Master Leraar Engels Duaal

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 18nov
  Online Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2021

Leerlingen stimuleren, enthousiasmeren voor literatuur, grammatica verlevendigen…. Met de Master Leraar Engels ontwikkel je de kennis en vaardigheden om les te geven aan bovenbouw havo, vwo, vavo of op het mbo of hbo. Met je 1e-graads bevoegdheid speel je in op het grote tekort aan docenten Engels.

Waarom de Master Leraar Engels aan de HAN?

Haal je 1e-graads bevoegdheid

Met je mastertitel mag jij lesgeven in de bovenbouw havo, vwo en vavo. Of op het mbo of hbo.

Ze staan om je te springen

Engels is een kernvak, maar ook een tekortvak. Met jouw 1e-graads bevoegdheid kun je overal aan de slag.

Unieke opleiding

Deze HAN master is de enige duale Master Leraar Engels in Nederland. Praktijkgerichter kan het niet. Om leren en werken goed te kunnen combineren, kiest de HAN ervoor de opleiding over 3 jaar te spreiden (30 EC per jaar).

Aansluiting met de praktijk

Je onderzoekt of ontwikkelt een verbetering die direct profijt oplevert voor je leerlingen en de school.

Partner van opleidingsscholen

Wij zijn partner bij opleidingsscholen in de regio. Jij profiteert zo van een groot netwerk in het werkveld.

Direct instromen na je bachelor

Na je Bachelor Engels kun je direct instromen, zonder pre-master. Wij helpen je een stageplek te vinden.

Masterstudenten Leraar Engels vertellenWaarom ben je deze studie gaan volgen?

10 jaar Master Leraar Engels!

10 Jaar duaal! En daarmee de meest praktische lerarenmaster in Nederland. Lesgeven in de bovenbouw is direct verbonden met de theoretische vakkennis van de opleiding. 1e-graads onderwijs Engels, dat leer je pas echt in de praktijk.

Duaal studeren

De Master Leraar Engels is duaal. Dat betekent dat je een leer-arbeidsovereenkomst aangaat met je werkgever. Je krijgt ruimte en begeleiding voor de opleiding en om de kennis toe te passen in de praktijk. Met onderzoek verbeter of vernieuw je het onderwijs. Stroom je direct door na je bachelor en heb je nog geen baan? Een stage of leerwerkplek is ook goed. Indien nodig ondersteunen we je bij het vinden van zo’n plek.  

 

AnimatieHet verschil tussen een hbo- en wo-master

1e-graads docenten

Het voortgezet onderwijs staat te springen om 1e-graads docenten voor het kernvak Engels. Als Master of Education hou jij kritische en mondige bovenbouwleerlingen bij de les. Ook kun jij concrete onderwijskundige en didactische vernieuwing vormgeven. Met je Master Leraar Engels kun jij overal aan de slag. 

drie vrouwen overleggen

Master Leraar Engels op de HAN

Het grootste deel van je opleiding speelt zich af op de werkvloer. Je leert nieuwe wetenschappelijke inzichten te gebruiken in jouw lessen, je bouwt aan je vakkennis en je didactische vaardigheden. Ook leer je concrete verbeteringen of innovaties door te voeren in jouw werkomgeving. Je hebt 1 dag per week les. Verder leer je in de online leeromgeving en thuis. 

drie vrouwen overleggen

Echte projecten Meer motivatie door keuze-systeem

Simone Reimes, Master Leraar Engels en sectieleider Engels, Charlemagne College koos als onderwerp voor haar afstudeeronderzoek ‘learner autonomy in literature course content’. Ze ontdekte dat het systeem van geleide keuze het beste werkt. 

drie vrouwen overleggen

Zowel voor school als docent een aanwinst?Ervaringen Master Leraar Engels

 • Optimaal voorbereid op de leukste banen

  Ben je bijna klaar met je bachelor Leraar Engels en heb je de ambitie om een mastertitel te behalen? Bij de HAN vind je de perfecte aansluiting op je bachelor. Blijf in de studieflow en stroom direct door naar de master!
 • Leren in, van en met de praktijk

  De masteropleiding Leraar Engels en werkveld werken nauw samen. Maar hoe dan? De lerarenmasters zijn duaal, je combineert opleiding met werkplek of stage op school.
 • Werkplek, stage of opdrachtgever

  Een werkplek in de vorm van baan of stage of opdrachtgever is een voorwaarde voor onze onderwijsmasters. Indien nodig ondersteunt de HAN je bij het vinden van een stageplek zoals een school of bedrijf. Of helpt je bij het vinden van een opdrachtgever. De HAN heeft een uitgebreid netwerk aan scholen en bedrijven in de regio Arnhem en Nijmegen.
 • Wat is jouw masterplan?

  Als je direct doorstroomt van je bachelor naar een masteropleiding ben je immers al gewend om werken en leren te combineren. Toch is het een nieuwe stap. Heb je nog vragen, twijfel je nog? Neem contact met ons op en stel al je vragen!

Vergroot je mogelijkheden

Het voortgezet onderwijs staat te springen om 1e-graads docenten. Als Master of Education kun jij de meest zelfstandige en kritische leerlingen boeien en binden. Vanaf dag 1 werk je in de praktijk aan jouw kennis en vaardigheden. Als docent economie met een mastertitel kun jij straks overal aan de slag: van bovenbouw havo en vwo tot mbo en hbo.

Vaardigheden

De opleiding focust zich op:

 • Inhoudelijke verdieping
 • Vakdidactische vaardigheden
 • Praktijkonderzoek
 • Persoonlijke professionalisering

Functies

Na deze master kun je aan de slag als:

 • 1e graads docent Engels onder- en bovenbouw havo/vwo
 • docent Engels vavo, mbo, hbo

Laat je inspireren

Simone Reimes, docent Engels, Charlemagnecollege Landgraaf 

“De opleiding maakt je echt enthousiast voor het vak. Ik ben bijvoorbeeld helemaal gegrepen door 'Postcolonial literatures in English’. Het is 1 van de pareltjes geweest van mijn opleiding.” 

 Marian Curfs, sectordirecteur (tweetalig) vwo, Charlemagne College 

“Door haar masteropleiding is Simone een vernieuwende kracht binnen het docententeam en weten we hoe we kunnen vernieuwen op basis van onderzoek.”  

drie vrouwen overleggen

Cum laude promotie

HAN-docent Johan Graus van de HAN-lerarenopleiding Engels promoveerde eind 2018 cum laude aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Graus’ proefschrift ‘Student Teacher Cognitions on Form-Focused Instruction’ legt een vreemde paradox binnen het grammaticaonderwijs bloot.

drie vrouwen overleggen

Een kwestie van goed plannen Werk, privé en studie

Een studie combineren met werk en privé is voor iedereen even wennen. Maar als je het goed organiseert, gaat het makkelijker dan je denkt. En levert het je veel op!

Een master aan het hbo

Academische of hbo educatieve master, welk traject past bij jou? Het niveau van de hbo-master, ook wel bekend als professionele master, is gelijk aan de universitaire master. In beide gevallen behaal je de titel Master of Education. Maar de weg ernaartoe is anders.

drie vrouwen overleggen

Financier je master met de Lerarenbeurs

Je kunt je lerarenmaster financieren met de Lerarenbeurs. De lerarenbeurs vergoedt maximaal € 7.000,- en je ontvangt maximaal 3 jaar voor een masterstudie. Ook je werkgever krijgt een vergoeding voor je studieverlof en vervanger. Aanvragen kan tussen 1 april en 30 juni via DUO.

drie vrouwen overleggen

En, lijkt het je wat?

Ontdek hoe de Master Leraar Engels je verder helpt in je werk.  

drie vrouwen overleggen

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Masters. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 0500

Volgende paginaInhoud van Master Leraar Engels duaal

Hoe gaat je studie er uit zien?

drie vrouwen overleggen