Over de HAN

HAN kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De HAN steunt deze campagne al enkele jaren.

25 november 2022
472326 De vlag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes wordt gehesen op de HAN
Over de HAN

Aantal nieuwe studenten daalt licht

Dit studiejaar zijn er bij de HAN iets minder studenten gestart dan vorig jaar. Het gaat om een daling van 1,5%. In vergelijking met andere hogescholen doen we het niet slecht: landelijk startten er gemiddeld 6.263 (5,5%) minder hbo’ers dan vorig jaar.

11 november 2022
studenten in de klas
Over de HAN

Hoe vanzelfsprekend is het om te studeren en werken?

Er is werk zat! De vacatures vliegen je om de oren. En ben je toe aan een opleiding? Er is er altijd wel eentje die bij jou en je leervragen past! Alleen… geldt dat wel voor iedereen? Bekijk onze kennisclip over inclusie.

10 november 2022
465293 Week van Inclusie hal

Keuzegids 2023: HAN behoudt positie

Stabiliteit troef bij de kwaliteitsoordelen over de opleidingen van de HAN. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2023. We scoren met 7 topopleidingen en een lichte groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie **** en ***.

13 oktober 2022
studenten in de klas
Over de HAN

Stakingen streekvervoer en NS; onderwijs gaat door

Er zijn opnieuw stakingen in het openbaar vervoer aangekondigd. Dit keer in het streekvervoer en bij de NS. Bussen en treinen rijden mogelijk niet of minder. Houd er rekening mee, als je naar de HAN komt.

06 september 2022
272321 Civiele Techniek trein onderdoorgang viaduct underpass met bus
Over de HAN

NS staakt; onderwijs op de HAN gaat door

Deze week zijn er stakingen bij de NS. Op dinsdag 30 augustus rijden er in heel Nederland geen NS-treinen, op woensdag 31 augustus rijden er geen NS-treinen in de regio’s Zuid en Oost (Brabant, Limburg, regio Enschede en Arnhem/Nijmegen). De regionale treinvervoerders rijden wel.

29 augustus 2022
272321 Civiele Techniek trein onderdoorgang viaduct underpass met bus
Over de HAN

"Maak het verschil: gebruik je kennis en je verbeelding"

Een geweldige start van het studiejaar, zonder beperkingen en met ontzettend veel nieuwe studenten. Terwijl zij verderop in de stad hun studiegenoten leerden kennen tijdens de intro, verzorgde Rob Verhofstad in de Eusebiuskerk, hartje Arnhem, de aftrap van het nieuwe studiejaar.

Hanneke Bulten
25 augustus 2022
432769 een foto van de opening studiejaar, HB

Opening nieuwe studiejaar en HAN Parade

Op donderdag 25 augustus starten we het nieuwe studiejaar met de Opening van het Studiejaar 2022-2023, de uitreiking van de HAN Prijs en de HAN Parade.

23 augustus 2022
419712 Nieuwsbericht Opening Studiejaar en HAN Parade 2022
Over de HAN

HAN past temperatuur in gebouwen aan

Onze energierekening stijgt, we willen minder Russisch gas gebruiken en we willen klimaatverandering tegengaan. Daarom adviseert het kabinet om meer en sneller energie te besparen. De HAN past de temperatuur in haar gebouwen vanaf de zomervakantie dan ook aan.

14 juli 2022
426349 Nieuwsbericht HAN past temperatuur in haar gebouwen aan

Professional Doctorate gaat van start

Op het congres van de Vereniging Hogescholen presenteerden onderwijsminister Robbert Dijkgraaf en voorzitter Maurice Limmen de 7 domeinen waarin pilots van het Professional Doctorate (PD) van start gaan.

23 juni 2022
347963 Lo-res. Groep van 4 studenten in overleg aan tafel in algemene ruimte HAN.