Academie Educatie

Week tegen Armoede: meer nodig dan ooit

Armoede is actueler dan ooit. Steeds meer mensen raken in de problemen door de stijgende prijzen en hebben te weinig geld om rond te komen. De HAN wil meer aandacht voor armoede en organiseert van 10 tot en met 17 oktober de Week tegen Armoede.

27 september 2022
322386 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.

Lesmodule Vrijheid voor het mbo

Hoe behandel je in het mbo het thema vrijheid? Vier mbo-scholen, de Gelderse oorlogsmusea en HAN Academie Educatie hebben gezamenlijk een nieuwe leerlijn ontwikkeld binnen het Programma Vrijheid. Mbo-studenten gaan daarin aan de slag met de vraag: wat betekent vrijheid voor de maatschappij van nu?

24 september 2022
32924 profielfoto mrc van berkel
Academie Educatie

Responsief beroepsonderwijs: duik in de toekomst

Op 6 oktober wordt Wietske Kuijer geïnstalleerd als lector Responsief Beroepsonderwijs. Met haar team onderzoekt ze hoe je mensen klaarstoomt voor werken en leren in een dynamische wereld. Zodat (toekomstige) professionals kunnen bijdragen aan duurzame verandering van werk en maatschappij.

23 september 2022
411889 portret wietske kuijer lector Responsief Beroepsonderwijs

De Week van de Starter

Van 10 t/m 14 oktober organiseert de VO-raad voor de 2e keer De week van de Starter. Ook vanuit onze de academie Educatie besteden we die week natuurlijk aandacht aan de startende leraar in het po en vo en delen we boeiende verhalen, mooie initiatieven, kennis en handvatten op onze kanalen.

32984 studenten staan klaar voor de start

Nu ook in Arnhem: Pabo deeltijd versneld

In de strijd tegen het lerarentekort biedt de HAN vanaf studiejaar ’22-’23 ook in Arnhem een versnelde pabo in deeltijd aan. De opleiding is opgezet in samenwerking met de Arnhemse schoolbesturen. Eerder werd de versnelde pabo deeltijd al in Nijmegen aangeboden.

12 september 2022
436779 Campagne beeld 2, jonge vrouwelijke deeltijdstudent met CTA maak de switch en word leraar

Mariola Gremmen benoemd als associate lector bij het Lectoraat Leren met ict

Het CvB heeft Mariola Gremmen benoemd als associate lector Leren met ict bij de Academie Educatie. Het lectoraat is de inhoudelijk trekker van het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict. Mariola zal zich in haar onderzoek met name richten op gepersonaliseerd leren met ict.

33105 Juf en kinderen achter Ipad
Academie Educatie

Hoe staat het met Leren en lesgeven met ict in het mbo?

In het mbo worden nog niet alle mogelijkheden van ict ten volle benut en de competenties om les te geven met ict zijn nog niet overal goed ontwikkeld. Dat is kort door de bocht de conclusie van de monitor Leren en Lesgeven met ict in het mbo 2022. Het goede nieuws is dat het thema ‘leren en lesgeven met ict’ leeft in het mbo. Dat blijkt uit de deelname van 32 mbo-instellingen aan de monitor.

Student filmt student
Academie Educatie

Het opleiden van professionals voor de toekomst

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Hoe stoomt het hoger onderwijs toekomstige professionals klaar voor de uitdagingen rondom duurzaamheid, transities in de zorg en op het gebied van bevolkingsgroei?

08 september 2022
342835 CE-Innovation_workspace_2021_MHF5919, overleg, brainstorm, post its, studenten, klaslokala

Pabo in de lift

De opleiding tot leraar basisonderwijs (Pabo) zit in de lift: dit jaar hebben zich bijna 20% meer voltijdstudenten aangemeld bij de HAN voor komend schooljaar. Er zijn vorige week 10 volle klassen in Nijmegen gestart met in totaal 330 studenten.

06 september 2022
33101 Kinderen op Ipad