Keuzegids Masters: studenten waarderen meerdere HAN-masters bovengemiddeld

Studenten beoordelen diverse masteropleidingen van de HAN bovengemiddeld goed. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2024. In deze Keuzegids beoordelen masterstudenten hun opleiding op 5 thema’s: de inhoud, de docenten, toetsing, voorbereiding op je loopbaan en de sfeer.

HAN-gebouw aan de Kapittelweg

Een aantal masters van de HAN scoort daarbij op alle thema’s bovengemiddeld. De hoogst gewaardeerde master is de Master Leraar Engels die op meerdere thema’s excellent scoort. Daarnaast halen ook de Master Pedagogiek, de Master Neurorevalidatie & Innovatie en de Master Social Work bovengemiddelde waarderingen.

De Keuzegids Masters vergelijkt alle masteropleidingen aan Nederlandse hogescholen en universiteiten en baseert zich op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2023. Masterstudenten beoordelen hun opleiding op 5 thema’s: inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer.

De koplopers

6 van onze masteropleidingen scoren op 3 of meer thema’s bovengemiddeld goed ten opzichte van het landelijke gemiddelde:

En, maar liefst 8 masters scoren op het thema ‘voorbereiding loopbaan’ en ‘sfeer’ bovengemiddeld. Voor studenten een belangrijk aspect van hun opleiding! 

Over de Keuzegids Masters

De Keuzegids werkt met relatieve scores, die laten zien of een opleiding hoger, lager of gelijk aan het gemiddelde scoort. Deze Keuzegids geeft daarom geen totaalscore, oordeel en topopleiding-predicaat aan de verschillende opleidingen.

Meer weten? Lees het persbericht op keuzegids.nl.

Een master kiezen?

Ben je benieuwd naar de masters van de HAN? Met een masteropleiding kies je ervoor om je kennis te verbreden of je te specialiseren. Je kan de master volgen na een aantal jaar werkervaring of aansluitend op je bachelor, als een volgende stap. Ontdek alles over onze masteropleidingen: van praktijkvoorbeelden tot financiering en van toelatingseisen tot studievormen.

306819 HBO master studenten in overleg op de tribune van Groenewoudseweg in Nijmegen