Academie Educatie

Maak nu ook in Nijmegen kennis met het lerarenvak

Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Na de succesvolle Arnhemse start van de studiekeuzeactiviteiten ‘Meet the teacher’ en ‘Kijkje in de klas’ in de regio Arnhem is nu ook Nijmegen aan de beurt. Ontdek zelf of het voor de klas staan iets voor jou is.

16 april 2021
docent buigt over tafel student

Installatie lector Tamara van Schilt-Mol

Op 15 april is Tamara van Schilt-Mol als lector Eigentijds beoordelen en beslissen geïnstalleerd. In het lectoraat onderzoekt ze hoe leraren en scholen beslissingen over leerlingen en studenten kunnen nemen. Die keuzes op basis van toetsresultaten zijn van groot belang, dus er mag geen twijfel over bestaan. In het lectoraat onderzoekt Tamara hoe het anders moet én kan.

16 april 2021
279860 Portret foto van Tamara van Schilt bij trap.
Academie Educatie

Ouders laag inkomen, kans op lager schooladvies

Kinderen van ouders met een laag inkomen lopen nog steeds de kans een lager schooladvies te krijgen dan ze op basis van hun Cito-toets zouden moeten hebben. Marijke van Vijfeijken doet onderzoek naar kansenongelijkheid in het onderwijs en geeft haar visie.

15 april 2021
33102 Juf geeft uitleg aan kind
Academie Educatie

Koffer vol handvatten voor gesprek

Professionele identiteit is belangrijk voor onderwijsinnovatie én geeft onderwijsprofessionals stuurkracht. Maar ja: wie bén je nou precies als leraar en waar sta je voor? Je tackelt dat abstracte thema met de koffer vol praktische werkvormen, die netwerk Sprong Voorwaarts ontwikkelde.

12 april 2021
82159 studenten luisteren naar docent
Academie Educatie

Krijg ik korting op mijn collegegeld in verband met corona?

Heb je het ook gelezen? De overheid is van plan om studenten volgend studiejaar 50% korting te geven op het collegegeld. Nu vraag jij je vast af wat dat voor jou als (aankomend) student precies betekent. Hier lees je wat we nu weten.

09 april 2021
232298 Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona
Academie Educatie

Poster helpt onderwijsprofessionals op weg

Google op ‘didactisch coachen’ en je durft er misschien niet eens aan te beginnen. Als leraar mis je dan een mooie kans, stelt Ans Bergmans, lerarenopleider Onderwijskunde bij de HAN: “Check de poster en ontdek hoe eenvoudig het is om verschil te maken!”

06 april 2021
259567 Leraar Academische lerarenopleiding primair onderwijs (ALPO) en studenten in de klas
Academie Educatie

Samenvoegen en verweven van werk en school

Ben je op zoek naar een toegankelijke en overzichtelijke stand van zaken over hybride leeromgevingen? Onderzoeker Aimee Hoeve werkte mee aan een online pagina 'Hybride leeromgevingen'. Een plek waar handvatten en antwoorden op vragen uit de onderwijspraktijk samenkomen.

30 maart 2021
141476 Student krijgt uitleg bij machine

Stuurkracht in het onderwijs

Wat betekent stuurkracht in het onderwijs? In de hbo-master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL) voor het basisonderwijs leert de leerkracht om te gaan met verschillen tussen leerlingen door het toepassen van eigentijds onderwijs met inzet van ICT. En ontwikkel je stuurkracht om een impuls te geven aan innovaties binnen de school.

26 maart 2021
234450 null

Kennisfestival Sprong Voorwaarts

Op 25 maart vond het Sprong Voorwaarts Kennisfestival plaats: een online middag vol interessante interviews, nieuwe inzichten, praktische tools en natuurlijk een boeiende keynote. Allemaal rondom toekomstgericht onderwijs. Dan waren er nog 7 workshops, deels verzorgd door professionals van de HAN.

26 maart 2021
82161 studenten staan te praten

Ad’er PEP ideale leraarondersteuner

Het kabinet heeft financiële middelen beschikbaar gesteld aan scholen om de negatieve gevolgen van Coronamaatregelen voor leerlingen zoveel mogelijk te bestrijden. Wat heeft de Ad’er PEP in huis om leraren te ontlasten?

02 maart 2021
33102 Juf geeft uitleg aan kind