Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 8mrt
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Dit is je studie

In de Master Leraar Engels haal jij je 1e-graads bevoegdheid. Je doet alle kennis en vaardigheden op om Engels te geven aan de bovenbouw. Je leert kritische en zelfstandige leerlingen te binden en te boeien. Je doet zelfstandig onderzoek en vertaalt dit in concrete vernieuwing van het onderwijs.

Master studenten Leraar Engels overleggen over iets wat in het schrift staat.

Opbouw van je studieMaster Leraar Engels met onderwijspraktijk als rode draad

De opleiding duurt 2,5 tot 3 jaar en bestaat uit verschillende modules waarvan je er veel ook als losse module kunt volgen. Je hebt 1 dag per week les. De totale studiebelasting is 90 EC. In overleg met de coördinator kun je modules wisselen van volgorde. Meer weten over flexibel leren? Neem dan contact op met coördinator Johan Graus via ask@han.nl.

Twee studenten aan tafel. De docente schrijft iets in het schrift van de studente.

Laat je inspireren!Succesverhalen Master Leraar Engels

Simone Reimes, docent Engels, Charlemagnecollege Landgraaf 

“De opleiding maakt je echt enthousiast voor het vak. Ik ben bijvoorbeeld helemaal gegrepen door 'Postcolonial literatures in English’. Het is één van de pareltjes geweest van mijn opleiding.” 

 Marian Curfs, sectordirecteur (tweetalig) vwo, Charlemagne College 

“Door haar masteropleiding is Simone een vernieuwende kracht binnen het docententeam en weten we hoe we kunnen vernieuwen op basis van onderzoek.”  

Portretfoto Marian Curfs

Programma Master Leraar Engels

Het programma bestaat uit 3 leerlijnen: vakinhoudelijk, vakdidactisch en professionalisering & onderzoek. Je leert onderbouwde keuzes te maken over hoe je leerlingen in de bovenbouw een ‘deep understanding’ van de Engelse taal bijbrengt. Met jouw onderzoek draag je bij aan concrete vernieuwing.

Werken & Leren

De HAN Master Leraar Engels is speciaal ingericht om de combinatie werken en leren mogelijk te maken. Door het duale karakter van de opleiding, wordt je werkpraktijk geïntegreerd in de opleiding. De opdrachten die je doet, lessenseries die je maakt en het praktijkonderzoek dat je uitvoert richten zich allemaal op je eigen werkpraktijk. Zo wordt het behalen van studiepunten gekoppeld aan producten die je op je werk direct kunt inzetten. 

Studeerbaarheid is een belangrijk aspect voor iedereen die werken en leren wil combineren. Elke eerstegraads masteropleiding aan een hogeschool omvat 90 studiepunten. Aan de HAN kiezen we er bewust voor om deze te verdelen over drie jaar, zodat een studeerbaar en haalbaar programma ontstaat. Het bieden van een gezonde balans tussen een baan en de studie (en niet te vergeten een privéleven) is een van de pijlers van ons programma.

Meer motivatie door keuze-systeem Master Leraar Engels: aan de slag met echte projecten

Simone Reimes, Master Leraar Engels en sectieleider Engels, Charlemagne College koos als onderwerp voor haar afstudeeronderzoek ‘learner autonomy in literature course content’. Ze ontdekte dat het systeem van geleide keuze het beste werkt. 

portret Simone Reimes

Sfeer proeven bij Master Leraar Engels

Benieuwd of de Master Leraar Engels bij je past? Dat kun je het beste zelf ervaren. Kom gerust een keer langs op de Open Avond of regel een adviesgesprek!  

studenten staan te praten

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN duale Master Leraar Engels.  

studenten werken