Gepersonaliseerd leren met ict bij De Laak

Basisschool de Laak neemt deel aan de Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd Leren met ict in het primair onderwijs. Het designteam van De Laak onderzoekt hoe het rekenonderwijs voor alle leerlingen beter kan aansluiten bij het niveau van de individuele leerling en kan tegemoetkomen aan de specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen met inzet van ict hierbij.

24 mei 2022
363268 Po en Vo tablet kinderen

HAN Educatie PRO: een leven lang ontwikkelen in het onderwijs

Ben je werkzaam in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of mbo en wil je je als docent blijven ontwikkelen? Wil je mee kunnen gaan met de veranderingen in het onderwijs? Met de trainingen en cursussen van HAN Educatie PRO vergroot je jouw kennis en vaardigheden om nog beter onderwijs te verzorgen.

33033 studenten luisteren naar docent
Academie Educatie

In de beleving leer je meer

Docent bij het Graafschap College, Jeroen de Graauw is deze maand gecertificeerd als procesbegeleider van een iXperium designteam. Jeroen werkte afgelopen jaar in een iXperium designteam aan de vraag in welke mate belevingsgericht leren met inzet van nieuwe technologie positief kan bijdragen aan de motivatie van studenten en het leerrendement.

406997 Meisje met 3dbril op. Als beeld bij ixpod

Innovatiefestival South by Southwest in Austin Texas

In maart bezochten docenten, onderzoekers, projectleiders en managers vanuit verschillende academies het innovatiefestival South by Southwest (SxSW) in Austin Texas. Hier geven futuristen over de hele wereld hun kijk op de toekomst van technologische ontwikkelingen. Op 19 mei kwamen de collega’s samen voor een netwerkbijeenkomst.

406995 Clark, Dinet en Bas tijdens SxSW. iXperium
Academie Educatie

Snelle carrièreswitch naar het onderwijs

Het lerarentekort groeit en er worden nog grotere grote tekorten verwacht in de nabije toekomst. Er lopen diverse trajecten om te proberen deze tekorten terug te dringen. HAN Academie Educatie werkt hier graag aan mee.

Docent aan het lesgeven
Academie Educatie

Workshop over toets spanningen bij docenten

Tijdens de HAN Toetsconferentie 2022 kregen onderwijsprofessionals de kans om deel te nemen aan workshops. Zo ook voor de workshop van onderzoeker bij de Hogeschool Utrecht, Kitty Meijer: ‘Spanningen en dilemma’s en hun invloed op toetsbekwaamheid.’

397461 toetsconferentie, workshop, Kitty Meijer
Academie Educatie

Masterclass digitale muziek in de klas

HAN Pabo studenten Lianne Neggers en Max de Vocht ontwikkelden en verzorgden de masterclass digitale muziek in de klas. Hoe kun jij als leraar digitale muziek inzetten in je onderwijs? En hoe past het in het onderwijs, met welk doel zet je het in? Kun je muziek ook programmeren? En kan iedereen digitale muziek maken?

21 mei 2022
407865 Digitale muziek in de klas.
Academie Educatie

Competenties en gedragsindicatoren voor hbo-docenten

Maandag 9 mei was er weer een bijeenkomst vanuit HAN Open Digital Horizons voor de contactpersonen van de verschillende academies waarbij collega’s aan de slag gingen met de Gedragsindicatoren Onderwijs met ict voor docenten in het hoger onderwijs.

19 mei 2022
405732 3D Printer tijdens bijeenkomst Ixperium competenties en gedragsindicatoren voor hbo- docenten
Academie Educatie

Podcast over de uitdagingen bij ontwikkeling van leiderschap in het onderwijs

Jij wilt het onderwijs gericht en doelbewust veranderen. Daar heb je stuurkracht voor nodig. In de podcast-serie - Omdat Leren Verandert - neemt HAN-lector Helma Oolbekkink je mee in de inspirerende wereld van die belangrijke professionaliteit van leraren.

13 mei 2022
363950 Portret Helma Oolbekkink
Academie Educatie

Gelijke kansen voor leerlingen, ook zonder rugwind

“Ben jij voor of tegen kansengelijkheid?” Rare vraag: natuurlijk is iedereen voor. En toch, in het onderwijs hebben leerlingen met gelijke aanleg nog steeds verschillende kansen op een succesvolle schoolcarrière. Het Kennislab Kansengelijkheid wil dat veranderen en ontwikkelde 4 masterclasses.

13 mei 2022
141443 Docent speelt met leerlingen en speelgoed