Jouw toekomst met Fysiotherapie

Behandelplannen opstellen, trainingen en oefentherapie geven is straks voor jou gesneden koek. Lijkt het je leuk om een eigen praktijk te beginnen in een gezondheidscentrum? Of ga je aan de slag in een revalidatiecentrum, bij een sportinstelling, ziekenhuis of een GGZ-instelling? Met je Bachelor of Science is alles mogelijk!

student doet squads met kettlebell

Wat zijn je baankansen met hbo Fysiotherapie?

Met jouw behandeling beïnvloed je houding, beweging en gedrag van mensen. Alleen gediplomeerden met een Bachelor of Science mogen de titel fysiotherapeut gebruiken. Je doel is: mensen op de been helpen en houden.

 • student krijgt praktijk coaching

  Fysiotherapeut

  Als fysiotherapeut zoek je uit wat de lichamelijke hulpvraag is van je cliënt. Je stelt diagnoses en je maakt samen een behandelplan. Je luistert, onderzoekt, geeft informatie en vertelt wat er nodig is voor een goed herstelproces. Zo beïnvloed je houding, beweging en gedrag met jouw behandeling. Begin je een eigen praktijk? Of word je fysiotherapeut in een revalidatiecentrum, bij een sportinstelling, ziekenhuis of een GGZ-instelling? Met je Bachelor of Science heb je veel baankans met Fysiotherapie!

 • studenten en docent overleggen

  Aan de slag in Duitsland?

  Wil je straks als fysiotherapeut misschien wel graag in Duitsland werken? Let dan op. Het beroep ‘fysiotherapeut’ is in Duitsland een beschermd paramedisch beroep. Je diploma moet dus ook nog door de Duitse overheid gewaardeerd worden. Pas als je een Duitse ‘Berufsurkunde’ hebt, mag je aan de slag.

  Laat je dus goed informeren over de procedure van ‘Gleichwertigkeitsprüfung’ (duurt zeker 2 tot 4 maanden) in de deelstaat waar je gaat wonen of werken. Hiermee toon je tegenover je toekomstige werkgever ook interesse en verantwoordelijkheid. 

Doorstuderen na Fysiotherapie

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een master aan de HAN of andere hogeschool of universiteit.

 • Master Musculoskeletale Revalidatie

  Met deze deeltijdstudie ontwikkel je je verder als fysiotherapeut tot klinisch specialist binnen het musculoskeletale domein. Kies voor een specialisatie in manuele therapie, orofaciale fysiotherapie of sportfysiotherapie. Na 3 jaar ben jij Master of Science (MSc). 
 • Master Sport- en Beweeginnovatie

  Met deze master raak je vertrouwt met alle fasen van een innovatieproces. Je leert hoe je sociale innovaties stimuleert en implementeert. Je zorgt dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken waardoor nieuwe ideeën ontstaan. Daarnaast hebben ook buitenlandse sport- en beweegtrends je aandacht bij deze master. 
 • Register FysioCoach

  Wil jij je rol als fysiotherapeut verbreden? Volg dan de post-hbo FysioCoach. Je leert cliënten en organisaties te coachen in verantwoordelijkheid en gedragsverandering. Doel is dat zij zelf invloed krijgen op hun fysieke belasting.
 • Fysiotherapiewetenschap

  Heb jij een hart voor de zorg? Bij de master Fysiotherapiewetenschap leer je wetenschappelijke kennis te ontwikkelen, verspreiden en integreren in de zorg. Met je vaardigheden speel jij een belangrijke rol in veranderingsprocessen. Zo zet jij fysiotherapie in beweging!

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van de opleiding Fysiotherapie.

studenten doen balans oefening