Post-hbo Maximale Ontwikkelkansen voor Sportief Talent

Meld je aan
Startdatum in overleg
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum in overleg

Ben je als vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding, jeugdtrainer of anderszins bezig met het ontwikkelen van sportieve vaardigheden van kinderen? En wil je weten hoe je die sportieve mogelijkheden nog verder kan ontwikkelen? Dan is deze post-hbo opleiding wat voor jou!

In het kort

  7 bijeenkomstenDuur
  € 799,- Kosten
  4 uur per bijeenkomstStudiebelasting
  PapendalLocatie
  hboNiveau

Goed zijn en beter worden in bewegen– winst voor het leven

Wie kent ze niet, de jongens en meisjes die elke sport vrijwel meteen onder de knie hebben? Die op de atletiekclub uitblinken en daarnaast ook in een balsport talentvol zijn. Van vakleerkrachten tot jeugdtrainers, van buurtsportcoaches tot verenigingsmanagers, bij allen klopt het sporthart wat luider als ze deze beweegtalenten ontmoeten. Maar wat er mee te doen? Hoe kunnen we ze verder helpen, zodat hun talenten ten volle worden benut? Deze cursus geeft daarop een antwoord.

Wanneer?

De eerstvolgende cursusdata worden op een later moment bekendgemaakt. Deze cursus bestaat in totaal uit 7 bijeenkomsten van 4 uur (van 13:30 tot 17:30 uur), gepland met een tussenperiode van 2 weken. De bijeenkomsten zullen worden gehouden in het onderwijsgebouw  op Papendal bij Arnhem. 

Meer info: mail naar john.willems@han.nl.

Waarom deze cursus?

Het doel van deze opleiding is om de basis te versterken waarmee de sportieve mogelijkheden van alle kinderen beter kunnen worden ontwikkeld, waaronder ook zij die heel goed kunnen bewegen. In deze zeer praktijkgerichte cursus is de opzet zodanig dat ‘het geleerde’ direct in het bewegingsonderwijs en de sport kan worden toegepast en leer je hoe je processen continu verbeterd kunnen worden binnen jouw organisatie.

Voor wie?

Deze cursus is voor sportprofessionals die kinderen ontwikkelen in de sport- en beweegcontext in de zogenoemde ‘sampling’ fase, in de leeftijd tot ongeveer 14 jaar (trainers, buurtsportcoaches, verenigingsmanagers en vakleerkrachten bewegingsonderwijs, niveau HBO+).

Nieuwsgierig?

kinderen wandelen op pilates-ballen tijdens training op sportschool met mannelijke coach

Programma

De cursus start met een introductie waarin het speelveld van beweegtalent wordt geschetst. Hier zullen, op basis van ‘evidence based’ en ‘best practice’ kennis, diverse aspecten van beweegtalent worden besproken waarin het kind centraal staat met daaromheen de professional (-s), de organisatie en de omgeving. We richten ons op sport en bewegen. Echter opgedane kennis en vaardigheden kunnen ook worden ingezet in andere domeinen evenzeer dat een goed sport- en beweegprogramma positieve effecten heeft op de algehele ontwikkeling van het kind.

Daarna volgen 6 bijeenkomsten waarin 3 specifieke thema’s centraal staan die relevant zijn voor deze doelgroep: Het eerste thema zijn beweegprogramma’s die kinderen breed helpen ontwikkelen, het tweede is het creëren van een optimaal pedagogisch-didactisch leerklimaat waarin kinderen leren het maximale uit zichzelf te halen, en het laatste thema richt zich op het herkennen van het beweegniveau en kinderen helpen bij het maken van een sportkeuze. Dat klinkt wellicht theoretisch, maar in deze cursus staan het kind en de praktijkgerichte hulp centraal.

Hoe gaan we de lessen aanbieden?

Elke bijeenkomst wordt verzorgd door een expert op het specifieke thema: er wordt gewerkt met een grote diversiteit in didactische werkvormen (opdrachten vooraf, interactieve colleges, praktijksessies, bezoek ‘best practices’, intervisie etc).  Om ervan verzekerd te zijn dat de cursisten praktijkgerichte opdrachten krijgen, wordt van elke deelnemer verwacht dat hij of zij een casus inbrengt. Tevens wordt gevraagd om een profiel te maken waaruit duidelijk wordt wat je rol als professional momenteel is. Een buurtsportcoach heeft bijvoorbeeld andere doelen dan de jeugdtrainer.

De casussen worden besproken en na een analyse van jouw organisatie werk je aan het maken van een verbeterplan voor jouw praktijk waarin je het geleerde direct toepast. Het is de bedoeling om dit plan ook direct uit te voeren. Na zes maanden wordt een follow up bijeenkomst gepland, waarin de ervaringen zullen worden uitgewisseld.

De studiebelasting van de totale opleiding is 70 uur en bij succesvol afronden van deze cursus wordt een ‘certificaat beweegtalent’ uitgereikt.

HAN SENECA en een leven lang leren

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262