

  'Wat de Master Social Work mij in de praktijk voornamelijk heeft gebracht is het leren communiceren binnen alle lagen. Zowel met mijn leidinggevenden, de mensen daarboven en mijn directe collega’s, cliënten en mijn collega’s binnen de ketenpartners. Ook op persoonlijk vlak heeft de master me meer inzicht gegeven in het gehele proces van het studeren en het doen van onderzoek naast je baan en daar heb ik ontzettend veel van geleerd.'
 • Carla van Gotum

  'De kennis die ik meeneem vanuit de Master Social Work naar mijn huidige functie als docent is dat ik nu twee speerpunten heb. Ik heb geleerd te werken met Peer Feedback, het geven van feedback, en om gericht te blijven op het handwerk van de sociaal werker. Het gaat over de gespreksvoering en je houding en hoe je dit op de juiste manier overbrengt op je cliënten.'
 • Rahel Oehrli

  'De master heeft mij doen beseffen dat je nooit klaar bent met leren. Zowel ons werkvlak, de omgeving en de politiek verandert continu. Daarom is het belangrijk dat je een kritisch denkvermogen ontwikkelt en in staat bent om stevig in je schoenen te staan. Zowel de cliënten, de organisatie als de politiek vragen continu wat van je, en de kennis die je hier opdoet helpt je om daar mee om te gaan.'
 • Jessy Berkvens

  'Het lukt me nu om ideeën die ik heb om te zetten in onderzoekjes, deze terug te koppelen naar de praktijk en hier vanuit verschillende perspectieven aan te kijken. Het gewin van de cliënt heeft altijd voorop gestaan maar ik kan nu beter taal geven aan dat wat ik verbeterd wil zien.'

Ons team Maak kennis met onze docenten

Didier Reynaert

Programmaleider SWT & Projectbegeleider
285794 Portretfoto Didie Reynaert

Alletta Spreeuw

Co-coördinator & Projectbegeleider
285795 Portretfoto Alletta Spreeuw

Angela Prudon

Programmaleider PL & Studiecoach
286024 Portretfoto Angela Prudon

Bas van Lanen

Programmaleider R&I & Projectbegeleider
286152 Portretfoto Bas van Lanen

De transformatie van het sociaal domein vereist ander beleid en een andere uitvoering daarvan.

Decentralisatie van de jeugdzorg, sociale wijkteams, passend onderwijs; gemeenten staan voor flinke uitdagingen. De transformatie van het sociaal domein vereist ander beleid en een andere uitvoering daarvan. En dat vereist weer andere kwaliteiten van beleidsambtenaren. Collega’s met een Master Social Work op zak kunnen daarbij helpen. Hoe, dat vroegen we aan een aantal (ex-)master studenten van verschillende hogescholen.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN deeltijd Master Social Work.

studenten overleggen