Over de HAN

Sneller je diploma en minder uitval

HAN-studenten halen sneller hun diploma, en er vallen minder 1e-jaarsstudenten uit. Dat blijkt uit de gegevens van de Vereniging Hogescholen over studievoortgang in 2020. Het uitstel van het bindend studieadvies (BSA) voor 1e-jaars speelt hier een rol in.

13 april 2021
studenten in de klas

Afgestudeerde HAN’ers doen het goed

Ondanks corona deden afgestudeerde HAN’ers het in 2020 goed op de arbeidsmarkt. 1,5 jaar na hun afstuderen was slechts 2,5% werkloos, blijkt uit de HBO-Monitor. Dit is een jaarlijks onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van hbo-afgestudeerden, met 29.000 respondenten.

12 april 2021
30799 groep mensen achter laptop informeel
Over de HAN

Pilot met corona-zelftest voor meer fysiek onderwijs

Op donderdag 8 april start de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met het inzetten van zelfsneltesten. In een pilot, waar 400 studenten vrijwillig aan deelnemen, bekijken we hoe we in het nieuwe studiejaar meer fysiek onderwijs mogelijk kunnen maken.

07 april 2021
Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona
Over de HAN

Studeren aan de HAN: daarom!

Rake vragen en verrassende antwoorden. Die vlogen over tafel, tijdens de talkshow HAN 25 jaar. Bijvoorbeeld: waarom ga je studeren bij de HAN? Daar hoeft Maaike Krom, student Lerarenopleiding Geschiedenis, niet lang over na te denken.

07 april 2021
254037 Humberto Tan host de talkshow HAN 25 jaar.
Over de HAN

Een nieuw strategieplan maak je samen

Samen aan de nieuwe strategie van de HAN werken. Dat is het doel van het Toekomstfestival, dat vandaag, op 1 april, online plaatsvindt. Medewerkers, docenten, lectoren en studentleden van de Medezeggenschapsraad komen er kennis halen én hun ideeën op papier zetten.

01 april 2021
270966 Landingspagina HAN Toekomstfestival
Over de HAN

Roep om meer samenwerking voor slim, schoon en sociaal

Meer samenwerking stimuleren tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijven in de regio. Zodat waardevolle projecten van de grond komen en mensen er gebruik van kunnen maken. Dat was de uitkomst van een online werkbezoek aan Campus Heijendaal, waar ook de HAN zich presenteerde.

24 maart 2021
collega's in gesprek op kantoor
Over de HAN

Middelbare scholieren krijgen les op de HAN

Minimaal 1 dag per week naar de middelbare school, dat is het streven van dit kabinet. Om dat coronaproof te kunnen doen, is meer ruimte nodig dan gewoonlijk. Daarom wijken leerlingen van het Arnhemse Arentheem College, Thomas a Kempis deze week uit naar andere locaties in de stad voor fysiek onderwijs.

01 maart 2021
32713 studeren-op-campus
Over de HAN

Sneller je pakketje in huis met de waterstofbakfiets

In het waterstoflab op Industriepark Kleefse Waard werken we keihard aan de ontwikkeling van een heuse waterstofbakfiets. Het woord zegt het al, een bakfiets die wordt aangedreven door waterstof.

15 februari 2021
257192 Bakfiets op waterstof HydroCargo
Over de HAN

Hart onder de riem voor masterstudenten

Bij het online college Master Physician Assistant schoof op maandag 8 februari (demissionair) minister Ingrid van Engelshoven aan. Wat zij vooral van de 60 virtueel aanwezige 1e-jaarsstudenten wilde weten: “Stagelopen is nu ingewikkeld. Krijgen jullie genoeg praktijkervaring?”

10 februari 2021
studenten luisteren in praktijk

Team studentenpsychologen breidt uit

Het team studentenpsychologen van de HAN zet extra capaciteit in. De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben veel invloed op studenten en hun studie. De laatste maanden kloppen er steeds meer studenten aan bij het team, en de psychische klachten zijn ernstiger.

10 februari 2021
Gesprek op de trap, Karin met studente, FEM Finance Tax and Advice