Academie Educatie

iXpod: Hoe krijg je leerlingen actiever en gemotiveerder?

Als je leerlingen actiever en gemotiveerder wilt krijgen is de autonomie van de leerling een belangrijke factor. Leraar Christel Janssen Steenberg vertelt in de nieuwe aflevering van iXpod hoe zij haar leerlingen meer autonomie geeft en samen met de leerlingen keuzes maakt hoe en waarmee de leerlingen aan de slag gaan.

19 oktober 2021
82163 studenten discussieren en luisteren
Academie Educatie

Podcasts over stuurkracht in het onderwijs

Jij wilt het onderwijs gericht en doelbewust veranderen. Daar heb je stuurkracht voor nodig. In de podcast-serie 'Omdat Leren Verandert' neemt HAN-lector Helma Oolbekkink je mee in de inspirerende wereld van die belangrijke professionaliteit van leraren.

15 oktober 2021
Lectoraat meervoudige professionaliteit van leraren helma oolbekkink

Zijn leraren gelukkig?

De afgelopen 4 jaar heeft cabaretier Guido Weijers masterclasses over geluk gegeven. In de tijd dat alle shows gecanceld waren vanwege de coronamaatregelen, trok hij met deze masterclasses de middelbare scholen in. Welke inzichten heeft hem dit opgeleverd? Hij deelt ze graag met leraren in opleiding tijdens HAN Educatie Collegetour.

14 oktober 2021
298078 Foto van Guido Weijers voor de Educatie Collegetour 2021
Academie Educatie

Subsidiëring voor je tweede lerarenopleiding

Docenten maken vrijwel geen gebruik van de speciale subsidie voor het volgen van een dure tweede lerarenopleiding. Het ministerie verhoogt de tegemoetkoming daarom flink, van 3.500 naar twaalfduizend euro per docent.

13 oktober 2021
259566 Leraar Academische lerarenopleiding primair onderwijs en studenten in de klas

Studieloopbaanbegeleiders: train jezelf!

In november start een training voor studieloopbaanbegeleiders (SLB’ers) die meer handvatten willen om de doorstroom van mbo naar hbo te verbeteren. Belangrijk, want de uitval onder studenten die de overstap maken is hoog. Meld je nu aan!

12 oktober 2021
33045 studenten lachen
Academie Educatie

Didactiek in het beroepsonderwijs: zo doe je dat!

'Onderwijs geven’ ziet er in het mbo en hbo echt heel anders uit dan op de middelbare school. Het handboek Beroepsgerichte Didactiek helpt (aankomend) leraren, praktijkbegeleiders en onderwijsontwikkelaars om invulling te geven aan 9 didactische thema’s die samen het karakter vormen van het beroepsonderwijs.

08 oktober 2021
141481 Studenten en docent in werkplaats met gereedschap

Educatieve topopleidingen

Zeer trots is de HAN Academie Educatie op het predicaat ‘topopleiding’ voor maar liefst 4 van onze lerarenopleidingen. Een bevestiging van onze kwaliteit en de waardering van onze studenten daarvan!

07 oktober 2021
Docent aan het lesgeven
Academie Educatie

Scholen van a tot z betrokken bij masteropleiding (MOVEL)

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn op 15 september 2021 de eerste 11 diploma’s uitgereikt aan leraren die de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL) hebben afgerond. Bijzonder is dat scholen uit de regio van a tot z betrokken zijn bij deze opleiding.

17 september 2021
duo lacht